Αδυνάτισμα Με Λεμόνι Και Μηλόξυδο – 2 Ποτήρια Για 7 Ημέρες!

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Το αδυνάτισμα με λεμόνι είναι γνωστό εδώ και πάρα πολύ χρόνια.

Μπορεί βέβαια μέχρι τώρα να γνωρίζετε, ότι το μηλόξυδο και το λεμόνι είναι ωφέλιμα μόνο για τις σαλάτες σας.

Πολλά άτομα όμως σε όλο τον κόσμο τα χρησιμοποιούν για διάφορους άλλους λόγους υγείας και απώλειας βάρους και ειδικά λίπους.

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι ιδανικός όταν θέλετε να χάσετε λίπος και κιλά με υγιεινό και εύκολο τρόπο.

Αυξάνοντας ταυτόχρονα το μεταβολισμό σας φυσικά.

Πολλά άτομα χρησιμοποιούν χωριστά τα δύο αυτά εκπληκτικά τρόφιμα για αποτοξίνωση του οργανισμού και βελτίωση προβλημάτων του εντέρου.

Διαφήμιση

Ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης, πρότεινε πολύ συχνά το μηλόξυδο και το λεμόνι στους ασθενείς του για προβλήματα παχυσαρκίας και υγείας. Τα χρησιμοποιούσε επίσης και τα σύστηνε για τις εκπληκτικές φυσικές τους ιδιότητες για τον καθαρισμό, την επούλωση και την αναζωογόνηση του οργανισμού και του σώματος.

Σύμφωνα πλέον με σύγχρονες μελέτες, η κατανάλωση μόλις 15 γραμμαρίων μηλόξυδου την ημέρα, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της παχυσαρκίας. (1)

Βελτιώνει σημαντικά τα λιπίδια του αίματος και βοηθάει στην υγιεινή μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Αδυνάτισμα με λεμόνι και μηλόξυδο

Στο σημερινό άρθρο θα ανακαλύψετε πως να επιτύχετε αδυνάτισμα με λεμόνι και μηλόξυδο, καταναλώνοντας το για 7 ημέρες.

Αλλά και πως μπορεί το ρόφημα αυτό να βοηθήσει ως μια υγιής λύση στην υγεία, εκτός από την απώλεια βάρους και λίπους.

Υπάρχει ένα πραγματικά σοβαρό ζήτημα στη διαδικασία που γίνεται με το αδυνάτισμα. Είναι η ανισορροπία που δημιουργείται από τα σάκχαρα στο αίμα, όταν αυξάνονται και μειώνονται πολύ απότομα.

Αυτή η αυξομείωση μας κάνει να επιθυμούμε τρόφιμα «υψηλής ενέργειας».

Όπως είναι οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες, δηλαδή λευκό ψωμί και ρύζι, λευκή ζάχαρη και αναψυκτικά, που προσφέρουν μόνο βραχυπρόθεσμη ώθηση.

Ειδικά στο διαβήτη, οι διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Οι μεγάλες και συνεχόμενες αυξομειώσεις μάλιστα, μπορούν να βάλουν σε κίνδυνο τον οργανισμό και την υγεία, είτε άμεσα είτε στο μέλλον. (2)

Το μηλόξυδο και το λεμόνι ξεχωριστά, έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν την πέψη, βελτιώνουν την υγεία του δέρματος, ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθούν φυσικά στην απώλεια βάρους και λίπους.

Τα οφέλη του μηλόξυδου στον οργανισμό

Το μηλόξυδο συγκεκριμένα, βοηθάει στη διατήρηση του φυσιολογικού σακχάρου στο αίμα που είναι ένα από τα πιο σημαντικά και μελετημένα οφέλη του.

Σε μια μελέτη με κατανάλωση μηλόξυδου, διαπιστώθηκε ότι μειώνει τα επίπεδα σακχάρου κατά 31% μέσο όρο και μάλιστα, μετά από την κατανάλωση λευκού ψωμιού. (3)

Το μηλόξυδο μπορεί επίσης να αυξήσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Αυτή είναι η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά ζάχαρης από το αίμα στους ιστούς, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο.

Όταν η αποτελεσματικότητα της ινσουλίνης μειώνεται, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και διαβήτη.

