Πως Να Χάσετε 4 Κιλά Άμεσα & Εύκολα Με Υγιεινή Διατροφή

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Η ζυγαριά μπορεί να γίνει ο καλύτερος μας φίλος ή ο πιο αμείλικτος εχθρός μας!

Όπως επίσης και μερικά αγαπημένα ρούχα που πλέον είναι αδύνατον να φορέσουμε. Δείχνοντας μας σιωπηρά ότι κάτι έχει αλλάξει στο σώμα μας.

Τι κι αν πείθουμε τον εαυτό μας πως είναι κάτι προσωρινό.

«Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» αναφέρει ένα παλιό γνωμικό.

Και έτσι έρχονται οι πρώτες σκέψεις με στόχο την απώλεια μερικών (?) κιλών.

Όμως, είναι πραγματικά υγιεινή διατροφή αυτή που αποφασίζουμε τελικά να ακολουθήσουμε; Πόση ζημιά μπορεί να κάνουμε στο σώμα και στον οργανισμό μας ακολουθώντας λάθος διατροφικά βήματα;

Το πρώτο βήμα για για να διορθώσουμε κάποιες κακές διατροφικές συνήθειες είναι η συνειδητοποιημένη υγιεινή διατροφή. Αυτό σταδιακά θα πρέπει να γίνεται σε μόνιμη βάση, ώστε να μπορείτε με ασφάλεια και διάρκεια να χάσετε τα επιπλέον κιλά σας.

*Αν πιστεύετε πως κάτι ξέχασα να αναφέρω, σας παρακαλώ ενημερώστε με αφήνοντας το σχόλιο σας.

ΔιαφήμισηΤι σημαίνει όμως υγιεινή διατροφή;

Εφαρμόζουμε υγιεινή διατροφή όταν στο μενού μας υπάρχει ποικιλία, μέτρο και γενικά ισορροπία.

Σωστή και υγιεινή διατροφή είναι αυτή στην οποία τρώμε αρκετά αλλά όχι υπερβολικά και οι τροφές που επιλέγουμε μας δίνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Επιλέγοντας σωστές διατροφικά τροφές, βοηθάμε τον οργανισμό μας να ανταπεξέλθει στις διάφορες ασθένειες. Μειώνουμε ουσιαστικά το ρίσκο απόκτησης ασθενειών, όπως είναι οι περιπτώσεις καρδιοπάθειας και εγκεφαλικών.

Υγιεινή διατροφή σημαίνει ισορροπημένη διατροφή με την παράλληλη αποφυγή της υπερκατανάλωσης υδατανθράκων και ζάχαρης, δηλαδή συστατικών που περιέχουν πολλά ροφήματα και τρόφιμα.

Η υγιεινή διατροφή δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκη.

Μείνετε στην γενική εικόνα και μην δοκιμάζετε συνεχώς και κάτι νέο που διαβάσατε. Εφαρμόστε μια συγκεκριμένη διατροφή και μείνετε σε αυτή για λίγο διάστημα για να μπορέσετε να δείτε πραγματικά αποτελέσματα.

Αν στην πορεία δεν υπάρξουν τα αποτελέσματα που επιθυμείτε, τότε κάντε μερικές αλλαγές στις τροφές ή στις ώρες που τρώτε (ειδικά τις βραδινές).

Ο ρόλος της άσκησης στην υγιεινή διατροφή

Η άσκηση είναι ένας επιπλέον ενθαρρυντικός παράγοντας απώλειας βάρους, ο οποίος όμως δεν αποτελεί αντίβαρο στην κακή διατροφή.

Είναι λανθασμένη αντίληψη, η κακή διατροφή να εξισορροπείται στην ίδια ζυγαριά με την σωματική άσκηση. Ο κύριος και βασικός στόχος της σωματικής άσκησης θα πρέπει να είναι η αποφυγή ασθενειών όπως ο διαβήτης, οι καρδιοπάθειες, τα εγκεφαλικά, η άνοια, κλπ.

