15 Περίεργοι Ή Απλοί Λόγοι Που Δεν Χάνετε Κιλά & Λίπος

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Όταν δεν χάνετε κιλά και λίπος, ενώ πραγματικά προσπαθείτε, θα πρέπει να αναζητήσετε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

Όταν δεν θέλετε να ακολουθήσετε κάποιο πρόγραμμα αδυνατίσματος, συνήθως αρχίζετε κάνοντας μικρές αλλαγές στη διατροφή σας. Πίνετε υγιεινά ροφήματα καθημερινά που θα βοηθήσουν στο στόχο σας και φυσικά σταματάτε να τρώτε γλυκά.

Όμως δεν χάνετε κιλά ή λίπος, όσο και αν προσπαθείτε.

Έτσι, αποφασίζετε να κάνετε κάτι πιο δραστικό και αγοράζετε κάποια φαρμακευτικά ή μη σκευάσματα, που πιθανότατα είναι χημικά φορτωμένα και με άγνωστες ουσίες και συνέπειες.

Δεν συμβαίνει και πάλι τίποτα το διαφορετικό ή το τόσο πολύ διαφορετικό.

ΔιαφήμισηΔεσμεύεστε τότε, να υπολογίζετε κάθε θερμίδα που καταναλώνετε καθημερινά, αλλά και πάλι δεν παρατηρείται καμία σημαντική απώλεια βάρους.

Μήπως αυτό που περιγράφω σας ακούγεται οικείο;

Αν δεν χάνετε κιλά ή λίπος, ανεξάρτητα από το τι κάνετε, μπορεί να αισθανθείτε σαν να μην λειτουργεί σωστά το σώμα σας.

Δυστυχώς όμως, είναι πολύ εύκολο να χάσετε τα κίνητρα σας και απλώς να παραιτηθείτε της προσπάθειας ή να παρατήσετε διατροφικά τον εαυτό σας.  Αρχίζετε πάλι να ζείτε έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής, αφού μάλιστα η δήθεν υγιεινή διατροφή, δεν σας προσφέρει όσα περιμένατε.

Για να είμαι ειλικρινής, η απώλεια βάρους είναι κάτι παραπάνω από το να καίτε απλά περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε.

Το βάρος σας μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβάνοντας τη λανθασμένη νοοτροπίας και την ορμονική σας ισορροπία.

Οι 15 λόγοι που δεν χάνετε κιλά

Ας δούμε τους 15 πιο περίεργους αλλά και απλούς λόγους για τους οποίους δεν χάνετε κιλά ή λίπος, ώστε συνειδητοποιώντας τους να μπορέσετε να διορθώσετε το μεταβολισμό σας.

1. Λέτε ψέματα στον εαυτό σας

Λόγοι που δεν χάνετε κιλά - ΨέμματαΥπάρχουν φορές, που δεν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας με πολλούς τρόπους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση των κιλών, ίσως να χάσετε βάρος όταν αποφασίσετε πραγματικά να τηρήσετε τους ρεαλιστικούς σας στόχους. Ίσως να έχετε ήδη πείσει μάλιστα τον εαυτό σας, ότι μετράτε τις θερμίδες και στη συνέχεια να του “προσφέρετε” μια λανθασμένη διατροφική επιλογή.

Μπορεί να υποστηρίζετε πως δεν έχετε χρόνο για γυμναστική, όταν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας, ίσως να περνά σε καφέ με φίλους ή στην τηλεόραση.

Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας για τις προσπάθειες της απώλειας βάρους σας.

Μπορεί να είναι δύσκολο να εξοικειωθείτε με αυτή την ευαισθητοποίηση, αλλά θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι παρεμποδίζει πραγματικά τις προσπάθειες σας για αδυνάτισμα. Αυτή η αναγνώριση θα σας βοηθήσει να πετύχετε οπωσδήποτε τους στόχους σας.

2. Τρώτε κάτι που δεν αρέσει στο σώμα σας

Λόγοι που δεν χάνετε κιλά - ΓαλακτοκομικάΥπάρχει λόγος που πολλοί άνθρωποι αποβάλουν τη γλουτένη και τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή τους. Όλο και περισσότερα σχέδια διατροφής από διαιτολόγους και γιατρούς, κατευθύνονται πλέον προς αυτό το συμπέρασμα.

Τα φλεγμονώδη τρόφιμα όπως είναι το γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι ένας λόγος που δεν χάνετε κιλά ή λίπος.

