Πως Να Χάσετε Το Λίπος Στην Κοιλιά – 9 Αποδεδειγμένα Βήματα

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Το λίπος στην κοιλιά δεν είναι απλά ένα πρόβλημα εμφάνισης, αλλά και υγείας.

Το πιο σημαντικό, είναι να ακολουθήσετε ασφαλείς και υγιεινούς τρόπους απώλειας λίπους και βάρους. Αποφεύγοντας τις διάφορες ανθυγιεινές μεθόδους, που μπορεί να βάλουν σε περιπέτειες την υγεία σας.

Πρακτικά, έχοντας λίπος στην κοιλιά σίγουρα απομακρύνεται η πιθανότητα χρησιμοποίησης κάποιων αγαπημένων ρούχων. Επιπλέον, κάνει πιο δύσκολη την επιλογή για ένα επίσης αγαπημένο μαγιό.

Το πρόβλημα όμως, δεν είναι η εμφάνιση ή τουλάχιστον δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι στο θέμα της υγείας!

Επειδή, η εμφάνιση λίπους στην κοιλιά, κρύβει πολλαπλούς κινδύνους και μελλοντικά προβλήματα υγείας, ενώ επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την ορμονική μας ισορροπία.

ΔιαφήμισηΠολλά άτομα, ακολουθώντας μια σωστή δίαιτα, βλέπουν σιγά σιγά τα κιλά να εξαφανίζονται. Δυστυχώς όμως, όχι και το λίπος στην κοιλιά.

Στην πραγματικότητα, ακόμη και όταν χάνει κάποιος το βάρος που επιθυμεί, η κοιλιά είναι ένα από τα τελευταία μέρη, από το οποίο φεύγει το λίπος.

Σίγουρα είναι δύσκολο να παραμείνετε στους στόχους σας, όταν δεν βλέπετε αποτελέσματα.

Για να καταφέρετε όμως να χάσετε το λίπος στην κοιλιά, πρέπει πρώτα να γνωρίζετε τι ακριβώς είναι και πως δημιουργείται.

Για αυτό, στο άρθρο αυτό θα ανακαλύψετε μερικά βασικά και αποδεδειγμένα βήματα, για το πώς να χάσετε υγιεινά το λίπος στην κοιλιά.

Τι είναι το λίπος στην κοιλιά

Το λίπος αυτό, βρίσκεται στην κοιλιακή περιοχή και είναι ο πιο επικίνδυνος τύπος λίπους που υπάρχει.

Ίσως να είναι λογικό να σας ενδιαφέρει μόνο η αισθητική πλευρά αυτού του προβλήματος και το καταλαβαίνω. Όμως ίσως να αλλάξετε τις προτεραιότητες σας, αν διαβάσετε μερικές από τις παρακάτω πληροφορίες.

Επειδή, ενώ το λίπος στο χέρι ή το μηρό σας μπορεί επίσης να φαίνεται άσχημο, το λίπος της κοιλιάς και ιδιαίτερα η περίμετρος της μέσης, συνδέονται με καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, αύξηση της απελευθέρωσης κορτιζόλης και πολλά άλλα προβλήματα υγείας.

Το λίπος στην κοιλιά ή “σπλαχνικό λίπος”, είναι από τα πιο επιβλαβή και επικίνδυνα λίπη που υπάρχουν. Ονομάζεται επίσης και “λίπος οργάνου” ή “ενδοκοιλιακό λίπος” και είναι ένας από τους κύριους λόγους, για τους οποίους πρέπει να μάθετε πώς να χάσετε το λίπος της κοιλιάς.

Αυτό το πραγματικά επίμονο λίπος, βρίσκεται κοντά στα ζωτικά όργανα του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του ήπατος, των νεφρών και άλλων πεπτικών οργάνων, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ ανησυχητικό για την υγεία.

Το λίπος είναι στην πραγματικότητα παρόμοιο με ένα όργανο, επειδή απελευθερώνει ενώσεις στο αίμα και μεταβάλλει τα επίπεδα ορμονών.

Όταν το λίπος αποθηκεύεται κοντά στα ζωτικά όργανα, είναι πιο εύκολο να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να κυκλοφορήσει σε ολόκληρο το σώμα. Αυτό οδηγεί σε προβλήματα όπως φραγμένες αρτηρίες, υπέρταση και ακόμη και προβλήματα με μεταβολικές λειτουργίες στο σώμα.

