Η διατροφή μετά τα 50 χρόνια θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη και να περιλαμβάνει οπωσδήποτε ορισμένες τροφές για βελτιωμένη υγεία.
Aν ανήκετε σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και είστε δηλαδή πάνω από 50 χρονών, μπορεί να έχετε ήδη παρατηρήσει ορισμένες αλλαγές στο σώμα σας.
Τέτοιες αλλαγές είναι για παράδειγμα τα μειωμένα επίπεδα ενέργειας ή η ελαφρά μείωση της γνωστικής ικανότητας και της μνήμης.
Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αναρρώσει από τραυματισμούς. Όπως επίσης και πως οι παλιοί τραυματισμοί εμφανίζονται ξανά και σας ταλαιπωρούν περισσότερο από παλιά.
Όλα όμως τα σημάδια που πλέον εμφανίζονται, είναι ο μοναδικός τρόπος που έχει το σώμα για να επικοινωνήσει μαζί μας. Λέγοντας πως θα πρέπει να κάνουμε αλλαγές στη διατροφή ή γενικά στη ζωή μας, έτσι ώστε να αποκαταστήσουμε τη ζωτικότητα μας.
Διαφήμιση
Η βελτίωση της διατροφής θα βοηθήσει επιπλέον στη μείωση του κινδύνου για πολλές παθήσεις που σχετίζονται με την ηλικία.
Τέτοιες παθήσεις για παράδειγμα είναι οι καρδιακές, η άνοια, η υπέρταση και ο διαβήτης.
Στο σημερινό άρθρο λοιπόν, θα μάθετε για τις 10 τροφές που πρέπει να τρώτε καθημερινά ή τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα.
Αυτές οι τροφές είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ευεξία.
Αν τις προσθέσετε στα εβδομαδιαία γεύματα σας, θα διαπιστώσετε τι συνεπάγεται μια υγιεινή διατροφή μετά τα 50 χρόνια.
Οι 10 καλύτερες τροφές για διατροφή μετά τα 50
Θα σας αναφέρω αναλυτικά τα οφέλη αυτών των 10 τροφών, έτσι ώστε όσοι είστε πάνω από 50 ετών, να κάνετε έξυπνες διατροφικές επιλογές. Θα διαβάσετε επίσης πρακτικές συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι αυτές οι τροφές θα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διατροφής σας.
Κάτι που θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική υγεία και μακροζωία και θα βοηθήσει να διατηρήσετε ένα νεανικό σώμα και εγκέφαλο μετά τα 50 χρόνια σας.
#10 Μαύρα φασόλια
Αν και βρίσκεται στο τέλος αυτής της λίστας, μην σας ξεγελά αυτό και θεωρείτε τα μαύρα φασόλια δευτερεύοντα στη διατροφή.
Είναι εξαιρετικά θρεπτικά και αυτά τα μικρά όσπρια προσφέρουν πλήθος πλεονεκτημάτων για την υγεία μας, που τα καθιστά μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σας.
Τα μαύρα φασόλια είναι εξαιρετικά χαμηλά σε λιπαρά και γεμάτα φυτικές ίνες. Αυτές οι ιδιότητες τα κάνουν μια φανταστική επιλογή για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. (1)
Αποτελούν επίσης μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης, που είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργεία διαφόρων εργασιών που πρέπει να κάνει το σώμα μας.
Ευτυχώς μπορούμε πολύ εύκολα να βρούμε μαύρα φασόλια στα περισσότερα παντοπωλεία ή σούπερ μάρκετ.
Παρόλα αυτά, αν τα αγοράσετε σε κονσέρβα, είναι σημαντικό να προσέχετε τις ετικέτες. Θα πρέπει δηλαδή να επιλέξτε όσες ποικιλίες είναι χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή υπερβολικό αλάτι.
Αναζητήστε λοιπόν όσα προϊόντα γράφουν «χωρίς προσθήκη αλατιού και ζάχαρης».
Προσθέτοντας μαύρα φασόλια στα γεύματα ή τις σαλάτες σας, θα βελτιώσετε με νόστιμο τρόπο την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου, απολαμβάνοντας την υπέροχη γεύση τους.
#9 Σολομός
Στο νούμερο εννιά έχουμε μια εκπληκτική τροφή το σολομό, όταν όμως αλιεύεται στην άγρια μορφή του και δεν μεγαλώνει σε τεχνητά ιχθυοτροφεία.
