Ο #1 Καλύτερος Τρόπος Να Διώξετε Την Πλάκα Από Τα Δόντια!

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Υπάρχει ένας εξαιρετικός τρόπος για να διώξετε την πλάκα από τα δόντια.

Έτσι ώστε να τα καθαρίσετε από την οδοντική πλάκα και τη μετατροπή της στην επικίνδυνη πέτρα.

Η οδοντική πλάκα δημιουργείται όταν συσσωρεύονται επιβλαβή βακτήρια στα δόντια και κάτω από τα ούλα μας.

Αν δεν την ελέγξουμε, τότε σκληραίνει περισσότερο και μετατρέπεται σε πέτρα.

Η πλάκα αυτή στην πραγματικότητα είναι ένα βιοφίλμ, κάτι δηλαδή σαν μικρά σπιτάκια ασβεστίου για τα βακτήρια. (1)

Διαφήμιση

Το υπερβολικό βιοφίλμ μπορεί να προκαλέσει κακοσμία του στόματος, υποχώρηση των ούλων και φλεγμονές.

Η πλάκα μπορεί να δημιουργηθεί στα δόντια κάθε ανθρώπου, λόγω των βακτηριδίων που υπάρχουν στο στόμα μας. Τα βακτηρίδια τροφοδοτούνται από τις τροφές και ειδικά τη ζάχαρη, αλλά και από το σάλιο. (2)

Τα οξέα της πλάκας μπορούν μετά από κάθε γεύμα να επιτεθούν στα δόντια μας δημιουργώντας τερηδόνα, ειδικά αν δεν φροντίζουμε για την καθημερινή τους υγιεινή.

Στο σημερινό άρθρο θα ανακαλύψετε το #1 καλύτερο τρόπο για να διώξετε την πλάκα από τα δόντια, κρατώντας το στόμα σας καθαρό, τα ούλα υγιή και την αναπνοή σας δροσερή.

Ο #1 τρόπος να διώξετε την πλάκα από τα δόντια

Τα βακτήρια που δημιουργούν την οδοντική πλάκα έχουν ένα μηχανισμό επιβίωσης, όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί στη Φύση.

Για να επιβιώσουν, τα βακτήρια κρύβονται κάτω από τα κενά του ασβεστίου των τροφών. (3)

Με αυτό τον τρόπο περνούν απαρατήρητα από το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αλλά και από πολλά αντιβιοτικά που στοχεύουν στην καταστροφή αυτών των βακτηρίων στον οργανισμό.

Σύμφωνα με έρευνες, το 95% των βακτηρίων που υπάρχουν στη Φύση, ζουν στα βιοφίλμ που ανέφερα. Για παράδειγμα, αν πιάσετε ένα βράχο σε ένα ποτάμι ή καταρράκτη, θα αισθανθείτε αυτή τη γλιστερή ουσία που είναι το βιοφίλμ. (4)

Κάθε φορά λοιπόν που πίνουμε νερό ή τρώμε διάφορες τροφές και ειδικά όσες περιέχουν ζάχαρη, δημιουργείται με το σάλιο μας αυτό το βιοφίλμ.

Πως δημιουργείται η πλάκα στα δόντια

Αν δεν φροντίζουμε την υγιεινή στο στόμα μας καθημερινά, τότε μπορεί να δημιουργηθεί υπερβολικό βιοφίλμ.

Το αποτέλεσμα θα είναι η κακή αναπνοή, οι φλεγμονές, τα αδύναμα ή κατεστραμμένα ούλα και στο τέλος, η απώλεια των δοντιών. (5)

Αν λοιπόν έχετε λίγη ή πολλή πλάκα στα δόντια σας, θα σας αναφέρω έναν εξαιρετικό τρόπο για την πρόληψη της πέτρας και την απομάκρυνση της σταδιακά από τα δόντια.

Επιπλέον, η ξυλιτόλη που προέρχεται από την ελληνική λέξη «ξύλον», είναι ένα φυσικό υποκατάστατο της ζάχαρης. Βρίσκεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά, όπως στα βατόμουρα, τη βρώμη και τα μανιτάρια. (6)

Αν λοιπόν σας αρέσει να τρώτε συχνά τσίχλες, είναι προτιμότερο να επιλέγετε αυτές που περιέχουν ξυλιτόλη, που έχει ιδιότητες αντι-βιοφίλμ. Με αυτό τον τρόπο, θα αποτρέψετε την προσκόλληση του βιοφίλμ στα δόντια. (7)

Βότανα και μπαχαρικά που βοηθούν να διώξετε την πλάκα από τα δόντια

Υπάρχουν ορισμένα βότανα που βοηθούν στην πρόληψη και τη βελτίωση της οδοντικής πλάκας και την απομάκρυνση του βιοφίλμ από τα δόντια μας.

