Αποτοξίνωση Του Οργανισμού – 10 Σημαντικοί Λόγοι & 3 Ροφήματα

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Η φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού είναι εξαιρετικά σημαντική.

Η συνολική υγεία του οργανισμού και της επιδερμίδας μας, εξαρτάται μόνο και αποκλειστικά από εμάς. Ειδικά στις εποχές που ζούμε, όπου η μόλυνση του περιβάλλοντος και η λανθασμένη διατροφή, δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για τον οργανισμό και την υγεία μας, να κάνουμε αποτοξίνωση μία ή δύο φορές το χρόνο.

Διαφήμιση
Το σώμα δυστυχώς πλέον, υπερφορτώνεται με τοξίνες λόγω των διαφόρων εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων, όπως είναι οι ανθυγιεινές τροφές και το επιβλαβές περιβάλλον.

Είναι κρίσιμο να απομακρύνετε τακτικά τις τοξίνες από το σώμα σας, για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα όργανα του σώματος λειτουργούν σωστά.

Συχνές ενδείξεις επιπλέον τοξινών στο σώμα, είναι η κόπωση, το υπερβολικό βάρος, οι δερματικές αντιδράσεις (εξανθήματα, ακμή, έκζεμα, εποχιακές αλλεργίες), δυσκοιλιότητα και κακή αναπνοή.

Τι είναι οι τοξίνες

Η τοξίνη είναι μια χημική ουσία που βλάπτει έναν οργανισμό.

Μια τοξίνη μπορεί να είναι πολύ απλή, όμως παρεμβαίνει αρνητικά σε ένα κύτταρο. Μπορεί επίσης να εμφανίζεται σε μορφή πολύπλοκων μορίων, όπως είναι οι πρωτεΐνες που βρίσκονται στο δηλητήριο του φιδιού.

Υπάρχουν επίσης πολλαπλές χημικές ουσίες που εκπέμπουν ακτινοβολία, η οποία έχει τοξικές επιδράσεις σε έναν οργανισμό.

Οι επιπτώσεις των τοξινών είναι διαφορετικές σε κάθε οργανισμό και με διαφορετικά είδη τοξινών. Το τελικό αποτέλεσμα των ισχυρότερων τοξινών είναι ο θάνατος, λόγω της βλάβης που προκαλούν στα διάφορα κύτταρα ενός οργανισμού.

Βέβαια, διαφορετικές τοξίνες ενεργούν με διαφορετικούς τρόπους για να επηρεάσουν τα κύτταρα που βλάπτουν.

Στη μελέτη της τοξικολογίας, το κεντρικό σύνθημα είναι ότι, “όλες οι ουσίες είναι τοξικές και μόνο η δόση έχει σημασία”.

Το γεγονός αυτό, μπορεί να αποδειχθεί με το νερό και το οξυγόνο. Και οι δύο αυτές ουσίες, είναι συνήθως καλές και θεωρούμε ότι είναι ευεργετικές για όλες τις μορφές ζωής.

Αν όμως το σώμα σας κρατά πάρα πολύ νερό, τα κύτταρα σας δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Με αποτέλεσμα, το σώμα σας να «πνίγεται» αργά. Ακόμη και το οξυγόνο, το ζωντανό αυτό φυσικό αέριο, μπορεί να είναι θανατηφόρο σε ορισμένες ατμοσφαιρικές πιέσεις.

Ποιες είναι οι βασικές πηγές των τοξινών

Υπάρχουν δύο κύριες πηγές τοξινών που επηρεάζουν το σώμα σε καθημερινή βάση.

Περιβαλλοντικές τοξίνες: Αυτές είναι τοξίνες έξω από το σώμα και περιλαμβάνουν τα φυτοφάρμακα, το μονοξείδιο του άνθρακα και άλλες χημικές ουσίες, που έρχονται σε επαφή με μας καθημερινά.

Μεταβολικές τοξίνες: Αυτές είναι τοξίνες στο εσωτερικό του σώματος. Αυτές μπορεί να προσληφθούν στον οργανισμό από κάτι που έχει καταναλωθεί και απορροφηθεί στα κύτταρα μέσω της πέψης.

Toxines ston organismo

Η αποτοξίνωση του οργανισμού μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους.

Όμως, ο κύριος σκοπός είναι απλός… να βγάλουμε τις τοξίνες από το σώμα μας!

Αυτό μπορεί να γίνει με συγκεκριμένη δίαιτα, με άσκηση, με εισπνοή καθαρού αέρα και με την κατανάλωση καλής ποιότητας νερού, φρούτων και λαχανικών.

Ποιες είναι οι επιδράσεις μιας τοξίνης

Τα αποτελέσματα μιας τοξίνης εξαρτώνται από τις βιοχημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν, όταν μια πιθανή τοξίνη εισάγεται σε έναν οργανισμό.

