7 Βήματα Για Αποτελεσματική Απώλεια Κιλών Μετά Τα 40

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Η απώλεια κιλών μετά τα 40, είναι σχεδόν πάντα προβληματική.

Ο μεταβολισμός δύσκολα λειτουργεί σωστά, το αδυνάτισμα γίνεται συνεχώς δυσκολότερο και η απώλεια βάρους, είναι σχεδόν μηδενική.

Η απώλεια βάρους στα 20, είναι σίγουρα πολύ διαφορετική από ότι μετά από τα 40 χρόνια μας.

Σύμφωνα με μια μελέτη παρακολούθησης του Εθνικού Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας των ΗΠΑ, (1) διαπιστώθηκε ότι μεταξύ των ενηλίκων ηλικίας 25 έως 44 ετών, οι άνδρες αύξησαν περίπου το 3,4% του σωματικού τους βάρους σε κάθε 10ετία.

Διαφήμιση
Στην ίδια μελέτη όμως, (2) οι γυναίκες αύξησαν το σωματικό τους βάρος κατά 5,2% ανά 10 χρόνια.

Ειδικά μάλιστα μετά την ηλικία των 40 ετών, όπου το σώμα μας προσπαθεί να βρει νέους τρόπους για να λειτουργήσει σωστά.

Όταν μάλιστα είτε γυναίκες, είτε άνδρες αναγκάζονται για οποιοδήποτε λόγο να μένουν στο σπίτι, αρχίζουν να παραμελούν την εμφάνιση τους. Αν ειδικά, δεν γίνεται καμία αθλητική δραστηριότητα, τότε ξεκινά η σημαντική αλλαγή στο βάρος και το λίπος του σώματος.

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν, θα ανακαλύψετε τι είναι ο μεταβολισμός μας και πως λειτουργεί ώστε να μπορέσετε να τον διορθώσετε. Θα διαβάσετε επίσης για ποιο λόγο δεν μπορείτε να χάσετε πλέον ούτε ένα κιλό και με ποιες τροφές θα το αντιστρέψετε.

Για να μην δημιουργηθεί λοιπόν σημαντική χαλάρωση μετά από τα 40 με τα γνωστά αποτελέσματα, ανακαλύψτε τι χρειάζεται το σώμα σας ώστε να κρατήσει μακριά τα επιπλέον κιλά.

Τι ακριβώς είναι ο μεταβολισμός;

Ο μεταβολισμός είναι η διαδικασία και ένας συνδυασμός βιοχημικών διεργασιών, που χρησιμοποιεί το σώμα μας, για να μετατρέψει τα τρόφιμα σε ενέργεια.

Το σώμα μας λοιπόν είτε χρησιμοποιεί αυτό το καύσιμο αμέσως, είτε το αποθηκεύει στους ιστούς και τα όργανα του σώματος. Δηλαδή στο συκώτι, τους μυς και την καρδιά.

Μπορεί όμως να αποθηκευτεί ως σωματικό λίπος στην κοιλιά τα πόδια, τους γοφούς και όπου υπάρχει μεγαλύτερη προδιάθεση.

Οι μεταβολικές διεργασίες για τη δημιουργία ενέργειας περιλαμβάνουν την αναπνοή, την κατανάλωση και την πέψη των τροφών. Επιπλέον, περιλαμβάνουν την παροχή θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα, μέσω του αίματος.

Η χρήση ενέργειας είναι επίσης αναγκαία για τους μυς, τα νεύρα και τα κύτταρα μας, αλλά και την εξάλειψη των αποβλήτων από το σώμα μας.

Όταν οι διαιτολόγοι μιλούν για μεταβολισμό, συνήθως δεν μιλούν για έναν μακρύ κατάλογο φυσικών και χημικών διεργασιών.

Χρησιμοποιούμε συχνά τη λέξη “μεταβολισμό” για να περιγράψουμε τον ρυθμό με τον οποίο ο οργανισμός μας καίει θερμίδες.