Θέλετε να διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας;

Δοκιμάστε να αραιώσετε 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε 250 γρ. νερό και να το πιείτε πριν από το γεύμα σας.

Στο αδυνάτισμα, η προσθήκη μηλόξυδου στη διατροφή σας θα βοηθήσει να μειώσετε γρήγορα τα ανεπιθύμητα κιλά και το λίπος. Υπάρχουν πάρα πολλές έρευνες, που επιβεβαιώνουν τα οφέλη του στην υγιεινή απώλεια βάρους.

Σε μία τέτοια μελέτη, οι εθελοντές κατανάλωσαν μόλις δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο ημερησίως. Σε διάστημα 12 εβδομάδων, το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν 4 κιλά απώλεια βάρους! Και μάλιστα, χωρίς άλλες αλλαγές στη διατροφή ή τον τρόπο ζωής τους. (4)

Αποδείχθηκε επίσης πως μπορεί να αυξήσει την κορεσμό, μειώνοντας τη συνολική πρόσληψη θερμίδων κατά έως και 275, στη διάρκεια της ημέρας.

Μειώνει δηλαδή το συνολικό ημερήσιο φαγητό και ενισχύει την απώλεια βάρους και λίπους.

Τα οφέλη του λεμονιού στον οργανισμό

Το δεύτερο συστατικό μας το λεμόνι, περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C. Περιλαμβάνει όμως επιπλέον σημαντικά μέταλλα, φυτοθρεπτικά συστατικά και ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Περιέχει επίσης το 3% της ημερήσιας ποσότητας σε φολικό οξύ. Αυτό βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

Επιπλέον, το 2% κάλιο του λεμονιού ισορροπεί την αρτηριακή μας πίεση. (5)

Στο Ινστιτούτο Διατροφής Edison του Καναδά οι καθηγητές αναφέρουν μετά από μελέτες τους, πως τα άτομα που πίνουν χυμό λεμονιού με ζεστό νερό και με άδειο στομάχι κάθε πρωί, μπορούν να διαπιστώσουν εκπληκτικά αποτελέσματα στην απώλεια βάρους και λίπους. (6)

Ενώ ταυτόχρονα, θα έχουν αμέτρητα οφέλη στην επιδερμίδα και την υγεία τους.

Εκτός από την σημαντική βοήθεια του λεμονιού στο αδυνάτισμα, θα βελτιώσει επιπλέον την πέψη. (7)

Θα βοηθήσει έτσι στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών και στην εξισορρόπηση των επιπέδων ινσουλίνης στον οργανισμό σας.

Αν μάλιστα αρρωσταίνετε συχνά από κρυολογήματα και ιώσεις, το λεμόνι θα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος ενάντια στους ιούς. Ειδικά η βιταμίνη C που περιέχει, μπορεί να σας κρατήσει υγιείς, τονώνοντας σημαντικά το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Αδυνάτισμα με λεμόνι και μηλόξυδο ως συνδυασμός

Όταν συνδυάσετε αυτά τα δύο εκπληκτικά τρόφιμα, τότε θα έχετε ένα σούπερ κοκτέιλ!

Θα σας προσφέρει αυξημένη ενέργεια, διαύγεια και φωτεινότερη επιδερμίδα. Θα συμβάλει στην αύξηση του μεταβολισμού και στην υγιεινή απώλεια βάρους και λίπους στο σώμα σας. (8)

Για να ετοιμάσετε λοιπόν αυτό το πολύ απλό ρόφημα που θα βοηθήσει στους στόχους σας για μείωση των κιλών και του λίπους, θα χρειαστείτε:

 • 2 ποτήρια νερό σε θερμοκρασία δωματίου ή θερμοκρασία προς το ζεστό, επειδή διεγείρει την πέψη και βοηθά στην κίνηση των εντέρων
 • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού με προτίμηση στο φρέσκο λεμόνι
 • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδου με τη «μητέρα» (with the mother) όπως λέγεται

Όπως αναφέρει σε δημοσίευση της η Εφημερίδα του Αμερικανικού Κολεγίου Διατροφής έπειτα από πολλαπλές μελέτες, η «μητέρα» έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο. (9)

Ο σίδηρος είναι βασικός για την οξυγόνωση του αίματος και την υγιή κυτταρική λειτουργία. Παράλληλα, περιέχει ισχυρά φυτοχημικά που προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες.

