Αντιμετωπίστε Έγκαιρα Το Αλτσχάιμερ Πίνοντας Τσάι Του Βουνού

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Υπάρχει κάποιος από σας που δεν αντιμετώπισε πρόβλημα Αλτσχάιμερ με συγγενικό ή αγαπημένο του πρόσωπο;

Φαντάζομαι πως όχι, αν αναλογιστώ την “επιδημία” των τελευταίων χρόνων σε αυτή την ύπουλη ασθένεια του εγκεφάλου.

Φταίει το άγχος της ζωής μας, η χρήση των υπολογιστών και των κινητών, η ατμόσφαιρα ή μήπως φταίει η λανθασμένη διατροφή;

Στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει. Οι περισσότεροι γιατροί πιστεύουν ότι είναι κάτι από αυτά, χωρίς όμως να μπορούν να το επιβεβαιώσουν με ακρίβεια.

ΔιαφήμισηΑπό αυτή την ύπουλη -όπως είπα- ασθένεια, υπέφερε ο αγαπημένος μου θείος. Δύο χρόνια σχεδόν τον ταλαιπωρούσε μέχρι που “έφυγε”, χωρίς δυστυχώς να γνωρίζουμε τίποτα οι υπόλοιποι. Η θεία μου δεν ήθελε να πιστέψει ότι το χάσιμο πραγμάτων και η επανάληψη των ερωτήσεων ήταν δείγματα της ασθένειας.

Μέχρι που τα τελευταία συμπτώματα ήταν να φεύγει ο θείος μου από το σπίτι χωρίς να ξέρει πως να γυρίσει. Να ειδοποιείται η αστυνομία μαζί με όλους εμάς τους συγγενείς για να τον ψάξουμε.

Δυστυχώς, όταν τελικά η θεία μου ζήτησε τη βοήθεια μας αλλά και των γιατρών, ήταν πλέον πολύ αργά.

Τι είναι η νόσος του Αλτσχάιμερ;

Η νόσος του Αλτσχάιμερ (AD) είναι μια ασθένεια που αναγκάζει την λειτουργία του εγκεφάλου να επιδεινώνεται βαθμιαία με την πάροδο του χρόνου, επηρεάζοντας τη μνήμη, τις διαδικασίες σκέψης και τη συμπεριφορά.

Η άνοια γενικά, θεωρείται απώλεια της σωστής λειτουργίας του εγκεφάλου. Συμβαίνει συνήθως λόγω της μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και λόγω ορισμένων ασθενειών.

Παρά το ότι η νόσος του Αλτσχάιμερ είναι πιο κοινή στους ηλικιωμένους, η ανάπτυξη της, δεν αποτελεί μέρος της φυσιολογικής διαδικασίας γήρανσης.

Ωστόσο, έχοντας έναν στενό συγγενή αίματος (όπως ένας αδελφός, αδελφή ή γονιός) που έχει αναπτύξει την ασθένεια του Αλτσχάιμερ, αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης της κατάστασης σε μας.

Επιπλέον, οι πιθανότητές μας να πάθουμε Αλτσχάιμερ μπορούν επίσης να αυξηθούν έχοντας έναν συγκεκριμένο συνδυασμό γονιδίων και πρωτεϊνών που φαίνεται να είναι παθολογικά μέρη της κατάστασης.

Στα αρχικά στάδια της νόσου, τα συμπτώματα είναι ήπια και δεν δείχνουν καθαρά το πρόβλημα. Όσο περνά όμως ο καιρός, τα συμπτώματα επιδεινώνονται. Ο ασθενής καταλήγει να εξαρτάται από άλλους για τις δραστηριότητες της καθημερινότητας.

Αιτίες και συμπτώματα της νόσου Αλτσχάιμερ

Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες κινδύνου που θα μπορούσαν να δώσουν περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ, όπως:

 • Μακροπρόθεσμη υπέρταση
 • Iστορικό τραυματισμού στο κεφάλι
 • Θηλυκό φύλο

Οι ακριβείς αιτίες της νόσου του Αλτσχάιμερ δεν είναι, όπως είπα, απολύτως σαφείς. Πολλοί πιστεύουν ότι η νόσος του Αλτσχάιμερ έχει να κάνει τόσο με γενετικούς όσο και με περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Η διάγνωση της γίνεται μετά από την εμφάνιση ορισμένων συμπτωμάτων στο σώμα και μετά την εξαίρεση από άλλες αιτίες άνοιας.