Αυτός δηλαδή είναι ο ρυθμός, με τον οποίο το σώμα μας μετατρέπει τα τρόφιμα σε ενέργεια (θερμίδες). Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί την ενέργεια για να εκτελέσει ουσιαστικές τις καθημερινές του λειτουργίες.

Τι είναι ο μεταβολικός ρυθμός

Ο ρυθμός με τον οποίο καίγονται οι θερμίδες (ενέργεια), ονομάζεται μεταβολικός ρυθμός.

Ο μεταβολικός μας ρυθμός μπορεί να αλλάζει καθημερινά ανάλογα με το επίπεδο της κάθε δραστηριότητας μας.

Παραμένει όμως γενικά αρκετά σταθερός και είναι το πιο σημαντικό συστατικό του συνολικού μας μεταβολικού ρυθμού.

Υπάρχουν βέβαια πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το μεταβολισμό μας. Θετικά ή αρνητικά!

Αυτοί συμπεριλαμβάνουν το φύλο, την ηλικία, τα επίπεδα του θυρεοειδούς αδένα, την αναλογία μυών και λίπους, αλλά και τη συναισθηματική μας κατάσταση.

Γιατί δεν μπορώ να χάσω πια ούτε ένα κιλό;

Ο κάθε μυς μας, καίει τρεις φορές περισσότερες θερμίδες από τα λιπώδη κύτταρα.

Αυτό σημαίνει ότι η απώλεια μυϊκής μάζας προκαλεί αύξηση βάρους ή τουλάχιστον δυσκολία στην απώλεια κιλών.

Ειδικά, όταν αναφερόμαστε στην απώλεια κιλών και λίπους μετά τα 40 χρόνια.

Ορισμένοι βασικοί παράγοντες που δημιουργούν απώλεια μυϊκής μάζας, είναι μια πτώση στα επίπεδα τεστοστερόνης, η λάθος διατροφή και η γήρανση.

Πρόσφατες μελέτες υποδεικνύουν ότι μετά τα 40, οι γυναίκες χάνουμε τη μυϊκή μας μάζα δύο φορές πιο γρήγορα από τους άνδρες. Χάνουμε μάλιστα την περισσότερη μυϊκή μάζα στις μεγαλύτερες επιφάνειες του σώματος, όπως είναι οι μηροί και οι μυς του πυρήνα που στηρίζουν τους ώμους και την κοιλιά.

Υπάρχουν όμως τρεις σημαντικές και οικονομικές τροφές για την καταπολέμηση της επιβράδυνσης του μεταβολισμού μας.

Είναι λοιπόν βασικό να εντάξετε τις παρακάτω τροφές στην καθημερινότητα σας και είναι:

 • Το τσάι Oolong

που περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες βοηθούν στο αποκλεισμό των ενζύμων που παράγουν λίπη. Αυτό το εκπληκτικό τσάι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη, ώστε να μπορείτε να το πίνετε 2-3 φορές την ημέρα για συνεχή αποτελέσματα. Έρευνα μάλιστα δείχνει, ότι ο μεταβολισμός μας θα αυξηθεί για δύο ώρες, μετά από κάθε φλιτζάνι τσαγιού Oolong.

 • Η καυτερή πιπεριά

η οποία περιέχει την αλκαλοειδή πιπερίνη, που βοηθά στην επιτάχυνση του μεταβολισμού μας. Αν μάλιστα προσθέσετε καυτερή πιπεριά σε χυμό ντομάτας, θα επιτύχετε διπλό αποτέλεσμα ενίσχυσης του μεταβολισμού. Οι ντομάτες άλλωστε περιέχουν λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των μιτοχονδρίων μας.

 • Τα φασόλια

που περιέχουν μεγάλες ποσότητες από διαλυτές ίνες και μπορούν να βοηθήσουν να μειωθούν τα επίπεδα ινσουλίνης. Έτσι ώστε να αποθηκεύετε λιγότερα λιπαρά στο σώμα, ενώ παράλληλα θα αισθάνεστε χορτάτοι. Μαγειρέψτε δύο φλιτζάνια κόκκινα, λευκά ή μαύρα φασόλια για να πάρετε τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ινών των 25 γραμμαρίων.

