Ίσως να σας έχει παραπλανήσει το όνομα της, επειδή η γλυκοπατάτα δεν είναι όσο γλυκιά ακούγεται!
Μπορεί μάλιστα να εκπλαγείτε αν μάθετε, ότι η γλυκοπατάτα είναι μια σταθερή και μακροχρόνια πηγή ενέργειας, ειδικά για τα άτομα με διαβήτη.
Η αλήθεια είναι, πως πριν 3-4 χρόνια δεν γνώριζα ούτε εγώ τη θρεπτική αξία και τη γεύση της.
Πιθανότατα επειδή είχα τη «θεωρητική» πρώτη εντύπωση, που μάλλον έχετε και όσοι δεν την έχετε ακόμη προσθέσει στην εβδομαδιαία σας διατροφή.
Η γλυκοπατάτα θα σας ανταμείψει με τα άπειρα θρεπτικά συστατικά της, αν θέλετε να:
- Βελτιώσετε την υγεία σας και ειδικά την υγεία της καρδιάς, του εντέρου και του ήπατος
- Μειώσετε με νόστιμο τρόπο το βάρος σας (ναι, καλά διαβάσατε)
- Βελτιώσετε την πέψη και τα επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα
- Προσθέσετε ένα νόστιμο λαχανικό στην καθημερινή σας διατροφή
Είχα δει λοιπόν μια εκπληκτική συνταγή με γλυκοπατάτα, αυγό και αβοκάντο, που είναι υπερβολικά νόστιμη και πλέον τη λατρεύω!
Την ετοιμάζω 2-3 φορές την εβδομάδα για πρωινό, επειδή την προτιμώ από το ψωμί και θα σας γράψω την συνταγή προς το τέλος του άρθρου.
Τι θα συμβεί στο σώμα αν τρώτε ½ γλυκοπατάτα την ημέρα
Στο σημερινό μου άρθρο, θα ανακαλύψετε:
- Τι συμβαίνει στο σώμα αν τρώτε ½ γλυκοπατάτα για 15 ημέρες
- Όλα τα άγνωστα σε πολλά άτομα, αλλά απίστευτα οφέλη της στη διατροφή μας
- Τα πολλαπλά οφέλη της από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, μέχρι την καλύτερη πέψη
- Πως μπορεί αυτό το γεμάτο θρεπτικές ουσίες λαχανικό να βελτιώσει την διατροφή, την υγεία και την γενική ευεξία σας
#1 Βοηθάει στην καλύτερη υγεία της καρδιάς και των αρτηριών
Οι γλυκοπατάτες περιέχουν σημαντική ποσότητα καλίου, περίπου 438 mg ανά ένα μεσαίου μεγέθους κομμάτι, το οποίο βοηθά το σώμα μας να εξισορροπήσει τα επίπεδα νατρίου. (1)
Το υπερβολικό νάτριο, δηλαδή το αλάτι, μπορεί να στενέψει τα αιμοφόρα αγγεία. Αναγκάζει έτσι την καρδιά μας να δουλεύει πιο σκληρά και να οδηγείται σιγά σιγά σε υψηλή αρτηριακή πίεση και άλλα προβλήματα υγείας.
Όταν τρώμε γλυκοπατάτα, το κάλιο που περιέχει βοηθά το σώμα μας να απαλλαγεί από το υπερβολικό νάτριο μέσω των ούρων. (2)
Αυτή η ενέργεια με τη σειρά της χαλαρώνει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και μειώνει με φυσικό τρόπο την αρτηριακή πίεση.
Επιπλέον, η γλυκοπατάτα βοηθάει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.
Έχει μάλιστα την τάση να δεσμεύει τα κακά λιπαρά στο φαγητό μας, βοηθώντας έτσι στη μείωση της κακής LDL χοληστερόλης στις αρτηρίες μας.
#2 Η γλυκοπατάτα βελτιώνει την υγεία του ήπατος
Η γλυκοπατάτα είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες, επειδή περιέχει σε εντυπωσιακό βαθμό την βιταμίνη β-καροτίνη. (3)
Αυτή η βιταμίνη αποτοξινώνει γενικά το σώμα και βοηθάει το συκώτι να αποφύγει την τοξικότητα. (4)
Η β-καροτίνη που έχουν οι γλυκοπατάτες, είναι μια λιποδιαλυτή προβιταμίνη της βιταμίνης Α. Είναι ιδανική για την υγεία του δέρματος και τη φυσική προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα, αποτρέποντας έτσι τη γήρανση του δέρματος.