Συμπτώματα της νόσου του Αλτσχάιμερ

Τα αρχικά συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν:

 • Γλωσσικά προβλήματα, όπως δυσκολία στα ονόματα και την ονομασία αντικειμένων
 • Άγνοια για την θέση ενός αντικειμένου
 • Να χάνεται το άτομο σε γνωστές διαδρομές
 • Αλλαγές προσωπικότητας και απώλεια κοινωνικών δεξιοτήτων
 • Απώλεια ενδιαφέροντος για πράγματα που μέχρι τότε έδιναν ευχαρίστηση
 • Σύγχυση για γνωστά και οικεία πρόσωπα

Καθώς η ασθένεια του Αλτσχάιμερ επιδεινώνεται,

τα συμπτώματα γίνονται πιο εμφανή και παρεμποδίζουν την ικανότητά του ατόμου να φροντίζει τον εαυτό του. Τέτοια συμπτώματα της νόσου Αλτσχάιμερ περιλαμβάνουν:

 • Το άτομο ξεχνά τις λεπτομέρειες των πρόσφατων ή όχι γεγονότων
 • Έχει απώλεια της συνείδησης του ποιος είναι
 • Υπάρχει αλλαγή στις θέσεις του ύπνου
 • Συχνά ξυπνάει στη μέση της νύχτας
 • Υπάρχει δυσκολία στην γραφή ή την ανάγνωση
 • Υπάρχει απώλεια της ικανότητας αναγνώρισης κινδύνων και γενικά κακή κρίση
 • Χρησιμοποιεί λανθασμένες λέξεις, προφορές και μπερδεμένες προτάσεις
 • Αποφεύγει την κοινωνική επαφή
 • Δημιουργούνται ψευδαισθήσεις

Τελικά στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ

Στην τελική φάση της νόσου, τα συμπτώματα δυσκολεύουν υπερβολικά τους οικείους, αφού το άτομο που πάσχει δεν έχει επίγνωση της κατάστασης του.

Αυτά τα συμπτώματα είναι:

 • Σημαντική απώλεια μνήμης
 • Ασυνήθιστες διαφωνίες, επιθετικότητα και βίαιη συμπεριφορά
 • Παρουσία σοβαρών ψευδαισθήσεων, κατάθλιψης ή υπερδιέγερσης
 • Πλήρη αδυναμία στην εκτέλεση βασικών καθηκόντων, όπως το φαγητό. το ντύσιμο και η οδήγηση
 • Δυσκολία στην κατανόηση της γλώσσας
 • Δυσκολία στην αναγνώριση ακόμη και των μελών της οικογένειας

Επιπλέον συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν στο τελικό στάδιο της νόσου Αλτσχάιμερ:

 • Ακράτεια
 • Προβλήματα συνεχόμενης κατάπτωσης

Η τελική φάση της νόσου μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες έως αρκετά χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ασθενής θα είναι εντελώς ακινητοποιημένος και εντελώς αβοήθητος από τον εαυτό του.

Αντιμετωπίστε το Αλτσχάιμερ με το τσάι Ελληνικών βουνών

Τσάι του βουνούΕυτυχώς, η φύση μας έδωσε μια διέξοδο στο πρόβλημα του Αλτσχάιμερ: το Ελληνικό τσάι του βουνού.

Το Ελληνικό τσάι βουνού έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες και είναι το πιο δημοφιλές ελληνικό βότανο. Ο Ιπποκράτης συνέστησε το Ελληνικό αυτό βότανο σαν διεγερτικό, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε σίδηρο.

Ο Διοσκουρίδης που ήταν από τους μεγαλύτερους βοτανολόγους και γιατρούς της αρχαιότητας, το θεωρούσε μια ισχυρή ασπίδα κατά του κρυολογήματος και της γρίπης.

Οι τελευταίες μελέτες έδειξαν, ότι το Ελληνικό τσάι βουνού είναι ένα εξαιρετικό τσάι για την πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ.

Πανεπιστημιακή μελέτη για το Αλτσχάιμερ και το τσάι βουνού

Στο Πανεπιστήμιο Otto von Guericke του Magdeburg, ο καθηγητής Νευρολογίας, Jens Pahnke, αποκάλυψε ότι το Ελληνικό τσάι βουνού μειώνει τη βλάβη στον εγκέφαλο κατά σχεδόν 80% στους ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με τα ακριβή λόγια του καθηγητή:

“Αυτή η νεύρο-εκφυλιστική ασθένεια ξεκινά ύπουλα σε ηλικία από 45 έως 50 ετών. Ωστόσο, τα κλινικά συμπτώματα εμφανίζονται στην καθημερινή ζωή 20-30 χρόνια αργότερα.