Τα 7 βήματα για απώλεια κιλών μετά τα 40

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα 7 αυτά βήματα για την απώλεια κιλών μετά τα 40, που θα βοηθήσουν σημαντικά τους στόχους σας.

#1 Γνωρίστε το σώμα σας

Το πρώτο και πιο βασικό πράγμα για την απώλεια κιλών μετά τα 40, είναι να καταλάβετε το νέο σας σώμα.

Αυτό φυσικά απαιτεί χρόνο και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Ειδικά το σώμα μιας γυναίκας μετά από τα 40, συνήθως χρειάζεται διαφορετική διατροφή και άσκηση. Θα πρέπει λοιπόν να κρατηθούμε μακριά από ό,τι κάναμε όταν ήμασταν στα 20 ή στα 30 χρόνια μας.

Περάστε λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τον εαυτό και το σώμα σας. Ελέγξτε τι εξακολουθεί να λειτουργεί σωστά στο κομμάτι απώλειας βάρους και τι δεν λειτουργεί για εσάς.

Το σώμα σας δηλαδή, μπορεί να μην είναι σε θέση να διαχειριστεί το τρέξιμο ή το κολύμπι πλέον για καθημερινή άσκηση. Όμως το περπάτημα ή η γιόγκα, μπορεί να είναι σωστότερα για εσάς και μια καλή τόνωση για το σώμα σας.

Ίσως ακόμη τα τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα (με ζάχαρη), να επηρεάζουν αρνητικά το βάρος σας. Δοκιμάστε να τα μειώσετε στο ένα ή στα δύο φλιτζάνια και δείτε αν το βάρος σας μειώνεται.

Φαίνεται απλό, αλλά θα σας εξηγήσω ποιο είναι το βασικό θέμα:

Η αλλαγή των ως τώρα καθημερινών δεδομένων σας!

Στη διάρκεια δηλαδή αυτής της διαδικασίας “μάθησης”, θα μπορέσετε να εντοπίσετε κάποιες τάσεις στην απώλεια βάρους. Αυτές θα σας βοηθήσουν να εστιάσετε πιο αποτελεσματικά στους προβληματικούς τομείς και την απώλεια κιλών μετά από τα 40 χρόνια.

#2 Κοιμηθείτε αρκετά για απώλεια κιλών μετά τα 40

Όταν περάσετε τα 40 και θέλετε να χάσετε βάρος, θα πρέπει να κοιμάστε ικανοποιητικές ώρες.

Σύμφωνα με το Εθνικό Νευρολογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, (3) τα προβλήματα ύπνου συνήθως αρχίζουν να δημιουργούνται από την ηλικία των 50 και μετά.

Ειδικά, αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε τη νύχτα, αν δεν είστε σε θέση να κοιμηθείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας ή αν ξυπνάτε πολύ νωρίς το πρωί.

koimhueite arketaΕπιπλέον, η λήψη φαρμάκων μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου, δημιουργώντας άγχος και άλλα προβλήματα υγείας.

Εκτός όμως από τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας, η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει άμεσα την απώλεια βάρους. Είναι ένας βασικός παράγοντας, που πολύ λίγα άτομα όμως θεωρούν σημαντικό για το αδυνάτισμα.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο σας τη νύχτα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας. Μπορεί να σας συστήσει τροποποιήσεις στον τρόπο ζωής ή να κάνει δοκιμές ώστε να αποκλείσει ορισμένους παράγοντες υγείας.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να μειώσετε την καφεΐνη ή να περνάτε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μια πολύ καλή επίσης λύση είναι να χαλαρώνετε για τουλάχιστον μια ώρα με την αγαπημένη σας μουσική ή ένα βιβλίο, πριν από τον ύπνο.

#3 Επαναφέρετε τις ορμόνες σας για απώλεια κιλών μετά τα 40

Ειδικά σε μας τις γυναίκες όταν πλησιάζουμε στην εμμηνόπαυση ή και μετά, οι ορμόνες μας μπορούν να κάνουν πραγματικά τρελά πράγματα.