Οι τοξικολόγοι αναφέρουν πως η πίεση, η θερμότητα και ο ρυθμός μεταβολισμού, μπορούν να αλλάξουν δραστικά τα αποτελέσματα μιας τοξίνης. Επιπλέον, δεν αντιδρούν όλοι οι οργανισμοί στις τοξίνες με τον ίδιο τρόπο.

Κάθε οργανισμός, είναι ουσιαστικά ένα μοναδικό βιοχημικό εργοστάσιο. Μερικοί οργανισμοί όμως, είναι καλύτερα εξοπλισμένοι (ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα) για να χειρίζονται ορισμένες τοξίνες από άλλους.

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα μιας τοξίνης καθορίζονται από το πως αλληλεπιδρά με τα κύτταρα ενός οργανισμού.

Επιπλέον, επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τις ορμόνες του σώματος και την ισορροπία τους στον οργανισμό.

Ορισμένες τοξίνες διακόπτουν τους διαύλους ιόντων μέσα στα κύτταρα, ενώ άλλες μπορούν να καταστρέψουν την κυτταρική μεμβράνη ή να μεταλλάξουν το DNA. Όλες αυτές οι καταστάσεις θα οδηγήσουν τελικά στον θάνατο του οργανισμού, αν η τοξίνη δεν αφαιρεθεί.

Για αυτό και οι οργανισμοί, χρησιμοποιούν το ανοσοποιητικό τους σύστημα, για να απομακρύνουν τοξίνες, ιόντα και άλλες ελεύθερες ρίζες. Η βλάβη που προκαλείται από μια τοξίνη, καθορίζεται ατομικά από τη δομή της.

Οι 10 σημαντικοί λόγοι για την αποτοξίνωση του οργανισμού

Σε πολλά δικά μου άρθρα και βίντεο, σας αναφέρω συνεχώς το πόσο σημαντική είναι η τακτική αποτοξίνωση του οργανισμού.

Δημιούργησα το δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο για τα ροφήματα με νερό και διάφορα φρούτα, λαχανικά και βότανα, ακριβώς για αυτό το λόγο. Για να τονίσω όσο γίνεται περισσότερο, τη σημασία που έχει η τακτική αποτοξίνωση του οργανισμού, τουλάχιστον μία ή δύο φορές το χρόνο.

Αν και, ίσως δεν έπρεπε να ετοιμάσω το συγκεκριμένο άρθρο, επειδή θεωρώ πως δεν χρειάζεται να αναλύσω τους λόγους, που πρέπει να γίνεται αποτοξίνωση του οργανισμού. Η υγεία και η αποφυγή ασθενειών είναι οι σημαντικότεροι λόγοι!

Παρόλα αυτά, ας δούμε με περισσότερη ανάλυση γιατί είναι τόσο σημαντική για τον οργανισμό μας η απομάκρυνση των -απίστευτα- βλαβερών τοξινών.

1. Νεανική ενέργεια

Η αποτοξίνωση του οργανισμού βοηθά το σώμα να αποκτήσει ξανά νεανική ενέργεια.

Θυμηθείτε την -τόσο- ζωντανή και αδιάκοπη ενέργεια που είχατε στην εφηβεία σας. Ένα πρόγραμμα για αποτοξίνωση του οργανισμού, μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε και πάλι αυτή την ενέργεια.

Τα αυξημένα επίπεδα ενέργειας, είναι ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της αποτοξίνωσης του σώματος.

Μειώστε τις επιβλαβείς χημικές ουσίες, όπως τα σάκχαρα, τα υδρογονωμένα έλαια, τα λιπαρά τρόφιμα και τα επικίνδυνα ενεργειακά ποτά. Αντικαταστήστε τα με νερό, λαχανικά και φρέσκα φρούτα, που μπορούν να προκαλέσουν μια σημαντική άνοδο στα φυσικά επίπεδα ενέργειας του σώματος σας.

Τι θα παρατηρήσετε στην καθημερινή σας ζωή:

 • Θα ξυπνήσετε και θα αισθάνεστε νεανική ενέργεια για να ξεκινήσετε τη μέρα σας
 • Θα αισθανθείτε υπερβολικά λιγότερες πτώσεις ενέργειας από το μεσημέρι και μετά
 • Θα έχετε μεγαλύτερη επιθυμία για νέες εμπειρίες, αντί για σπατάλη του χρόνου σας στον καναπέ και την τηλεόραση

2. Βελτίωση της διανοητικής υγείας

Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της γνωστικής και της πεπτικής υγείας. Μόλις βελτιώσετε τη γενική υγεία σας, θα παρατηρήσετε ότι τα πάντα στο μυαλό σας θα γίνονται πιο ξεκάθαρα.

Τα τρόφιμα που είναι εξαιρετικά φλεγμονώδη, όχι μόνο επηρεάζουν τα όργανα και το έντερο, αλλά και τον εγκέφαλο σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι παραβλέπουν το σημαντικό γεγονός, ότι η φλεγμονή από τα τρόφιμα και το περιβάλλον, συμβαίνει στο σώμα ΚΑΙ στον εγκέφαλο.