Επίσης, ένας από τους βασικούς στόχους θα πρέπει να είναι η σωστή εξέλιξη διάπλασης και υγείας του σώματος μας.

Άσκηση & Υιεινή Διατροφή

Πριν από περίπου 15 χρόνια, όταν άρχισα να παρατηρώ τα πρώτα σημάδια αλλαγής στο σώμα μου, φοβήθηκα!

Το αγαπημένο μου τζιν κουμπώνει με δυσκολία! Και τώρα τι κάνω;

“Μάλλον δεν το έπλυνα σωστά και μίκρυνε”, είχα σκεφτεί.

Αγχώθηκα, στεναχωρήθηκα και σκέφτηκα πως αν στην πραγματικότητα το πρόβλημα … δεν ήταν στο πλύσιμο, τότε κάτι έκανα λάθος στην καθημερινή διατροφή μου.

Η αρχή της αναζήτησης είχε ξεκινήσει…

Υγιεινή διατροφή & απώλεια κιλών

Υπάρχει μόνο ένας στόχος σε όποιον ξεκινά μια δίαιτα: να χάσει κιλά χωρίς να αναγκαστεί να λιμοκτονήσει γι αυτό.

Τι θα αποφασίζατε λοιπόν, αν σας έλεγα πως υπάρχει ο τρόπος να το πετύχετε;

Βέβαια, το σίγουρο είναι πως οι δίαιτες δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα σε όλα τα άτομα. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός, με διαφορετικό μεταβολισμό, ηλικία, τύπο αίματος, κλπ.

Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη δίαιτα είναι από αυτές που μπορούν να βοηθήσουν όλους σχεδόν να χάσουν άμεσα κιλά κάνοντας παράλληλα υγιεινή διατροφή.

Εγώ την εφαρμόζω συνήθως μετά την περίοδο των εορτών, αφού οι διατροφικές συνήθειες που ακολουθούμε όλοι σχεδόν την συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου, ξεφεύγουν από τις συνήθειες των άλλων ημερών.

Το πιο σημαντικό είναι ότι εφαρμόζοντας αυτή την δίαιτα, δεν χρειάζεται να λιμοκτονήσετε για να πετύχετε τους στόχους και τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Πολύ σημαντική είναι η ποσότητα νερού που θα καταναλώσουμε αφού αυξάνει την διαδικασία της καύσης του λίπους. Επιπλέον, ενεργοποιεί όλα τα όργανα του σώματος ώστε να ξεκινήσουν ομαλά την λειτουργία τους.

Αν έχετε παρατηρήσει φορές που αισθάνεστε κουρασμένοι χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, σημαίνει πως δεν υπάρχει επαρκή ενυδάτωση στον οργανισμό σας. Επιπλέον, το νερό βοηθά τους μύες να συσπώνται ικανοποιητικά διατηρώντας τον μυϊκό τόνο.

IdeaΠίνοντας νερό σε κάθε γεύμα, θα αισθάνεστε ότι χορταίνετε πολύ πιο γρήγορα ακόμη και με λιγότερο φαγητό. Το ιδανικότερο είναι να πίνετε νερό λίγη ώρα πριν τα γεύματα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, δημοσίευσαν μια πειραματική μελέτη για την απώλεια βάρους. Διαπίστωσαν πως τα άτομα τα οποία κατανάλωσαν 1/2 λίτρο νερό πριν από το κάθε γεύμα τους, έχασαν σε 12 εβδομάδες 4.3 κιλά περισσότερα από τα άτομα που έπιναν λίγο ή σχεδόν καθόλου νερό.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το πρωϊνό μας

Το πρωϊνό είναι ένα από τα πιο σημαντικά (αν όχι το σημαντικότερο) γεύμα της ημέρας.

Ίσως τώρα να σκέφτεστε πως το δικό σας καθημερινό πρόγραμμα είναι ήδη πολύ φορτωμένο για να ετοιμάσετε ένα σωστό διατροφικά πρωϊνό.

