8 Εύκολοι Τρόποι Για Να Μειώσετε Τη Ζάχαρη Στη Διατροφή Σας

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Η ζάχαρη στη διατροφή μας είναι μια από τις χειρότερες ουσίες.

Γίνεται πλέον -με γρήγορους ρυθμούς- ο Νο 1 μεγαλύτερος εχθρός, όταν πρόκειται για την υγιεινή διατροφή. Ενώ τα φυσικά σάκχαρα είναι απαραίτητα στον οργανισμό μας, η υπερβολική ζάχαρη είναι επιζήμια για την υγεία.

Στην πραγματικότητα, μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, έχει συσχετιστεί με μια σειρά προβλημάτων υγείας. Ξεκινώντας από το διαβήτη και φτάνοντας σε καρδιακή νόσο και ακόμη χειρότερα.

Επιπλέον, επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την ορμονική μας ισορροπία, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα υγείας.

ΔιαφήμισηΑν όμως, έχετε ήδη προσπαθήσει να μειώσετε ή να σταματήσετε τη ζάχαρη στη διατροφή σας, πιθανότατα έχετε αντιμετωπίσει το πλήθος των ανεπιθύμητων ενεργειών που τη συνοδεύουν.

Συνήθως, η απεξάρτηση από τη ζάχαρη, μπορεί να σημαίνει προσωρινή αντιμετώπιση των δυσάρεστων συμπτωμάτων. Όπως είναι το φούσκωμα, οι ημικρανίες και η κόπωση.

Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να σταματήσετε την προσπάθεια σας για καλύτερη υγεία και σώμα.

Κάνοντας μερικές τροποποιήσεις στη διατροφή σας και έχοντας την απαραίτητη θέληση που χρειάζεται, θα καταφέρετε να ξεπεράσετε την έντονη επιθυμία για ζάχαρη. Θα διαπιστώσετε πως, διατηρώντας μια θρεπτική διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, μπορεί να είναι ευκολότερο από ότι φανταστήκατε.

Το πιο σημαντικό είναι, να υπάρχει η θέληση να αλλάξετε ορισμένες καταστροφικές συνήθειες στη διατροφή σας.

Επειδή από τη θέληση, ξεκινάνε ΟΛΑ. Η πράξη, έρχεται πάντα δεύτερη!

Γιατί είναι σημαντικό να μειώσετε τη ζάχαρη στη διατροφή σας

Το σώμα μας χρειάζεται ζάχαρη στη φυσική της κατάσταση για να λειτουργεί σωστά.

Όταν όμως την επεξεργαζόμαστε και την προσθέτουμε στα τρόφιμα, τότε ξεκινάνε τα προβλήματα. Επειδή η προσθήκη ζάχαρης, είναι πολύ επικίνδυνη και καταστροφική για την υγεία μας.

Το πραγματικό πρόβλημα, είναι ότι τα πρόσθετα σάκχαρα δεν προέρχονται μόνο από τα γλυκά.

Βρίσκονται πλέον σχεδόν παντού, ακόμα και σε τρόφιμα ή ροφήματα που δεν θα περίμενε κανείς.

Οι προσπάθειες σας για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μπορούν πολύ εύκολα να μηδενιστούν από τη λήψη ζάχαρης. Οι επιθυμίες σας για σωστή διατροφή, μπορεί άνετα να μείνουν μόνο επιθυμίες, από τη -συχνά- κρυμμένη ζάχαρη στα τρόφιμα που τρώτε.

Τα αρχικά προβλήματα με τη ζάχαρη στη διατροφή, είναι ότι περιέχει κενές θερμίδες, μπερδεύει το μεταβολισμό σας και προσθέτει λίπος στην κοιλιά.

Επιπλέον, καθιστά προβληματικά τα επίπεδα ινσουλίνης, που μπορούν να οδηγήσουν σε αντίσταση σε αυτή και τελικά στην παχυσαρκία. Υπάρχει επίσης πλήθος άλλων προβλημάτων υγείας στα οποία συμβάλλει η ζάχαρη, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και της άνοιας.

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο σχετικά με τη μείωση της πρόσληψης ζάχαρης, έχετε ήδη κάνει το πρώτο βήμα, που είναι συχνά το πιο δύσκολο!

Το σημαντικό είναι να αναγνωρίσετε πως υπάρχει πρόβλημα… έτσι ώστε στη συνέχεια να διορθωθεί!