Μόλις καθαρίσετε την κουζίνα σας από τη ζάχαρη και τα λιπαρά τρόφιμα, θα παρατηρήσετε καλύτερη σκέψη και βελτιωμένη διάθεση, ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αποτοξίνωσης.

Τι θα παρατηρήσετε στην καθημερινή σας ζωή:

 • Λιγότερη “ομίχλη” στον εγκέφαλο, ειδικά από το μεσημέρι και μετά
 • Καλύτερη εστίαση και προσοχή σε λεπτομέρειες στις καθημερινές εργασίες

3. Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Αν αισθάνεστε ότι συνεχώς αρρωσταίνετε με κρύωμα ή γρίπη, η αποτοξίνωση του οργανισμού σας, θα βοηθήσει πολύ περισσότερο.

Όταν το σώμα αποτοξινώνεται, απελευθερώνεται από το τοξικό φορτίο στα σημαντικά όργανα (και όχι μόνο) και μπορεί να λειτουργήσει όπως είναι σχεδιασμένο να κάνει.

Όλα τα καλά προγράμματα αποτοξίνωσης, θα πρέπει να παρέχουν μια υγιή ποσότητα βιταμίνης C. Έχει αποδειχθεί με ακρίβεια, ότι η βιταμίνη C βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και μας προστατεύει από τις ασθένειες.

Τι θα παρατηρήσετε στην καθημερινή σας ζωή:

 • Θα αποκτάτε κοινό κρυολόγημα, λιγότερο συχνά από τους συναδέλφους και τους φίλους σας
 • Θα αναρρώνετε ταχύτερα και με λιγότερα συμπτώματα από τις ασθένειες, όταν αυτές θα συμβαίνουν

4. Βοήθεια στην απώλεια βάρους

Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πως η διακοπή της ζάχαρης και των λιπαρών τροφών από τη διατροφή σας, θα επηρεάσει επιπλέον το βάρος σας. Επειδή η αποτοξίνωση του οργανισμού έχει πολλαπλά οφέλη.

Οι τοξίνες επηρεάζουν τη φυσική ικανότητα του σώματος να καίει λίπος και οδηγούν σε αύξηση βάρους. Όταν τα τρόφιμα δεν αποβάλλονται σωστά, η απώλεια βάρους γίνεται πολύ πιο δύσκολη.

Τι θα παρατηρήσετε στην καθημερινή σας ζωή:

 • Τα ρούχα θα ταιριάζουν πλέον καλύτερα στο σώμα σας
 • Τα αποτελέσματα της αποτοξίνωσης, θα καταγράφονται γρήγορα στη ζυγαριά
 • Θα υπάρχει σταδιακή και σταθερή απώλεια βάρους με την πάροδο του χρόνου

5. Αναστέλλει τη διαδικασία γήρανσης

Η αποτοξίνωση του οργανισμού βοηθά το σώμα, ώστε να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Με τη μείωση της ποσότητας των τοξινών και των ελευθέρων ριζών που προκαλούνται στο σώμα, θα παρατηρήσετε οφέλη, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι ατελή ηλεκτρόνια που είναι καταστροφικά για την υγεία και τη διαδικασία γήρανσης. Όταν όμως καταναλώσετε περισσότερα λαχανικά και φρέσκα φρούτα, θα καταπολεμήσουν αυτές τις ελεύθερες ρίζες με τις ισχυρές αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.

Τα αντιοξειδωτικά αυτά, θα διατηρήσουν το σώμα νεώτερο και υγιέστερο, ενώ ταυτόχρονα θα επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης.

Τι θα παρατηρήσετε στην καθημερινή σας ζωή:

 • Λιγότερες ρυτίδες στο μέτωπο, γύρω από τα μάτια και το στόμα
 • Λιγότερες “σακούλες” και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια όταν ξυπνάτε

6. Πιο καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα

Οι τοξίνες από το περιβάλλον και τη διατροφή, μπορούν να δημιουργήσουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα στο μεγαλύτερο όργανο του σώματος… το δέρμα.

Η αποτοξίνωση του οργανισμού και του σώματος, μπορεί να βοηθήσει σε προβλήματα ακμής, να ενισχύσει τα νύχια και τα μαλλιά και να παρέχει μια φυσική, υγιή λάμψη. Καθώς οι τοξίνες απομακρύνονται από το σώμα μέσω του δέρματος, θα παρατηρήσετε μια ελαφρά αύξηση της ακμής ή ακόμα και ερεθισμό στο δέρμα.

Μην ανησυχείτε όμως, επειδή το δέρμα θα καθαρίσει μετά από μερικές ημέρες και θα απολαύσετε το υγιές και λαμπερό δέρμα που αγαπάτε.

