Αποτοξίνωση Του Ήπατος Με 1 Κούπα Για 7 Ημέρες!

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Η αποτοξίνωση του ήπατος είναι τόσο σημαντική για τη λειτουργία του, όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Το συκώτι μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα στο σώμα.

Σκεφτείτε πως όταν δεν λειτουργεί σωστά και με όλη του τη δύναμη, ο μεταβολισμός μας μειώνεται σημαντικά.

Επιπλέον, αρχίζουν τα προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος και στις ορμόνες και όχι μόνο.

Διαφήμιση

Οι βλάβες στο συκώτι μπορούν επίσης να δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα στην αύξηση του λίπους και στη δημιουργία παχυσαρκίας. (1)

Μπορούν να δημιουργηθούν προβλήματα στην πέψη, σε ανεξήγητη κούραση, σε ναυτία και σε πόνους ή φούσκωμα στην κοιλιά. Όπως επίσης σε ματωμένα ούλα και σε πολλά άλλα προβλήματα υγείας, που ίσως δεν μπορείτε να φανταστείτε ότι συνδέονται με το συκώτι. (2)

Ρόφημα για αποτοξίνωση του ήπατος

Το ρόφημα που θα σας αναφέρω, δεν θα απομακρύνει μόνο τις τοξίνες από το συκώτι σας καθαρίζοντας το, αλλά μπορεί επίσης να εμποδίσει τον σχηματισμό πέτρας στη χολή, να βελτιώσει τη γενική κατάσταση των οργάνων και να καθαρίσει επιπλέον με υγιεινό τρόπο το έντερο σας.

Στο σημερινό άρθρο θα ανακαλύψτε ένα εξαιρετικό και υγιεινό ρόφημα για την αποτοξίνωση του ήπατος και το σταδιακό καθαρισμό του.

Βελτιώνοντας έτσι την κατάσταση σε πολλά επιπλέον όργανα και λειτουργίες του σώματος.

Ίσως βέβαια να αναρωτιέστε τι έχετε κάνει, για να δημιουργηθούν τα παραπάνω προβλήματα. Ή πως δημιουργήθηκαν άλλα θέματα υγείας, που οφείλονται στο συκώτι και γιατί παρουσιάστηκαν αρχικά.

Γιατί χρειάζεται αποτοξίνωση του ήπατος

Η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ είναι ένας από τους βασικότερους λόγους για τοξίνες στο συκώτι.

Όπως επίσης η επεξεργασμένη ζάχαρη και ειδικά η κρυφή, που χτίζει ουσιαστικά λίπος γύρω από τα όργανα και το δέρμα μας. Προβλήματα επίσης δημιουργούν τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα φάρμακα και φυσικά η αυξανόμενη παχυσαρκία.

Όλα τα παραπάνω είναι επιβαρυντικοί παράγοντες.

Όσα μάλιστα από αυτά προσθέτουμε καθημερινά στο σώμα μας, τόσο περισσότερο επιβαρύνουμε το συκώτι, την επιδερμίδα και τα υπόλοιπα όργανα μας.

Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι πως όταν δε λειτουργεί καλά το συκώτι μας, δεν μπορούν να απορροφηθούν σωστά οι βιταμίνες, τα μέταλλα αλλά και όλα γενικά τα θρεπτικά συστατικά των τροφών. (3)

Αυτή είναι μια αλυσιδωτή αντίδραση, που σας κάνει να αναρωτιέστε για ποιο λόγο έχετε φούσκωμα στο στομάχι.

Ή γιατί δεν έχετε καλή πέψη και για ποιο λόγο έχετε δυσκοιλιότητα.

Γιατί επίσης έχετε πονοκεφάλους και χαμηλή ενέργεια για να κάνετε οτιδήποτε ή αυξημένο βάρος που δεν φεύγει ούτε ακολουθώντας κάποια δίαιτα και έχει κολλήσει η ζυγαριά στα ίδια κιλά. (4)

Προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν από την κακή λειτουργία του ήπατος

Έχω διαβάσει πολλά σχόλια και ερωτήσεις σας, που γράφετε πως ενώ παίρνετε και συμπληρώματα διατροφής, όπως για παράδειγμα βιταμίνη D ή C και κάνετε γενικά καλή διατροφή, συνεχίζετε να έχετε ανεπάρκεια βιταμινών και μετάλλων, όπως είναι δηλαδή το μαγνήσιο και ο σίδηρος.