Οι 14 Σούπερ Τροφές Που Λειτουργούν Ως Αντιφλεγμονώδη Φάρμακα

Τα φλεγμονώδη τρόφιμα μάλιστα, μπορούν να προκαλέσουν διάφορες αυτοάνοσες ασθένειες. Πολλά άτομα, μπορεί να είναι ευαίσθητα στη γλουτένη και τα γαλακτοκομικά, ακόμη και αν δεν έχουν κάποια αυτοάνοση ασθένεια.

Θα πρέπει πάντα να αναρωτιέστε ποια είναι η αιτία όταν προσπαθείτε, αλλά δεν χάνετε κιλά και λίπος.

Το δικό σας σώμα μπορεί να είναι ευαίσθητο σε σχεδόν οποιοδήποτε τρόφιμο ή χημικό συστατικό. Αν ένα τρόφιμο προκαλεί φλεγμονή ή εντερική βλάβη, μπορεί να επηρεάσει τα θρεπτικά συστατικά που απορροφά το σώμα σας και καθιστούν δύσκολο το να χάσετε βάρος.

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε αν είστε ευαίσθητοι σε ένα συγκεκριμένο φαγητό, είναι να αποκτήσετε έντονη συνείδηση ​​του σώματος σας. Παρατηρήστε σταδιακά, τι συμβαίνει όταν εξαλείψετε και καταναλώσετε ξανά μια τροφή και να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.

Αυτό θα σας βοηθήσει να καθορίσετε τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένα τρόφιμα.

3. Πίνετε πολύ

Λόγοι που δεν χάνετε κιλά - ΠοτάΕίναι ένας από τους πιο βασικούς λόγους για τους οποίους δεν χάνετε κιλά και σίγουρα δεν εννοώ το νερό!

Στην πραγματικότητα, αν πίνετε αρκετό νερό καθημερινά, μπορείτε να βελτιώσετε την ικανότητα του σώματος σας να χάσει βάρος.

Ωστόσο, αν πίνετε υπερβολικό αλκοόλ ή πολλά ποτά που περιέχουν ζάχαρη, έχετε σημαντικό μειονέκτημα στο να χάσετε βάρος. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και αν η συνολική θερμιδική σας πρόσληψη είναι περιορισμένη.

Το αλκοόλ και τα ζαχαρούχα ποτά δεν είναι καλές επιλογές για πολλούς λόγους. Το σημαντικό είναι πως μπορούν να μειώσουν το μεταβολισμό σας και να αποτρέψουν το συκώτι σας από το να λειτουργεί σωστά.

Αυτό μπορεί να σας δημιουργεί συνεχώς περιττό λίπος, ειδικά γύρω από την περιοχή της κοιλιάς, που είναι και η πιο δύσκολη περιοχή στο σώμα.

4. Η ελεύθερη μέρα διατροφής είναι εκτός ελέγχου

Λόγοι που δεν χάνετε κιλά - Πολύ φαγητόΠολλά προγράμματα διατροφής, επιτρέπουν μια μέρα με ελεύθερη κατανάλωση τροφών.

Επιτρέποντας στον εαυτό σας να δοκιμάσει ελεύθερα ότι θέλει σε αυτή τη μέρα, δεν σημαίνει κατάχρηση φαγητού!

Αν λοιπόν η ελεύθερη αυτή ημέρα περιλαμβάνει ντόνατς για πρωινό, μια ολόκληρη πίτσα για μεσημεριανό γεύμα και ένα γεύμα γρήγορου φαγητού, που συνοδεύεται από αναψυκτικά ή μπύρες και γλυκό ή παγωτό, αυτά σίγουρα θα σαμποτάρουν κάθε σας προσπάθεια για να χάσετε βάρος.

Αντίθετα, δώστε στον εαυτό σας μικρές ανταμοιβές για κάθε στόχο που πετυχαίνετε.

Αυτή είναι μια ιδέα που λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά στο Πρόγραμμα των 2+5 Ημερών Για Απώλεια Βάρους. Στο πρόγραμμα αυτό θα ανακαλύψετε συγκεκριμένους κανόνες ,σχετικά με το πόσο μπορείτε να φάτε αυτές τις ημέρες και με ποια διάρκεια.

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσετε αυτά τα όρια στα σωστά επίπεδα, ώστε να μην αισθάνεστε πως κάθε απώλεια βάρους σας είναι άστοχη.