Δεδομένου ότι ελέγχουν κάθε σωματική λειτουργία που έχουμε με διάφορους τρόπους, το σώμα μας μπορεί να βγει εντελώς από την συνηθισμένη του τροχιά.

Τα οιστρογόνα είναι μια σημαντική  αιτία για την αύξηση του σωματικού βάρους από τα 40 και μετά.

Μια μελέτη έδειξε (4) ότι τα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων, οδηγούν σε χαμηλότερη παραγωγή ινσουλίνης. Γεγονός, που μπορεί εύκολα να αυξήσει τον κίνδυνο διαβήτη και παχυσαρκίας.

Ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος στις προσπάθειες σας, θα γίνει το βιβλίο μου “Πλήρης Οδηγός Για Δίαιτα 2:5 Ημερών” για Απώλεια Βάρους και Λίπους που θα βοηθήσει με αποτελεσματικότητα στους στόχους σας!

Οδηγός Για Δίαιτα 2:5 Ημερών Για Απώλεια Βάρους και Λίπους

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση του σωματικού βάρους και τη δυσκολία για απώλεια κιλών μετά τα 40, παίζουν επίσης τα φάρμακα, το άγχος και η διατροφή. Η επιλογή μάλιστα των τροφίμων που κάνετε, μπορούν να διαταράξουν τα φυσιολογικά επίπεδα των ορμονών.

Μπορείτε όμως να επαναφέρετε τις ορμόνες στο φυσιολογικό επίπεδο, κάνοντας κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής και τη διατροφή σας.

Καταρχήν, θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποβάλλεται το άγχος από τη σκέψη σας. Όσο δύσκολο και αν φαίνεται!

Το άγχος είναι μια από τις κύριες αιτίες αύξησης βάρους σε οποιαδήποτε ηλικία.

Κάνετε περισσότερα από αυτά που αγαπάτε και λιγότερα από αυτά που δεν θέλετε!

Δοκιμάστε να κάνετε γιόγκα για αρχάριους στο σπίτι, αν χρειάζεστε λίγη επιπλέον βοήθεια!

Στη συνέχεια, ελέγξτε τη διατροφή σας.

Η υπερφόρτωση του οργανισμού με ζάχαρη και εξευγενισμένους υδατάνθρακες για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να μπλοκάρει τις ορμόνες σας και τους υποδοχείς ινσουλίνης.

#4 Ενισχύστε το μεταβολισμό σας

Ο μεταβολισμός μας μειώνεται ραγδαία από τα 40 χρόνια μας και μετά.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να βρούμε φυσικούς τρόπους για να τον αυξήσουμε, μέσω του τρόπου ζωής και των αλλαγών στη διατροφή μας.

Η πιο σημαντική αλλαγή που μπορείτε να κάνετε στη διατροφή σας, είναι η παρακολούθηση της καθημερινής σας πρόσληψης πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη δρα ως δομικό στοιχείο των κυττάρων μας και όλων των σωματικών διαδικασιών.

Θα πρέπει λοιπόν να καταναλώνετε πρωτεΐνες φυτικές ή μη,σε ικανοποιητικές ποσότητες.

Έτσι ώστε να μπορέσετε να επιτύχετε απώλεια κιλών μετά τα 40 και να χάσετε το λίπος στο σώμα.

Στον παρακάτω πίνακα θα βρείτε αρκετές τροφές με πρωτεΐνες, που θα βοηθήσουν στις επιλογές σας:

Πίνακας πρωτεΙνών για απώλεια κιλών μετά τα 40

*Τα άτομα με προβλήματα στα νεφρά, θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα τις ποσότητες της κατανάλωσης πρωτεΐνης για τοξικότητα. (4)

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το σχετικό άρθρο με τις: 17 Τροφές Με Πρωτεΐνη Για Υγιεινά Γεύματα (εκτός από κρέας).

Πως θα βοηθήσουν οι πρωτεΐνες για απώλεια κιλών μετά τα 40

Οι πρωτεΐνες είναι θρεπτικές ουσίες που δίνουν ενέργεια στο σώμα μας και βοηθούν στην κατασκευή μυών.