Ο άγριος σολομός είναι γνωστός για την αφθονία του σε θρεπτικά συστατικά, που τονώνουν την υγεία και το σώμα.
Αυτά τα συστατικά είναι κυρίως τα κρίσιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και η βιταμίνη D. Είναι και τα δύο ζωτικής σημασίας για να έχουμε γερά οστά, ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και υγιή καρδιά. (2)
Είναι πολύ σημαντικό να δίνετε προτεραιότητα στον άγριο σολομό, αντί για το σολομό που εκτρέφεται σε φάρμες. Τα ψάρια ιχθυοτροφείου περιέχουν συνήθως υψηλότερα επίπεδα κορεσμένων λιπαρών, σε σύγκριση με την πιο αδύνατη και πιο θρεπτική ποικιλία των άγριων αλιευμάτων.
Σύμφωνα με τα δεδομένα τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, οι ερευνητές συνιστούν την πρόσληψη τουλάχιστον δύο μερίδων άγριου σολομού στην εβδομαδιαία μας διατροφή. Έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα του και να σιγουρευτούμε πως παίρνουμε τα μέγιστα οφέλη.
Συμπεριλαμβάνοντας το σολομό καλής ποιότητας στα γεύματα μας, θα μπορέσουμε να θρέψουμε το σώμα μας με τα απαραίτητα Ω3 λιπαρά και τη βιταμίνη D.
Αυτά τα δύο θρεπτικά στοιχεία προσφέρουν γερές βάσεις για την υγεία των οστών, ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και τη βέλτιστη καρδιαγγειακή υγεία.
#8 Μελιτζάνα
Στο νούμερο 8 της λίστας για τις καλύτερες τροφές που πρέπει να τρώμε μετά τα 50 χρόνια μας, έχουμε την εξαιρετική μελιτζάνα.
Ίσως βέβαια δεν γνωρίζετε τα οφέλη της, οπότε μπορεί να τη θεωρείτε ένα δευτερεύον λαχανικό για τη διατροφή σας.
Αυτό το υπέροχο όμως λαχανικό, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων στην υγεία μας και είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε ολοκληρωμένη διατροφή. (3)
Η μελιτζάνα δεν είναι μόνο μια καλή πηγή φυτικών ινών, αλλά και γεμάτη με τις απαραίτητες για την υγεία μας βιταμίνες Α και C. Αυτές οι δύο κρίσιμες βιταμίνες, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία των ματιών και γενικά της όρασης.
Η μελιτζάνα διαθέτει επίσης μια γενναιόδωρη ποσότητα καλίου. Το κάλιο είναι ένα μέταλλο γνωστό για την ικανότητά του, να ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και να προάγει την υγεία της καρδιάς.
Εκτός από τα παραπάνω, περιέχει πολύτιμα αντιοξειδωτικά που έχουν συσχετιστεί με πιθανή προστασία από τον καρκίνο και ιδιαίτερα κατά του προστάτη.
Η ομορφιά της μελιτζάνας σαν τρόφιμο, βρίσκεται στη μαγειρική της ευελιξία.
Μπορείτε δηλαδή να απολαύσετε αυτό το τόσο θρεπτικό λαχανικό με διάφορους απολαυστικούς τρόπους, όπως ψητές στη σχάρα, σε τουρσί, σε πίτες και σαλάτες. Έτσι ώστε εκτός από τη νοστιμιά της, να ενισχύσετε επιπλέον την υγεία και ευεξία σας.
#7 Ρεβύθια
Τα ευέλικτα ρεβίθια είναι από τα πιο σημαντικά όσπρια, επειδή προσφέρουν πολυάριθμα οφέλη στην υγεία μας.
Θεωρούνται μάλιστα μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε δίαιτα και προσπάθεια απώλειας βάρους και λίπους.
Σχεδόν όλες οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, τις οποίες περιέχουν τα ρεβύθια, έχουν συνδεθεί με τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. (4)
Τα ρεβύθια μπορούν επιπλέον να βοηθήσουν στην πρόληψη της μυϊκής απώλειας, που σχετίζεται με την ηλικία.