Για αυτό λοιπόν είναι όσο δεν φαντάζεστε κρίσιμο, να καθαρίσετε και να αποτοξινώσετε αυτό το τόσο σημαντικό όργανο.

Κάποια από τα συμπτώματα που μπορεί να παρατηρείτε, όταν υπάρχει πρόβλημα στο συκώτι και δεν λειτουργεί σωστά, είναι:

 • Προβλήματα πέψης και φούσκωμα στο στομάχι μετά από το φαγητό
 • Υπερβολική επιθυμία για γλυκά, αμυλώδη ή αλμυρά φαγητά
 • Αίσθημα κούραση και παρουσίαση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια
 • Δυσκολία στη συγκέντρωση ή στο να μείνετε προσηλωμένοι σε όσα κάνετε
 • Νεύρα και εύκολος εκνευρισμός ακόμη και με μικροπράγματα
 • Φαγούρα στο σώμα και εμφάνιση αλλεργικών συμπτωμάτων
 • Αρρωσταίνετε πολύ εύκολα και δεν μπορεί ο οργανισμός σας να διώξει εύκολα τις ιώσεις και τους μύκητες
 • Τακτικοί πονοκέφαλοι και διάφοροι πόνοι στο σώμα
 • Προβλήματα ύπνου ή αντίθετα αίσθημα υπνηλίας
 • Συνεχείς προσπάθειες για να χάσετε βάρος, αλλά δεν τα καταφέρνετε και αισθάνεστε σαν να έχει κολλήσει η ζυγαριά στο ίδιο νούμερο

Τα συστατικά του ροφήματος για την αποτοξίνωση του ήπατος

Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε με ένα εξαιρετικό και υγιεινό ρόφημα, να διορθώσετε σταδιακά την κατάσταση στο συκώτι σας.

Τα συστατικά που θα χρειαστείτε για το ρόφημα που θα βοηθήσει στο σταδιακό καθαρισμό και την αποτοξίνωση του ήπατος και οι ιδιότητες τους είναι:

#1 Μοσχοκάρυδο

Είναι ένα ισχυρό θεραπευτικό μπαχαρικό, που στις πολλαπλές ιδιότητες του περιλαμβάνει την προστασία του ήπατος από βλάβες. (5)

Χρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση του άσθματος, των ρευματικών πόνων, του πονόδοντου και των λοιμώξεων.

Έρευνες έδειξαν ότι το εκπληκτικό αυτό μπαχαρικό είτε σαν σκόνη, είτε σαν έλαιο, βοηθάει στην αντιμετώπιση της υπεργλυκαιμίας, στις βλάβες του καρδιακού ιστού, στην αποκατάσταση των φυσιολογικών επιπέδων των λιπιδίων στον οργανισμό και στη διάσπαση των λιπαρών οξέων για πιο εύκολη λειτουργία του ήπατος.

Το μοσχοκάρυδο είναι επίσης ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες που μειώνει τους πόνους των αρθρώσεων και γενικά τους πόνους στο σώμα μας.

Έχει επιπλέον, αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, που θωρακίζουν το συκώτι και μειώνουν ή αποβάλλουν την ηπατική τοξικότητα. (6)

#2 Κανέλα

Η αγαπημένη μας κανέλα βελτιώνει τα επίπεδα των ενζύμων στο συκώτι, τα τριγλυκερίδια, το σάκχαρο του αίματος και τη χοληστερόλη. (7)

Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι ισορροπεί τα επίπεδα της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης. Η οποία, εκτός από το ρόλο της στο ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να ευθύνεται για την αύξηση του βάρους μας ή για την απογοητευτική εξέλιξη μιας δίαιτας. (8)

Όταν στο σώμα μας δημιουργούνται φλεγμονές λόγω άγχους, έλλειψης ύπνου ή κακής διατροφής, το συκώτι παράγει μαζικά τη C-αντιδρώσα πρωτεΐνη. Έτσι ώστε να βοηθήσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα στην αντιμετώπιση τους.

Τα επίπεδα της ελέγχονται πάντα στις εξετάσεις από τους γιατρούς, για να αξιολογήσουν αν κινδυνεύουμε από καρδιοπάθεια, καρκίνο ή άλλες παθήσεις.