Τι θα παρατηρήσετε στην καθημερινή σας ζωή:

 • Βελτιωμένο χρώμα δέρματος και συνολική χροιά της επιδερμίδας
 • Τα νύχια και τα μαλλιά σας θα αναπτύσσονται αρκετά πιο γρήγορα από το κανονικό

7. Βοηθά στην μείωση της ζάχαρης και της πείνας

Είναι γεγονός ότι η ζάχαρη και οι υδατάνθρακες είναι βιολογικά εθιστικές ουσίες.

Η ζάχαρη μάλιστα, όπως σας ανέφερα και στο σχετικό άρθρο μου, έχει διαπιστωθεί ότι είναι 8 φορές πιο εθιστική από την κοκαΐνη. Υπάρχουν λόγοι εθισμού, για τους οποίους είναι τόσο δύσκολο να αποτοξινωθείτε από τη ζάχαρη.

Δεν υπάρχει πραγματικά καλύτερος τρόπος να απομακρύνετε αυτή τη “λαχτάρα” για φαγητό και ζάχαρη, από την αποτοξίνωση. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι αυτή η κίνηση στην αρχή, μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και διάφορα άλλα ανεπιθύμητα συμπτώματα.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος, για τον οποίο η αντικατάσταση των σακχάρων και των “κακών” υδατανθράκων με υγιεινές συνταγές αποτοξίνωσης, είναι τόσο σημαντική.

Τι θα παρατηρήσετε στην καθημερινή σας ζωή:

 • Επιθυμία για φρούτα και λαχανικά
 • Δυσάρεστα συναισθήματα όταν θα καταναλώνετε ξανά σάκχαρα και “κακούς” υδατάνθρακες

8. Βελτιώνει την πεπτική υγεία

Κατά την αποτοξίνωση του οργανισμού, το σώμα απομακρύνει τα πλεονάζοντα απόβλητα που αποθηκεύονται στο έντερο και τα λιπώδη κύτταρα.

Ο πρωταρχικός τρόπος που συμβαίνει αυτό, είναι μέσω της αύξησης των ινών που καταναλώνονται με την αποτοξίνωση του οργανισμού. Οι ίνες βοηθούν στον καθαρισμό του παχέος εντέρου και την απομάκρυνση των τοξινών που δημιουργούνται με την πάροδο του χρόνου.

Επίσης, βελτιώνει τη λειτουργικότητα του ήπατος και των νεφρών, που είναι υπεύθυνα για την επεξεργασία των τροφίμων που καταναλώνετε.

Με αυτό τον τρόπο, το σώμα σας θα είναι σε θέση να απορροφήσει καλύτερα τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά από το φαγητό σας.

Τι θα παρατηρήσετε στην καθημερινή σας ζωή:

 • Η πέψη σας θα γίνει και πάλι κανονική χωρίς προβλήματα (φούσκωμα, κλπ)
 • Θα προσλαμβάνετε περισσότερη και άμεση ενέργεια από τα τρόφιμα

9. Θα καθιερώσετε υγιεινές συνήθειες

Η αποτοξίνωση του οργανισμού και του σώματος σας, θα σας βοηθήσει να καθιερώσετε υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Βέβαια, η προσωρινή υγεία για 10 ημέρες δεν θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή σας, αλλά θα είστε πιο υγιείς για τις επόμενες 100 ημέρες. Το κλειδί για μια μόνιμη κατάσταση υγείας, είναι η κατανάλωση υγιεινών τροφών και η μόνιμη καθιέρωση από καλές συνήθειες.

Αυτός είναι επίσης ένας βασικός λόγος, για τον οποίο η σταδιακή αποτοξίνωση θα πρέπει να αποτελέσει το πρώτο βήμα, για να ζήσουμε μια πιο υγιεινή ζωή.

Όταν καθαρίζετε το σώμα σας από τις τοξίνες και αντικαθιστάτε τα λανθασμένα τρόφιμα, με πιο υγιεινές επιλογές φαγητών, μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας, ώστε να κάνει την υγεία προτεραιότητα στη ζωή σας.

Τι θα παρατηρήσετε στην καθημερινή σας ζωή:

 • Πως ακόμη και ένα συγκεκριμένο τρόφιμο, μπορεί να έχει αντίκτυπο σε μακροπρόθεσμους στόχους σας
 • Θα ξυπνάτε και θα σκέφτεστε υγιεινές πλέον επιλογές για το πρωινό σας

10. Επαναφέρει την ισορροπία στα όργανα του σώματος

Το σώμα μας είναι μια πολύπλοκη ομάδα συστημάτων αλληλοσύνδεσης, που συνεργάζονται όλα για την επίτευξη της βέλτιστης υγείας.

Το νευρικό, το πεπτικό και το ορμονικό σύστημα, προσπαθούν όσο το δυνατόν καλύτερα για να σας κρατήσουν υγιείς, ώστε να αναπαράγονται τα γονίδια σας. Αυτός είναι ο σκοπός του σώματος!