Η νόσος του Αλτσχάιμερ μπορεί να ξεκινήσει, για παράδειγμα, καθώς στέκεστε σε ένα πολυκατάστημα και ξαφνικά δεν μπορείτε να βρείτε την έξοδο ή το ταμείο. Ακόμα και μικρές διαταραχές μνήμης που εμφανίζονται για πρώτη φορά μπορεί να είναι προγνωστικοί παράγοντες της νόσου.

Από την έρευνα μέσω του διαδικτύου, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένα ελληνικό βότανο που έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, γι’ αυτό αποφασίσαμε να το παραγγείλουμε και στη συνέχεια να το δοκιμάσουμε. Όταν το δοκιμάσαμε σε ποντίκια για 25 συνεχόμενες ημέρες, εκπλαγήκαμε με τα αποτελέσματα! Τα ποντίκια παρουσίασαν σημαντική βελτίωση, εξαλείφοντας την εγκεφαλική βλάβη κατά 80%! Το επόμενο καλύτερο αποτέλεσμα ήταν η ουσία Thiethylperazine, η οποία εξάλειψε το πρόβλημα μόνο κατά 70%.”

Ο 38χρονος καθηγητής, ο οποίος αντιμετωπίζει πάνω από 1.500 ασθενείς από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, εξέτασε επίσης τις ιδιότητες του ελληνικού τσαγιού βουνού και στους ανθρώπους.

“Με την κατανάλωση αυτού του τσαγιού καθημερινά για έξι μήνες, η ασθένεια ξαναγυρνά στα επίπεδα που ήταν εμφανής εννιά μήνες νωρίτερα και αμέσως μετά, η ασθένεια σταθεροποιείται σημαντικά”, εξήγησε.

Πρόγραμμα για βελτίωση υγείας

Συνεχίζοντας λέει: “Είχα έναν ασθενή που είχε πρόβλημα μνήμης και προσανατολισμού και είχε φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν μπορούσε να πάει μόνος του στην τουαλέτα. Του έδωσα Ελληνικό τσάι βουνού για δύο μήνες και τώρα έχει βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό που προετοιμάζεται να κάνει διακοπές με έναν φίλο του στις Άλπεις”.

Γερμανοί επιστήμονες αναφέρουν ότι το ελληνικό τσάι βουνού είναι το πρώτο ανάμεσα σε 150 ποικιλίες διαφορετικού τσαγιού από όλο τον κόσμο που βοηθούν στην πρόληψη και τη συντήρηση της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού

Το τσάι του βουνού, ο Σιδερίτης, θεωρείται ένα από τα πιο ευεργετικά ροφήματα για τον οργανισμό και στα παλαιότερα χρόνια δεν έλειπε από κανένα σπίτι.

Η κανονική ονομασία του Ελληνικού αυτού βοτάνου είναι Σιδηρίτης. Πήρε το όνομα του από την λέξη “σίδηρος”, λόγω της θεραπευτικής του ικανότητας στις πληγές που προκαλούσαν τα σιδερένια όπλα κατά τη διάρκεια των μαχών.

Στην Κρήτη, το βότανο είναι ευρέως γνωστό ως “Μαλοτήρα”, ένα όνομα που προέρχεται από τις ιταλικές λέξεις “male” (ασθένεια) και “tirare” (διώχνω). Αυτό οφείλεται στη χρήση του βοτάνου ως πανάκεια, ειδικά για κρυολογήματα και αναπνευστικές παθήσεις.

Αλτσχάιμερ αντιμετώπιση

Είναι το πρώτο ρόφημα που θα ετοιμάσει κάποιος με κρυολόγημα και γρίπη. Είναι ιδανικό επίσης για τις φλεγμονές του αναπνευστικού και για την καταπολέμηση της δυσπεψίας και των γαστρεντερικών διαταραχών.

Σύμφωνα με την παράδοση, το τσάι βουνού μπορεί να θεραπεύσει σχεδόν οποιαδήποτε ασθένεια. Είναι πλέον, ένα από τα πιο δημοφιλή βοτανικά αντιοξειδωτικά στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες.

Περιοχές που προτιμά να φυτρώνει

Στην Ελλάδα υπάρχουν τουλάχιστον 17 ενδημικές ποικιλίες που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές από την Κρήτη ως την Ήπειρο και από τη Μακεδονία στη νότια Ελλάδα.

Σχεδόν κάθε βουνό, έχει το δικό του όνομα για αυτό το εξαιρετικό βότανο, όπως το τσάι του Ολύμπου, το τσάι του Παρνασσού, του Πηλίου και το τσάι της Μαλοτήρας, όπως το ονόμασαν οι Βενετοί στην Κρήτη.