- 5 Βλαβερές Τροφές Που Καταστρέφουν Το Συκώτι
- 1 Ποτήρι Θα Καθαρίσει Τις Τοξίνες Στο Αίμα, Το Συκώτι & Το Έντερο
- 9 Σημάδια Στα Πόδια Που Δείχνουν Πρόβλημα Στο Συκώτι – Τι Να Κάνετε
Η γλυκοπατάτα επίσης, είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C. Οι συγκεκριμένες δεν ενισχύουν απλά τη λειτουργία του ήπατος, αλλά τη βελτιώνουν σε εντυπωσιακό βαθμό και αποτρέπουν τις βλάβες του.
#3 Είναι πλούσια σε πολλά αντιοξειδωτικά
Οι γλυκοπατάτες δεν είναι απλώς νόστιμες, αλλά επίσης γεμάτες με πολλά αντιοξειδωτικά, που ένα από αυτά είναι η βιταμίνη β-καροτίνη. (5)
Αυτή η βιταμίνη δίνει στις γλυκοπατάτες το ζωηρό πορτοκαλί χρώμα τους.
Αυτό το αντιοξειδωτικό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα μας, που είναι ζωτικής σημασίας για υγιές δέρμα, καλή όραση και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.
Η βιταμίνη Α όσο και αν σας φαίνεται αδιάφορη, είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό! (6)
Βοηθά στην προστασία του δέρματος, των ματιών και της όρασης γενικά και των νεύρων του εγκεφάλου. Επιπλέον, προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών.
Τι είναι οι ελεύθερες ρίζες
Όσοι δεν γνωρίζετε τι ακριβώς είναι οι ελεύθερες ρίζες, είναι φορτισμένα μόρια που αντιδρούν με τα κύτταρα και το DNA των ιστών μας και μπορεί να τα βλάψουν σε κρίσιμο βαθμό. (7)
Οι ελεύθερες ρίζες παράγονται στο σώμα μας, όταν:
- Τρώμε ανθυγιεινά τρόφιμα και πίνουμε ποτά
- Έχουμε πολύ άγχος
- Αναπνέουμε μολυσμένο αέρα
- Υπάρχει έκθεση μας σε υπεριώδη ακτινοβολία και γενικά σε ακτινοβολία
- Καπνίζουμε
Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ελεύθερες ρίζες μπορεί να δημιουργηθούν λόγω ορισμένων ή μεγάλης ποσότητας φαρμάκων.
Οπότε, όταν το σώμα μας βρίσκεται συνεχώς σε στρες και όλες αυτές τις βλαβερές ουσίες, δημιουργείται αυτό που ονομάζουμε οξειδωτικό στρες.
Τότε όμως έρχονται οι γλυκοπατάτες, που με τα πλούσια αντιοξειδωτικά τους, βοηθούν στην προστασία των κυττάρων και των ιστών μας από αυτές τις βλάβες.
#4 Προάγει τη συνολική υγεία του εντέρου
Η γλυκοπατάτα είναι μια φανταστική επιλογή για την υγεία του εντέρου.
Περιέχει πολλές φυτικές ίνες που είναι εξαιρετικές και κρίσιμες για το έντερο μας, βοηθώντας έτσι στην υγιή κίνηση του και αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα. (8)
Περιέχουν επίσης ένα ειδικό είδος ίνας που ονομάζεται ανθεκτικό άμυλο, το οποίο δεν μπορεί να διασπαστεί από τα πεπτικά ένζυμα. (9)
Επομένως δεν αφομοιώνεται από το λεπτό έντερο και περνάει κατευθείαν στο παχύ έντερο. Εκεί γίνεται η ζύμωση του από τα βακτηρίδια στο έντερο, κάτι που λειτουργεί σαν τροφή για τα καλά βακτήρια που ζουν εκεί.
Όταν αυτά τα φιλικά βακτήρια τρέφονται από το ανθεκτικό άμυλο, πολλαπλασιάζονται καταπολεμώντας τα βλαβερά βακτήρια στο έντερο.
Παράγουν πολλές χρήσιμες ουσίες που το διατηρούν υγιές και χωρίς προβλήματα, όπως είναι η δυσκοιλιότητα.
Μελέτες σε δοκιμαστικούς σωλήνες βρήκαν, ότι τα αντιοξειδωτικά στις μωβ γλυκοπατάτες, ενισχύουν την ανάπτυξη των υγιών βακτηρίων του εντέρου. (10)
Συμπεριλαμβάνοντας και ορισμένα άλλα είδη βακτηρίων, που συνδέονται με καλύτερη υγεία του εντέρου και χαμηλότερο κίνδυνο δύσκολων καταστάσεων υγείας.