Έτσι ώστε ο μεταβολισμός μας να κάνει άλματα!

Επιπλέον, οι πρωτεΐνες θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε καλύτερα αποτελέσματα στις πιθανές προπονήσεις σας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Prevention, (5) οι γυναίκες άνω των 40 ετών πρέπει να επιδιώκουν καθημερινά 1,5 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Θα επιτύχουμε έτσι, ικανοποιητική καταπολέμηση της απώλειας μυών από τη σταδιακή γήρανση.

Πως όμως μπορείτε να ξεκινήσετε σωστά;

 • Επιλέξτε υγιεινά τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, για να υποστηρίξετε τη μυϊκή μάζα και ακολουθήστε μια δίαιτα μέτριας θερμιδικής αξίας
 • Ενισχύστε τη δύναμη σας δύο φορές την εβδομάδα με ασκήσεις, για την καταπολέμηση της απώλειας μυών
 • Κάντε οπωσδήποτε αερόβιες ασκήσεις τρεις φορές την εβδομάδα, για να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα στην καύση θερμίδων

Βεβαιωθείτε ότι θα διανέμετε ομοιόμορφα τις πρωτεΐνες καθημερινά μέσα από τα γεύματα σας, για να δώσετε στο μεταβολισμό σας μια σταθερή άνοδο.

Πρόγραμμα για απώλεια βάρους και λίπους

#5 Αλλάξτε την καθημερινή ρουτίνα σας

Οι ασκήσεις που κάποτε λειτουργούσαν καλά για το σώμα σας, μπορεί να μην είναι πλέον τόσο αποτελεσματικές μετά από τα 40 χρόνια.

γυμναστική για απώλεια κιλών μετά τα 40Σύμφωνα με τον Δρ. Mercola, (6) ακόμη και οι δραστήριοι άνθρωποι χάνουν κάποια μυϊκή μάζα μετά από τη δεκαετία των 30 χρόνων. Γεγονός, που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε περιορισμένη κινητικότητα και περισσότερο πόνο.

Για απώλεια κιλών μετά τα 40, είναι σημαντικό να συνεχίσετε την οικοδόμηση των μυών σας. Χωρίς όμως να κάνετε περισσότερα, από όσα μπορεί να χειριστεί το σώμα σας. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι βάζοντας ποικιλία στις ασκήσεις σας.

Οι γυναίκες, δεν πρέπει να φοβούνται να προκαλέσουν τον εαυτό τους μετά από 40. Η ποικιλία στην άσκηση μπορεί να κρατήσει όλες τις μυϊκές ομάδες ενεργές, αυξάνοντας ταυτόχρονα το συνολικό μεταβολισμό μας.

Φυσικά, η επιλογή ασκήσεων χαμηλής πρόσκρουσης είναι επίσης σημαντική για την πρόληψη τραυματισμών.

#6 Πιείτε περισσότερο νερό

Δεν θα κουραστώ ποτέ να το γράφω στα άρθρα μου, επειδή είναι υπερβολικά σημαντικό!

Το νερό είναι υπερβολικά σημαντικό για το αδυνάτισμα, την αποβολή τοξινών και την βελτίωση της υγείας μας.

Σαν κοινωνία πλέον, αντικαταστήσαμε το νερό με διάφορα είδη μη φυσιολογικών ροφημάτων. Συμπεριλαμβανομένων των αναψυκτικών (απλών ή διαίτης), των “βιταμινούχων” ροφημάτων και των ενεργειακών ποτών.

Το θέμα είναι ότι είτε ξεχνάτε να πίνετε κανονικό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας ή πολλά άτομα το αποφεύγετε, επειδή ίσως δεν σας αρέσει.

Είναι όμως πάρα πολύ σημαντικό για τον οργανισμό σας, να πίνετε 8 ποτήρια νερού (2 λίτρα) καθημερινά. Αυτή η ποσότητα θα σας ενυδατώσει, θα αισθάνεστε χορτάτοι και θα διώξετε τις τοξίνες από το σώμα σας.