Η αποτοξίνωση και η απαλλαγή από όλες τις βλαβερές τοξίνες, θα φέρει και πάλι την ισορροπία στα όργανα του σώματος και θα σας κάνει να αισθανθείτε, σαν να βρίσκεστε σε ένα ολοκαίνουργιο σώμα!

Τι θα παρατηρήσετε στην καθημερινή σας ζωή

 • Θα είστε πιο ευτυχισμένοι με τον εαυτό σας
 • Θα έχετε βελτιωμένη διάθεση και καλύτερη προοπτική για την καθημερινή σας ζωή

Πρόγραμμα για απώλεια βάρους και λίπους

Ετοιμάστε τα δικά σας ροφήματα για αποτοξίνωση του οργανισμού

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε την αποτοξίνωση, είναι με μία από αυτές τις τρεις παρακάτω συνταγές.

Μπορείτε να ξεκινήστε, απλά αντικαθιστώντας ένα μεσημεριανό ή απογευματινό σνακ με ένα από αυτά τα ροφήματα. Θα αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα από ποτέ και θα διαπιστώσετε πόσο ωφέλιμη μπορεί να γίνει μια αποτοξίνωση για το σώμα σας.

Μπορείτε να εναλλάσσετε τα ροφήματα (όταν το επιτρέπει η εποχή) ή να πίνετε το κάθε ένα καθημερινά για μια εβδομάδα, σε σύνολο τριών εβδομάδων.

Αν ακολουθήσετε αυτή την πολύ ευεργετική συνήθεια καθημερινά για μια εβδομάδα, μπορείτε κατόπιν να ξεκινήσετε με ένα πιο οργανωμένο πρόγραμμα αποτοξίνωσης του οργανισμού.

1. Καρπούζι και μέντα

Η συνταγή με καρπούζι και μέντα είναι μια γευστικότατη μέθοδος αποτοξίνωσης, που περιέχει σημαντική βιταμίνη C και λυκοπένιο.

Watermelon & mintΤο λυκοπένιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, γνωστό για τις ιδιότητες του κατά του καρκίνου και είναι αυτό που δίνει στο καρπούζι το έντονο κόκκινο χρώμα του. Το καρπούζι περιέχει και άλλα θρεπτικά συστατικά και θεωρείται ένα από τα 23 πιο υγιεινά τρόφιμα στον πλανήτη μας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η αντικατάσταση ενός σνακ με αυτό το ρόφημα, θα κάνει θαύματα στην υγεία σας.

Συμβουλή: Προσέξτε να μην προσθέσετε περισσότερη μέντα στο ρόφημα, γιατί μπορεί να αλλάξει αρνητικά τη γεύση. Ξεκινήστε προσθέτοντας όσο αναφέρω παρακάτω και προσθέστε σταδιακά και άλλα φύλλα, αν χρειάζεστε επιπλέον γεύση.

Συστατικά:

 • 4 φλιτζάνια καρπούζι κύβους ή μπάλες
 • 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας
 • 1/2 λάιμ λεπτό σε φέτες
 • 1/2 λεμόνι σε φέτες
 • 2 λίτρα νερού (λιγότερο αν προτιμάτε ισχυρότερη έγχυση)

Οδηγίες:

Τοποθετήστε τους κύβους καρπούζι, τις φέτες λεμονιού και το λάιμ που έχετε πλύνει καλά, σε μια γυάλινη κανάτα. Πιέστε ελαφρά το καρπούζι, το λεμόνι και το λάιμ, τρίψτε στο χέρι σας ελαφρά τα φύλλα μέντας και στη συνέχεια τοποθετήστε τα στην κανάτα.
Προσθέστε 2 λίτρα νερού και τοποθετήστε την κανάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να επιτρέψετε στα φρούτα και στη μέντα να εγχυθούν στο νερό.
Βγάλτε την κανάτα από το ψυγείο, ανακατέψτε καλά τα συστατικά και πίνετε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

*Αν επιθυμείτε, μπορείτε όταν πίνετε το νερό, να πετάξετε ή να φάτε το καρπούζι.

2. Λεμόνι και αγγούρι

Η συνταγή λεμονιού και αγγουριού, έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας γενικότερα. Ακόμη και η κατανάλωση ενός και μόνο λεμονιού, είναι απίστευτα θρεπτική και αποτοξινωτική.

Cucumber-lemon-drinkΑυτή η συνταγή δεν είναι μόνο μια καλή αντικατάσταση σνακ, αλλά ένα καλό ρόφημα για το πρωί.

Ειδικά, αν ξυπνάτε με κακή διάθεση και άτονα, θα σας βοηθήσει να ξεκινήσει σωστά η μέρα σας. Τα λεμόνια περιέχουν πηκτίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη συγκράτηση της όρεξης και προσφέρει περισσότερο έλεγχο της.