- Τι Θα Συμβεί Στο Σώμα Σας Αν Τρώτε Ρεβύθια (Υπέρ-Όπλο Διατροφής)
- Τι Θα Συμβεί Στο Σώμα Αν Τρώτε Τζίντζερ Για 15 Ημέρες
Εκτός από τα κλασικά ρεβύθια, μια εναλλακτική λύση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευκολότερα, είναι όσα βρίσκονται σε κονσέρβα ή σε αποξηραμένη μορφή.
Είναι όμως σίγουρα προτιμότερο, να τα μαγειρέψετε με τον κλασικό τρόπο.
Μπορείτε επίσης να τα προσθέσετε στα γεύματα σας σαν υποκατάστατο του μοσχαρίσιου κιμά, σε μαγειρευτά φαγητά κατσαρόλας, σε σαλάτες ή σούπες.
Τα ρεβύθια είναι ένα αγαπημένο δικό μου όσπριο, το οποίο επιλέγω σε διάφορα πιάτα για τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα.
#6 Μπρόκολο
Προχωρώντας στο νούμερο έξι για σωστή διατροφή μετά τα 50, έχουμε το πολυαγαπημένο μου μπρόκολο.
Είναι ένα επίσης ευέλικτο τρόφιμο στις συνταγές μαγειρικής και ταυτόχρονα απόλυτα θρεπτικό λαχανικό.
Το μπρόκολο μας προσφέρει τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που χρειαζόμαστε καθημερινά. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και K, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για να διατηρήσουμε τη βέλτιστη υγεία και να αποφύγουμε τις ασθένειες ηλικίας. (5)
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι ευεργετικές για την πέψη και τη γενική υγεία.
Αυτό όμως που το ξεχωρίζει ως τροφή, είναι το εντυπωσιακό οπλοστάσιο αντιοξειδωτικών του.
Αυτές οι ισχυρές ενώσεις έχουν συνδεθεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως είναι:
- Μείωση των επιπέδων χοληστερόλης
- Πρόληψη του καρκίνου
- Διαβήτης
- Υγεία της καρδιάς
Επιπλέον, το μπρόκολο βοηθάει σημαντικά στη διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματος. Απομακρύνει αποτελεσματικά τις επιβλαβείς τοξίνες από το συκώτι και εμποδίζει τη συσσώρευση αυτών των βλαβερών ενώσεων.
Το μπρόκολο παίζει επίσης ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των κυττάρων σε όλο το σώμα μας.
Φροντίστε λοιπόν να συμπεριλάβετε αυτό το αξιόλογο λαχανικό στα γεύματα σας, έτσι ώστε να προσθέσετε τα πολυάριθμα οφέλη του στην υγεία, ειδικά όσοι είστε πάνω από 50 χρονών.
#5 Αβοκάντο
Στο νούμερο πέντε για την καλύτερη διατροφή μετά τα 50, θα συναντήσουμε το εκπληκτικό αβοκάντο.
Είναι μια από τις σημαντικότερες υπερτροφές και ένας θησαυρός υγιεινών λιπαρών, βιταμινών και μετάλλων. Το καθιστούν έτσι μια τέλεια προσθήκη σε οποιαδήποτε υγιεινή δίαιτα και διατροφή. (6)
Τα αβοκάντο προσφέρουν πολυάριθμα οφέλη στη συνολική υγεία μας, που τα ξεχωρίζουν από πολλά άλλα φρούτα.
Έχει αποδειχθεί, ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιακών παθήσεων, ενώ παράλληλα καταπολεμούν τις φλεγμονές στο σώμα.
Είναι πολύ εύκολο να προσθέσετε αβοκάντο στα γεύματα σας. Μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες, σε smoothies και σε ροφήματα ή μπορείτε απλά να το απολαύσετε ολόκληρο.
- Τι Θα Συμβεί Στο Σώμα Σας Αν Τρώτε Παντζάρια (Υπερτροφή)
- Τι Θα Συμβεί Στο Σώμα Αν Τρώτε 1 Αβοκάντο Την Ημέρα (Για 10 Ημέρες)
Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε και είναι σημαντικό, είναι το μέγεθος των μερίδων.
Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε θερμίδες, οπότε είναι καλύτερα να τρώτε μόνο περίπου μισό αβοκάντο την ημέρα. Έτσι ώστε να διατηρήσετε μια ισορροπημένη διατροφή και να διασφαλίσετε ταυτόχρονα πως θα αποκομίσετε όλα τα εκπληκτικά οφέλη του.