5. Δεν μένετε καθόλου πεινασμένοι

Λόγοι που δεν χάνετε κιλά - Συνεχές φαγητόΠολλές δίαιτες ισχυρίζονται ότι σας βοηθούν να χάσετε βάρος, χωρίς να χρειαστεί να πεινάσετε.

Τα συναισθήματα κορεσμού όμως, μπορεί να μην είναι καλά για τη μέση και την κοιλιά σας.

Η έλλειψη πείνας μπορεί να σας οδηγήσει να τρώτε συνεχόμενα ή να τρώτε πάρα πολλά μικρά γεύματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Συμβάλλοντας έτσι, σε μια υψηλότερη συνολική πρόσληψη θερμίδων.

Το σώμα σας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το λίπος σας για ενέργεια, αν το ανεφοδιάζετε συνεχώς με καύσιμα.

Η σωστή δίαιτα είναι αυτή που σας βοηθά να ακούσετε το σώμα σας και να καθορίσετε εσείς πότε είστε πεινασμένοι ή αν απλά τρώτε από συνήθεια. Κάτι που συμβαίνει πολύ συχνότερα από όσο νομίζετε!

6. Είστε συνεχώς απασχολημένοι

Λόγοι που δεν χάνετε κιλά - ΤηλεόρασηΟι έρευνες δείχνουν ότι η συνειδητή κατανάλωση τροφίμων, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Μπορεί μάλιστα να σας βοηθήσει να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας στην κατανάλωση τροφών και να μειώσετε την ψυχολογική πίεση.

Μην επιλέγετε για γεύμα τις ώρες που βλέπετε τηλεόραση ή όταν διαβάζετε στο κινητό σας.

Επίσης, όταν παρατηρήσετε ότι δεν είστε άλλο πεινασμένοι, μην συνεχίζετε μηχανικά το φαγητό, γιατί έτσι σίγουρα δεν χάνετε κιλά.

Αν ζείτε με άλλο μέλος της οικογένειας ή μια/έναν φίλη/ο, προσπαθήστε να κάνετε το γεύμα μια κοινή σας δραστηριότητα. Θα σας βοηθήσει να δώσετε προσοχή σε αυτό που τρώτε, καθώς και να συνδεθείτε πραγματικά με τους άλλους.

Αν ζείτε μόνοι σας, ανάψτε ένα αρωματικό κεράκι και αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να φάτε το γεύμα σας. Αυτή η συνήθεια, θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να μειώσετε τα επίπεδα κορτιζόλης και άγχους.

7. Ακολουθείτε συνεχώς τις ίδιες συνήθειες

Λόγοι που δεν χάνετε κιλά -ΔιάλλειμαΌταν βλέπετε πως δεν χάνετε κιλά και λίπος ενώ προσπαθείτε, ίσως να ευθύνονται οι ίδιες διαρκώς διατροφικές συνήθειες.

Μετά από λίγο διάστημα, το βάρος σταματά να μειώνεται και μάλιστα αισθητά και ο μεταβολισμός σας δεν αλλάζει καθόλου. Όταν ακολουθείτε οποιοδήποτε πρόγραμμα απώλειας βάρους, δώστε στον εαυτό σας περιοδικά ένα μικρό διάλειμμα.

Η διατήρηση της απώλειας βάρους σας είναι εξίσου σημαντική με την επίτευξη της.

Αν εστιάσετε στην παραμονή του ίδιου βάρος για λίγο, μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να επανέλθει. Έτσι ώστε να μπορέσετε τελικά να συνεχίσετε και πάλι το πρόγραμμα και να φτάσετε στο στόχο σας.

Η επανέναρξη του μεταβολισμού σας, δεν θα σας δώσει μόνο τα σωστά κίνητρα, αλλά θα βοηθήσει το σώμα σας με ένα διάλειμμα από το πρόγραμμα αδυνατίσματος.

8. Δεν κοιμάστε καλά

Λόγοι που δεν χάνετε κιλά -ΎπνοςΡυθμίστε τις ώρες του ύπνου σας για σωστή απώλεια βάρους και ειδικά όταν παρατηρείτε πως δεν χάνετε κιλά.

Αν στερείστε τον ύπνο ή δεν έχετε επαρκή και ιδανική ανάπαυση, ο μεταβολισμός σας μπορεί πραγματικά να υποφέρει.

Τα προβλήματα ύπνου μπορούν επίσης να διαταράξουν τους μηχανισμούς πείνας και κορεσμού του σώματος σας, κάνοντας σας να αισθάνεστε πεινασμένοι, ακόμη και όταν δεν είστε.