Αρκετές ορμόνες μάλιστα είναι υπεύθυνες για συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η ινσουλίνη, η γκρελίνη, η λεπτίνη και η κορτιζόλη.

Από τι προκαλείται το λίπος στην κοιλιά;

Γιατί λοιπόν, τόσοι πολλοί άνθρωποι προσθέτουν περισσότερο βάρος, παρά τις σημαντικές προσπάθειες τους να το αντιστρέψουν ή να το αποφύγουν;

Οι εμπειρογνώμονες μελετητές και διατροφολόγοι, δεν συμφωνούν απόλυτα για το τι πρέπει να γίνει για να διορθωθεί η «επιδημία της παχυσαρκίας». Οι περισσότεροι υποστηρίζουν τη θεωρία, ότι πολλοί σημαντικοί παράγοντες ευθύνονται για τέτοια υψηλά ποσοστά ανθυγιεινού βάρους.

Η συσσώρευση επικίνδυνου σπλαχνικού λίπους (ουσιαστικά δηλαδή το λίπος της κοιλιάς που οι περισσότεροι θέλουν να εξαφανιστεί) και η γενική παχυσαρκία, λέγεται ότι είναι μια «σύνθετη παθολογική διεργασία που αντικατοπτρίζει τις περιβαλλοντικές και γενετικές αλληλεπιδράσεις».

Το σπλαχνικό λίπος μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, οι οποίοι περιλαμβάνουν τα εξής:

1. Υπερκατανάλωση τροφής

Το λίπος στην κοιλιά, είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορείτε να αποφύγετε αν καταναλώνετε πολλά και ιδιαίτερα, λιπαρά γεύματα. Αυτά σταδιακά, θα οδηγήσουν σε αύξηση του βάρους και περισσότερο λίπος στο στομάχι και την κοιλιά.

Όταν δηλαδή, τρώτε όλο και περισσότερα μεταποιημένα και συσκευασμένα τρόφιμα, μειώνοντας τις φρέσκες φυτικές τροφές.

Η πιο σημαντική διατροφική αλλαγή που υπήρξε τον τελευταίο αιώνα, είναι η υπερκατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Συμπεριλαμβάνοντας τα τροποποιημένα φυτικά έλαια, τα ζαχαρώδη ποτά, το γρήγορο φαγητό (fast food) και όλα τα είδη γλυκών σνακ.

Για αυτό θα πρέπει να εστιάσετε στην κατανάλωση των σωστών και μη επεξεργασμένων τροφών, αλλά και στη μικρότερη κατανάλωση τους.

2. Ορμονικές ανισορροπίες (ειδικά η κορτιζόλη)

Η κορτιζόλη, που ονομάζεται και ορμόνη του στρες, συνδέεται άμεσα με την υψηλότερη κατανομή του κοιλιακού λίπους.

Είναι σημαντικό να ελέγξετε τις ορμόνες σας και να ελαχιστοποιήσετε την ποσότητα του στρες στη ζωή σας, ώστε να μειώσετε το λίπος της κοιλιάς.

3. Πρήξιμο και φούσκωμα

Πολλές φορές, μπορεί να παρατηρήσετε σημαντικό πρήξιμο και φούσκωμα. Αυτά συχνά προκαλούν το στομάχι να φαίνεται και να το αισθάνεστε μεγαλύτερο από ότι κανονικά, θα έπρεπε να είναι.

Η κατάσταση αυτή, συνήθως προκαλείται από υψηλή πρόσληψη νατρίου, υπερβολική πρόσληψη υδατανθράκων και ίσως να αποτελεί ένδειξη δυσανεξίας σε ορισμένα τρόφιμα.

4. Μεγαλύτερες ηλικίες

Συνήθως, οι ηλικίες από τα 40 χρόνια και μετά,  δεν βοηθούν στο λίπος της κοιλιάς και του στομάχου.

Αν και αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν μπορείτε να έχετε ένα επίπεδο στομάχι μετά από μια ορισμένη ηλικία. Θα πρέπει όμως να γίνει κατανοητό, ότι όσο μεγαλύτεροι είστε, τόσο περισσότερο θα πρέπει να προσπαθήσετε για αυτό.

5. Αλκοόλ 

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για το λίπος στην κοιλιά, είναι η κατανάλωση αλκοόλ.