Αν δεν υπερβείτε τη θερμιδική σας πρόσληψη, απολαύστε αυτό το ευέλικτο και σούπερ υγιεινό φρούτο και αφεθείτε στον πλούτο των θρεπτικών συστατικών του, βελτιώνοντας πολύ γρήγορα τη συνολική υγεία.
#4 Κουνουπίδι
Αν είστε πάνω από 50 χρονών και αναζητάτε τρόπους για να διατηρήσετε ή να βελτιώσετε την υγεία σας, δεν θα πρέπει να υποτιμάτε αυτό το διαχρονικά αγαπημένο λαχανικό. (7)
Αν και το κουνουπίδι μπορεί να φαίνεται ταπεινό στα μάτια σας, είναι ένα επίσης ευέλικτο λαχανικό που μπορεί να ενσωματωθεί σε πολλά πιάτα.
Όπως δηλαδή σε σαλάτες, σαν απολαυστικό συνοδευτικό, αλλά και ψητό με ελαιόλαδο και σκόρδο, αποτελώντας μια γαστρονομική απόλαυση γεμάτη θρεπτικά συστατικά.
Το κουνουπίδι είναι μια υπερτροφή και εξαιρετική επιλογή για σωστή διατροφή μετά τα 50 και όχι μόνο. Περιέχει πλήθος αντιοξειδωτικών αλλά και βιταμίνη C, που και τα δύο φροντίζουν να αισθανόμαστε και να φαινόμαστε πιο νέοι.
#3 Παντζάρια για σωστή διατροφή μετά τα 50
Στο νούμερο τρία της λίστας μας βρίσκεται μια επίσης εκπληκτική υπερτροφή, τα παντζάρια.
Προσωπικά, τα επιλέγω όταν είναι στην εποχή τους για τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα στη διατροφή μου.
Αποτελούν μια πηγή πλεονεκτημάτων για την υγεία μας και μια απαραίτητη προσθήκη στη διατροφή μετά τα 50 χρόνια. (8)
Τα παντζάρια περιέχουν ένα εντυπωσιακό πλήθος θρεπτικών συστατικών και είναι μια από τις πιο υγιεινές τροφές στον κόσμο.
Δεν είναι μόνο τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που περιέχουν και τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα του σώματος μας από βλάβες. Διαθέτουν επίσης και ισχυρές ιδιότητες καταπολέμησης του καρκίνου.
Επιπλέον, βοηθούν στην εξουδετέρωση των βλαβερών επιπτώσεων των ελεύθερων ριζών, που συχνά δημιουργούνται από την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών.
Τα παντζάρια είναι πλούσια σε κάλιο και μαγνήσιο, που είναι απαραίτητα μέταλλα για τον οργανισμό μας.
Διαδραματίζουν έτσι κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της βέλτιστης υγείας.
Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, μια ανεπάρκεια σε αυτά τα δύο σημαντικά μέταλλα, μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας.
Τέτοια προβλήματα υγείας είναι για παράδειγμα:
- Ακανόνιστος καρδιακός παλμός
- Υψηλή αρτηριακή πίεση
- Εξασθενημένα οστά και μυς
- Αϋπνία
- Πονοκέφαλος
Τα παντζάρια έχουν επίσης μια καταπραϋντική επίδραση στον γαστρεντερικό σωλήνα. Αντιμετωπίζουν έτσι την κύρια αιτία πολλών παθήσεων του στομάχου και παρέχουν ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά στα βακτήρια του εντέρου.
Τα παντζάρια ενισχύουν ενεργά ένα υγιές πεπτικό σύστημα, οπότε είναι σημαντικό να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή μετά τα 50.
Θα ξεκλειδώσετε έτσι ένα πλήθος πλεονεκτημάτων που προσφέρουν στην υγεία μας, όπως είναι η αντιοξειδωτική προστασία στη γαστρεντερική λειτουργία.
Αφήστε λοιπόν τα παντζάρια να θρέψουν το σώμα και να βελτιώσουν τη συνολική υγεία σας.
#2 Τζίντζερ ή πιπερόριζα
Στο νούμερο δύο αυτής της λίστας, βρίσκεται ένα ισχυρό μπαχαρικό η πιπερόριζα, που είναι γνωστή ως τζίντζερ.