9. Δεν έχετε αρκετά στομαχικά οξέα

Λόγοι που δεν χάνετε κιλά -Στομαχικά οξέαΣύμφωνα με τη Δρ. Ann Louise Gittleman, το οξύ του στομάχου βοηθά τη χοληδόχο κύστη να εκκρίνει τη χολή, πράγμα που βοηθά στη διάσπαση του λίπους. Το οξύ του στομάχου, βοηθά επίσης το συκώτι και το πάγκρεας να λειτουργήσουν σωστά και να διασπάσουν τα θρεπτικά συστατικά την κατάλληλη στιγμή.

Πολλοί άνθρωποι έχουν χαμηλό ποσοστό οξέων στομάχου, το οποίο μπορεί να είναι μάλιστα η αιτία της “καούρας”. Αν δεν υπάρχει αρκετό οξύ για να βοηθήσει την πέψη του φαγητού στο στομάχι σας, οι μύες του στομάχου είναι αναγκασμένοι να κάνουν την περισσότερη δουλειά.

Αυτό ωθεί ξανά το φαγητό στον οισοφάγο σας, προκαλώντας καούρα.

Έτσι καταλήγετε να παίρνετε ένα αντιόξινο φάρμακο, το οποίο κάνει τον οισοφάγο σας να αισθάνεται καλύτερα, αλλά επιδεινώνει περισσότερο το πρόβλημα.

Βοηθώντας διατροφικά το σώμα σας να παράγει αρκετό οξύ του στομάχου, θα βοηθήσει να χάσετε βάρος, όταν εκεί βρίσκεται το βασικό πρόβλημα.

10. Δεν ενυδατώνετε τον οργανισμό σας

Λόγοι που δεν χάνετε κιλά - ΝερόΜια έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Ιατρική Βιβλιοθήκη Υγείας των ΗΠΑ, δείχνει ότι η κατανάλωση αρκετού νερού, ειδικά 30 λεπτά πριν από τα γεύματα, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Δεν χρειάζεται να πίνετε πολύ νερό κατά τη διάρκεια ενός γεύματος για να μην αραιώσετε υπερβολικά τα οξέα του στομάχου, που χρειάζονται για να αφομοιώσει το φαγητό.

Προσπαθήστε να πίνετε καθημερινά 6-8 ποτήρια νερό ανάμεσα στα γεύματα. Αν αυτό σας δυσκολεύει, προσθέσετε λίγο λεμόνι ή αγγούρι για να δώσετε στο νερό περισσότερη γεύση!

11. Χρησιμοποιείτε την άσκηση ως δικαιολογία για να φάτε περισσότερο

Λόγοι που δεν χάνετε κιλά - ΆσκησηΌταν οι άνθρωποι ασκούνται πολύ έντονα, ενώ ακολουθούν κάποια δίαιτα, τείνουν να καταναλώνουν όλες τις θερμίδες (ή και περισσότερες) από όσες μόλις έκαψαν.

Πείθετε τον εαυτό σας, πως αφού ασκηθήκατε έντονα, υπάρχει περιθώριο για ένα αγαπημένο γλυκό σνακ. Αυτό σημαίνει, ότι μπορεί να μην δημιουργείτε το έλλειμμα θερμίδων που χρειάζεται το σώμα σας για να χάσει βάρος.

Μην χρησιμοποιείτε την άσκηση ως δικαιολογία για να φάτε περισσότερο. Αν δεν χάνετε κιλά και λίπος, συνήθως συμβαίνει σαν αποτέλεσμα της διατροφής και των επιλογών σας.

Η άσκηση είναι μια εξαιρετική συνήθεια όταν ειδικά θέλετε να χάσετε κάποιο βάρος. Ακόμη και το απλό περπάτημα ή οι ασκήσεις γιόγκα, μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε πιο εύκολα στο στόχο σας.

12. Τρώτε υποκατάστατα ζάχαρης

Λόγοι που δεν χάνετε κιλά - Υποκατάστατα ζάχαρης)Το σώμα σας ανταποκρίνεται σε περισσότερα συστατικά από τα τρόφιμα, εκτός από την ανταπόκριση του στις θερμίδες.

Ο εγκέφαλος σας είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση του σώματος σας, ώστε να λαμβάνει και να επεξεργάζεται όλα τα θρεπτικά συστατικά. Όταν όμως παραπλανήσετε τον εγκέφαλο σας ώστε να σκέφτεται ότι θα προσλάβει ζάχαρη, ενώ καταναλώνετε γλυκαντικά, θα ξεκινήσουν φυσικές και ορμονικές αντιδράσεις, που θα σας προσθέσουν βάρος.