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαγράψετε συνολικά τη ζάχαρη από τη διατροφή σας, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να βρείτε τρόπους για να τη μειώσετε. Μπορείτε δηλαδή, να απολαύσετε τα γλυκά και τις ένοχες απολαύσεις σας κάποιες φορές και μάλιστα, χωρίς να αισθάνεστε εθισμένοι για καθημερινή πρόσληψη ζάχαρης.

Συμπτώματα απεξάρτησης από τη ζάχαρη

Η γλυκόζη, γνωστή ως ζάχαρη, είναι η κύρια πηγή καυσίμων για το σώμα μας.

Όταν τρώτε υδατάνθρακες, διασπώνται σε ζάχαρη για να τροφοδοτήσουν το σώμα μας με ενέργεια. Όταν μειώσετε σημαντικά την πρόσληψη ζάχαρης, αυτό μπορεί να προκαλέσει πτώση του σακχάρου στο αίμα σας.

Γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά συμπτωμάτων, επειδή το σώμα σας αρχίζει να προσαρμόζεται στην αναζήτηση νέων πηγών ενέργειας.

Ζάχαρη στη διατροφή και συμπτώματα στέρησης

Η ναυτία, οι πονοκέφαλοι και η κόπωση είναι μερικές μόνο από τις τυπικές ανεπιθύμητες ενέργειες, που πολλά άτομα αναφέρουν, ως αποτέλεσμα της απεξάρτησης από τη ζάχαρη.

Φυσικά, η σοβαρότητα των συμπτωμάτων, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποσότητα της ζάχαρης που ήδη υπάρχει στη διατροφή σας. Αν καταναλώνατε λίγα γλυκά και γενικά ζάχαρη από πριν, το πιο πιθανό είναι να αντιμετωπίσετε λίγα από αυτά τα συμπτώματα.

Αντίθετα, αν η πρόσληψη ζάχαρης ήταν σημαντική και καθημερινή, τότε είναι δεδομένο πως τα συμπτώματα θα είναι πολλαπλά και πιο έντονα.

Μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα που προκαλούνται από την απόσυρση ζάχαρης είναι τα εξής:

 • Τακτικοί πονοκέφαλοι
 • Φούσκωμα στο στομάχι
 • Ναυτία
 • Μυϊκοί πόνοι
 • Διάρροια
 • Κούραση
 • Πείνα
 • Έντονη ανησυχία
 • Κατάθλιψη
 • Έντονη επιθυμία για ζάχαρη
 • Ρίγη

Για αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε μικρές και συντονισμένες κινήσεις, για την επιτυχία του στόχου σας. Δηλαδή, να καταφέρετε να μειώσετε σημαντικά τη ζάχαρη στη διατροφή σας ή να την ελαχιστοποιήσετε.

Οι 8 εύκολοι τρόποι να μειώσετε τη ζάχαρη στη διατροφή σας

1. Διαβάστε τις ετικέτες των τροφίμων

Ξέρω ακριβώς τι σκέφτεστε τώρα…

Γίνεται να διαβάζω συνέχεια τις ετικέτες από τα τρόφιμα που επιλέγω;

ΝΑΙ!! Γίνεται! Και εγώ το κάνω σχεδόν πάντα.

Αν βέβαια σας ενδιαφέρει, να μειώσετε τη ζάχαρη (και το αλάτι) στον οργανισμό σας! Αν δεν σας ενδιαφέρει, μην κάνετε τον κόπο να διαβάσετε τίποτα από τα παρακάτω.

Αν αγοράζετε πολλά συσκευασμένα και μεταποιημένα τρόφιμα, είναι σημαντικό να διαβάζετε τις ετικέτες για κάθε συσκευασμένο προϊόν που αγοράζετε. Η απεξάρτηση από τον εθισμό στη ζάχαρη θα γίνει αρκετά πιο εύκολη, όταν απορρίψετε τρόφιμα που ήδη γνωρίζετε ότι την περιέχουν.

Τα “ψευδώνυμα” της ζάχαρης

Μάθετε να αναγνωρίζετε τα “ψευδώνυμα” για τη ζάχαρη. Όπως είναι το σιρόπι καλαμποκιού (υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη), το σιρόπι αποξηραμένου ζαχαροκάλαμου, η μελάσα, η σακχαρόζη, η δεξτρόζη, η αγαύη, το μέλι και το σιρόπι σφενδάμου.

