Πως Να Χάσετε Γρήγορα Το Λίπος Στο Σώμα & Την Κοιλιά (5 Κινήσεις)

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Το λίπος στο σώμα και ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς, είναι ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο την εμφάνιση, αλλά και την υγεία μας.

Στο σημερινό άρθρο θα ανακαλύψετε πως να κάψετε όσο πιο γρήγορα γίνεται το λίπος στο σώμα και την κοιλιά με 5 βασικές, αλλά ζωτικής σημασίας πρακτικές κινήσεις.

Πιστεύω πως είναι οι πιο σημαντικές κινήσεις στο αδυνάτισμα, ειδικά για αρχάριους και κανείς άλλος ίσως, δεν τις αναφέρει ταυτόχρονα.

Μόλις αρχίσετε να βλέπετε τι λειτουργεί περισσότερο για το δικό σας σωματότυπο, μην αλλάξετε τίποτα από όσα κάνετε. Αν δε λειτουργήσουν τόσο γρήγορα όσο θα θέλατε, τότε ίσως να υπάρχουν κάποιοι άλλοι παράγοντες που εμποδίζουν την καύση λίπους. Τέτοιοι παράγοντες είναι για παράδειγμα οι ορμόνες και ο διαβήτης.

Διαφήμιση

Οι 5 αυτοί φυσικοί τρόποι που θα σας αναφέρω, δε θα σας δείξουν μόνο πως να χάσετε λίπος και βάρος για να είστε υγιείς.

Θα δείξουν πως να είστε υγιείς, έτσι ώστε να χάσετε περισσότερο και πιο μόνιμο βάρος και λίπος.

Ακολουθήστε τις παρακάτω 5 σημαντικές και κρίσιμες κινήσεις για να χάσετε γρήγορα το λίπος στην κοιλιά, αλλά και γενικότερα στο σώμα σας. Βελτιώνοντας ταυτόχρονα με υγιεινό τρόπο τον οργανισμό, την υγεία και το σώμα σας.

Οι μηχανισμοί για το λίπος στο σώμα και την κοιλιά

Οι μηχανισμοί που ελέγχουν το μεταβολισμό και την αύξηση ή τη συσσώρευση του λίπους αλλά και του βάρους γενικά στο σώμα μας είναι περίπλοκοι και δεν επηρεάζονται μόνο από τη διατροφή ή την άσκηση.

👉 Πως Να Χάσετε Το Λίπος Της Κοιλιάς Σε 7 Ημέρες
👉 20 Τροφές Με 0 Θερμίδες Για Υγιεινό Αδυνάτισμα & Καύση Λίπους
👉 10 Τρόποι Για Να Διώξετε Το Φούσκωμα Σε Λιγότερες Από 24 Ώρες
👉 15 Υγιεινά Σνακ Για Αδυνάτισμα Και Απώλεια Λίπους

Ειδικά η κοιλιά, αποτελεί για τα περισσότερα άτομα, είτε είναι γυναίκες είτε άνδρες, ένα από τα πιο δύσκολα σημεία στο σώμα μας. Είναι το σημείο που, σχεδόν πάντα, αντιστέκεται σθεναρά στη δίαιτα και τη γυμναστική.

Πώς να χάσετε γρήγορα το λίπος στο σώμα και την κοιλιά με 5 κινήσεις

Οι κινήσεις αυτές είναι πολύ βασικές, όμως πολλά άτομα τις παραβλέπουν ή θεωρούν πως δεν είναι τόσο σημαντικές.

Άλλοι θεωρούν πως είναι πολύ απλές για να έχουν πραγματικά ή γρήγορα αποτελέσματα και ειδικά από τις πρώτες ημέρες.

Ο βασικός στόχος με τις παρακάτω κινήσεις, είναι να φέρουμε τα επίπεδα ινσουλίνης σε όσο το δυνατόν χαμηλότερο σημείο γίνεται. Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε τα μεγαλύτερα αποτελέσματα της καύσης λίπους στην κοιλιά και γενικά στο σώμα.

#1 Φάτε πριν το βασικό γεύμα σας μια πράσινη σαλάτα

Προτιμήσετε φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως είναι το μαρούλι, το σπανάκι, η ρόκα, τα σέσκουλα και το κάλε ή λαχανίδα.

Τα λαχανικά αυτά περιέχουν σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών, ώστε να μη χρειάζεται να μετράτε τους υδατάνθρακες που θα καταναλώσετε στα υπόλοιπα γεύματα.

