Κώδικας Δεοντολογίας Σχολίων & Επιμέλειας

Ε: Τι είναι ο Κώδικας Δεοντολογίας της ιστοσελίδας Rogmes;

Α: Κατευθυντήριες Αρχές Σχολίων

Η ιστοσελίδα Rogmes.gr ενθαρρύνει τα σχόλια σε νέες ειδήσεις και αναρτήσεις στο blog. Είμαστε προσηλωμένοι στη διατήρηση μιας συμμετοχικής και ενημερωτικής συζήτησης βασισμένης στο σεβασμό. Για το σκοπό αυτό, έχουμε βασικούς κανόνες ώστε οι σχολιασμοί να διεξάγονται σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα. Εάν θέλετε να συμμετάσχετε, σας ζητάμε να ακολουθήσετε τους παρακάτω θεμελιώδεις κανόνες και να τηρήσετε το πνεύμα της κοινότητας

(Ι) Εάν τα σχόλιά σας κάνουν αυτήν την κοινότητα ένα λιγότερο πολιτισμένο και ευχάριστο μέρος, τόσο εσείς όσο και τα σχόλιά σας μπορεί να εξαιρεθούν από αυτήν.
Η Rogmes.gr προωθεί μια δεκτική, διαφανή και πολιτισμένη ατμόσφαιρα για τα σχόλια και τους χρήστες. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και ενθαρρύνονται να εκφράσουν τη γνώμη τους, ανεξάρτητα από την ταυτότητα, πολιτικές πεποιθήσεις, την ιδεολογία, τη θρησκεία ή τη συμφωνία τους με άλλα μέλη της κοινότητας, το συγγραφέα της ανάρτησης ή τα μέλη του προσωπικού, εφ’ όσον οι απόψεις αυτές εκφράζονται με σεβασμό και συμβάλλουν εποικοδομητικά στη συζήτηση. Ωστόσο, είναι αχρείαστες άμεσες ή έμμεσες επιθέσεις, μειωτικοί χαρακτηρισμοί ή ύβρεις, εσκεμμένες προσπάθειες εκτροχιασμού ή κατάληψης της συζήτησης, «τρολάρισμα» ή προκλήσεις άλλων για συναισθηματικές αντιδράσεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε αυτούς τους τύπους των σχολίων, όταν επιβάλλεται. Άτομα που αναρτούν συστηματικά ή σκόπιμα τέτοιου είδους σχόλια μπορεί να χάσουν την δυνατότητα υποβολής σχολίων.

(II) Τα σχόλια μπορεί να έχουν υποβληθεί σε προέλεγχο.
Για να διατηρηθεί μια πολιτισμένη ατμόσφαιρα, διατηρούμε το δικαίωμα να διαβάζουμε τα σχόλια πριν αυτά εμφανιστούν στον Ιστότοπο. Ο χρόνος ελέγχου μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το φόρτο σχολίων σε ολόκληρο τον Ιστότοπο, γι’ αυτό παρακαλούμε να είστε υπομονετικοί – θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να ελέγχουμε όλα τα σχόλια το συντομότερο δυνατόν. Παρακαλούμε μην υποβάλλετε εκ νέου το ίδιο σχόλιο ή διαμαρτυρία προς τους επιμελητές, υποθέτοντας ότι έχει διαγραφεί, επειδή αυτό προσθέτει περιττά σχόλια που πρέπει επίσης να υποβληθούν σε έλεγχο.

(III) Να είστε ο εαυτός σας, μόνο ο εαυτός σας και μόνο εσείς. Η γνώμη του καθενός είναι πολύτιμη και μοναδική. Το να προσποιείστε ότι είστε κάποιος άλλος, αφαιρεί αυτήν τη μοναδική αξία από εσάς ή από άλλους. Μην παραποιείτε τα στοιχεία σας και μην διασπείρετε παραπληροφόρηση. Εάν το κάνετε, η ιστοσελίδα θα είναι λιγότερο ευχάριστη και πολύτιμη και μπορούμε να αφαιρούμε όσα σχόλια βλέπουμε τα οποία περιέχουν παραπληροφόρηση.

(IV) Ασφαλής χώρος. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ιστοσελίδα Rogmes.gr πρέπει να είναι ένας ασφαλής χώρος για όλα τα άτομα, τις ομάδες και τις ιδέες τους. Συνεπώς, σκόπιμα προσβλητική και εχθρική γλώσσα ή προσωπικές απειλές δεν είναι ευπρόσδεκτες εδώ. Εάν εκφραστεί κατά τρόπο σπουδαίο απειλή εναντίον ενός ατόμου ή μιας ομάδας, η σχετική αναφορά όχι μόνο μπορεί να αφαιρεθεί αλλά είναι πιθανό ότι θα αναφερθεί στις αρμόδιες αρχές με τις οποίες θα συνεργαστούμε σε οποιαδήποτε έκταση ζητηθεί. Στοιχεία προσωπικής αναγνώρισης δεν πρέπει ποτέ να αναρτώνται στην ενότητα σχολίων της Rogmes.gr, για τη διασφάλιση του ιδιωτικού απορρήτου και την προστασία όλων των μελών της κοινότητας. Σε αυτά περιλαμβάνονται, χωρίς περιορισμό, πλήρη ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, αριθμοί τηλεφώνων ή διευθύνσεις email. Οποιαδήποτε σχόλια που περιέχουν αυτές τις πληροφορίες μπορεί να διαγραφούν.

Ε: Ανάρτησα ένα σχόλιο. Γιατί δεν μπορώ να το δω στον ιστότοπο;

Α: Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην εμφανίζονται όλα τα σχόλια απευθείας στον Ιστότοπο Rogmes.gr. Θα υπάρχει πρώτα έλεγχος των σχολίων και κατόπιν θα γίνεται ανάρτηση τους.

Ε: Γιατί δεν εμφανίζονται οι αναρτήσεις μου ποτέ στα σχόλια της Rogmes.gr;

Α: Εάν ένας χρήστης έχει επανειλημμένα αναρτήσει σχόλια που έχουν παραβιάσει αυτούς τους θεμελιώσεις κανόνες, τα σχόλιά του μπορεί να αποκλειστούν και να μην εμφανίζονται στον Ιστότοπο. Αυτό συμβαίνει, μεταξύ άλλων, σε περιπτώσεις ακατάλληλων σχολίων που περιέχουν ύβρεις, προσβολές, ακατάλληλη μεταχείριση προς άλλους χρήστες, και περιπτώσεις «τρολαρίσματος».

Ενημέρωση: 1 Ιουνίου, 2017

© 2017 Rogmes.gr – All rights reserved

>