Αυτά τα εκπληκτικά βότανα και μπαχαρικά είναι το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, το λεμόνι, η κουρκουμίνη που βρίσκεται στον κουρκουμά, το μηλόξυδο, το έλαιο ρίγανης, η κανέλα και το γαρύφαλλο. (8)

Στο σημερινό άρθρο θα σας αναφέρω το #1 μείγμα για την πλάκα στα δόντια, που περιέχει τρία μοναδικά συστατικά. Αυτά θα βοηθήσουν τους στόχους σας για πιο υγιή δόντια και ούλα και δροσερή αναπνοή.

Μαγειρική σόδα και στοματική υγιεινή

Το πιο βασικό συστατικό μας είναι το διττανθρακικό νάτριο, δηλαδή η γνωστή σε όλους μας μαγειρική σόδα.

Θα σας εξηγήσω επίσης, γιατί είναι τόσο σημαντική.

Τα βιοφίλμ που εισβάλουν στο στόμα μας και μετατρέπονται σε πλάκα, αρχίζουν να δημιουργούν υπερβολικά οξέα στο σάλιο. Όταν το pH στο σώμα μας φτάνει σε όρια 3.5 ως 5.5 περίπου, τότε το ασβέστιο αποβάλλεται από τα οστά μας. (9)

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Επειδή διαταράσσεται το pH.

Σκεφτείτε πως μια όξινη βροχή μπορεί να καταστρέψει ένα δάσος ή πως μπορούν τα απόβλητα να μολύνουν μία λίμνη και να καταστρέψουν το νερό της.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, γίνεται η διαταραχή του pH στους ιστούς του οργανισμού μας. Αν ειδικά η διαταραχή διαρκεί για μεγάλο διάστημα, σταδιακά τρώει τις φλέβες και τις αρτηρίες μας.

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τη διάβρωση που γίνεται στα μάρμαρα.

Γνωρίστε σε ποια κλίμακα βρίσκεται το pH στο σάλιο σας

Για να γνωρίζετε σε ποια κλίμακα pH βρίσκεται ο οργανισμός σας, μπορείτε να μετρήσετε το σάλιο σας με τις ειδικές ταινίες.

Θα τις βρείτε στα φαρμακεία και με τη μέτρηση θα διαπιστώσετε το χρώμα της ταινίας σε πιο pH αντιστοιχεί. Θα βρείτε οδηγίες για την αναλυτική χρήση τους στη συσκευασία των ταινιών.

Γενικά, το σάλιο που έχει pH<7,0 δηλώνει κίνδυνο για τον οργανισμό μας επειδή σημαίνει όξινο περιβάλλον. Το σώμα δεν είναι πλέον υγιές, ενώ σταδιακά θα ξεκινήσουν ασθένειες, εκφυλιστικές νόσοι και γρήγορη γήρανση. (10)

Καταλαβαίνετε λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι το κανονικό pH για τον οργανισμό μας.

Επίπεδα ph στον οργανισμό

Για να το διατηρήσει μάλιστα σε καλά επίπεδα, ο οργανισμός μας θυσιάζει το ασβέστιο των οστών. Δημιουργεί ουσιαστικά οστεοπόρωση, ώστε να κρατήσει όσο το δυνατόν καλύτερο pH.

Αν ειδικά σας αρέσει η ζάχαρη και γενικά οι ζαχαρώδεις τροφές, τότε προσφέρετε στα βακτήρια την αγαπημένη τους τροφή. Ο οργανισμός τότε για να διατηρήσει το pH σε ασφαλή όρια, αφαιρεί το ασβέστιο από τα δόντια.