Οι κατασκευαστές αγαπούν να κρύβουν τη ζάχαρη σε τρόφιμα, που δεν θα σκεφτόσασταν καν, ότι μπορεί να την περιέχουν. Όπως είναι το ψωμί, τα ζυμαρικά, το γιαούρτι, το κεφίρ, οι σάλτσες για σαλάτα ή ακόμα και το κέτσαπ.

Επίσης, αν οι υδατάνθρακες που γράφει ένα προϊόν σας φαίνονται υψηλοί, πιθανότατα να περιέχει περισσότερη ζάχαρη από ότι πιστεύετε.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε τα συστατικά και την περιεκτικότητα σε ζάχαρη, επειδή πρόκειται για την υγεία σας!

Προσπαθήστε επίσης, να επιλέξετε τρόφιμα και μάρκες που έχουν μηδενική προσθήκη ζάχαρης.

2. Σταματήστε να πίνετε αναψυκτικά

Όταν απομακρύνετε τα αναψυκτικά, θα γίνει πολύ πιο εύκολο να μειώσετε τη ζάχαρη στη διατροφή σας.

ZΖάχαρη στα αναψυκτικάΣίγουρα σε όλους μας θα άρεσε ένα δροσερό αναψυκτικό, ειδικά τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Ίσως λίγη ζάχαρη στον καφέ σας, ένα εμφιαλωμένο παγωμένο τσάι ή μια παγωμένη λεμονάδα.

Δεν είναι και τόσο πρόβλημα, μόνο ένα ή δύο από αυτά!!

Σωστά;

Λάθος! Υπάρχουν τόσες πολλές μελέτες που λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα για τα αναψυκτικά και την προσθήκη ζάχαρης. Είναι το πιο παχυντικό κομμάτι της διατροφής μας και μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας, κατά τουλάχιστον 60%.

Τα ποτά με τεχνητά γλυκαντικά είναι ακόμα χειρότερα! Όχι μόνο αυξάνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας ακριβώς όπως η ζάχαρη, αλλά τα χημικά που περιέχουν, είναι πραγματική καταστροφή της υγείας.

Αγαπήστε τον εαυτό σας αρκετά, ώστε να αποφασίσετε να διαγράψετε τα ροφήματα αυτά.

Επειδή η καλή υγεία, είναι πολύ πιο γλυκιά από τα αναψυκτικά!

3. Καταναλώστε πρωτεΐνες και καλά λιπαρά με κάθε γεύμα

Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνετε πρωτεΐνες, για να χάσετε υγιεινά βάρος και να μειώσετε τη ζάχαρη.

Οι πρωτεΐνες και τα καλά λιπαρά ελέγχουν τους δείκτες σακχάρου του αίματος. Το διατηρούν σε σταθερά επίπεδα και αποτρέπουν μια απότομη μεταβολή, που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Η κατανάλωση πρωτεϊνών και καλών λιπαρών, θα επιβραδύνει την απελευθέρωση του σακχάρου στο αίμα και θα σας κρατήσει χορτάτους, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα υγιή λιπαρά περιλαμβάνουν το αβοκάντο, τα καρύδια, αλλά και έλαια, όπως το ελαιόλαδο και το έλαιο καρύδας. Μπορείτε να προσθέσετε μερικά αμύγδαλα σε πλιγούρι βρώμης για ένα υγιεινό πρωινό ή να φάτε ένα σνακ με φέτα ψωμιού δημητριακών, αβοκάντο και πιπέρι καγιέν το απόγευμα.

4. Προσθέστε μπαχαρικά για να ικανοποιήσετε τις γεύσεις σας

Αν έχετε συνηθίσει να καταναλώνετε αρκετή ζάχαρη στη διατροφή σας, μερικές φορές είναι δύσκολο να περάσει η ημέρα, χωρίς έστω λίγη ζάχαρη. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν πολλά γευστικά μπαχαρικά, που έχουν μηδενικές θερμίδες και ζάχαρη και μπορούν να κάνουν τη ζωή λίγο πιο γλυκιά.

Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε εντελώς τον γλυκό καφέ το πρωί, προτιμήστε να μειώσετε σταδιακά τη ζάχαρη, προσθέτοντας λίγο κακάο ή σκόνη βανίλιας.

Μπορείτε επίσης στα σνακ ή στα ροφήματα, να ρίξετε από πάνω λίγη κανέλα ή μοσχοκάρυδο, που θα γλυκάνουν τη γεύση χωρίς ενοχές.