Τα βάζετε σε ένα μεγάλο ποτήρι, ανακατεύετε καλά και πίνετε το πρωί με άδειο στομάχι και τουλάχιστον μία ώρα πριν το πρωινό σας.

Διαφήμιση

Κάνετε αυτό το ρόφημα μέρος της πρωινής ρουτίνας σας για επτά ημέρες!

Τα οφέλη από το ρόφημα

Ορισμένα από τα οφέλη που θα αποκομίσετε, είναι καταρχήν ένα πιο λειτουργικό και καθαρότερο σύστημα στον οργανισμό σας. Θα διαπιστώσετε επίσης περισσότερη ενέργεια, λιγότερο φούσκωμα και αυξημένη συγκέντρωση.

Το ρόφημα αυτό μπορεί να γίνει μια από τις αγαπημένες σας στρατηγικές, ειδικά μετά από ένα διάστημα εορτών.

Είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό και την αναζωογόνηση του μεταβολισμού, την αποτοξίνωση και τον καθαρισμό του σώματος, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Αν βέβαια κάνετε διαλειμματική δίαιτα το πρωί ή έχετε κάποιο άλλο λόγο που δεν μπορείτε να το πιείτε εκείνο το διάστημα της ημέρας, μπορείτε να πίνετε το ρόφημα το απόγευμα ή τουλάχιστον δύο ώρες μετά το βραδινό σας.

Φυσικά, θα διαπιστώσετε σημαντική διαφορά στην προσπάθεια σας για απώλεια βάρους και λίπους.

Ειδικά, αν προσέχετε γενικά τη διατροφή σας και γυμνάζεστε έστω και με περπάτημα.

Τι θα πρέπει να προσέξετε στο αδυνάτισμα με λεμόνι και μηλόξυδο

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει το μηλόξυδο να είναι βιολογικό, ανεπεξέργαστο και αφιλτράριστο. 🔽

Μπορείτε να βρείτε εδώ βιολογικό μηλόξυδο με την “μητέρα”

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε, είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καλαμάκι όταν θα πίνετε το ρόφημα.

Το λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ και αν πίνετε πολλά αναψυκτικά ή τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αυτό, μπορεί μελλοντικά να δημιουργηθεί πιθανό πρόβλημα στη διάβρωση του σμάλτου των δοντιών σας.

Το μηλόξυδο ή το λεμόνι είναι απίστευτα ευεργετικά για όλο το σώμα μας.

Διαφήμιση

Παρόλα αυτά, είναι προτιμότερο να ρωτήσετε πρώτα το γιατρό σας που γνωρίζει ήδη τον οργανισμό σας. Είναι σημαντική η γνώμη του, έτσι ώστε να μην αλληλεπιδράσουν οι παραπάνω τροφές με πιθανά φάρμακα σας.

Το μηλόξυδο και το λεμόνι ως συνδυασμός για επτά έστω ημέρες, είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα.

Θα βοηθήσει να μειώσετε το βάρος, το φούσκωμα και το λίπος του σώματος, ενώ θα αυξήσει σημαντικά το μεταβολισμό σας. (10)

Έχετε δοκιμάσει μηλόξυδο και λεμόνι;

Εσείς έχετε δοκιμάσει ποτέ ως τώρα το απλό αυτό ρόφημα που μπορεί να βοηθήσει να μειώσετε με φυσικό τρόπο το βάρος και το λίπος του σώματος;

Αφήστε αν θέλετε το όπως πάντα σημαντικό σχόλιο σας παρακάτω.

Εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους σας και να είστε πάντα καλά! 🙂

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
 • Ο/Η ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ λέει:

  ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΥΤΟ ΄ΠΟΥ ΛΕΣ ….(ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ).ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΗΥΓΗΣΗ

 • ευχαριστούμε πολύ για τα πολύτιμα άρθρα με τις συμβουλές σας

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και εγώ.
   Καλή επιτυχία και όμορφη εβδομάδα. 🙂

 • Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλες τις πολύτιμες πληροφορίες που μας δίνετε. Να είστε πάντα καλά.

