1 Κουταλιά Για Τις Αρτηρίες, Που Θα Προλάβει Εγκεφαλικό Επεισόδιο!

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Ένα καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο είναι πολύ εύκολο να συμβεί, όταν οι αρτηρίες μας δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Η καλή υγεία μας έχει έναν σημαντικό εχθρό, που λέγεται αθηροσκλήρωση!

Τα αποτελέσματά της μπορεί να είναι πολύ σοβαρά, ενώ σταδιακά μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακές προσβολές ή ακόμη και σε μόνιμα προβλήματα υγείας.

Όταν τα εσωτερικά τοιχώματα των υγιών αρτηριών είναι απαλά και καθαρά, διευκολύνουν τη μεταφορά του αίματος που χρειάζεται το σώμα μας.

Υπάρχουν όμως πολλοί παράγοντες που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στις αρτηρίες μας. Όπως είναι η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η παχυσαρκία, το άγχος και ο διαβήτης.

Διαφήμιση

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η κακή χοληστερόλη, δηλαδή η LDL.

Αυτή δεν βρίσκεται σε τρόφιμα φυτικής προελεύσεως, αλλά κυρίως σε τροφές όπως είναι τα εντόσθια, τα αβγά, το κόκκινο κρέας, τα θαλασσινά και το βούτυρο.

Η χοληστερόλη είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη για τη ζωή μας.

Ο οργανισμός μας τη χρησιμοποιεί για να φτιάξει το περίβλημα των κυττάρων και να συνθέσει διάφορες ορμόνες.

Κανένας οργανισμός δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς χοληστερόλη.

Όταν όμως δημιουργείται από λιπαρές ουσίες, θα κολλήσει στα τοιχώματα των αρτηριών δημιουργώντας πλάκα. Αυτή λειτουργεί όπως το «πουρί» που πιάνουν οι σωλήνες και μπορεί να επιβραδύνει ή να εμποδίσει τη ροή του αίματος. (1)

Αυτή η απόφραξη που δημιουργεί η πλάκα, λέγεται αθηροσκλήρωση και μπορεί να επηρεάσει οποιαδήποτε αρτηρία στο σώμα μας.

Αν ειδικά επηρεάζει τις αρτηρίες που τροφοδοτούν με αίμα την καρδιά, ονομάζεται στεφανιαία νόσος. (2)

Όταν επίσης αναπτύσσεται πλάκα στις αρτηρίες, μπορεί να σχηματιστεί θρόμβος στην επιφάνεια τους. Η πλάκα μπορεί να οδηγήσει σε απόφραξη αρτηρίας και τελικά σε καρδιακή προσβολή ή σε εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σημαντικές τροφές για καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο

Στις μέρες μας, τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως! (3)

Σκοτώνουν περισσότερα άτομα από ότι οι άλλες αιτίες θανάτου μαζί, ενώ πλέον πολλά από αυτά τα άτομα είναι νεαρής ηλικίας και πεθαίνουν εντελώς ξαφνικά.

Υπάρχουν όμως ορισμένες πολύ σημαντικές τροφές που μπορούν να καθαρίσουν σταδιακά τις αρτηρίες από την πλάκα. Εμποδίζοντας έτσι το σχηματισμό θρόμβων και το αποτέλεσμα τους, που είναι ένα πιθανό εγκεφαλικό επεισόδιο ή μια καρδιακή προσβολή.

Η αθηροσκλήρωση είναι δυστυχώς μια σιωπηλή νόσος, μέχρι τη στιγμή που οι αρτηρίες μας γίνονται πολύ στενές για να κυκλοφορήσει σωστά το αίμα. (4)

Δημιουργώντας έτσι σημαντικά προβλήματα στην καρδιά, που εμφανίζει καρδιακή προσβολή ή στον εγκέφαλο που εμφανίζει το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Υπάρχουν όμως ορισμένες τόσο υγιεινές τροφές, που έχουν αποδειχθεί επιστημονικά από άπειρες μελέτες και έρευνες, πως μπορούν να καθαρίσουν τις αρτηρίες μας και να προλάβουν πιθανή καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα ανακαλύψετε πως μπορείτε με 1 κουταλιά από το μείγμα των δύο υπέρ υγιεινών τροφών που θα σας αναφέρω, να καθαρίσετε αποτελεσματικά τις αρτηρίες και να προλάβετε ένα μελλοντικό εγκεφαλικό επεισόδιο ή μια καρδιακή προσβολή.