Θα πρέπει να τρώτε τουλάχιστον 7 φλιτζάνια σαλάτα την ημέρα, είτε χωριστά, είτε συνολικά σε μια σαλάτα.

Υπάρχουν τεράστια οφέλη από τη μείωση των συνολικών υδατανθράκων με αυτό τον έξυπνο τρόπο. Υπάρχουν επίσης τεράστια οφέλη από την κατανάλωση τροφών πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Τέτοιες τροφές είναι τα λαχανικά, που κρατούν τα επίπεδα της ινσουλίνης, σχεδόν στο μηδέν.

Η κατανάλωση αυτής της ποσότητας σαλάτας μπορεί να βοηθήσει επίσης στην πρόληψη προβλημάτων, όπως είναι οι κράμπες, η κόπωση, η αδυναμία του οργανισμού και η γρίπη.

Η σαλάτα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη και να σας δώσει περισσότερη ενέργεια.

Μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα τυρί φέτα, οπωσδήποτε ελαιόλαδο και λεμόνι ή ξύδι, με προτεινόμενο το αγνό μηλόξυδο.

Αποφύγετε εντελώς τις έτοιμες σάλτσες σαλάτας που περιέχουν ζάχαρη και μπορεί να μειώσουν τα αποτελέσματα σας.

Προσθέστε αλάτι για να διατηρήσετε σε ισορροπία τα ποσοστά νατρίου-καλίου στο σώμα, όμως προτιμήστε το καλής ποιότητας θαλασσινό αλάτι.

Η σαλάτα αυτού του είδους περιέχει σημαντικές ποσότητες από κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο και φολικό οξύ. Περιέχει επίσης σημαντικές ποσότητες βιταμινών όπως είναι η C και η Κ1, αλλά και πολύτιμα φυτοθρεπτικά.

Επιπλέον, αν προτιμήσετε να φάτε μια πράσινη σαλάτα πριν το βασικό γεύμα σας, θα μειώσετε με φυσικό τρόπο την ποσότητα του φαγητού. Κάτι που δε θα συμβεί, αν προτιμήσετε να τρώτε ταυτόχρονα το γεύμα και τη σαλάτα σας.

#2 Πρωτεΐνη

Ξεκινήστε καταναλώνοντας μια ποσότητα πρωτεΐνης που είναι περίπου στο μέγεθος της παλάμης σας.

Αν είστε πιο εύσωμοι ή νεότεροι μπορείτε να φάτε λίγο περισσότερο, ενώ αν είστε μεγαλύτεροι σε ηλικία και έχετε αργό μεταβολισμό, τότε μειώστε αυτή την ποσότητα.

Μη μειώσετε πολύ την ποσότητα πρωτεΐνης στην ημέρα σας, επειδή μπορεί να αισθανθείτε κουρασμένοι ή να έχετε υπνηλία.

Το κλειδί είναι να μην καταναλώσετε πρωτεΐνη με χαμηλά λιπαρά, αλλά να προτιμήσετε τα υγιή λιπαρά, όπως είναι για παράδειγμα τα λιπαρά ψάρια.

#3 Υγιή λιπαρά

Είναι πολύ σημαντικό να αυξάνετε την ποσότητα υγιών λιπαρών στα σνακ ή τα γεύματα σας.

Τέτοια λιπαρά είναι για παράδειγμα οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, το παρθένο ελαιόλαδο, οι ελιές και τα λιπαρά ψάρια.

Το σημαντικό είναι να προσέξετε την ποσότητα των υγιών λιπαρών που θα καταναλώσετε στην ημέρα σας. Έτσι ώστε να μην υπερβάλετε και για να μη δείτε τη ζυγαριά να παραμένει στα ίδια επίπεδα.

Τα υγιή λιπαρά είναι απόλυτα σημαντικά για να διατηρήσετε την ινσουλίνη σε χαμηλά επίπεδα.

Μπορείτε όμως να αντισταθμίσετε με έξυπνο τρόπο τις θερμίδες που μπορεί να πάρετε από τα υγιή λιπαρά. Βάλτε απλά στην ημέρα ή την εβδομάδα σας κάποιον από τους διαφορετικούς τρόπους Διαλειμματικής δίαιτας-νηστείας.