Η κανέλα θα κάνει τα πράγματα πιο γλυκά, ενώ θα υπάρχει το πρόσθετο πλεονέκτημα, πως θα σας βοηθήσει να ελέγξετε την όρεξη σας, ρυθμίζοντας το σάκχαρο του αίματος.

5. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας γιατί θέλετε να μειώσετε τη ζάχαρη στη διατροφή σας

Ξέρετε ότι η ζάχαρη δεν είναι καλή επιλογή για σας.

Όμως σίγουρα, υπάρχει αυτή η μικρή φωνή στο μυαλό σας, που λέει “τι ωραίο θα ήταν τώρα ένα γλυκό!“.

Αντισταθείτε στη ζάχαρη στη διατροφήΠροσπαθήστε να αντισταθείτε σε αυτή τη φωνή που σαμποτάρει τις προσπάθειες σας για καλύτερες και πιο υγιεινές επιλογές.

Υπενθυμίστε στη φωνή αυτή, πως η ζάχαρη έχει συνδεθεί με τα πάντα. Από την παχυσαρκία, το διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις, τον καρκίνο, ακόμη και το Αλτσχάιμερ.

Μπορείτε απλώς να θυμάστε ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι σας. Θέλετε να χάσετε βάρος, να μειώσετε τον κίνδυνο διαβήτη και καρκίνου ή θέλετε απλά να αισθανθείτε προσωρινά καλύτερα;

Τοποθετήστε μια σημείωση στην πόρτα του ψυγείου σας, σε ντουλάπια στην κουζίνα, ή σαν μια καθημερινή υπενθύμιση στο τηλέφωνο σας, για όλους τους υπέροχους στόχους υγείας που έχετε.

Είναι σίγουρο πως μια τέτοια τακτική, θα διαλύσει τις όποιες μικρές φωνές και θα σας βοηθήσει να μείνετε σε καλό δρόμο!

6. Κρατήστε τις ζαχαρωτές απολαύσεις έξω από το σπίτι

Προσπαθήστε να οργανώσετε ένα ψυγείο με υγιεινές τροφές, ώστε να μειώσετε την πρόσληψη ζάχαρης στη διατροφή σας.

Βέβαια, όταν μένετε μόνοι σας στο σπίτι, είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει αυτό. Αν όμως έχετε παιδιά, μια/έναν εργαζόμενη/ο σύζυγο ή κάποιο λεπτό συγκάτοικο, είναι πολύ πιο δύσκολο να το εφαρμόσετε.

Επειδή, τα παιδιά αγαπούν τη ζάχαρη για πολλούς λόγους. Όπως, το ότι οι γευστικοί στόχοι τους δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα και οι γλυκές ή αλμυρές γεύσεις είναι πιο δελεαστικές. Επιπλέον, υπάρχουν τεράστιες εκστρατείες μάρκετινγκ που απευθύνονται σε μικρά παιδιά, που ωθούν γλυκές γεύσεις, όπως τα μπισκότα και οι καραμέλες.

Θυμηθείτε απλά, ότι η ζάχαρη στη διατροφή είναι πολύ επικίνδυνη και για τα παιδιά, ειδικά επειδή τα σώματα και τα μυαλό τους, εξακολουθούν να αναπτύσσονται.

Εσείς μπορείτε να κάνετε πραγματικά χάρη σε ολόκληρη την οικογένεια, κρατώντας τις γλυκές τροφές έξω από το σπίτι. Προτιμήστε να κρατηθείτε μακριά από τη ζάχαρη, ειδικά αν έχετε παιδιά και αντιμετωπίστε την απλά, σαν μια γλυκιά ανταμοιβή σε μια έξοδο.

7. Φροντίστε να λαμβάνετε βιταμίνες από τροφές ή συμπληρώματα διατροφής

Γνωρίζατε ότι οι ελλείψεις θρεπτικών ουσιών και βιταμινών, μπορούν να προκαλέσουν επιπλέον λαχτάρα για φαγητό;

Αν ειδικά βρίσκεστε σε δίαιτα, ίσως να υπάρχουν μειωμένες ποσότητες σε ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα στον οργανισμό σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια ιδιαίτερη λαχτάρα για γλυκά και γενικά ζάχαρη.

diabetesΤο μαγνήσιο βοηθά στη ρύθμιση της γλυκόζης, της ινσουλίνης και της ντοπαμίνης. Αν δεν λαμβάνετε τις σωστές ημερήσιες ποσότητες μαγνησίου, μπορεί να προκαλέσει επιθυμία για ζάχαρη.