Σε έρευνες σχετικά με το λίπος στην κοιλιά, οι μελέτες έδειξαν ότι το αλκοόλ και ορισμένοι τύποι του, συνδέονται άμεσα με υψηλές ποσότητες λίπους της κοιλιάς.

Σαν γενικό λοιπόν κανόνα, θα πρέπει να σταματήσετε οπωσδήποτε την κατανάλωση αλκοόλ, όταν θέλετε να χάσετε βάρος. Μόνο όταν θα φτάσετε στο επιθυμητό βάρος, μπορείτε να το εντάξετε και πάλι στη διατροφή σας.

6. Αυξημένο άγχος

Τα αυξημένα επίπεδα άγχους και τα πιο απασχολημένα χρονοδιαγράμματα, σημαίνουν λιγότερο χρόνο για υγιεινές συνήθειες, όπως ο ύπνος ή η άσκηση.

Το πιο συχνό φαγητό, αποσπά πλέον την περισσότερη προσοχή ως συναισθηματική διατροφή.

7. Μηδενική φυσική δραστηριότητα

Η σημαντική μείωση της φυσικής δραστηριότητας, είναι ένας πολύ βασικός λόγος για την αύξηση σωματικού βάρους και λίπους.

Επιπλέον, τα συνεχώς και περισσότερα άτομα που εργάζονται σε καθιστικές θέσεις και ξοδεύουν λιγότερο χρόνο για άσκηση, είναι μερικοί από τους πιο βασικούς λόγους για το αυξανόμενο λίπος στην κοιλιά.

Συνηθισμένα λάθη για απώλεια λίπους στην κοιλιά

Υπάρχουν ακόμη και σημαντικά λάθη, που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν προσπαθούν να χάσουν το λίπος της κοιλιάς.

Κατανάλωση 6 γευμάτων την ημέρα

Δεν υπάρχει περίπτωση να θέλετε να χάσετε κιλά και λίπος και να καταναλώνετε 5-6 γεύματα την ημέρα, έστω και μικρά.

Ο μεταβολισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει, όταν τον περισσότερο χρόνο της ημέρας, το στομάχι σας είναι απασχολημένο.

Αν προτιμάτε να τρώτε 6 υγιεινά γεύματα την ημέρα, είναι υπέροχο. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως δεν έχει αποδειχθεί, ότι αυτή η μέθοδος μειώνει το λίπος.

Ειδικά μάλιστα, αν στα γεύματα αυτά, περιλαμβάνονται σνακ, όπως μπισκότα, τότε το πρόβλημα σας θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο.

Ασκήσεις κοιλιακών

Κάνοντας ακόμη και εντατικές ασκήσεις κοιλιακών, με την ελπίδα να απαλλαγείτε από το στομάχι σας, δεν θα βοηθήσει καθόλου.

askiseis-koiliakonΣε μία μελέτη σχετική με τις κοιλιακές ασκήσεις και την απώλεια λίπους στην κοιλιά,  σε 6 εβδομάδες δοκιμών, διαπιστώθηκε πως δραστηριοποιήθηκαν σημαντικά οι κοιλιακοί μύες.

Όμως, αυτό δεν είχε καμία διαφορετική επίδραση στην περιφέρεια της μέσης ή στην ποσότητα του λίπους στην κοιλιακή κοιλότητα.

Η ειρωνεία είναι πως, κάνοντας ασκήσεις κοιλιακών μυών όταν είστε υπέρβαροι και δεν ξεκινάτε κάνοντας σωστή δίαιτα, το πιο πιθανό είναι να προσθέσετε περισσότερο λίπος. Αυτό μπορεί να συμβεί, επειδή δημιουργούνται σκληρότεροι κοιλιακοί μύες κάτω από το ήδη υπάρχον λίπος.

Περιτύλιγμα της κοιλιάς με διάφανη μεμβράνη κουζίνας

Οι “μαγικές” κινήσεις της μιας ημέρας δεν λειτουργούν!

Ειδικά αν ο στόχος σας είναι μια μακροπρόθεσμη και μόνιμη επιτυχία.

Ενώ αυτού του είδους τα περιτυλίγματα του σώματος, μπορεί να παρέχουν μια προσωρινή μείωση στην περιφέρεια της μέσης, αυτή θα επανέλθει μέσα σε μια ημέρα ή σε δύο.

Είναι προτιμότερο να διοχετεύσετε την ενέργεια σας, σε κάποιες άλλες λειτουργίες.