Υγιεινή διατροφή & Πρωϊνό

Παρόλα αυτά, έχετε αναρωτηθεί πόση διαφορά θα μπορούσατε να κάνετε στην υγεία και τα κιλά σας επιλέγοντας το;

Σκεφτείτε τις φορές που παραλείψατε να φάτε πρωϊνό· σίγουρα πεινάσατε πολύ γρήγορα και το αποτέλεσμα ήταν να επιλέξετε στη συνέχεια κάποιο σνακ πλούσιο σε λιπαρά και θερμίδες.

Ένα υγιεινό και επαρκές ποσοτικά πρωϊνό είναι πολύ σημαντικό αφού μας γεμίζει με την αναγκαία ενέργεια για το σωστό ξεκίνημα της ημέρας μας.

Ένας ακόμη πολύ βασικός λόγος ενός σωστού πρωϊνού είναι το ότι σταθεροποιεί τα επίπεδα ζακχάρου στο αίμα μας για αρκετές ώρες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην πεινάμε, βοηθώντας αποτελεσματικά στην προσπάθεια μας να διατηρήσουμε σταθερά τα κιλά μας.

Τι αποτελεί όμως ένα καλό και υγιεινό πρωϊνό;

Σίγουρα όχι, η επιλογή γλυκών όπως κέικ, κρουασάν και σοκολάτας. Ούτε φυσικά τα διάφορα είδη τυρόπιττας και γενικά σφολιάτας.

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι σωστές διατροφικά επιλογές μας.

Σημαντική επιλογή πριν το βασικό πρωϊνό

Πριν ωστόσο, ξεκινήσουμε το πρωϊνό μας, πολύ αποτελεσματικό είναι το να στύβουμε ένα φρέσκο λεμόνι σε ένα ποτήρι κρύο (ή χλιαρό) νερό.

Πίνοντας το πριν το οποιοδήποτε πρωινό, έχει σαν αποτέλεσμα τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση του οργανισμού μας από τις όποιες τοξίνες, ενεργοποιεί άμεσα τον μεταβολισμό μας και είναι ιδανικό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

IdeaΗ δική μου καθημερινή επιλογή είναι 4 ποτήρια νερό, προσθέτοντας στο πρώτο ποτήρι το χυμό ενός λεμονιού, μία ώρα περίπου πριν το πρωινό μου.

Ξέρω, είναι τρομακτικό το να ακούτε 4 ποτήρια νερό πριν το οποιοδήποτε πρωινό. Πολλές φίλες μου με ρωτούν πως μπορώ και πίνω τόσο νερό, τόσο πρωί.

Στην αρχή το προσπάθησα με δύο ποτήρια νερό και μετά από λίγες μέρες άρχισα να πίνω τέσσερα ποτήρια.

Είναι για μένα μια υπέροχη συνήθεια των τελευταίων 6-7 χρόνων και έχω δει απίστευτα αποτελέσματα στον οργανισμό μου και στην καθαρότητα της επιδερμίδας μου.

Όσον αφορά το λεμόνι, όπως είναι γνωστό, περιέχει βιταμίνη C, Β1, Β2, Β3, Β6, κάλιο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, πυρίτιο και μεταλλικά άλατα. Αποτελεί μια εξαιρετική διατροφική έκπληξη με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας.

Μετά από μισή ώρα -αν πιείτε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι- ή μια ώρα -αν πιείτε 4 ποτήρια νερό- είναι η στιγμή να σκεφτούμε το πρωινό μας.

Το ιδανικότερο είναι να πίνετε περίπου 3 λίτρα νερό την ημέρα το οποίο μπορείτε να κατανέμετε ανάμεσα στα γεύματα.

Η ιδανικότερη επιλογή πρωϊνού

Η επιλογή φρούτων και ξηρών καρπών για πρωινό είναι η πράγματι η ιδανικότερη επιλογή για την επιθυμητή απώλεια βάρους.

Πολλοί υποστηρίζουν πως μπορείτε να τρώτε φρούτα σε όλη την διάρκεια της ημέρας, κάτι που όμως δεν είναι απόλυτα ειλικρινές.