Μπορείτε απλά να προσθέσετε διάφορα φρούτα ή λαχανικά και να απολαύσετε πραγματικά το νερό σας.

Είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για σημαντική απώλεια βάρους μετά τα 40, αλλά και σε κάθε ηλικία.

#7 Προτιμήστε τα πραγματικά τρόφιμα

Η απώλεια βάρους μετά τα 40 δεν αφορά μόνο το αδυνάτισμα, αλλά πολλά περισσότερα!

Όπως είναι η υγιεινή διατροφή.

Τα καλά νέα είναι πως αυτό δεν σημαίνει, ότι πως πρέπει να μείνετε μακριά από όσα αγαπάτε να τρώτε.

Σημαίνει όμως, την επιλογή περισσότερων πραγματικών τροφών στη διατροφή σας, αντί για τα προ-συσκευασμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια UCSF, (7) η ζάχαρη κρύβεται στο 74% περίπου, των συσκευασμένων τροφίμων.

Θα πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσετε, πως η ζάχαρη είναι ο υπ’ αριθμόν 1 κίνδυνος για την απώλεια βάρους.

Όταν χρησιμοποιείτε φρέσκα τρόφιμα κατά το μαγείρεμα, γνωρίζετε το περιεχόμενο του χωρίς να χρειαστεί να καταναλώνετε άγνωστα συστατικά.

Μαγειρέψτε με φρέσκα φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες και θα διαπιστώσετε πως μπορείτε να χάσετε βάρος, πιο εύκολα από ό, τι νομίζετε.

Θα πρέπει επίσης να προσέξετε πάρα πολύ τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως είναι το λευκό ψωμί και τα ζυμαρικά.

Αυτά τα τρόφιμα δρουν στη διατροφή μας παρόμοια με τη ζάχαρη.

Αντικαταστήστε τα με υγιείς, σύνθετους υδατάνθρακες όπως είναι οι γλυκοπατάτες, το quinoa και το καστανό ρύζι.

Τελευταίες πινελιές για την απώλεια κιλών μετά τα 40

Μπαίνοντας στη δεκαετία των 40, είναι πιο εύκολο από ποτέ να προσθέσουμε κιλά και πιο δύσκολο να τα απομακρύνουμε.

Ειδικά, όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας είναι πλέον πιο επιρρεπή και μπορεί να αυξήσουν την επιθυμία μας για ζάχαρη.

Λόγω της επιβράδυνσης του μεταβολισμού μας είναι πολύ πιο δύσκολο να κάψουμε 300 θερμίδες ημερησίως, από ό,τι κάναμε στη δεκαετία των 20.

Η απώλεια κιλών μετά τα 40 όμως, δεν είναι ακατόρθωτη!

ΔιαφήμισηΔιαφήμιση

Εφαρμόζοντας μερικές απλές κινήσεις θα δημιουργήσετε μακροπρόθεσμες, υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Αυτές θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το βάρος και το λίπος στα σωστά επίπεδα και αναλογία.

Τα μόνα που χρειάζεστε, είναι η θέληση, η επιμονή και η εφαρμογή των παραπάνω βημάτων!

Εσείς έχετε δοκιμάσει τα παραπάνω βήματα για απώλεια κιλών μετά τα 40;

Εσείς δυσκολεύεστε στο αδυνάτισμα και την αποτελεσματική απώλεια κιλών και λίπους;

Δοκιμάσατε τα παραπάνω βήματα για να σιγουρευτείτε πως θα υπάρχει απώλεια κιλών μετά τα 40; Αν ναι, τα εφαρμόζετε ως τώρα στην καθημερινότητα σας ή δυσκολεύεστε με αυτά;

Αφήστε το όπως πάντα σημαντικό σχόλιο σας παρακάτω.

Εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους σας και να είστε πάντα καλά! 🙂

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
 • Καλησπέρα! Βρίσκω τα άρθρα σας εξαιρετικά καλογραμμένα και βοηθητικά!
  Είμαι η Ελένη, 28 χρονών και το συγκεκριμένο άρθρο, παρότι δεν έχω φτάσει καν τα 30, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.. έχω ήδη δει τεράστια διαφορα από τα 19 έως τα 28…
  Καλή υπομονή να έχουμε και να προσέχουμε το σώμα μας, είναι η άμαξά μας!