Αν δεν πάρετε σημαντικές αποφάσεις για σωστή διατροφή και άσκηση, μην περιμένετε συγκλονιστικά αποτελέσματα στην απώλεια κιλών και λίπους.

Τα 9 βήματα για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά

1. Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

Μελέτες στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ έχουν δείξει, ότι υπάρχει άμεση σύνδεση με την προσθήκη περισσότερων ινών στη διατροφή σας και τη μείωση του κοιλιακού λίπους.

Βέβαια, δεν προσφέρουν όλες οι ίνες τα ίδια αποτελέσματα.

Ο τύπος ινών που θέλετε εσείς να εστιάσετε, είναι οι ιξώδεις ίνες. Δηλαδή οι τύποι ινών που δεσμεύουν το νερό και επιβραδύνουν τη διαδικασία πέψης. Αυτή η διαδικασία, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την όρεξη και αυξάνει την ικανοποίηση που έχει το σώμα από οποιοδήποτε γεύμα.

Αν λοιπόν θέλετε να μειώσετε το λίπος της κοιλιάς, θα πρέπει να καταναλώνετε πολλά τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες. Δηλαδή όσες βρίσκονται στα φασόλια, τα λαχανικά (ειδικά τα σκούρα πράσινα φυλλώδη) και τα φρούτα.

2. Αποφύγετε εντελώς τη ζάχαρη & τους υδατάνθρακες

Πάρα πολλές μελέτες έχουν δείξει, πώς η ζάχαρη μετατρέπεται άμεσα σε λίπος στην κοιλιά.

Αυτό γίνεται με τη διαδικασία μετατροπής της ζάχαρης σε φρουκτόζη, η οποία στη συνέχεια μετατρέπεται σε λίπος. Κάνοντας μια αποτοξίνωση στη ζάχαρη, είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να χάσετε σημαντικό λίπος και γρήγορα.

Όμως η ζάχαρη, δεν είναι ο μόνος τύπος υδατάνθρακα που πρέπει να σταματήσετε να καταναλώνετε.

Είναι επίσης ωφέλιμο να ελαχιστοποιηθεί η πρόσληψη υδατανθράκων. Ειδικά αυτό το είδος αποτοξίνωσης στους υδατάνθρακες, έχει αποδειχθεί ότι είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να χάσετε βάρος γρήγορα, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό από τη δίαιτα χαμηλών λιπαρών.

Επειδή, όταν το σώμα αποκόπτεται από τα σάκχαρα και τους υδατάνθρακες, η απώλεια βάρους και η μείωση του λίπους της κοιλιάς, θα συμβούν ταυτόχρονα.

3. Προσθέστε ξύδι μηλίτη στη διατροφή σας

Ένα ρόφημα με ξύδι μηλίτη (μηλόξυδο), είναι μοναδικά αποτελεσματική για την απώλεια βάρους και την εξάλειψη του λίπους στην κοιλιά.

Οι ικανότητές του μηλόξυδου να μειώνει το σάκχαρο του αίματος και την όρεξη, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Μελέτες έχουν επίσης δείξει, ότι όσοι καταναλώνουν 1-2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο ημερησίως (πάντα σε ένα ποτήρι νερό), έχουν σημαντική μείωση στο σπλαχνικό λίπος.

4. Ξεκινήστε ασκήσεις γιόγκα

Όπως σας ανέφερα και παραπάνω, τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης οδηγούν σε μεγαλύτερη κοιλιακή παχυσαρκία.

Υπάρχουν κάποιες ασκήσεις, όπως το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων που (ανάλογα με τον οργανισμό), αλλάζουν τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα. Οπότε, αντί για τέτοιου είδους ασκήσεις, προτιμήστε τη γιόγκα.

Πως να ξεκινήσετε γιόγκα στο σπίτι – Πλήρης οδηγός για αρχάριους

Είναι μια από τις ελάχιστες μορφές άσκησης, που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης και ταυτόχρονα βοηθά στην καύση του λίπους.

5. Ρυθμίστε τις ώρες ύπνου

Για κάθε λιγότερη ώρα ύπνου από οκτώ, είναι περισσότερες οι πιθανότητες αύξησης του σπλαχνικού λίπους .