Η αλήθεια είναι πως η ιδανικότερη στιγμή για να καταναλώσετε φρούτα είναι στο πρωινό σας και γενικά πρωινές ώρες.

IdeaΘα πρέπει να επιλέξετε δύο μήλα ή δύο πορτοκάλια με ένα γκρέιπφρουτ ή δύο αχλάδια ή δύο μπανάνες ή φυσικά συνδυασμό των παραπάνω. Προσθέστε μια χούφτα ωμά καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια (ανάλατα) για να ολοκληρώσετε το πρωινό σας.

Με αυτό τον τρόπο λαμβάνετε σάκχαρα τα οποία θα σας δώσουν ενέργεια για όλη την ημέρα, αλλά επίσης θρεπτικές ουσίες και πρωτεΐνες οι οποίες θα καταπολεμήσουν το αίσθημα πείνας.

Το πρώτο υγιεινό σνακ της ημέρας

Περίπου στις 12.30-1.00 ξεκινά και πάλι το αίσθημα της πείνας. Οι επιλογές μας θα πρέπει να είναι και πάλι κάτι υγιεινό. Πίνουμε ακόμη δύο ποτήρια νερό λίγο πριν το σνακ.

Εξαιρετικές επιλογές ως σνακ είναι:

 • ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών στο οποίο θα προσθέσουμε ανάλατους ηλιόσπορους (πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες)
 • τέσσερα καρότα που μπορείτε να τα συνοδεύσετε με 2 κουταλιές χούμους (προσφέρει πρωτεΐνες και βιταμίνες Α και Β-καροτίνης)
 • τυρί cottage με ένα αχλάδι ή μήλο ή μια φέτα πεπόνι ανάλογα με την εποχή
 • μια κονσέρβα τόνου σε νερό (ή φρέσκος 60γρ.) με τρία φλιτζάνια κομμένο μαρούλι ή με φέτες αγγουράκια (προσφέρει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και ω-3 λιπαρά οξέα)
 • 1/2 αβοκάντο στο οποίο προσθέτετε τυρί cottage
 • μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με ομελέτα από ένα αυγό ή δύο ασπράδια
 • Μια επίσης εξαιρετική επιλογή σνακ για υγιεινή διατροφή είναι η προσθήκη μπάρας φρούτων σε παγωμένο γιαούρτι. Μπορείτε να ετοιμάσετε την παρακάτω συνταγή και μάλιστα σε ποσότητα που θα σας καλύψει για 3-4 ημέρες.

Υγιεινή διατροφή - Παγωμένο γιαούρτι με φρούτα

Ο βασικός στόχος αυτών των σνακ είναι να σας χορτάσουν υγιεινά και χωρίς να σας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες. Γι αυτό τον λόγο είναι ιδανική η επιλογή των σνακ που περιέχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες ώστε το σώμα σας να αισθάνεται χορτάτο.

Ώρα λοιπόν για το μεσημεριανό μας γεύμα

Το μεσημεριανό γεύμα είναι εξίσου πολύ σημαντικό.

Θα σας δώσει επιπλέον θρεπτικά συστατικά και ενέργεια για να ανταπεξέλθετε για όλη την υπόλοιπη ημέρα.

Στόχος μας και πάλι είναι η απώλεια βάρους που θα συνδυάζετε με σωστή και υγιεινή διατροφή.

Μια επιπλέον αποτελεσματική ιδέα είναι να μειώσετε από την βασική μερίδα γεύματος περίπου το 20% της ποσότητας που θα βάζατε στο πιάτο σας.

Το σίγουρο είναι πως δεν θα σας λείψει και πολύ, αφού σύμφωνα με μελέτες μπορρούμε να τρώμε 20% λιγότερο φαγητό χωρίς καν να το προσέξουμε ή να φανεί η διαφορά.

Πριν το γεύμα πίνουμε 2 ποτήρια νερό ακόμη.

Για το κυρίως γεύμα σας, για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα πρέπει οι επιλογές σας να είναι ψητό μοσχάρι ή μπιφτέκι ή  κοτόπουλο ή γαλοπούλα συν το συνοδευτικό.