👉 Διαλειμματική Διατροφή Για Υγιεινή Απώλεια Βάρους & Λίπους
👉 Διαλειμματική Δίαιτα – 3 Βήματα Για Σοβαρή Απώλεια Βάρους & Λίπους
👉 Τι Θα Συμβεί Στο Σώμα Σας Με 30′ Καθημερινό Περπάτημα (+ Πρόγραμμα)
👉 Μόνο 1 Απλή Άσκηση Για Να Χάσετε Λίπος Από Την Κοιλιά Γρήγορα

Ο συνδυασμός αυτών των κινήσεων διατροφής με τη διαλειμματική δίαιτα είναι πολύ πιο ισχυρός για γρήγορη καύση λίπους. Επιπλέον, θα κρατήσετε την ινσουλίνη σε όσο πιο χαμηλά επίπεδα γίνεται, ώστε να φτάσει το σώμα σε σωστή κέτωση.

Ο σκοπός δηλαδή είναι να προτιμήσετε υγιή λιπαρά στα γεύματα σας αλλά να εφαρμόσετε ταυτόχρονα και διαλειμματική δίαιτα.

Ένα παράδειγμα της δίαιτας αυτής είναι να ξεκινήσετε το 1ο γεύμα σας στις 12 το μεσημέρι και το 2ο γεύμα σας στις 6 το απόγευμα.

Προτιμήστε να μην τρώτε αν δεν πεινάτε αρκετά.

Αν μπορέσετε να το καταφέρετε, τότε θα διαπιστώσετε πως σταδιακά θα ρυθμίζετε τις ώρες που τρώτε και θα θεωρούνται μια φυσική συνήθεια. Ταυτόχρονα, το σώμα θα αρχίσει να καίει το δικό του λίπος.

#4 Ελέγξτε το άγχος σας

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει την υπερπαραγωγή της ορμόνης που ονομάζεται κορτιζόλη.

Αυτή συμβάλει στην αύξηση βάρους και λίπους, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.

Το στρες είναι μια χρήσιμη διεργασία του οργανισμού, που μας κινητοποιεί όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια απειλή. Ο σημερινός τρόπος ζωής όμως, με τις υπερβολικές υποχρεώσεις και πιέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα το σώμα να βρίσκεται σε μια μόνιμη εγρήγορση και το στρες να είναι συνεχόμενο.

Αν αυτό το περίσσευμα ενέργειας δε διοχετευτεί κάπου, όπως για παράδειγμα στη γυμναστική, τότε συσσωρεύεται στο σώμα ως λίπος.

Αυτή η συσσώρευση λίπους παρατηρείται κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς, επειδή εκεί βρίσκεται το συκώτι. Αυτό είναι το όργανο που μπορεί να μετατρέψει γρήγορα το λίπος σε ενέργεια.

Προσπαθήστε λοιπόν όσο μπορείτε περισσότερο, να διατηρήσετε την ηρεμία και την ψυχραιμία σας!

Επιπλέον, έστω και το 1/3 κομματιού μαύρης σοκολάτας με 75% και περισσότερο κακάο, θα βοηθήσει τις προσπάθειες σας για μείωση του άγχους και περισσότερη ηρεμία. Εναλλακτικά, μπορείτε στη διάρκεια της ημέρας να πιείτε μια κούπα κακάο, που είναι ιδανικό για αυτό τον σκοπό και όχι μόνο.

#5 Ρόφημα με κόκκους πράσινου καφέ

Όσοι έχετε αγοράσει το δεύτερο βιβλίο μου που είναι «Ο πλήρης οδηγός 2+5 ημερών για διαλειμματική δίαιτα», θα έχετε ήδη διαβάσει για ένα από τα 15 ροφήματα που είναι ιδανικά για την απώλεια βάρους και ειδικά λίπους στο σώμα.

Βιβλίο Για Διαλειμματική Δίαιτα Για Το Λίπος Στο Σώμα
Βιβλίο: Πλήρης Οδηγός Για Δίαιτα 2+5 Ημερών Για Υγιεινή Απώλεια Βάρους & Λίπους

Το εκχύλισμα από πράσινους κόκκους καφέ, βρίσκεται συνήθως σε πολλά συμπληρώματα για απώλεια βάρους.

Δημιουργείται από κόκκους καφέ που δεν έχουν ψηθεί, είναι δηλαδή μη-ώριμοι σπόροι καφέ.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση πράσινου καφέ, μείωσε τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και το λίπος της κοιλιάς σε 20 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα. Το λίπος μειώθηκε, ακόμη και χωρίς αλλαγές στην πρόσληψη θερμίδων τους. (1)

Μια άλλη ανασκόπηση τριών μελετών κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι το εκχύλισμα των πράσινων κόκκων καφέ μπορεί να μειώσει το σωματικό βάρος κατά 2,5 κιλά κατά μέσο όρο. (2)

Πως μπορείτε να ετοιμάσετε το ρόφημα για να χάσετε λίπος στο σώμα και την κοιλιά

Καταρχήν, επιλέξτε καλής ποιότητας κόκκους πράσινου καφέ ή έτοιμη τριμμένη σκόνη.