Αυτό το σούπερ τρόφιμο δεν προσθέτει απλά μια έκρηξη γεύσης στα πιάτα μας, αλλά και μια σειρά από αξιοσημείωτα οφέλη στην υγεία μας. (9)
Το τζίντζερ είναι άφθονο σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προστασία του σώματος ενάντια στις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες.
Ενώ διαθέτει επιπλέον αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των πόνων στις αρθρώσεις και στη μείωση κάθε φλεγμονής.
Μια σημαντική έρευνα σε ενήλικες άνω των 50 ετών έδειξε, πως το τζίντζερ μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη διαφόρων καταστάσεων υγείας. Τέτοιες καταστάσεις είναι ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και η νόσος του Αλτσχάιμερ.
Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα φρέσκου τζίντζερ είναι έως και 4 γραμμάρια.
Εκτός από τα άπειρα οφέλη του στην υγεία μας, το τζίντζερ βοηθάει άμεσα στην πέψη και ενισχύει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών στο σώμα.
Μπορείτε να το απολαύσετε σε διάφορες μορφές, όπως σαν καταπραϋντικό τσάι, σε σαλάτες, να το προσθέσετε στις ψητές πατάτες ή σε ένα δροσιστικό smoothie.
Έτσι ώστε να επωφεληθείτε από τη δύναμη του και να ξεκλειδώσετε όλες τις δυνατότητες του στη γεύση και την υγεία σας.
#1 Γλυκοπατάτα (τέλειες στη διατροφή μετά τα 50)
Είναι ένα λαχανικό που μπορεί να το θεωρείτε δευτερεύον, ίσως επειδή δεν γνωρίζετε τα απίστευτα οφέλη της. (10)
Διεκδικούν την πρώτη θέση στη λίστα μας και μπορείτε να την προτιμήσετε ψητή, στο φούρνο ή πουρέ.
Η γλυκοπατάτα προάγει την υγιή όραση και το λαμπερό δέρμα και είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Η βιταμίνη αυτή είναι ζωτικής σημασίας θρεπτική ουσία, που βοηθά στην κρίσιμη αποκατάσταση των ιστών του σώματος.
Οι γλυκοπατάτες περιέχουν πλήθος φυτικών ινών και μία μόνο μερίδα, μας παρέχει περίπου πέντε γραμμάρια φυτικών ινών.
Ενώ προσφέρει πολλά επίσης οφέλη, συμπεριλαμβάνοντας τη μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού και τη βελτιωμένη πεπτική υγεία.
Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αμυλούχα τρόφιμα.
Μία μόνο μεσαία γλυκοπατάτα, περιέχει πλήθος βιταμινών, όπως η Α, C και Β6. Όπως επίσης και πλήθος μετάλλων όπως το κάλιο και το μαγγάνιο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία.
Η γλυκοπατάτα φαίνεται επιτέλους να παίρνει όλο και περισσότερο, τη θέση άλλων αμυλούχων τροφίμων όπως είναι το ρύζι και τα ζυμαρικά, στη διατροφή μετά τα 50 και όχι μόνο.
Αυτό συμβαίνει λόγω της τόσο υψηλής θρεπτικής της αξίας, του χαμηλού γλυκαιμικού της δείκτη και των ισχυρών αντιοξειδωτικών που περιέχει.
Είναι μια ιδανική τροφή ειδικά για τα άτομα πάνω από 50 χρονών, επειδή βοηθάει στα παρακάτω:
- Διαχείριση του σωματικού βάρους
- Σωστή λειτουργία του εντέρου
- Μείωση των ελευθέρων ριζών
- Υγεία των ματιών και γενικότερα της όρασης
- Καλύτερη υγεία του δέρματος
- Έλεγχος του σακχάρου στο αίμα
- Διατήρηση της ενέργειας
- Ξεκούραση των μυών και μείωση του στρες
- Μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού σε προ-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες
- Μείωση του καρκίνου των ωοθηκών σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση
- Ανάπτυξη υγιών βακτηρίων στο έντερο
- Προστασία του εγκεφάλου με μείωση μιας πιθανής φλεγμονής
- Βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας, της μάθησης και της μνήμης
Τελευταίες σημειώσεις για τη διατροφή μετά τα 50 έτη
Θυμηθείτε ότι όταν πρόκειται για την καταπολέμηση της διαδικασίας γήρανσης, χρειάζεται μια συντονισμένη προσπάθεια.