Δύο τροφές που θα αποτρέψουν ένα καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τις τροφές αυτές και με ποιον τρόπο βοηθούν στον καθαρισμό των αρτηριών μας. Ανακαλύψτε πως μπορούν να συνδυαστούν, αλλάζοντας θετικά την κατάσταση των αρτηριών και των αγγείων μας.

#1 Λεμόνι

Το λεμόνι περιέχει σημαντικές ποσότητες φλαβονοειδών, που έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. (5)

Αυτές είναι ιδιαίτερα καταστροφικές για τον οργανισμό και το σώμα μας.

Τα λεμόνια έχουν επίσης αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση. (6)

Παράλληλα, βοηθούν σημαντικά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, η οποία με τη σειρά της μπορεί να δημιουργήσει διαβήτη και πολλά καρδιακά προβλήματα, λόγω των φλεγμονών που εμφανίζει. (7)

Τα λεμόνια συμβάλλουν στο μεταβολισμό των λιπιδίων στο αίμα, μειώνοντας την κακή χοληστερόλη και απομακρύνοντας την ήδη υπάρχουσα. (8)

Ταυτόχρονα, αυξάνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης και απομακρύνουν επίσης τις καταστροφικές τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί στο σώμα μας. (9)

#2 Ελαιόλαδο

Έχει άπειρα οφέλη για τον οργανισμό και το σώμα μας και είναι στα αλήθεια σημαντικά τα πλεονεκτήματα του στην υγεία μας, αλλά και στην υγιεινή απώλεια βάρους και λίπους. (10)

Μια μελέτη που διεξήχθη σε πάνω από 7.000 Ισπανούς φοιτητές, έδειξε ότι το ελαιόλαδο δεν σχετίζεται με την αύξηση βάρους. (11)

Η σύνδεση μεταξύ ελαιολάδου και κινδύνου εγκεφαλικού ή καρδιακού επεισοδίου έχει μελετηθεί ιδιαίτερα.

Μια ανασκόπηση μάλιστα από διάφορες μελέτες σε 841.211 άτομα διαπίστωσε, ότι είναι η μόνη πηγή μονοακόρεστων λιπαρών που σχετίζεται με εξαιρετικά μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακών παθήσεων. (12)

Έρευνες έδειξαν πως επειδή είναι ένα βασικό τρόφιμο της Μεσογειακής διατροφής, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών σε όσους το εντάσσουν καθημερινά στις διατροφικές συνήθειες τους. (13)

Αυτό συμβαίνει επειδή μειώνει τις φλεγμονές και προστατεύει την «κακή» χοληστερόλη LDL από την οξείδωση.

Το ελαιόλαδο μάλιστα, βελτιώνει την εσωτερική επιφάνεια των αιμοφόρων αγγείων, αποτρέποντας έτσι την υπερβολική πήξη του αίματος.

Μειώνει επίσης την αρτηριακή πίεση, που είναι ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και πρόωρο θάνατο. (14)

Μια μελέτη έδειξε πως η τακτική κατανάλωση του, μείωσε την ανάγκη φαρμάκων για την αρτηριακή πίεση κατά 48%. (15)

Το ελαιόλαδο προστατεύει επιπλέον τα ενδοθήλια, τα οποία είναι ουσιαστικά μια μεμβράνη που καλύπτει σαν «φόδρα» τα αγγεία μας, τις αρτηρίες και τις φλέβες. Παίζουν κυρίαρχο ρόλο στο καρδιαγγειακό μας σύστημα, ρυθμίζοντας τη ροή του αίματος και τον μηχανισμό φλεγμονής και πήξης. (16)

1 κουταλιά για την πρόληψη από καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο

Τα δύο αυτά πολύ απλά συστατικά, δηλαδή το λεμόνι και το ελαιόλαδο, θα πρέπει να αναμειχθούν μαζί.

Έτσι ώστε να δημιουργήσουν έναν ισχυρό σύμμαχο για τον καθαρισμό των αρτηριών και των αγγείων, προφυλάσσοντας από πιθανό μελλοντικό εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο.

Βάλτε λοιπόν μια κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και στύψτε επάνω λίγο φρέσκο λεμόνι.

Το τρώτε το πρωί με άδειο στομάχι και τουλάχιστον μισή ώρα πριν από το πρωινό σας. Ή εναλλακτικά το βράδυ πριν από τον ύπνο και τουλάχιστον 2-3 ώρες μετά από το φαγητό σας.

Τελευταίες πινελιές…

Ο συνδυασμός των δύο αυτών πολύ ισχυρών τροφών, θα βοηθήσει στον καθαρισμό των αρτηριών και των αγγείων σας.