Αυτή η συνταγή θα βοηθήσει επίσης το δέρμα σας, επειδή τα αγγούρια περιέχουν πυρίτιο, το οποίο είναι ένα ζωτικής σημασίας ορυκτό και γνωστό για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες.

Συμβουλή: Σιγουρευτείτε ότι θα το πιείτε το κάθε ποτήρι αυτού του ροφήματος με ένα καλαμάκι. Επειδή, ενώ τα λεμόνια είναι ιδανικά για το σώμα σας, μπορούν να καταστρέψουν το σμάλτο στα δόντια σας.

Συστατικά:

 • 2 λίτρα νερού
 • 1/2 αγγούρι
 • 1 λεμόνι κομμένo σε φέτες
 • 5 – 10 φύλλα μέντας

Οδηγίες

Προσθέστε όλα τα συστατικά σε μια μεγάλη κανάτα και αφήστε να μείνουν όλη τη νύχτα στο ψυγείο, για να απελευθερώσουν όλες τις ιδιότητες τους. Το πρωί, πίνετε από αυτό το νερό σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Προσθέτοντας φύλλα μέντας, φέτες λεμονιού και αγγουριού, είναι ένας απλός και φυσικός τρόπος να προσθέσετε γεύση στο νερό. Ενώ παράλληλα θα αναπληρώνετε σημαντικές βιταμίνες στον οργανισμός σας.

Το νερό από το λεμόνι το πρωί, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε μια σημαντική ποσότητα της απαραίτητης βιταμίνης C. Βοηθούν επίσης να καθαρίσετε τον οργανισμό αποβάλλοντας τις τοξίνες, στην καλύτερη πέψη και ενισχύουν παράλληλα το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Αυτό που ίσως χρειαστεί να προσέξετε, είναι ότι το κρύο νερό μπορεί να είναι ένα σοκ στο πεπτικό σας σύστημα, ειδικά αν το πίνετε κατευθείαν το πρωί. Καλύτερα λοιπόν, να αφήνετε το κάθε ποτήρι με το ρόφημα να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το πιείτε ή να προσθέσετε λίγο χλιαρό νερό.

Προσπαθήστε να ενσωματώσετε αυτά τα ροφήματα στην καθημερινή ή εβδομαδιαία διατροφή σας, για να κρατήσετε τον οργανισμό και το σώμα σας πιο υγιές!

3. Τσάι τσουκνίδας

Τι να πω αλήθεια για την αγαπημένη μου τσουκνίδα;

Είμαι σίγουρη πως πολλοί λίγοι από εσάς γνωρίζετε σε πόσα προβλήματα υγείας μπορεί να βοηθήσει αυτό το εκπληκτικό βότανο. Θα σας αναφέρω μερικά, επειδή θα έπρεπε να γράφω για ώρες, αν ήθελα να σας τα απαριθμήσω όλα.

 • Είναι εκπληκτικό και απόλυτο αιμοκαθαρτικό και αιμοπαραγωγό βότανο
 • Το τσάι της καταπολεμά το έκζεμα και τον πονοκέφαλο
 • Βοηθά στην ελάττωση του σακχάρου του αίματος και επιδρά θετικά στο πάγκρεας
 • Θεραπεύει τις φλεγμονές στην ουροδόχο κύστη, την ουρητική οδό και στην κατακράτηση των ούρων
 • Διεγείρει την κίνηση των εντέρων (για δυσκοιλιότητα)
 • Βοηθά στις διαταραχές του ήπατος, της χοληδόχου κύστης, της σπλήνας, των πνευμόνων και στο έλκος στομάχου
 • Καταπολεμά τις ιώσεις, τις εκκρίσεις βακτηρίων και το αλλεργικό συνάχι
 • Περιέχει σημαντικές ποσότητες σιδήρου και βοηθά στην αντιμετώπιση της κόπωσης, της αναιμίας και της εξάντλησης
 • Βοηθά σε περιπτώσεις ουρικής αρθρίτιδας, ρευματισμών και ισχιαλγίας
 • Τα ποδόλουτρα με τσουκνίδα βοηθούν στην στένωση των αγγείων και στην ελαττωματική κυκλοφορία του αίματος

Πως μπορείτε να ετοιμάσετε τσάι τσουκνίδας:

Ρίχνετε βραστό νερό σε ένα φλιτζάνι με 1 κουταλάκι του τσαγιού φρέσκια ή αποξηραμένη τσουκνίδα. Το αφήνετε για 3-4 λεπτά, σουρώνετε και πίνετε πολύ αργά έως 2 φορές την ημέρα.

Μην βράζετε ποτέ τα βότανα, επειδή θα καταστραφούν όλες οι πολύτιμες ουσίες τους. Μπορείτε να πίνετε τσάι τσουκνίδας καθημερινά κάθε άνοιξη και φθινόπωρο, για 2-3 εβδομάδες. Πίνετε ένα φλιτζάνι το πρωί, μία ώρα πριν από το πρωινό και ένα φλιτζάνι στη διάρκεια της ημέρας (μία ώρα πριν από γεύμα).