Επίσης, τα χαμηλά επίπεδα ντοπαμίνης, μπορούν να προκαλέσουν εθιστικές συμπεριφορές, ενώ εμπλέκονται σε ασθένειες όπως είναι η κατάθλιψη, η νόσος Πάρκινσον και η σχιζοφρένεια.

Φροντίστε λοιπόν, να υπάρχει σωστή επάρκεια βιταμινών στον οργανισμό σας. Αν είναι αναγκαίο, αγοράστε συμπληρώματα διατροφής, ώστε να ανακουφίσουν τη λαχτάρα για ζάχαρη ως καύσιμο.

8. Μείνετε ενυδατωμένοι

Πόσες φορές αισθανθήκατε ότι χρειάζεστε να φάτε κάτι άμεσα, ώσπου να πιείτε ένα ποτήρι νερό και να εξαφανιστεί αυτή η επιθυμία;

Η δίψα συγχέεται συχνά με την πείνα, και μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται, είναι να πιείτε λίγο νερό και να παραμείνετε ενυδατωμένοι, εξαφανίζοντας αυτή την επιθυμία.

Την επόμενη λοιπόν φορά, που θα παρατηρήσετε τον εαυτό σας να κοιτάζει ένα γλυκό επιδόρπιο, δοκιμάστε να πιείτε πρώτα ένα ποτήρι νερό. Περιμένετε μισή ώρα και θα δείτε αν τελικά εξακολουθείτε να είστε πεινασμένοι ή αν ήσασταν απλώς διψασμένοι.

Προσπαθήστε όσο μπορείτε, η ζάχαρη στη διατροφή σας να απομακρυνθεί σταδιακά και προτιμήστε νερό με λεμόνι ή άλλα υγιεινά ροφήματα.

Πλάνο 4 εβδομάδων για να αποτοξινωθείτε από τη ζάχαρη στη διατροφή σας

Είστε έτοιμοι να μάθετε πώς μπορείτε να σταματήσετε να καταναλώνετε ζάχαρη στη διατροφή σας οριστικά;

Ενώ μερικοί άνθρωποι προτιμούν να σταματήσουν απότομα μια συνήθεια (όπως εγώ), υπάρχουν άλλοι που προτιμούν να κάνουν αλλαγές βήμα προς βήμα. Όμως, ακόμη και έτσι, δηλαδή σιγά-σιγά και σταδιακά, μπορείτε να μειώσετε την πρόσληψη ζάχαρης στη διατροφή σας αποτελεσματικά.

Παρακάτω θα βρείτε ένα πραγματικά αποτελεσματικό πλάνο, που μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε σημαντικά την πρόσληψη ζάχαρης, σε μόλις ένα μήνα!

Εβδομάδα 1η:

Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε στέβια βότανο φρέσκια ή αποξηραμένη ή κάποιο άλλο φυσικό γλυκαντικό στον καφέ ή το τσάι σας. Σταματήστε εντελώς την κατανάλωση λευκής ζάχαρης σε ροφήματα, αλλά και οπουδήποτε αλλού τη χρησιμοποιείτε.

Εβδομάδα 2η:

Διαγράψτε εντελώς τα ζαχαρούχα ποτά (κοκτέιλ, κλπ) από τη διατροφή σας, συμπεριλαμβανομένων των αναψυκτικών, των εμφιαλωμένων χυμών, των κοκτέιλ φρούτων και της λεμονάδας.

Εβδομάδα 3η:

Ξεκινήστε να αντικαθιστάτε τα γλυκά, όπως καραμέλες, μπισκότα και επιδόρπια, με φρούτα ή άλλα σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες.

Εβδομάδα 4η:

Αντικαταστήστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα έτοιμα φαγητά (fast food), με ολόκληρα τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Προφυλάξεις και τι να προσέξετε για τη ζάχαρη στη διατροφή

Δεν είναι γενικά η ζάχαρη και όσα την περιέχουν το ίδιο.

Τα πρόσθετα σάκχαρα από τρόφιμα, όπως καραμέλες, επιδόρπια και επεξεργασμένα τρόφιμα δεν παρέχουν τίποτα άλλο εκτός από κενές θερμίδες. Όμως, η ζάχαρη είναι φυσικά παρούσα σε πολλά υγιεινά τρόφιμα επίσης.