Σχεδόν πάντα, όλα ξεκινούν από τη διατροφή μας, ιδιαίτερα για όσα άτομα είναι πάνω των 50 χρονών.
Ευτυχώς υπάρχουν πάρα πολλές τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση των επιπτώσεων της σωματικής γήρανσης και στην πρόληψη ασθενειών.
Να θυμάστε λοιπόν, πως δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσετε πιο υγιεινή διατροφή μετά τα 50 χρόνια!
Τρώγοντας πιο υγιεινά και κάνοντας μικρές βελτιωμένες αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες, θα δώσετε στον εαυτό σας το τόσο σημαντικό δώρο της καλής υγείας και της μακροζωίας.
Αυτό που θα πρέπει να κάνετε, είναι να δώσετε απλά προτεραιότητα σε μια ισορροπημένη διατροφή.
Είναι πολύ απλό και εύκολο να προσθέσετε αυτά τα 10 τόσο κρίσιμα για την υγεία μας τρόφιμα, στα καθημερινά σας γεύματα.
Είναι απολύτως νόστιμα και αν κάποιο από τα τρόφιμα αυτής της λίστας δεν τα επιλέγατε ως τώρα, όπως για παράδειγμα τα ρεβίθια, τα παντζάρια ή τις γλυκοπατάτες, μην χάνετε χρόνο και απλά δοκιμάστε τα!
Εσείς ποιες από τις παραπάνω τροφές έχετε βάλει στην εβδομαδιαία σας διατροφή; Αφήστε το σχόλιο σας παρακάτω.
Να είστε πάντα καλά και να έχετε μια πολύ όμορφη μέρα και νέα εβδομάδα! 🙂
Καλωσορίσατε στην σελίδα μου! Είμαι η Δήμητρα Νάσιου, μένω στον πανέμορφο Βόλο και είμαι η δημιουργός και εκδότρια της ιστοσελίδας Rogmes (Ρωγμές). Χαίρομαι να βοηθώ τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την υγεία και τη διατροφή τους, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες, τις οποίες έχω συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την άσβεστη δίψα μου για γνώση. Χρησιμοποιώ καλλυντικά που δεν δοκιμάζονται σε ζώα, είμαι χορτοφάγος και λατρεύω τα ταξίδια.
ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΔΗ|ΕΥΣΕΙ ΓΙΑΤΗΝ ΗΛΗΚΙΑ ΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΗΚΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΠΟΛΥ
Να είσαι πάντα καλά Θεοδώρα και καλή Σαρακοστή! 🙂
Πολύ σωστά και κατανοητά όσα μας λέτε κάθε φορά. Όλες τις τροφές εκτός τα ρεβυθια τα έχω σχεδόν σε καθημερινή βάση στο τραπέζι. Τα ρεβυθια είναι τα αγαπημένα μου όμως χωρίς να έχω πρόβλημα ο οργανισμός μου δεν τα δέχεται με αποτέλεσμα να έχω πολύ φούσκωμα και δυσφορία. Σας ευχαριστούμε για τις συμβουλές πολύτιμες και κατατοπιστικες!!
Χαίρομαι που ήταν ένα ακόμη χρήσιμο άρθρο Μαρία. Να είστε πάντα καλά και καλή Σαρακοστή! 🙂
ευχαριστώ πολύ, ενδιαφέρον θα το εφαρμόσω, καλημέρα όλη μέρα..
Τέλεια Κάτια! Να είστε πάντα καλά και καλή Σαρακοστή! 🙂
Ενδιαφέρον σας ευχαριστώ πολύ
Να είστε πάντα καλά. Καλή Σαρακοστή, με υγεία! 🙂
Καλημέρα σας αγαπητή Δήμητρα
Έτυχε σέ κατάστημα παραδοσιακών τροφίμων όπου έψαχνα σωστά ρεβύθια νά με ρωτήσουν την ομάδα αίματος.
Η συμβουλή του ειδικού ήταν νά αποφεύγω τά ρεβύθια.
Εάν έχετε άποψη για το θέμα θά ήμουν υπόχρεος νά την ακούσω
Τις θερμές ευχές μου για νά είστε πάντα ευτυχής