Η κανέλα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθάει το σώμα μας να έχει ευαισθησία στην ινσουλίνη. Έτσι ώστε να μην χρειάζεται μεγάλες ποσότητες της για να λειτουργήσει.

Κάτι που στη συνέχεια, βοηθάει στην επιδιόρθωση και αντιμετώπιση του λίπους στο συκώτι και στη γενικότερη απώλεια βάρους και λίπους. (9)

#3 Μαύρο πιπέρι

Έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες, βοηθάει στη μείωση γενικά των λιπιδίων στο σώμα μας, παρέχοντας προστασία εκτός από το συκώτι, στα νεφρά και το έντερο μας. (10)

Παρέχει επίσης στον οργανισμό μας αντικαρκινικές ιδιότητες, που σε έναν απόλυτα ιδανικό συνδυασμό με την κανέλα εισχωρεί στα κύτταρα μας, μειώνοντας οποιαδήποτε φλεγμονή και βελτιώνοντας σημαντικά την πέψη μας. (11)

#4 Καυτερή πιπεριά (cayenne)

Θεωρείται μια υπερτροφή με τις άπειρες σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες της, κυρίως λόγω της καψαϊκίνης.

Η οποία μπορεί να προσφέρει τόση βοήθεια όση δεν φαντάζεστε, στο συκώτι, στα προβλήματα βάρους και γενικά στο σώμα μας. (12)

Η καψαϊκίνη δεν μπορεί μόνο να αυξήσει το μεταβολισμό, αλλά και να μειώσει επίσης την πείνα μας. Βοηθώντας έτσι να τρώμε λιγότερο, αλλά να αισθανόμαστε πιο χορτάτοι και για μεγαλύτερο διάστημα. (13)

Είναι επίσης εκπληκτική στη διάσπαση της βλέννας, κάνοντας τη πιο υγρή. Βοηθάει με αυτό τον τρόπο τους πνεύμονες να την αποβάλλουν ευκολότερα και να μη φράζει την αναπνοή. (14)

#5 Μέλι

Έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και δρα ως φυσικό αντιβιοτικό.

Διαφήμιση

Όταν ειδικά είναι καλής ποιότητας, μπορεί να αναγεννήσει ένα ασθενές και γεμάτο τοξίνες συκώτι και αποτελεί ένα φυσικό αποτοξινωτικό για το σώμα. (15)

Το μέλι ενδυναμώνει τους ιστούς του ήπατος και βοηθάει στην αναγέννηση του, ειδικά σε άτομα που πάσχουν από λιπώδη νόσο του ήπατος. (16)

Όταν μάλιστα είναι από άνθη δεντρολίβανου, η γλυκόζη απορροφάται πιο εύκολα και μετατρέπεται απευθείας σε ενέργεια. Έτσι ώστε να μην αναγκάζει το συκώτι να υπέρ-λειτουργεί. (17)

#6 Λεμόνια

Ενισχύουν τη φυσική ικανότητα του οργανισμού μας να καθαρίσουν το συκώτι. (18)

Το κιτρικό οξύ που περιέχουν τα λεμόνια, βοηθάει στην παραγωγή ενζύμων που αποτοξινώνουν τα όργανα και απομακρύνουν τη μόλυνση από το συκώτι και γενικά τον οργανισμό. (19)

Τα λεμόνια επιπλέον μειώνουν τη χοληστερόλη και τα σάκχαρα στο αίμα, ενώ μπορούν επίσης να βελτιώσουν τα συμπτώματα διαβήτη. Έχουν την ικανότητα να μας προστατεύουν από τα καρδιακά νοσήματα, καθαρίζοντας το εντερικό μας σύστημα και βοηθώντας στην καλύτερη κίνηση του.

Ειδικά, όταν συνδυάζουμε την καθημερινή κατανάλωση χυμού λεμονιού με περπάτημα. (20)

#7 Κουρκουμάς

Ίσως να είναι μια από τις σημαντικότερες και πιο υγιεινές τροφές για να διατηρήσετε το συκώτι σας σε καλή κατάσταση. (21)

Ο κουρκουμάς περιέχει άπειρες θεραπευτικές ιδιότητες και ενισχύει τη λειτουργία της χοληδόχου κύστης μας. Βελτιώνει επίσης τη φυσική παραγωγή χολής και χρησιμοποιείται ταυτόχρονα για την αποβολή των τοξικών ουσιών από τον οργανισμό μας. (22)

#8 Τζίντζερ

Γνωρίζετε ήδη την αγάπη μου για το τζίντζερ που το αναφέρω σε πολλά βίντεο και άρθρα μου.