Ένα επιπλέον πρόβλημα, είναι ότι τα υποκατάστατα της ζάχαρης είναι τεχνητή ζάχαρη. Αυτό σημαίνει πως δεν σας βοηθά να λύσετε το βασικό πρόβλημα, που είναι η συμπεριφορά σας στο φαγητό.

Μια αποτοξίνωση από τη ζάχαρη, βοηθάει στην αλλαγή αυτών των διατροφικών συνηθειών και είναι μια άλλη βασική ιδέα στο σχέδιο διατροφής σας.

13. Είστε πολύ αγχωμένοι

Λόγοι που δεν χάνετε κιλά - ΆγχοςΑν κάνετε σωστές κινήσεις και διατροφή, αλλά δεν χάνετε κιλά και λίπος, ίσως να φταίει η περίσσεια κορτιζόλη στον οργανισμό σας.

Αυτή μπορεί να προκαλέσει το σώμα σας ώστε να συγκρατήσει το υπερβολικό λίπος λόγω του άγχους. Ειδικά το χρόνιο στρες, μπορεί να προκαλέσει κόπωση των επινεφριδίων, γεγονός που οδηγεί σε ορμονικές ανισορροπίες, που μπορούν να αποτρέψουν την απώλεια βάρους.

Ακόμη και αν δεν αισθάνεστε διανοητικά καλά, προσπαθήστε να εστιάσετε στον κατάλληλο χρόνο ανάπαυσης και διάθεσης.

Το σώμα σας είναι ικανό να εκσφενδονίσει την κορτιζόλη, που σας εμποδίσει από το να φτάσετε στους στόχους σας για απώλειας βάρους.

14. Δεν έχετε ρεαλιστικούς στόχους

Λόγοι που δεν χάνετε κιλά - Ρεαλιστικοί στόχοιΌταν δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω, αλλά δεν χάνετε κιλά, ίσως θα πρέπει να αναρωτηθείτε αν έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες.

Σίγουρα κάποια στιγμή, θα πρέπει να φτάσετε σε ένα υγιές βάρος που θα λειτουργεί ικανοποιητικά για σας. Παρά τα όσα βλέπετε στην τηλεόραση και στα περιοδικά, ορισμένοι στόχοι σώματος είναι ανέφικτοι λόγω της γενετικής.

Μην χρησιμοποιείτε βέβαια τη γενετική ή τις ορμόνες ως δικαιολογία, αλλά να είστε ρεαλιστές για τους στόχους απώλειας βάρους σας και να μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους.

Το πιο σημαντικό σε αυτό το ταξίδι είναι το να μείνετε υγιείς και να διατηρήσετε ένα σωστό βάρος!

15. Δεν δοκιμάσατε τη διακοπτόμενη δίαιτα

Λόγοι που δεν χάνετε κιλά - Διακοπτόμενη δίαιταΑν προσπαθείτε αλλά δεν χάνετε κιλά και λίπος, τότε σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει τη διακοπτόμενη δίαιτα – νηστεία.

Είναι ένα πρόγραμμα διατροφής που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο, λόγω των εξαιρετικών αποτελεσμάτων του στην υγιεινή απώλεια βάρους. Η διακοπτόμενη δίαιτα, δεν βοηθά μόνο στα προβλήματα κιλών ή ακόμη και παχυσαρκίας, αλλά βοηθά παράλληλα στη διόρθωση προβλημάτων υγείας.

Η διακοπτόμενη δίαιτα υποστηρίζεται από την επιστήμη, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε πως καμία δίαιτα δεν λειτουργεί, αν δεν μείνετε στο στόχο σας.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες παρακάτω για τη διακοπτόμενη δίαιτα και ένα πρόγραμμα εβδομαδιαίας διατροφής, που θα βοηθήσει υγιεινά στο στόχο σας.

Πρόγραμμα για απώλεια βάρους και λίπους

Τελευταίες σκέψεις…

Η απώλεια βάρους δεν είναι πάντα εύκολη και πολλοί παράγοντες μπορούν να την μπλοκάρουν, ώστε να μην χάνετε κιλά.

Δοκιμάστε στρατηγικές που κυμαίνονται από την προσεκτική κατανάλωση έως τη διατήρηση ενός ημερολογίου τροφίμων και από την κατανάλωση περισσότερων πρωτεϊνών σε ασκήσεις αντοχής.