Τέτοιες καταστάσεις είναι για παράδειγμα το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και η λοιμώδης διάρροια.
#5 Βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα
Όταν τρώμε, το σώμα μας διασπά τους υδατάνθρακες και το φαγητό σε σάκχαρα, τα οποία εισέρχονται στο αίμα μας προκαλώντας αύξηση των επιπέδων τους στο αίμα.
Οι γλυκοπατάτες όμως είναι διαφορετικές σαν τρόφιμα, επειδή έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. (11)
Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι μια κλίμακα, η οποία μετρά πόσο γρήγορα ένα φαγητό αυξάνει το σάκχαρο μας.
Τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πολύ γρήγορα. Ενώ αυτά με χαμηλό δείκτη, κάνουν αυτή τη διεργασία πιο αργά.
Επιπλέον, οι φυτικές ίνες παγιδεύουν ακόμη περισσότερο αυτή την περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Επιβραδύνουν έτσι την απορρόφηση τους στην κυκλοφορία του αίματος.
Δημοσιεύθηκε μια επιστημονική μελέτη στο Journal of the American College of Nutrition, που συνέκρινε τις επιδράσεις της γλυκοπατάτας και της λευκής πατάτας, στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. (12)
Θα εκπλαγείτε λοιπόν αν μάθετε, ότι οι γλυκοπατάτες βρέθηκαν να προκαλούν μια πολύ πιο αργή αλλά σταθερή αύξηση του σακχάρου στο αίμα, σε σύγκριση με τις λευκές πατάτες.
Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό είτε υπάρχει πρόβλημα διαβήτη, είτε αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.
Να θυμάστε όμως, πως οι γλυκοπατάτες περιέχουν 85 θερμίδες στα 100 γραμμάρια.
Επομένως, είναι σημαντικό να τις τρώμε με μέτρο και να αποτελεί μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.
#6 Βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα
Η φλεγμονή είναι ο φυσικός τρόπος του σώματος μας να ανταποκρίνεται σε διάφορες καταστάσεις, όπως είναι οι λοιμώξεις από τραυματισμούς ή ακόμα και στρες.
Μερικές φορές όμως, αυτή η απόκριση μπορεί να υπερβεί λίγο τα όρια και να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας.
Στην πραγματικότητα, η χρόνια φλεγμονή είναι μια βασική αιτία πίσω από σχεδόν κάθε πάθηση, που μπορεί να έχετε ακούσει. Από το συνηθισμένο πυρετό, μέχρι τη γήρανση, τις καρδιοπάθειες, το διαβήτη ή ακόμη και τον καρκίνο.
Ευτυχώς οι γλυκοπατάτες, περιέχουν πολλές αντιφλεγμονώδεις ενώσεις και ειδικά: (13)
- Πολυφαινόλες
- Βήτα-καροτίνη
- Ανθοκυανίνες
- Καφεϊκό οξύ
Αυτές οι ενώσεις βοηθούν στη μείωση μιας φλεγμονής στο σώμα και προλαμβάνουν ή ελαττώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβάνοντας και πολλούς τύπους καρκίνου.
#7 Μας βοηθά να χάσουμε βάρος
Ναι, καλά ακούσατε!
Ένας σημαντικός λόγος για αυτό, είναι πως οι γλυκοπατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.
Αυτές οι ίνες βοηθούν να αισθανόμαστε χορτάτοι γρήγορα και για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όταν δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή θα διαπιστώσετε, ότι δεν θα πεινάσετε μέχρι το μεσημεριανό ή οποιοδήποτε φαγητό, ακόμη και αν αυτό είναι 6-7 ώρες μετά.
Με αυτό τον τρόπο είναι λιγότερο πιθανό να φάτε περισσότερο ή πιο γρήγορα.
Οι γλυκοπατάτες καθυστερούν την πέψη στο λεπτό έντερο και δεν μετατρέπονται σε ζάχαρη αμέσως. Αντίθετα, αφομοιώνονται αργά, κάτι που θα σας εμποδίσει να τσιμπολογάτε μεταξύ των γευμάτων. (14)
Επιπλέον, αν και φαίνεται δύσκολο κρίνοντας από τις θερμίδες που περιέχει, βοηθάει στην καύση λίπους.
Αυτό συμβαίνει επειδή η ισορροπημένη θερμιδική της αξία, μας βοηθά να παραμένουμε δραστήριοι και γεμάτοι ενέργεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Κάτι που δεν συμβαίνει για παράδειγμα με τις τυπικές σαλάτες, που κάποιες φορές τις τρώμε για να σταματήσουμε την πείνα.