Το μυστικό είναι να αποφύγετε εντελώς το ψωμί στην διάρκεια του γεύματος όπως επίσης και τις κρεμώδες σαλάτες. Μπορείτε όμως να προσθέσετε λαχανικά ψητά ή βραστά σαν συνοδευτικό ή να ετοιμάσετε μια ξεχωριστή μερίδας σαλάτας.

Μερικές πολύ καλές διατροφικές ιδέες συνοδευόμενες με την επιθυμητή απώλεια βάρους είναι οι παρακάτω:

 • 1 μέτρια αραβική πίτα, που την γεμίζετε με κομματάκια από ½ στήθος κοτόπουλο, 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι (2% λιπαρά) και ½ τριμμένο μήλο (345 θερμίδες).
 • πράσινη ανάμεικτη σαλάτα με ½ στήθος κοτόπουλο, προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας light μαγιονέζα, ½ φλιτζάνι ρόδι και 1 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης (285 θερμίδες).
 • 1 tortilla ολικής αλέσεως, προσθέτοντας 6 βραστές γαρίδες σε κομματάκια, 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά, ¼ αβοκάντο, μερικές φέτες αγγουριού, λίγο λεμόνι, 8 ελιές, αλάτι και πιπέρι (375 θερμίδες).
 • ½ φλιτζάνι βρασμένο καστανό ρύζι, 1 αυγό ομελέτα, μανιτάρια, ½ καρότο σε φέτες, 1 φλιτζάνι μπρόκολο σε κομματάκια, ¼ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με μια φρουτοσαλάτα από δύο φρούτα όπως π.χ. 1 μικρό ακτινίδιο και 1 πορτοκάλι (365 θερμίδες).
 • 1 φλιτζάνι ζυμαρικά ολικής αλέσεως βρασμένα, με ½ στήθος κοτόπουλο σε κομματάκια, 4 ελιές, 1 φέτα μοτσαρέλα, 1 καρότο τριμμένο, ½ πράσινη πιπεριά, λίγο αλάτι και πιπέρι (355 θερμίδες).

Επόμενο σνακ για τις απογευματινές ώρες

Λίγη ώρα πριν το απογευματινό σνακ πίνουμε και πάλι δύο ποτήρια νερό.

Μια πεντανόστιμη, θρεπτική, αλλά και απόλυτα υγιεινή απογευματινή επιλογή είναι το παρακάτω ρόφημα ενέργειας – smoothie.

υγιεινή-διατροφή-smoothies

Μπορείτε φυσικά να επιλέξετε μια φρέσκια σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι και λίγο αλάτι. Ή κάποιο από τα σνακ που ήδη αναφέρθηκαν σε παραπάνω ενότητα.

Το τελευταίο γεύμα της ημέρας

Συμπληρώνουμε τα απαραίτητα τρία λίτρα νερού πίνοντας τα τελευταία δύο ποτήρια. Έτσι, διατηρούμε την απόλυτη ενυδάτωση του οργανισμού και λαμβάνουμε εξαιρετική βοήθεια στην απώλεια βάρους.

Φτάσαμε στο τελευταίο γεύμα της ημέρας που ιδανικά θα πρέπει να γίνει έως το αργότερο στις 8.00 το βράδυ.

Θα πρέπει και αυτό το γεύμα να περιέχει τις πρωτεΐνες και τα θρεπτικά συστατικά που θα σας κρατήσουν χορτάτους για τις επόμενες ώρες έως την ώρα του ύπνου.