Αν κοιμάστε μόνο 6 ώρες τη νύχτα, πιθανότατα θα έχετε αύξηση κατά 22% στην αύξηση του σπλαχνικού λίπους. Αυτές οι ώρες έλλειψης ύπνου, συνδέονται με περισσότερη πείνα, υψηλά επίπεδα κορτιζόλης, άτονο δέρμα και άλλα προβλήματα υγείας.

Προσπαθήστε να κοιμάστε οπωσδήποτε 8 ώρες κάθε βράδυ, για να αποφύγετε τις συνέπειες στον οργανισμό σας.

6. Καταναλώστε περισσότερες πρωτεΐνες

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πως οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για πιο αδύνατο σώμα.

Αν λοιπόν θέλετε πραγματικά να χάσετε λίπος στην κοιλιά και γρήγορα, είναι σημαντικές οι ποσότητες πρωτεΐνης που καταναλώνετε.

Οι άνθρωποι που ξεκινούν δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, χάνουν περισσότερο λιπώδη ιστό και σπλαχνικό λίπος στην κοιλιά, από ό, τι όταν δοκιμάζουν δίαιτες με χαμηλότερες ποσότητες σε αυτή.

Σίγουρα βέβαια, ανάλογα με τον οργανισμό και τις δικές του λειτουργίες. Δοκιμάστε λοιπόν, να καταναλώσετε τουλάχιστον το 25% των ημερήσιων θερμίδων σας με πρωτεΐνες.

7. Πίνετε πράσινο τσάι πριν την άσκηση

prasino-tsaiΥπάρχουν πολλαπλές μελέτες που έχουν δείξει, ότι όσοι καταναλώνουν πράσινο τσάι πριν την άσκηση τους, χάνουν περισσότερο λίπος στην κοιλιά, από αυτούς που δεν το κάνουν.

Αυτό συμβαίνει λόγω της καφεΐνης και των κατεχινών που βρίσκονται στο πράσινο τσάι.

Για μια ιδιαίτερα αποτελεσματική προπόνηση για καύση λίπους στην κοιλιά, μην τρώτε 2 ώρες πριν από την άσκηση.

Πιείτε καλύτερα πράσινο τσάι και ξεκινήστε τη γυμναστική σας.

Αυτό θα σας δώσει τα πιο ισχυρά αποτελέσματα απώλειας κιλών και καύσης λίπους στην κοιλιά.

8. Προτιμήστε τα “καλά” λιπαρά

Μια μελέτη που έγινε από Σουηδούς επιστήμονες έδειξε ένα περίεργο αποτέλεσμα…

Όσοι έτρωγαν πολλά πολυακόρεστα λιπαρά, έχασαν περισσότερο σπλαχνικό λίπος, περισσότερο βάρος και απέκτησαν πιο άπαχους μύες, από όσους έτρωγαν άλλα λιπαρά.

Τα πολυακόρεστα λίπη βρίσκονται στα ψάρια, στους ξηρούς καρπούς και στους σπόρους φυτών.

9. Ξεκινήστε διακοπτόμενη δίαιτα – νηστεία

Για βελτιωμένες προσπάθειες απώλειας λίπους, ήρθε η ώρα να γνωρίσετε στο σώμα σας τη διακοπτόμενη δίαιτα – νηστεία.

Θα έλεγα πιο σωστά, πως αυτού του είδους η δίαιτα, θεωρείται περισσότερο ως αλλαγή του τρόπου ζωής και των τρόπων κατανάλωσης και όχι συγκεκριμένα διατροφής. Δεν χρειάζεται να μετράτε θερμίδες ή γραμμάρια.

Απλά εστιάστε στην παράταση του χρόνου, ανάμεσα στην κατανάλωση υγιεινών τροφών που τρώτε ήδη, με ιδιαίτερη προτίμηση στα υγιή λιπαρά και τις πρωτεΐνες.

Απώλεια βάρους - Αδυνάτισμα

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να εξασκηθείτε στη νηστεία, όπως: παραλείποντας το πρωινό, τρώγοντας όλα όσα θέλετε πέντε ημέρες την εβδομάδα και περιορίζοντας αυστηρά τις θερμίδες τις δύο ημέρες, κλπ.