Προσοχή – Αντενδείξεις:

ΠΡΙΝ να καταναλώσετε τσάι τσουκνίδας θα πρέπει να ρωτήσετε το γιατρό σας για πιθανές παρενέργειες σε προβλήματα υγείας σας και ειδικά αν λαμβάνετε φάρμακα.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από άτομα με προβλήματα στα νεφρά, αρτηριοσκλήρυνση, διαβήτη ή υπέρταση επειδή μειώνει την χοληστερίνη, την πίεση και το σάκχαρο. Επίσης να αποφεύγεται η κατανάλωση της τσουκνίδας από άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα και αντιθρομβωτικά φάρμακα.

Να αποφεύγεται επίσης η χρήση του από εγκύους, παιδιά και όσες μητέρες θηλάζουν.

Πώς ξεκινάτε μια αποτοξίνωση

Για την σωστή και απόλυτη αποτοξίνωση του οργανισμού, θα πρέπει να μειώσετε επιπλέον τα επίπεδα της τοξίνης σας.

Διαφήμιση

Σταματήστε εντελώς το αλκοόλ, τον καφέ, τα τσιγάρα, τα εξευγενισμένα σάκχαρα και τα κορεσμένα λίπη, τα οποία λειτουργούν ως τοξίνες στο σώμα. Όλα όσα ανέφερα, αποτελούν εμπόδια στη διαδικασία επούλωσης των οργάνων.

Επίσης, ελαχιστοποιήστε τη χρήση χημικών οικιακών καθαριστικών και προϊόντων προσωπικής υγειονομικής περίθαλψης. Όπως δηλαδή τα καθαριστικά, τα σαμπουάν, τα αποσμητικά και τις οδοντόκρεμες και αντικαταστήστε τα με φυσικές εναλλακτικές λύσεις.

Διαφήμιση
Ένα άλλο εμπόδιο για την καλή υγεία είναι το άγχος, το οποίο απελευθερώνει ορμόνες στρες στο σώμα σας. Ενώ αυτές οι ορμόνες μπορούν να δώσουν την αίσθηση της αδρεναλίνης, σε μεγάλες ποσότητες δημιουργούν τοξίνες και επιβραδύνουν τα ένζυμα αποτοξίνωσης στο ήπαρ.

Ο διαλογισμός, η γιόγκα και η άσκηση γενικά, είναι απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να ανακουφίσετε το άγχος. Μπορείτε έτσι, να επαναφέρετε τις σωματικές και πνευματικές αντιδράσεις σας στο αναπόφευκτο άγχος, που μπορεί να υπάρξει.

Έχετε κάνει ποτέ αποτοξίνωση στον οργανισμό σας;

Αλήθεια, εσείς έχετε κάνει ποτέ οποιαδήποτε συνειδητή αποτοξίνωση στον οργανισμό σας και τι αποτελέσματα είχατε; Θα αποφασίζατε να ξεκινήσετε πραγματική αποτοξίνωση, ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα;

Σας εύχομαι να είστε πάντα υγιείς και να προσέχετε την πολύτιμη υγεία σας! 🙂

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλημέρα. Χαίρομαι που είναι ενδιαφέρον και ελπίζω να φανεί χρήσιμο στο μέλλον. Εύχομαι μια πολύ όμορφη ημέρα!

 • Καλημέρα Δήμητρα,πολύ ωραίο άρθροσ και αφτι την στιγμή το είχα ανάγκη να κάνω την αποτοξίνωση επηδει έχω κάποια κιλά παραπάνω και πρέπει όπωςδιποτε να τα βγάλω απο πάνω μου θέμα υγείας .Σας ευχαριστώ πολύ για όλα 😊😊

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλησπέρα Μιρέλα και χαίρομαι που μπορεί να βοηθήσει το άρθρο. Η αποτοξίνωση είναι πραγματικά πολύ σημαντική για τον οργανισμό μας, επειδή καταπολεμά εκτός όλων των άλλων και τις φλεγμονές και επιτρέπει στα όργανα να λειτουργήσουν ξανά σωστά. Εύχομαι καλή επιτυχία και ένα πολύ όμορφο απόγευμα! 🙂

 • Ο/Η Καιτη Ψαραντωνη λέει:

  Πολυτιμες και ολοκληρωμενες συμβουλες!!!Ευχαριστω πολυ!!!

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλημέρα Καίτη. Και εγώ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Ελπίζω να βοηθήσουν και εύχομαι μια υπέροχη ημέρα!

 • Ο/Η Γεώργιος Ντούζας λέει:

  Πολύ ωραία αυτά πού γράφετε. Βοηθούν πραγματικά στήν αποτοξίνωνση τού οργανισμού.
  Ο Θεός νά σάς εχει καλά

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες ευχές και το σχόλιο σας.
   Τις συνταγές αυτές τις χρησιμοποιώ εδώ και αρκετά χρόνια και τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα στην υγεία.
   Είμαι σίγουρη ότι θα βοηθήσουν σημαντικά για καλύτερη υγεία και επιδερμίδα. Εύχομαι μια πολύ όμορφη ημέρα.