Εξαιρετικές επιλογές είναι:

 • δύο βρασμένα αυγά, με πράσινη σαλάτα ή σαλάτα από αγγουράκια σε φέτες με μια κ.σ. ελαιόλαδο
 • 85γρ. σολομός ψητός, με βρασμένο σπανάκι & καλαμπόκι (όσο θέλουμε), 150γρ. γλυκοπατάτες βρασμένες που τις κάνουμε σαν πουρέ, ½ λεμόνι, πιπέρι και 1 κ.σ. μέλι (360 θερμίδες)
 • ομελέτα με ποικιλία λαχανικών, όπως ντομάτα, μανιτάρια, κολοκύθια, πράσινες ή κόκκινες πιπεριές
 • τις χειμωνιάτικες μέρες ιδανική επιλογή είναι μια χορτόσουπα, ντοματόσουπα με λίγο ρύζι ή επίσης μια μανιταρόσουπα (η αγαπημένη μου)

Το ξέρω ότι είναι βαρετό να πρέπει να ετοιμάσετε φαγητό για το βράδυ, μπορεί να είστε κουρασμένες και απλά να θέλετε να φάτε κάτι. Σκεφτείτε όμως πόσες λάθος επιλογές μπορεί να κάνετε που θα καταστρέψουν όλα όσα χτίσατε την υπόλοιπη μέρα.

Γι αυτό μπορείτε να ετοιμάσετε για το μεσημέρι δύο μερίδες φαγητού ώστε να κάνετε και για το βραδινό σας φαγητό την ίδια επιλογή.

Το βραδινό φαγητό ως τελευταίο γεύμα πριν από τον ύπνο, θα πρέπει να είναι χορταστικό αλλά ελαφρύ.

Έτσι, θα μπορέσει ο οργανισμός μας να ανταπεξέλθει στις αρκετές ώρες νηστείας της διάρκειας του βραδινού ύπνου αποφεύγοντας τις τυχόν υπογλυκαιμίες.

ΔιαφήμισηΤελευταία πινελιά πριν τον βραδινό ύπνο

Το ιδανικότερο που μπορείτε να κάνετε για την σιλουέτα σας, είναι η επιλογή ενός βοτανικού ροφήματος λίγο πριν τον ύπνο.

Είναι μια σημαντική πινελιά για απώλεια βάρους, θωράκιση του οργανισμού μας από πιθανές ασθένειες και φυσικά ότι καλύτερο για την υγιεινή διατροφή που επιλέξαμε.

Εφόσον ο πρωταρχικός μας στόχος είναι η απώλεια βάρους, εννοείτε πως δεν προσθέτουμε ζάχαρη ή οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό στο τσάι μας, .

Πάντα βράζουμε το νερό και το προσθέτουμε στο βότανο, το αφήνουμε 3-4 λεπτά να βγάλει τις ιδιότητες του, το σουρώνουμε και πίνουμε μικρές γουλιές. Και αυτό επειδή, αν βράσουμε το βότανο μαζί με το νερό, τότε  καταστρέφουμε όλες τις βιταμίνες των βοτάνων και τις ιδιότητες τους.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα παρακάτω εξαιρετικά ροφήματα βοτάνων που βοηθούν με την σειρά τους στον στόχο μας:

 • Σιδερίτης (τσάι του βουνού), με υψηλή περιεκτικότητα σιδήρου, αλλά και με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
 • Χαμομήλι, το οποίο είναι χαλαρωτικό και ηρεμιστικό ενώ παράλληλα βοηθά στην προσπάθεια για επίπεδη κοιλιά αφού καταπολεμά το πρήξιμο
 • Λουΐζα, η οποία είναι κατεξοχήν βότανο υπέρ του αδυνατίσματος που με τις ιδιότητες της «καίει» το λίπος. Για μεγαλύτερη βοήθεια στην απώλεια βάρους, μπορείτε να πίνετε ένα φλιτζάνι Λουΐζα και το πρωί
 • Φασκόμηλο, το οποίο ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και βοηθάει το σώμα μας να αποβάλλει όλα τα περιττά υγρά
 • Πράσινο τσάι, το οποίο είναι εξαιρετικό για αποτοξίνωση του οργανισμού, για την απώλεια λίπους στην κοιλιά, αλλά και για την διάσπαση του λίπους γενικότερα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το πράσινο τσάι περιέχει αρκετή καφεΐνη και ίσως αντιμετωπίσετε μια μικρή δυσκολία στον ύπνο

Υγιεινή-διατροφή-τσάϊ

Πριν να ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα ή την κατανάλωση βοτανικών ροφημάτων, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό σας ή σε διαιτολόγο για πιθανές διατροφικές αλλεργίες.