Το Ελληνικό τσάι του βουνού χρειάζεται πολύ λίγα θρεπτικά συστατικά για μπορέσει να αναπτυχθεί. Σε αντίθεση με τα τόσα θρεπτικά συστατικά και στοιχεία που προσφέρει σε μας.

Αναπτύσσεται σε μεγάλα υψόμετρα (συνήθως πάνω από 1000 μ.), στην επιφάνεια των βράχων με λίγο ή καθόλου χώμα, προτιμότερο ασβεστούχο.

Ο σιδερίτης είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός στις χαμηλές θερμοκρασίες αλλά ακόμη και στην ξηρασία. Στις περιοχές που φυτρώνει, ελάχιστα βότανα θα μπορούσαν να επιβιώσουν.

Συνήθως αναπτύσσεται μεταξύ 0,1 – 0,5 μ. ύψος, έχει λευκο-κίτρινα άνθη, μαλλιαρά φύλλα, και ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό άρωμα.

Ο καλύτερος μήνας για τη συλλογή του είναι τον Ιούλιο, κατά τη διάρκεια της περιόδου πλήρους ανθοφορίας που διαρκεί μόνο λίγες μέρες.

Πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί κατά το μάζεμα του τσαγιού και να μην το ξεριζώνετε. Να αφήνετε πάντα άνθη σε ένα φυτό ώστε να ωριμάσουν οι σπόροι και να μπορεί να πολλαπλασιαστεί.

Θεραπευτικές ιδιότητες εκτός από το Αλτσχάιμερ

 • Το Ελληνικό τσάι βουνού είναι μια πολύ καλή πηγή σιδήρου. Θεωρείται ότι συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος γενικά και ειδικότερα στο αναπνευστικό σύστημα. Τα φύλλα του είναι πλούσια σε αιθέρια έλαια, φλαβονοειδή και απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία.
 • Έχει μαλακτικές, αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιθρομβωτικές, επουλωτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
 • Ειδικά το χειμώνα, πίνοντας τσάι βουνού με μια κουταλιά μέλι, θα βοηθήσει με τα κρυολογήματα και τη γρίπη. Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι το Ελληνικό τσάι βουνού ενισχύει τη μνήμη και βοηθά με τη διανοητική συγκέντρωση.
 • Είναι επίσης εμμηναγωγό και τονωτικό. Χρησιμοποιείται για προβλήματα στο στομάχι, για κοιλιακούς πόνους, για βρογχίτιδα και για βοήθεια της πέψης.
 • Οι θεραπευτικές ιδιότητες που προσφέρει το Ελληνικό τσάι βουνού βοηθά στην καταπολέμηση ασθενειών των τριχοειδών αγγείων και της καρδιάς, χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχει.
 • Είναι ιδανικό για αλλεργίες, κολπικά προβλήματα, δύσπνοια, γενικευμένους πόνους και ήπιο άγχος.
 • Πρόσφατες δοκιμές έδειξαν ότι το τσάι βουνού βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου.
 • Το Ελληνικό τσάι βουνού θεραπεύει μικρές αιμορραγίες στον εγκέφαλο εάν καταναλώνονται 2 φλιτζάνια την ημέρα για τρεις μήνες. Θεωρείται απαραίτητο να καταναλώνεται για όσους επίσης είχαν εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πως να ετοιμάσετε τσάι του βουνού (Σιδερίτη)

Έγχυμα:
Ρίξτε βραστό νερό (λίγο πριν κοχλάσει) σε ένα φλιτζάνι με 1 κουταλάκι του γλυκού Ελληνικό τσάι βουνού (σιδερίτη). Αφήστε το να βγάλει τις ιδιότητες του για 4-5 λεπτά και στραγγίστε το. Μπορείτε να πιείτε μέχρι 4 φλιτζάνια την ημέρα.

Τσάι του βουνού για το Αλτσχάιμερ

Επίσης, μπορείτε να πιείτε το τσάι ζεστό ή κρύο, ενώ μπορείτε να προσθέσετε μέλι, λεμόνι ή κανέλα για επιπλέον γεύση. Ειδικά η κανέλα, του δίνει μια ιδιαίτερη και γλυκιά γεύση ώστε να αποφύγετε την ζάχαρη.

Προσέξτε μόνο, πως δεν πρέπει να καταναλώσετε γαλακτοκομικά μία ώρα πριν και μία ώρα μετά το τσάι βουνού, επειδή μειώνουν σημαντικά τη δράση του.