Οι επιδράσεις της νηστείας αυτής στις ορμόνες είναι πολύπλευρες:

 • έχει σημαντική επίδραση στα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη αντοχή, ταχύτερη αποκατάσταση και ανάπτυξη των μυών
 • βοηθά στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης
 • βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων ινσουλίνης, η οποία είναι καθοριστική για όσους είναι διαβητικοί ή παχύσαρκοι
 • μπορεί να βελτιώσει την αποτοξίνωση και να βοηθήσει τον οργανισμό να χρησιμοποιεί αποτελεσματικότερα τη γλυκόζη (ζάχαρη από τους υδατάνθρακες)
 • μπορεί να βοηθήσει επίσης στη μείωση της πρόσληψης θερμίδων

Τελευταίες σκέψεις…

Η απώλεια του λίπους της κοιλιάς, δεν είναι μόνο κάτι που πρέπει να προσπαθήσουμε για να δούμε καλύτερους κοιλιακούς.

Αλλά και για να δούμε τα οφέλη στην υγεία μας, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κινδύνου για διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση και πολλά άλλα.

Κάνοντας κάποιες συντονισμένες κινήσεις, μπορούμε να μειώσουμε τους παράγοντες που ευθύνονται για το βάρος γύρω από την κοιλιά (σπλαχνικό λίπος), την παχυσαρκία και το υπερβολικό βάρος.

ΔιαφήμισηΑπλά συμπεριλαμβάνοντας στην καθημερινότητα σας, περισσότερη δραστηριότητα, κατανάλωση λιγότερων επεξεργασμένων τροφών, μείωση του φαγητού, επάρκεια ύπνου και μειωμένο στρες.

Μερικοί υγιείς και αποτελεσματικοί τρόποι για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς, περιλαμβάνουν την κατανάλωση περισσότερων φρέσκων φυτικών τροφών, το απλό μαγείρεμα, τον ύπνο και την άσκηση.

Διαφήμιση

Και ίσως είναι δύσκολο, να φανταστεί κανείς την παχυσαρκία και ορισμένους τύπους σωματικού λίπους ως φλεγμονώδεις νόσους, όμως δυστυχώς είναι ακριβώς έτσι.

Επειδή, τα αποθηκευμένα λιπαρά στο σώμα και η παχυσαρκία, είναι στην πραγματικότητα κάτι περισσότερο από …απλώς αντιαισθητικά.

Είναι εντελώς επικίνδυνα!

Εσείς έχετε ξεκινήσει κάτι από τα παραπάνω;

Έχετε δοκιμάσει κάποιες από τις παραπάνω συνήθειες, ώστε να δείτε αποτελέσματα και μείωση για το λίπος στην κοιλιά; Τι είχε αποτέλεσμα στο δικό σας σώμα και τι όχι;

Αφήστε αν θέλετε το πολύτιμο -όπως πάντα- σχόλιο σας παρακάτω.

Σας εύχομαι να είστε πάντα υγιείς και με την σιλουέτα που επιθυμείτε!

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
 • Ιδιαίτερα κατατοπιστικό το άρθρο σας
  Ελπίζω να το υιοθετήσω σύντομα

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλημέρα Ανθούλα. Χαίρομαι που είναι ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες και ελπίζω να βοηθήσουν στους στόχους που έχετε βάλει.
   Εύχομαι καλό μήνα και μια πολύ όμορφη ημέρα! 🙂

 • Ο/Η Δήμητρα Φλώρου λέει:

  Σε ευχαριστώ Δήμητρα για τις πολύτιμες πληροφορίες!Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα είχα πρόβλημα με την κοιλιά μου ειδικά μετά την εγκυμοσύνη μου που είχα πάρει 40 κιλά (δίδυμα).Τώρα είμαι στην εμμηνόπαυση και ενώ το βάρος μου είναι καλό η κοιλιά και το στομάχι με ενοχλούν!!Το μηλοξυδο μπορώ να το πίνω μαζί με μέλι; Επίσης τρώω ελάχιστα κρέας,ποιες πηγές πρωτεΐνης μου συστήνει; Ευχαριστώ και πολλά φιλιά 😘

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλησπέρα συνονόματη! 🙂 Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που βρίσκεις τα άρθρα χρήσιμα.
   Το πρόβλημα της κοιλιάς είναι σίγουρα πολύ ενοχλητικό, αλλά πιστεύω, όχι τόσο για θέμα αισθητικής, όσο για καλύτερη υγεία. Το κακό είναι πως όταν δημιουργηθεί, είναι δύσκολο να μειωθεί, ειδικά όσο περνάνε τα χρόνια. Όμως με μερικές συντονισμένες κινήσεις, μπορείς να δεις μεγάλη διαφορά.