Διαφήμιση

Από την πρώτη εβδομάδα, θα παρατηρήσετε τις διαφορές στην πέψη, στη βελτίωση του εντέρου, στην αυξημένη ενέργεια που θα έχετε στη μέρα σας και στη συνολική υγεία σας.

Διαφήμιση

Αν και ο συνδυασμός των δύο αυτών τροφών είναι απόλυτα υγιεινός, είναι προτιμότερο να ρωτήσετε πρώτα το γιατρό σας πριν την τακτική κατανάλωση του.

Το ελαιόλαδο και το λεμόνι σαν συνδυασμός, μπορούν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό και απόλυτα υγιεινό μείγμα. Θα βοηθήσει στον καθαρισμό των αρτηριών και των αγγείων σας και θα βελτιώσει σημαντικά τη σωστή ροή του αίματος.

Εσείς γνωρίζατε για το μείγμα αυτό που μπορεί να προλάβει ένα καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο;

Εσείς γνωρίζατε για τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στις αρτηρίες μας ο συνδυασμός των δύο αυτών τροφών; Τα έχετε δοκιμάσει ως τώρα συστηματικά σε συνδυασμό;

Αφήστε αν θέλετε το όπως πάντα σημαντικό σχόλιο σας παρακάτω!

Μοιραστείτε αν θέλετε το άρθρο αυτό με την οικογένεια ή τους φίλους σας, βοηθώντας έτσι κάποιο άλλο άτομο, που μπορεί να το έχει άμεσα ανάγκη.

Σας εύχομαι να είστε πάντα καλά! 🙂

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
 • Ο/Η Γιούλη Αλεξιάδου λέει:

  Τέλειο άρθρο με πάρα πολλές και χρήσιμες πληροφορίες, ειδικά στις μελέτες που αναφέρατε και διάβασα ορισμένες από αυτές. Σας ευχαριστούμε πολύ για όσα μαθαίνουμε μέσα από τα άρθρα σας. Ο Θεός να σας έχει πάντα καλά.

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα τόσο καλά σας λόγια. Να είστε και εσείς πάντα καλά, όπως και όσοι αγαπάτε.
   Καλή συνέχεια στη μέρα σας και όμορφη εβδομάδα! 🙂

 • Το μειγμα αυτο τοχρισημοποιουσα για πολλα χρονια πριν. Τα τελευταια 10 χρονια περιπου κανω τα κατι παρομοιο που το ονομαζω ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΖΩΗΣ. 6 ΛΕΜΟΝΙΑ βιολογικα,( τα πλενω καλα και τα κοβω σε μικρα κομματακια με τη φλουδα. Στο μειγμα προσθετω 4 κουταλια σουπας τζιντζερ σκονη. 4 κ.σ. κουρκουμα, 4 κ.σ. πιπεροριζα ( τουρμερικ), 4 κ.σ. κανελλα κευλανης 3 κ.σ. ριγανη 3 κ.σ. θυμαρι, 3κ.σ. μαιντανο ξηρο αλεσμενο 3 κ.σ. ξηρο διοσμο αλεσμενο 1-2 ποτηρια ελαιολαδο γνησιο ροδοσταγμο η ανθονερο η και χυμο λεμονιου αν το θελουμε πιο ξηνο και δεν μασ ενοχλει το λεμονι και τελος 1,50 κιλο βιολογικο μελι . Το μειγμα αυτο το βαζουμε στο πλεντερ η σε δυνατο μιξερ η στο θερμομιξ σε 2η3 δοσεις και το κανουμε χυλο. Αν το μειγμα μας ειναι πολυ πικτο το αραιωνουμε με λιγο λαδι ακομα η με ροδοσταγμο η και ανθονερο. Οταν το μειγμα γινει παχυρευστο, τοτε το βαζουμε σε μουκαλια (μελιου αδεια) η σε αλλα δοχεια παρομοια και τα βαζουμε στο ψυγειο.Καθε πρωι μετα απο 1 ποτηρι χλιαρο νερο με μισο λεμονι και μισο κουταλακι τσαγιου μαγειρικη σοδα , παιρνουμε 1 κουταλι σουπας απο το μειγμα που καναμε και αφου ριξουμε λιγη κανελλα ακομα το τρωμε. Αυτο το μειγμα μας κρατα σε ευεξια ανανεωση και ορεξη για δραστηριοτητα και πιστευω πως βοηθα πολυ στην ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ,
  Μπορουμε να κανουμε τη μιση δοση μειγματος αν θελουμε.
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΝΥΧΗΣ

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μοιραστήκατε μαζί μας την υγιεινή συνταγή σας.
   Να είστε πάντα καλά και να έχετε ένα χαρούμενο βράδυ! 🙂

 • >