Τα φρούτα, για παράδειγμα, περιέχουν φυσικά σάκχαρα καθώς και ίνες, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και μπορούν να συμπεριληφθούν ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

Στοπ στη ζάχαρη στη διατροφήΑν και το χαμηλό σάκχαρο του αίματος, μπορεί να είναι μια προσωρινή παρενέργεια της μείωσης της πρόσληψης ζάχαρης, τα συμπτώματα της υπογλυκαιμίας μπορεί να είναι επικίνδυνα.

Φροντίστε να τρώτε τακτικά, να μην παραλείπετε τα γεύματα και να έχετε πάντα μαζί σας ή στην κουζίνα κάποιο φρούτο, σε περίπτωση που τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας πέσουν πολύ χαμηλά.

Επιπλέον, αν έχετε διαβήτη, συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ΠΡΙΝ κάνετε οποιεσδήποτε σημαντικές διατροφικές αλλαγές, επειδή μπορεί να χρειαστεί προσαρμογή των φαρμάκων σας.

Όπως πάντα, θα πρέπει να ακούτε πρώτα το σώμα σας.

Αν μειώσετε απότομα τη ζάχαρη στη διατροφή σας, ίσως να  προκαλέσετε επίμονα ή σοβαρά συμπτώματα στον οργανισμό σας.

Για αυτό, προτιμήστε να κάνετε μικρές διατροφικές αλλαγές βήμα προς βήμα, για να επιτύχετε μακροχρόνια αποτελέσματα, χωρίς δυσάρεστες επιπλοκές.

Πρόγραμμα για απώλεια βάρους και λίπους

Τελευταίες σκέψεις…

Είμαι σίγουρη, πως ο χυμός φρούτων έχει πολύ καλή γεύση, αλλά ξέρετε τι άλλο έχει ακόμη καλύτερη;

Ο πραγματικός καρπός.

Μην καταναλώνετε άδειες θερμίδες σε τυποποιημένες εκδόσεις των πραγματικών τροφών.

Επίσης, αν προτιμάτε να επιλέγετε τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά, θα πρέπει να προσέξετε επιπλέον. Επειδή, οι δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά είναι πολύ επικίνδυνες και όταν πρόκειται για τη ζάχαρη, απλά την προσθέτουν συσκευασμένη.

ΔιαφήμισηΌταν οι κατασκευαστές βγάλουν το φυσικό λίπος από τα προϊόντα, όπως το γάλα ή το τυρί, αφαιρείται επίσης αρκετή από τη γεύση του. Έτσι, η ζάχαρη προστίθεται ξανά για να αντισταθμίσει αυτή τη γεύση που χάνετε.

Υπάρχει ένας σημαντικός λόγος, για τον οποίο η φύση χρησιμοποιεί τα λιπαρά στα τρόφιμα, όπως π.χ. στο αβοκάντο.

Εμπιστευτείτε τη!

Διαφήμιση

Η απεξάρτηση από τη ζάχαρη στη διατροφή σας, σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο. Μπορεί μάλιστα σύμφωνα με μελέτες, να είναι ακόμη πιο εθιστική από την κοκαΐνη.

Πιστέψτε όμως πως μπορείτε να απαλλάξετε το σώμα, τον οργανισμό και τους γευστικούς οφθαλμούς σας, μακριά από αυτή την ουσία. Τις πρώτες ημέρες, σίγουρα θα είναι δύσκολο να μειώσετε τη ζάχαρη στη διατροφή σας, επειδή θα αισθάνεστε λαχτάρα για αυτή.

Πολύ σύντομα όμως και με συντονισμένες κινήσεις, θα ζήσετε μια φυσικά γλυκιά ζωή! 🙂

Θα αποφασίζατε να μειώσετε τη ζάχαρη στη διατροφή σας;

Πιστεύετε πως μπορείτε να ξεκινήσετε μια αποτοξίνωση, μειώνοντας ή ελαχιστοποιώντας τη ζάχαρη στη διατροφή σας; Έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα υγείας; Ή και για να ελαττώσετε τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν στον οργανισμό και την υγεία σας;

Αφήστε αν θέλετε, το όπως πάντα πολύτιμο σχόλιο σας παρακάτω.

Σας εύχομαι να είστε πάντα υγιείς και να φροντίζετε με κάθε τρόπο, την καλυτέρευση της πολύτιμης υγείας σας!