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και εγώ και να είστε επίσης πάντα καλά.
   Καλή επιτυχία στους στόχους σας και όμορφη εβδομάδα. 🙂

 • Ο/Η Παντελής Κατσικάς λέει:

  Μου είχαν προτείνει στο μαγαζί με τις βιολογικές τροφές μηλόξυδο με τη μάνα που γράψατε, αλλά δεν είχα αγοράσει ποτέ ως τώρα γιατί δεν ήξερα ότι είναι τόσο σημαντικό. Θα το προτιμήσω την επόμενη φορά. Ευχαριστώ πολύ.

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Είναι πραγματικά πολύ σημαντική η “μητέρα” στο μηλόξυδο για την υγεία μας, αλλά και για την επιπλέον βοήθεια στην απώλεια βάρους.
   Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και εγώ. Εύχομαι καλή επιτυχία και μια πολύ όμορφη εβδομάδα. 🙂

 • Καλημέρα, πολύ ωραίο το άρθρο σας, αλλά έχω μια ερώτηση, επειδή έχω θέμα με το στομάχι μου κ δεν μπορώ να πιω νηστική το ρόφημα,θα λειτουργήσει αν το πιω μετά το πρωινό?

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλημέρα σας και ευχαριστώ πάρα πολύ. Στο βίντεο και το άρθρο μου αναφέρω τι μπορείτε να κάνετε όταν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα ώρας.
   Αν όμως έχετε γενικά προβλήματα με το στομάχι σας, είναι προτιμότερο να ρωτήσετε πρώτα το γιατρό σας πριν το δοκιμάσετε.
   Καλή συνέχεια και όμορφη εβδομάδα. 🙂

 • Ο/Η Σακκάς Ιωάννης λέει:

  Συγχαρητήρια κυρία Δήμητρα για της πολύ ωραίες δημοσιεύσεις σας.
  Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε που μπορούμε να βρούμε το μήλοξυδο η πως μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας.
  Σας ευχαριστώ πολύ.

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και χαίρομαι που είναι χρήσιμες οι δημοσιεύσεις μου.
   Μπορείτε να βρείτε βιολογικό μηλόξυδο με τη “μητέρα” στα καταστήματα με βιολογικές τροφές και βότανα, αλλά πρόσθεσα και ένα σύνδεσμο παραπάνω στο άρθρο με ένα κατάστημα που συνεργάζομαι και το έχει, εδώ: http://mikk.ro/Cqmm
   Καλή συνέχεια και όμορφη εβδομάδα. 🙂

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλή επιτυχία και όμορφη εβδομάδα! 🙂

 • Ο/Η κουτσογιαννης θεοδωρος λέει:

  ΕΙΣΕ ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ…ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Να είστε πάντα καλά! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
   Καλό μεσημέρι! 🙂

 • Ο/Η Αναστασης Κλεανθους λέει:

  Ευχαριστώ πολύ. Είναι όλες οι συμβουλές σας πολυ καλές και θετικές με αποτέλεσματα.

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και εγώ. Χαίρομαι που τα άρθρα μου μπορούν να βοηθήσουν λίγο περισσότερο.
   Να είστε πάντα καλά και να έχετε ένα πολύ όμορφο μεσημέρι! 🙂

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Να είστε και εσείς πάντα καλά και να έχετε μια πολύ όμορφη μέρα! 🙂

 • Σ”ευχαριστω πολυ. Πολυ ενδιαφερον το αρθρο σου και πολυτιμες οι συμβουλες σου!!

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Ευχαριστώ πάρα πολύ και εγώ Κατερίνα για τα καλά σου λόγια και ελπίζω να βοηθήσει λίγο περισσότερο.
   Καλή επιτυχία στους στόχους σου και όμορφο απόγευμα! 🙂

 • Ο/Η ΓΚΙΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ λέει:

  ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ !!!!

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Ευχαριστώ πάρα πολύ! Να είσαι πάντα καλά και να περάσεις μια πολύ χαρούμενη εβδομάδα! 🙂

 • Ευχαριστω Παρα Πολυ για τις Πολυτιμες Πληροφοριες σας…Χρησιμοποιω Μηλοξυδο στις Σαλατες μου, αλλα Παντα μονο του κ Οχι μαζι με Λεμονι…θα τα Δοκιμασω….Ναστε Καλα Καλη Εβδομαδα με Υγεια!!!

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Σας ευχαριστώ και εγώ πάρα πολύ. Να είστε επίσης πάντα καλά και να έχετε μια πολύ όμορφη μέρα και εβδομάδα! 🙂

 • >