Παρενέργειες
Δεν έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες ενέργειες, ακόμη και σε περιπτώσεις υπερ-δοσολογίας.

Τελευταίες σκέψεις

Όλο και περισσότερες έρευνες έχουν δείξει τις θαυματουργές ιδιότητες του Ελληνικού τσαγιού του βουνού. Όπως και τη συμβολή του στην καταπολέμηση της νόσου Αλτσχάιμερ, η οποία προκαλεί τον εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων.

Στην Ελλάδα, έχουν σημειωθεί μόνο 160.000 περιπτώσεις της νόσου, ενώ στη Γερμανία ο αριθμός είναι 800.000, και στην Αμερική είναι πάνω από 5.000.000.

ΔιαφήμισηΣτην Αυστραλία το 80% των ασθενών με άνοια έχουν νόσο Αλτσχάιμερ, ενώ σε όλο τον κόσμο, ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από τη νόσο είναι 30 εκατομμύρια.

Αν τα πράγματα δεν αλλάξουν σύντομα, το προβλεπόμενο μελλοντικό αποτέλεσμα μπορεί να αναφέρεται μόνο ως εφιάλτης, καθώς 110 εκατομμύρια ασθενείς θα έχουν νόσο του Αλτσχάιμερ μέχρι το 2050.

Το Ελληνικό τσάι του βουνού είναι ένα εξαιρετικό, τονωτικό και αποτοξινωτικό ρόφημα που δεν περιέχει καφεΐνη.

Διαφήμιση

Σε αντίθεση με άλλα είδη τσαγιού, ο σιδερίτης δεν έχει διεγερτικές επιδράσεις στο σώμα ή το νου, έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να καταναλωθεί και το βράδυ πριν από τον ύπνο.

“Η φύση δεν κάνει τίποτα άσκοπα ή χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο” – Αριστοτέλης

Το ελληνικό τσάι βουνού είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσουμε ή να αποτρέψουμε τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Μπορούμε από σήμερα, να αξιοποιήσουμε τα οφέλη της φύσης και τη γενναιοδωρία της θεραπείας της.

Και τώρα εσείς

Είχατε ως τώρα αντιμετωπίσει πρόβλημα Αλτσχάιμερ με κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο; Αν ναι, πως το αντιμετωπίσατε και σε ποιό στάδιο βρίσκεται τώρα;

Αφήστε αν θέλετε το σχόλιο σας και τις σκέψεις σας παρακάτω και επίσης αν θέλετε να επισημάνετε κάτι που σας έκανε εντύπωση.

Σας εύχομαι να είστε πάντα υγιείς!

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
 • Μεγάλο θέμα και πολύ δυσάρεστο πραγματικά. Έτσι έχασα τον πατέρα μου πριν 2 χρόνια. Μακάρι να υπήρχε το άρθρο σου νωρίτερα. Συνέχισε την πολύ καλή δουλειά!

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Λυπάμαι πολύ για την απώλεια του πατέρα σου Γιάννη και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ελπίζω το άρθρο μου να βοηθήσει τουλάχιστον κάποιον άλλο από την οικογένεια σου. Να’σαι καλά!

 • Σίγουρα όλοι αντιμετωπίζουμε θέματα μνήμης στην παρούσα περίοδο λόγω φόρτου θεωρώ λοιπόν ότι είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος κ ξεκούραστος να προλάβουμε ίσως καταστάσεις. Μπράβο κ πάλι!!!!!

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Σε ευχαριστώ πολύ!!
   Το τσάι του βουνού (σιδερίτης) είναι εκπληκτικό γενικά για την υγεία μας και ιδανικό για τη μνήμη. Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός μπορείς να το πιείς και κρύο, απλά προσθέτοντας παγάκια. Επίσης, είναι εξαιρετικό σε συνδυασμό με τσουκνίδα που προσφέρει σίδηρο στον οργανισμό μας.

   • Σας ευχαριστώ για τις ωραίες συμβουλές σας για όλα αυτά τα θέματα που με απασχολούν. Ο σύζυγος έχει αλσάιχμεντ και αντιμετωίζω ακριβώς αυτά τα συμπτώματα….σχεδόν δεν ακούεται η φωνή του. Ο γιατρός μας είπε να πίνει φάρμακα για το στομάχι, γιατι επιμένει ότι έχει παλινδρόμηση..

    • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

     Σας ευχαριστώ και εγώ πάρα πολύ και λυπάμαι για αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Εύχομαι πραγματικά ότι καλύτερο στο σύζυγο σας και να έχετε έναν όμορφο και θεραπευτικό μήνα! 🙂

 • >