Είναι ένα υπέροχο φυτό που εκτός από τις άπειρες θεραπευτικές ιδιότητες του, έχει την ικανότητα να προστατεύει το συκώτι μας από τις βλάβες που προκαλούν οι τοξίνες και οι ελεύθερες ρίζες. (23)

Η τακτική κατανάλωση του, μπορεί να προλάβει ή να αποτρέψει τον καρκίνο του ήπατος. (24)

Πως θα ετοιμάσετε το ρόφημα για την αποτοξίνωση του ήπατος

Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να ετοιμάσετε ένα υγιεινό ρόφημα που περιέχει τις παραπάνω εξαιρετικές τροφές.

Πιστεύω πως τις έχουμε όλοι στην κουζίνα μας ή μπορούμε εύκολα να τις βρούμε, για να βοηθήσουν στον καθαρισμό του ήπατος και στην αποτοξίνωση του.

Σε μια κούπα θα βάλετε:

 • ¼ κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
 • ½ κουταλάκι γλυκού κανέλα με προτίμηση Κεϋλάνης
 • ½ κουταλάκι γλυκού τζίντζερ
 • ½ κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
 • 1 κουταλιά σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
 • Λίγο μαύρο πιπέρι
 • Λίγη καυτερή πιπεριά

Θα προσθέσετε στην κούπα ζεστό νερό και όχι καυτό, θα ανακατέψετε πολύ καλά και θα προσθέσετε επιπλέον ½ κουταλάκι γλυκού μέλι.

Διαφήμιση

Ανακατεύετε ξανά και πίνετε το ρόφημα οποιαδήποτε ώρα θέλετε στη μέρα σας και ιδανικά μία ώρα πριν το πρωινό σας, με άδειο δηλαδή στομάχι.

Μπορείτε να πίνετε το ρόφημα αυτό καθημερινά για 7 ημέρες.

Αν θέλετε να το συνεχίσετε, κάνετε μια μικρή διακοπή για 1-2 εβδομάδες και συνεχίζετε το ίδιο μοτίβο.

Διαφήμιση

Παρά το ότι το ρόφημα αυτό είναι πολύ υγιεινό, είναι προτιμότερο να ρωτήσετε πρώτα με το γιατρό σας, πριν ξεκινήσετε την κατανάλωση του. Ειδικά αν παίρνετε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή.

Το συκώτι είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα στο σώμα μας.

Μπορεί σταδιακά να καθαριστεί και να αποτοξινωθεί με το υγιεινό αυτό ρόφημα, αλλά και αποφεύγοντας φυσικά, όσα δημιούργησαν τα προβλήματα του.

Εσείς γνωρίζετε για το απλό αυτό ρόφημα για την αποτοξίνωση του ήπατος;

Εσείς γνωρίζατε για το απλό αυτό ρόφημα που μπορεί να βοηθήσει να καθαρίσετε το συκώτι και να κάνετε μια υγιεινή αποτοξίνωση του;

Αφήστε αν θέλετε το όπως πάντα σημαντικό σχόλιο σας παρακάτω!

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και να είστε πάντα καλά! 🙂

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
 • Ξεκίνησα να πίνω το ρόφημα προχθές και είναι πολύ νόστιμο. Έστω και ελάχιστα να με βοηθήσει, θα είμαι ευγνώμων. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Ελπίζω να ικανοποιήσει τις προσδοκίες σας.
   Καλή επιτυχία και χαρούμενη εβδομάδα! 🙂

 • Έχω δοκιμάσει κάτι παρόμοιο παλαιότερα και είχε μεγάλη αποτελεσματικότητα. Πιστεύω πως υπάρχει και πάλι πρόβλημα στο συκώτι μου, οπότε θα δοκιμάσω τώρα αυτή την παραλλαγή του. Να είστε πάντα καλά.

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Ελπίζω να βοηθήσει λίγο περισσότερο για ακόμη καλύτερη υγεία.
   Να είστε και εσείς πάντα καλά και να έχετε μια πολύ όμορφη εβδομάδα. 🙂

 • >