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
 • Καλημέρα Δήμητρα.
  Δεν ξέρω πως να σας ευχαριστήσω για τις τόσο σημαντικές πληροφορίες που μας δίνετε συνέχεια. Από τον Απρίλιο που σας ανακάλυψα δεν έχω χάσει ούτε ένα άρθρο σας ή βίντεο. Η αλήθεια είναι ότι με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ να αλλάξω πράγματα στην καθημερινότητα μου. Ειδικά το δωρεάν βιβλίο σας με το αρωματισμένα νερά (τα πήρα όλα βέβαια) με βοήθησε να κάνω αποτοξίνωση που από ότι φάνηκε την χρειαζόμουν πολύ. Εύχομαι να συνεχίσετε αυτό το πολύ όμορφο έργο σας, γιατί η βοήθεια που μας δίνετε είναι πολύ σημαντική για ένα μέλλον στη διατροφή μας που δεν φαίνεται καθόλου ευχάριστο.
  Σας στέλνω την αγάπη και τις ευχαριστίες μου και σας εύχομαι να είστε πάντα καλά.

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλημέρα Μαριάννα. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω για τα τόσο καλά σας λόγια.
   Χαίρομαι πάρα πολύ που τα άρθρα μου, τα eBook βιβλία ή τα βίντεο μπορούν να βοηθήσουν, αφού άλλωστε αυτός είναι και ο βασικός σκοπός.
   Είναι πολύ σημαντική η αποτοξίνωση στον οργανισμό, επειδή απομακρύνοντας τις τοξίνες, τα όργανα μπορούν να λειτουργήσουν και πάλι κανονικά, αφού θα έχουν καθαριστεί. Εγώ κάνω πάντα αποτοξίνωση στις αρχές του φθινοπώρου και της άνοιξης.
   Το σημερινό άρθρο, πιστεύω πως θα βοηθήσει όσους θέλουν να μειώσουν ή να διαγράψουν την πολύ επικίνδυνη ζάχαρη από τη διατροφή τους.
   Εύχομαι ότι καλύτερο και μια πολύ όμορφη εβδομάδα! 🙂

   • Αγαπητή Δήμητρα,
    Πολλές φορές έχουμε μια τυπική θετική σχέση με έναν άνθρωπο που δεν τον έχουμε δει και ακούσει, αλλά εδώ αισθάνομαι ότι υπάρχει κάτι το αληθινά εξαιρετικό.
    Είδα στην απάντησή σου ότι μίλησες για αποτοξίνωση στις αρχές φθινοπώρου και άνοιξης.
    Θα ήθελα να γνωρίζω πώς μπορώ να την κάνω και εγώ ;
    Καλή ημέρα σε σένα και στους ανθρώπους που αγαπάς.
    Άρης

    • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

     Καλησπέρα Άρη. Σε ευχαριστώ τόσο πολύ για τα πραγματικά ευγενικά σου λόγια.
     Τα τελευταία χρόνια, ακολουθώ πάντα μια αποτοξίνωση κάθε φθινόπωρο και άνοιξη με ροφήματα αλλά και τσάι τσουκνίδας, το οποίο είναι το απόλυτο καθαριστικό του αίματος μας. Στο άρθρο της ερχόμενης Δευτέρας, που το ετοιμάζω αυτή την εβδομάδα, αναλύω ότι χρειάζεται να γνωρίζουμε (και όσα ίσως τρομάξουμε που τα μάθαμε), για την σωστή αποτοξίνωση του οργανισμού και τρία πολύ απλά ροφήματα, που όμως είναι ΤΟΣΟ σημαντικά για τον οργανισμό μας.
     Οπότε λίγη υπομονή μέχρι την Δευτέρα και θα βρεις όλες τις πληροφορίες για μια επιπλέον και πολύτιμη βοήθεια στο σώμα μας. Επίσης, στο δωρεάν βιβλίο με τα αρωματικά νερά με φρούτα, βότανα και λαχανικά, υπάρχουν πολλοί επιπλέον συνδυασμοί για μια απόλυτα υγιεινή αποτοξίνωση.
     Αν υπάρχει οποιαδήποτε απορία, μην διστάσεις να με ρωτήσεις σχετικά. Εύχομαι ένα πολύ όμορφο απόγευμα και ένα ακόμη καλύτερο Σαββατοκύριακο!!

 • >