   Το μηλόξυδο είναι πραγματικά ένα καταπληκτικό συστατικό, όταν είναι βιολογικό και χωρίς επεξεργασία. Φυσικά και μπορείς να το συνδυάζεις με μέλι (το ακατέργαστο είναι το ιδανικό) και μπορείς να δεις αυτό το βίντεο: https://youtu.be/sXe5gudsdxM που είναι μια εκπληκτική συνταγή που ετοιμάζω και εγώ πολύ συχνά. Αν και δεν έχω θέμα αδυνατίσματος, μου αρέσει πολύ, για τη σημαντική αποτοξίνωση που μου προσφέρει και την αλκαλικότητα του pH, που είναι πολύ απαραίτητη για καλή υγεία.

   Όσον αφορά το κρέας, επειδή όπως μάλλον διάβασες, εγώ δεν τρώω καθόλου για πολλά χρόνια, μπορείς να παίρνεις τις πολύ απαραίτητες για τον οργανισμό μας πρωτεΐνες, από τα αυγά (να προτιμάς βιολογικά, έστω και λιγότερα), το στραγγιστό γιαούρτι, το τυρί γκρουγιέρ (ελβετικό), τα φασολάκια σόγιας, το σπανάκι και όλα τα σκούρα πράσινα λαχανικά, τον πασατέμπο (περιέχει και μεγάλη ποσότητα μαγνησίου), τα ρεβύθια, το τόφου, τη σόγια γενικά, τα αμύγδαλα (αγαπημένα) και τις νιφάδες βρώμης.
   Επίσης από ψάρια, περισσότερες πρωτεΐνες περιέχουν: ο σολομός, η σαρδέλλα, η γλώσσα, ο μπακαλιάρος, ο τόνος και από θαλασσινά, οι γαρίδες. Οπότε, θεωρώ απίθανο να αντιμετωπίσεις πρόβλημα πρωτεϊνών, με τόσες τροφές που περιέχουν αρκετές ποσότητες της.

   Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο περισσότερο. Εύχομαι ένα πολύ όμορφο βράδυ και πολλά φιλιά!!!! 😘

 • Συγχαρητήρια.. Πάντα ειςτε τόσο βοηθητική και κατανοητή επεξηγώντας τα θέματα που μας απασχολούν με σαφήνεια.
  Ευχαριστούμε πολυ!

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Ευχαριστώ πάρα πολύ και εγώ για τα καλά σας λόγια.
   Εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους σας και ένα υπέροχο υπόλοιπο καλοκαίρι! 🙂

 • Ο/Η Λαιδα Παρηγορη λέει:

  Καλημερα σας. Σας ευχαριστω θερμα για τα οσα εμαθα διαβαζοντας τα αρθρα σας. Οι συμβουλες μαζι με τις εξηγησεις σας ειναι πολυ σημαντικες. Ειμαι 58 χρονων και Παντα ειχα περισσοτερα κιλα. Αυξηθηκαν ομως τα κιλα μου, ειδικα στην περιοχη της κοιλιας, εδω και 3 χρονια (εμμηνοπαυση και κοψιμο το τσιγαρο). Απο τοτε το βαρος ολο ειναι λες και μεταφερθηκε στο στομαχι και στην κοιλια. ειναι παρα πολυ ενοχλητικο!!! Θελω να φυγει αλλα δυσκολευομαι και απογοητευομαι. Και τελικα δεν κανω τιποτα! Για να ξεκινησω με το ροφημα με μηλοξυδο, κανελλα κπλ υποθετω οτι αγοραζονται απο καταστηματα με βιλογικα προιοντα, σωστα; ευχαριστω πολυ. Καλο Σαββατοκυριακο!!

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλημέρα και σε σας και ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια.
   Δυστυχώς, όσο περνούν τα χρόνια χρειάζεται διπλάσια ή τριπλάσια προσοχή στη διατροφή μας (και όχι μόνο) για να μην υπάρχει μεγάλη αύξηση στο βάρος και ειδικά το λίπος που είναι επικίνδυνο.
   Τα υλικά μπορείτε να τα βρείτε στα καταστήματα με βιολογικές τροφές, αλλά και στα μάρκετ. Το ιδανικό είναι να πάρετε βιολογικά που θα δώσουν τα μέγιστα στον οργανισμό σας.
   Εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους σας και ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο! 🙂

 • >