Η αλλαγή του βάρους και του τρόπου ζωής σας απαιτεί αφοσίωση, αυτοπειθαρχία, επιμονή και ανθεκτικότητα.

Μερικές (έστω και μικρές) αλλαγές στις συνήθειες και τον τρόπο ζωής σας, μπορούν να κάνουν την απώλεια βάρους εφικτή και εύκολη.

ΔιαφήμισηΔιαφήμιση

Ακόμα κι αν κάνετε τα πάντα σωστά, όταν πρόκειται για φαγητό και άσκηση, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένοι βασικοί παράγοντες. Αυτοί οι παράγοντες κάνουν δύσκολη την απώλεια του πρόσθετου βάρους ή τη διατήρηση σταθερών κιλών.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε, είναι να μην εγκαταλείψετε τους στόχους σας.

Μόλις καταλάβετε τις συνήθειες που λειτουργούν σωστά για σας, θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολο είναι να συμβαδίσετε με την άσκηση και τη διατροφή και να διατηρήσετε ή να μειώσετε το βάρος σας.

Βρήκατε και εσείς παραπάνω λόγους που δεν χάνετε βάρος;

Ανακαλύψατε και εσείς κάποιον ή κάποιους από τους παραπάνω λόγους που εμποδίζουν το στόχο σας και δεν χάνετε κιλά ή λίπος; Θα αποφασίσετε να αλλάξετε μερικές λανθασμένες συνήθειες, ώστε να φτάσετε πιο εύκολα και σίγουρα στους στόχους σας;

Αφήστε αν θέλετε το όπως πάντα σημαντικό σχόλιο σας παρακάτω.

Σας εύχομαι να είστε πάντα υγιείς και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! 🙂

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
 • Πάρα πολύ ωραία και σωστά όλα τα πάρα πάνω κσι όχι μόνο. Όλα τα άρθρα σας βοηθούν σε μια καλύτερη και υγιεινή διατροφή. Ευχαριστώ πολύ. Φιλικά Νικήτας

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλημέρα Νικήτα και ευχαριστώ πάρα πολύ για τα τόσο καλά σας λόγια. Ο στόχος όλων μας είναι, μέσω της διατροφής μας, να βοηθήσουμε τον οργανισμό και την επιδερμίδα μας να ανταπεξέλθουν καλύτερα στην προβληματική διατροφικά (και όχι μόνο) εποχή μας.
   Γνωρίζω πως το πιο σημαντικό και πρώτο βήμα είναι η απόφαση και η δέσμευση στον εαυτό μας για να αλλάξουμε συνήθειες χρόνων. Αν γίνει αυτό το πρώτο βήμα, όλα τα υπόλοιπα θα βρουν το δρόμο τους.
   Εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους σας και ένα πολύ όμορφο απόγευμα!

 • Πολύ κατατοπιστικό το άρθρο σας και πραγματικά βοηθάει στην απώλεια βάρους παίρνοντας κατ´αρχην τις αρνητικές επιπτώσεις του μεταβολισμού … συγχαρητήρια είσαστε πολύ σαφής !!!

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλημέρα Στέλιο και ευχαριστώ πάρα πολύ για τα ευγενικά σας λόγια. Χαίρομαι που μπορώ να βοηθήσω σε λίγο καλύτερη διατροφή και υγεία.
   Δεν πιστεύω πως η υγεία και τα προβλήματα βάρους είναι δύσκολο να διορθωθούν. Απλά, όπως ανέφερα και σε άλλο σχόλιο, το πιο βασικό που χρειάζεται είναι η απόφαση να αλλάξουμε λανθασμένες συνήθειες. Όλοι γνωρίζουμε αν αυτά που επιλέγουμε μας ωφελούν ή όχι. Σίγουρα θα υπάρχουν φορές, που θα θελήσουμε να φάμε κάτι που ξέρουμε ότι δεν μας βοηθά, όμως δεν υπάρχει πρόβλημα όταν θα γίνει λίγες φορές.
   Τα προβλήματα δημιουργούνται όταν αυτές είναι οι μόνιμες επιλογές μας και αδιαφορούμε για τον οργανισμό και την επιδερμίδα μας. Κατά τη γνώμη μου, όποιος θέλει, μπορεί! Ξέρω πως υπάρχουν πολλά άτομα που θέλουν, αλλά δεν γνωρίζουν και αυτό προσπαθώ να αλλάξω μέσα από τα άρθρα μου.
   Εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους σας και ένα πολύ όμορφο μεσημέρι!

 • >