Πως θα ετοιμάσετε το μείγμα για να διώξετε την πλάκα από τα δόντια

Η μαγειρική σόδα είναι ένας σημαντικός τρόπος να αυξηθεί το pH στο σάλιο και το στόμα, ώστε να γίνει πιο αλκαλικό και να σταματήσει το συναγερμό στο σώμα, που έχει σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση του ασβεστίου. (11)

Τα συστατικά που θα αναμείξετε λοιπόν είναι:

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού υπεροξείδιο του υδρογόνου 3%
  • 1/2 κούπα νερό

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου θα το βρείτε στα φαρμακεία. Χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό, απολυμαντικό και αποσμητικό και έχει αντιμικροβιακή δράση. (12)

Θα προσέξετε όμως, να πάρετε αυτό που είναι με 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να αναστείλει την καταστροφική δράση του βιοφίλμ, να σκοτώσει τα βακτήρια, τη μαγιά, το μύκητα Candida και πολλά άλλα μικρόβια. (12) (13) (14)

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου βρίσκεται ήδη στο σώμα μας και ειδικά στο σάλιο. Είναι ένας αποτελεσματικός μηχανισμός του οργανισμού μας, για να σκοτώνει τους ιούς και τα βακτήρια. (15)

Πως θα χρησιμοποιήσετε το μείγμα

Για να ετοιμάσετε το μείγμα για τον καθαρισμό των δοντιών:

Θα βάλετε σε ½ κούπα νερό, το ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και το ¼ κουταλάκι του γλυκού υπεροξείδιο του υδρογόνου 3%. Θα τα ανακατέψετε ΠΑΡΑ πολύ καλά, ώστε να διαλυθεί εντελώς η μαγειρική σόδα.

Στη συνέχεια, θα βουτήξετε την οδοντόβουρτσα σας σε αυτό το μείγμα και θα βουρτσίσετε τα δόντια σας, μετά όμως από όταν θα τα έχετε ήδη βουρτσίσει με την κανονική σας οδοντόκρεμα.

Βουρτσίζοντας με το μείγμα αυτό για μια φορά καθημερινά τα δόντια σας, θα βοηθήσει να σταματήσει η δράση του βιοφίλμ. Επιπλέον, θα βελτιωθεί το pH στο σάλιο και θα προληφθεί ή να απομακρυνθεί σταδιακά η οδοντική πλάκα. (16)

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η πέτρα είναι ασβεστοποιημένη οδοντική πλάκα. Έχουμε λοιπόν περίπου 12 ώρες για να βουρτσίσουμε τα δόντια μας, πριν ξεκινήσει η διαδικασία σκλήρυνσης.

Επίσης, χρειάζονται περίπου δύο εβδομάδες για να σκληρύνει εντελώς εκεί που θα πρέπει να αποκοπεί.

Οπότε αν δεν αφαιρεθεί, μπορεί να μπει κάτω από τα ούλα και να οδηγήσει σε απώλεια οστού.

Βιταμίνες και οδοντική πλάκα

Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η ανεπάρκεια βιταμινών, μπορεί να προκαλέσει πολλές στοματικές παθήσεις. Όπως είναι η γλωσσίτιδα, η στοματίτιδα και το έλκος του βλεννογόνου. (17)

Η γλωσσίτιδα έχει θεωρηθεί σε μελέτες, ότι είναι ένα αρχικό σημάδι έλλειψης της βιταμίνης Β12. Έχει βρεθεί μάλιστα συσχέτιση της έλλειψης αυτής της βιταμίνης, με τη δημιουργία πλάκας στα δόντια. (18)

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D οδηγεί σε μειωμένη οστική πυκνότητα, σε οστεοπόρωση και στη συνέχεια σε περιοδοντική νόσο. Τα επαρκή επίπεδα της στον οργανισμό μας, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας. (19)

Τελευταίες σκέψεις για την πλάκα στα δόντια

Διαφήμιση

Βεβαιωθείτε πως δε θα δημιουργήσετε μόνοι σας το κατάλληλο περιβάλλον για πλάκα στα δόντια.

Φροντίστε καθημερινά τη στοματική υγιεινή σας με σωστό βούρτσισμα, καλές διατροφικές επιλογές με φρούτα και λαχανικά και φυσικά, με την τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Η πλάκα στα δόντια μπορεί σταδιακά να γίνει επικίνδυνη για την υγιεινή του στόματος. Θα δημιουργήσει έτσι πολλά στοματικά προβλήματα, ειδικά αν δε φροντίσουμε έγκαιρα για τον αποτελεσματικό καθαρισμό της.

Γνωρίζατε για τον σημαντικό παραπάνω τρόπο να καθαρίσετε την πλάκα από τα δόντια;

Εσείς γνωρίζατε για τον παραπάνω εξαιρετικό τρόπο για να απομακρύνετε την πλάκα στα δόντια;

Αφήστε το όπως πάντα σημαντικό σχόλιο σας παρακάτω!

Σας εύχομαι να είστε πάντα καλά! 🙂

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
>