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Ευχαριστώ πάρα πολύ Ελένη για τα τόσο καλά σας λόγια.
   Η αλήθεια είναι, ότι δεν χρειάζεται κάποιος να φτάσει τα 40, για να κάνει υγιεινές επιλογές. Όχι μόνο για τη διατήρηση ή την απώλεια κιλών, αλλά για το πιο ουσιαστικό από όλα: την ΥΓΕΙΑ.
   Δυστυχώς στις μέρες μας, με όλα αυτά που αναπνέουμε και που δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό, ας είναι τουλάχιστον η διατροφή μας πιο ουσιαστική.
   Καταλαβαίνω όταν κάποιος δεν γνωρίζει πληροφορίες, ώστε να αλλάξει την κατάσταση, αλλά δεν θα καταλάβω ποτέ, το να γνωρίζουμε και να αδιαφορούμε. Ή τουλάχιστον, αν αδιαφορούμε, μετά να μην γκρινιάζουμε για τα προβλήματα υγείας. Επειδή, τίποτα δεν παρουσιάζεται τυχαία.
   Και όπως σωστότατα λέτε, το σώμα μας είναι η άμαξα μας!
   Άλλωστε, όπως είπε και ο Αμερικανός συγγραφέας Jim Rohn: “Φροντίστε το σώμα σας. Είναι το μόνο μέρος που έχετε για να ζήσετε”.
   Να σας πω λοιπόν, ένα τεράστιο μπράβο για το ότι, συνήθως στην ηλικία των 19-25, ελάχιστα άτομα αποφασίζουν διατροφικές αλλαγές ή σωστή διατροφή στη ζωή τους.
   Ευχαριστώ πολύ για το εξαιρετικό σχόλιο, εύχομαι ότι καλύτερο και μια πολύ όμορφη ημέρα! 🙂

 • Ο/Η Konstantina Papadopoulou λέει:

  Καλησπέρα σας, είμαι η Κωνσταντίνα και θέλω να σάς πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα άρθρα που μου στέλνετε, τά βρίσκω πάρα πολύ ενδιαφέρον και παρά πολύ βοηθητικά.Με δύο λόγια είναι καταπληκτικά και είμαι σίγουρη πώς έχουν βοηθήσει πολύ κόσμο, ευχαριστώ πολύ.

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλημέρα Κωνσταντίνα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια για τη σελίδα μου.
   Ελπίζω πραγματικά τα άρθρα αυτά, να προσφέρουν βοήθεια, στις διατροφικά (και όχι μόνο) δύσκολες εποχές που ζούμε. Εύχομαι ότι καλύτερο και μια πολύ όμορφη ημέρα! 🙂

 • Ο/Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΟΥΚΕΡΗ λέει:

  Μόλις πριν λίγα λεπτά σας γνώρισα!!!Χαίρομαι για όλες αυτές τις γνώσεις που έχετε και με προθυμία μεταλαμπαδεύετε σ όσους ενδιαφέρονται και το χουν ανάγκη!!!

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλημέρα Αναστασία. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα τόσο καλά σας λόγια. Οι γνώσεις αυτές είναι προσωπικές δοκιμές χρόνων και φυσικά πληροφορίες από έγκυρες ιατρικές σελίδες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί γιατροί, κυρίως στο εξωτερικό, που ασχολούνται με τις φυσικές θεραπείες και την πραγματικά υγιεινή διατροφή, ώστε να βρίσκω κι εγώ πολύτιμες πληροφορίες και να σας τις μεταφέρω μέσα από τα άρθρα μου.
   Πιστεύω πως έστω και το 10% να εφαρμόσει ο κάθε αναγνώστης από τα όσα γράφω, σίγουρα θα υπάρχει κέρδος και βελτίωση διατροφής ή υγείας.
   Σας εύχομαι ότι καλύτερο και να έχετε μια πολύ όμορφη ημέρα! 🙂

 • >