Τελευταία συμπεράσματα

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τρώτε μικρές ποσότητες φαγητού κάθε 3-4 ώρες. Με αυτό τον τρόπο, δεν αφήνετε τον οργανισμό σας να αισθανθεί καθόλου πείνα ενώ παράλληλα σταθεροποιούνται τα επίπεδα ζακχάρου στο αίμα.

Είναι μια συνήθεια που κάνω τα τελευταία 14-15 χρόνια και μπορεί να μεταβάλλει απίστευτα τον μεταβολισμό σας.

Να θυμάστε πως αν αισθανθείτε αρκετή πείνα μέχρι το επόμενο γεύμα ή σνακ, σημαίνει πως περιμένατε πολύ ώρα μέχρι να φάτε.

Αν πάλι, δεν έχετε πεινάσει καθόλου μέχρι το επόμενο γεύμα, τότε καταναλώσατε περισσότερη ποσότητα στο προηγούμενο γεύμα. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να μειώσετε ακόμη περισσότερο την ποσότητα του φαγητού.

Πρόγραμμα για απώλεια βάρους και λίπους

Επίσης, όταν καταναλώνετε πρωτεΐνες στα γεύματα σας, ο οργανισμός αισθάνεται πιο χορτάτος και διατηρείτε τον μεταβολισμό σε εγρήγορση.

Επιπλέον, μειώνετε αισθητά τις όποιες πιθανότητες να καταλήξετε σε λάθος διατροφικές επιλογές στην διάρκεια της ημέρας.

Με τις παραπάνω επιλογές, καταναλώνετε σημαντικές βιταμίνες, πρωτεΐνες αλλά και την απαραίτητη ενυδάτωση του οργανισμού.

Το χρονικό διάστημα που μπορείτε να εφαρμόσετε την παραπάνω διατροφή είναι μια εβδομάδα ώστε να ελέγξετε τα αποτελέσματα αν σας ιακνοποιούν. Το ανώτερο θα πρέπει να είναι 10 μέρες επειδή το σωστό για το σώμα μας είναι να χάνει σταδιακά κιλά και όχι απότομα και με μεγάλη διάρκεια.

Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποια αποτελεσματική δίαιτα;

Είχατε τα αναμενόμενα αποτελέσματα από κάποια δίαιτα που εφαρμόσατε; Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε στην εφαρμογή της;

Θα χαιρόμουν πραγματικά αν άκουγα την γνώμη σας! Γι αυτό σας παρακαλώ, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω.

Και φυσικά, ενημερώστε με αν κάτι ξέχασα να αναφέρω.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Διαφήμιση

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
 • Τα τελευταία δύο χρόνια έχω δυστυχώς πάρει 7 κιλά που δεν μπορώ να μειώσω καθόλου. Κάνω βέβαια πολύ κακή διατροφή λόγω δουλειάς. Θα προσπαθήσω, όπως γράφεις, να βάλω σε μια σειρά τις ώρες που τρώω και θέλω να ρωτήσω, πρέπει οπωσδήποτε να πίνω τόσο νερό; Γιατί μου φαίνεται πολύ δύσκολο να το καταφέρω.

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Λαμπρινή, μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να κάνεις -μικρές έστω- αλλαγές στην διατροφή σου και να δεις αποτελέσματα.
   Σχετικά με το νερό, μπορείς να πίνεις στην αρχή 2 λίτρα τουλάχιστον, ειδικά το καλοκαίρι, και να προσπαθείς με τον καιρό για μεγαλύτερες ποσότητες. Καταρχήν, θα ενυδατώνεις σωστά τον οργανισμό σου και σιγά σιγά θα βλέπεις την διαφορά στα κιλά αλλά και στο δέρμα σου.
   Ελπίζω να ξεκινήσεις άμεσα!

 • >