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλημέρα Άννα και χαίρομαι που βρήκατε χρήσιμες τις πληροφορίες. Πιστεύω πως θα βοηθήσουν άμεσα.
   Εύχομαι καλή επιτυχία και μια πολύ όμορφη ημέρα!

 • Ο/Η ΜΑΡΙΝΕΛΑ ΑΥΓΟΡΙΤΟΥ λέει:

  Αγαπητη φιλη μου, η αποτοξινωση ειναι αναγκαια για τον οργανισμο απλα ολα ειναι Διαθεση… μεσα απο το αρθρο σας παιρνω δυναμη για να ξανα-ξεκινησω….σας ευχαριστω παρα πολυ.

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλησπέρα Μαρινέλα. Είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αναγκαία η αποτοξίνωση για τον οργανισμό μας. Τόσο, όσο σχεδόν λίγα άτομα μπορούν να φανταστούν.
   Πριν κάποια χρόνια, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος για αυτή. Τώρα όμως, στις σημερινές διατροφικές και περιβαλλοντικές εποχές μας, είναι τόσο απαραίτητη όσο ο καθαρός αέρας, που πλέον δεν υπάρχει.
   Όλοι λένε για προβλήματα υγείας και κιλών.
   Πιστέψτε με, πως είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα, αρκεί να γίνουν κάποιες συντονισμένες και ΑΠΛΕΣ κινήσεις. Και φυσικά, αρκεί να υπάρχει η Θ Ε Λ Η Σ Η και η απόφαση!!!
   Ναι, να αρχίσετε πάλι από την αρχή! Το σώμα μας μαθαίνει και χρειάζεται τόσο μεγάλη βοήθεια από εμάς, που υποτίθεται ότι το αγαπάμε!!!
   Εύχομαι λοιπόν ότι καλύτερο και μια υπέροχη νέα αρχή! 🙂

 • Είμαι σίγουρη ότι αυτά που σήμερα ίσως να φαντάζουν «θυσίες» προκειμένου να αποκτήσουμε καλύτερη υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής, αύριο θα αποτελούν το φυσικό και αυτονόητο. Αρκεί να γίνει μία αρχή. Εγώ τουλάχιστον από αυτή την πλευρά το βλέπω και ξεκινάω για να κάνω ότι μπορώ. Σίγουρα είναι καλύτερο από το ΤΙΠΟΤΑ.
  Ευχαριστούμε πολύ Δήμητρα. Καλή συνέχεια 🙂

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλησπέρα Ουρανία. Για να είμαι ειλικρινής, εγώ δεν τα θεωρώ “θυσίες”. Τα θεωρώ αναγκαία να γίνουν, ώστε το σώμα μας να μπορεί να ζει σωστά και όχι απλά να επιβιώνει, μετατρέποντας το στον μόνιμο πελάτη των φαρμακείων και των γιατρών.
   Είναι πραγματικά όπως λες, το ότι στο μέλλον θα αποτελούν το αυτονόητο, για όσους θέλουν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.
   “Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός”. Αυτή η φράση δεν είναι καθόλου τυχαία. Όπως έγραψα και σε ένα άλλο σχόλιο, τα μόνα που χρειάζονται είναι θέληση και απόφαση. Με αυτά τα δύο, όλα γίνονται!
   Όταν γίνει η αρχή, θα δεις πως μετά θα αναζητάς το ποιοτικό φαγητό και θα αποφεύγεις τα “σκουπίδια”, όπως τα λέω εγώ. Το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί, όπως επίσης και η επιδερμίδα ή τα μαλλιά σου. Θα παρατηρήσεις σταδιακά να μειώνονται τα προβλήματα, να μην αρρωσταίνεις σχεδόν καθόλου με ίωση ή κρύωμα και με το που θα προσθέτεις 1-2 κιλά, να μπορείς να τα χάσεις μέσα σε μια εβδομάδα.
   Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω!
   ΟΛΑ γίνονται με λίγη ή πολλή προσπάθεια. Γίνονται όμως!!
   Σας έδωσα όλους “τροφή” για σκέψη 🙂 και εύχομαι ένα πολύ όμορφο απόγευμα.

   • Προσυπογράφω. Γι΄αυτό έβαλα και τη λέξη «θυσίες» σε εισαγωγικά.
    Καλημέρα Δήμητρα και καλό μήνα. Να είσαι και να είμαστε όλοι καλά 🙂

    • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

     Καλημέρα Ουρανία και σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Εύχομαι να έχουμε όλοι έναν πολύ όμορφο και χαρούμενο μήνα, με υγεία πάνω από όλα!
     Καλή συνέχεια!! 🙂

 • >