Τα συστατικά για δύο μερίδες ροφήματος είναι:

 • 20 γραμμάρια πράσινων κόκκων καφέ
 • 300 ml ζεστού νερού

Είναι προτιμότερο να μην προσθέσετε ζάχαρη, έτσι ώστε να επιταχύνετε τους στόχους σας. Αν δεν μπορείτε να το πιείτε χωρίς γλυκαντικό, προσθέστε απλά λίγο μέλι ή ένα ξυλάκι κανέλας.

Διαφήμιση

Πράσινος καφές για το λίπος στο σώμα

Αν επιλέξετε ολόκληρους κόκκους πράσινου καφέ, αλέστε τους με έναν ισχυρό μύλο, επειδή είναι λίγο δύσκολο να αλεστούν. Μπορείτε να ζητήσετε από το κατάστημα που θα τους αγοράσετε να τους αλέσουν εκεί.

Πως θα το ετοιμάσετε:

Βάζουμε τη σκόνη ή τους αλεσμένους κόκκους σε δύο ξεχωριστά φλιτζάνια. Ρίχνουμε αργά το ζεστό νερό στα φλιτζάνια (περίπου στους 90° C) και αφήνουμε να βγάλει ο καφές τις ουσίες του για 8-10 λεπτά.

Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και πίνουμε ένα ζεστό και νόστιμο ρόφημα.

Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμη σκόνη πράσινου καφέ, ετοιμάστε το ρόφημα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τι θα πρέπει να προσέξετε

Οι πράσινοι κόκκοι καφέ περιέχουν καφεΐνη όπως και ο κοινός καφές, οπότε μπορούν να δημιουργήσουν την ίδιες πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Διαφήμιση

Επιπλέον, οι μεγάλες ποσότητες καφεΐνης μπορεί σε κάποια άτομα να προκαλέσουν αϋπνία, τρέμουλο, ναυτία, νευρικότητα ή διάρροια. Η καφεΐνη μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να γίνει εθιστική και να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου σας.

Ορισμένα άτομα επίσης, μπορεί να είναι αλλεργικά στους κόκκους του πράσινου καφέ.

Είναι λοιπόν προτιμότερο να ρωτήσετε πρώτα το γιατρό σας, πριν από την κατανάλωση αυτού του ροφήματος.

Διαφήμιση

Προσπαθήστε γενικά να κρατήσετε απλές τις κινήσεις που μπορείτε να κάνετε για να χάσετε λίπος στο σώμα και την κοιλιά γρήγορα.

Είναι προτιμότερο να μην έχετε πολλές πληροφορίες που μπορεί να σας μπερδέψουν και να σας απογοητεύσουν.

Οι 5 αυτές κινήσεις είναι σημαντικές και στοχευμένες και μπορούν να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην απώλεια βάρους και λίπους στην κοιλιά και όχι μόνο. Βελτιώνοντας μάλιστα ταυτόχρονα την υγεία, την επιδερμίδα και το σώμα σας.

Έχετε δοκιμάσει τις 5 κινήσεις για να χάσετε το λίπος στο σώμα και την κοιλιά;

Εσείς έχετε δοκιμάσει συντονισμένα τις 5 αυτές συγκεκριμένες κινήσεις για να χάσετε λίπος στο σώμα και την κοιλιά και να βελτιώσετε τον οργανισμό και την υγεία σας;

Αφήστε αν θέλετε το όπως πάντα σημαντικό σχόλιο σας παρακάτω!

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και να είστε πάντα καλά! 🙂

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
 • Ο/Η ΛΟΥΝΤΜΊΛΑ ΜΠΟΥΖΟΥΡΝΙΟΥΚ λέει:

  Καλημέρα σας,σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας, πιστεύω πως αυτή η τακτική θα είναι αποτελεσματική. Το μόνο που χρειάζεται να βρω τη δύναμη για να ξεκινήσω.

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλημέρα σας. Είμαι σίγουρη πως όταν θέλουμε κάτι πραγματικά, μπορούμε να το καταφέρουμε.
   Εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους σας και μια υπέροχη χρονιά, με υγεία και ευτυχία! 🙂

 • >