#8 Η γλυκοπατάτα υποστηρίζει μια υγιή όραση
Ίσως να έχετε ακούσει ως τώρα, ότι τα καρότα βοηθούν σε καλύτερη όραση ή για να βλέπετε ακόμη και στο σκοτάδι.
Αυτό ισχύει επειδή περιέχουν μια χρωστική ουσία, που είναι απαραίτητη για τα μάτια μας. Όπως και για να βλέπουμε καλά, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Αυτή η χρωστική ουσία είναι η β-καροτίνη.
Η οποία είναι επίσης άφθονη στις γλυκοπατάτες και ειδικά στις πορτοκαλί. (15)
Η β-καροτίνη χρησιμοποιεί το σώμα μας για να δημιουργήσει τη βιταμίνη Α, που με τη σειρά της το βοηθά να παράγει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται ροδοψίνη.
Η ροδοψίνη είναι ή θα πρέπει να είναι, η πιο άφθονη πρωτεΐνη στα κύτταρα των ράβδων του αμφιβληστροειδούς, επειδή είναι υπεύθυνη για την αποστολή των οπτικών σημάτων στον εγκέφαλο μας.
Η βιταμίνη Α εμπλέκεται επίσης στην παραγωγή βλέννας, που λιπαίνει την επιφάνεια των ματιών μας και τα διατηρεί υγρά.
Αν δεν υπάρχει ικανοποιητική ποσότητα της, μπορεί να αναπτύξουμε σύνδρομο ξηροφθαλμίας. Αυτό το σύνδρομο προκαλεί ερεθισμό και δυσφορία στα μάτια.
Επιπλέον, η βιταμίνη Α βοηθά στην πρόληψη του καταρράκτη και της ωχράς κηλίδας, που σχετίζονται με την ηλικία. (16)
Η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι πολύ συχνή σε ηλικιωμένους και μπορεί να προκαλέσει απώλεια όρασης, ειδικά αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά.
Ορισμένα άλλα σημαντικά αντιοξειδωτικά στις γλυκοπατάτες, είναι οι βιταμίνες C και Ε.
Αυτές οι βιταμίνες υποστηρίζουν ακόμη περισσότερο τα οφέλη της γλυκοπατάτας, προστατεύοντας τα μάτια μας από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών.
Ειδικά οι πορτοκαλί γλυκοπατάτες, προσφέρουν ακόμη περισσότερα προστατευτικά αποτελέσματα από τις μωβ.
#9 Μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του εγκεφάλου
Οι ειδικοί λένε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στην παρουσία της βιταμίνης Α και άλλων αντιοξειδωτικών που περιέχει η γλυκοπατάτα. (17)
Μπορεί έτσι να προστατεύσει τον εγκέφαλο μας, από την εξασθένιση που σχετίζεται με την ηλικία.
Οι γλυκοπατάτες βοηθούν επιπλέον στην ενίσχυση της μνήμης και των γνωστικών ικανοτήτων ή των ικανοτήτων λήψης αποφάσεων.
Είναι μια καλή πηγή σύνθετων υδατανθράκων αργής πέψης και ο εγκέφαλος μας χρειάζεται μια σταθερή πηγή ενέργειας, για να λειτουργήσει σωστά.
Όταν τρώμε γλυκοπατάτες, δίνουμε στο σώμα μας μια πιο μακροχρόνια πηγή ενέργειας. Αυτή η ενέργεια μας βοηθά να παραμένουμε πιο συγκεντρωμένοι και πνευματικά δραστήριοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. (18)
Αποτελούν μια πολύ καλύτερη επιλογή από πολλά ανθυγιεινά σνακ, όπως είναι τα πατατάκια και τα μπισκότα.
Η περιεκτικότητα αυτών των σνακ σε ζάχαρη, κάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να αυξάνονται γρήγορα και στη συνέχεια να πέφτουν ξαφνικά, αφήνοντας μας κουρασμένους και με χαμηλή ενέργεια.
Συνολικά οι γλυκοπατάτες μας δίνουν μια ποικιλία από απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και σταθερή ενέργεια.
Έτσι ώστε να διατηρήσουμε τον εγκέφαλο μας, σε πολύ καλή κατάσταση.
#10 Μας προσφέρει μια υγιεινή δόση πολλών βιταμινών και θρεπτικών συστατικών
Οι γλυκοπατάτες είναι μια εξαιρετική πηγή πάρα πολλών βιταμινών και μετάλλων.
Συμπεριλαμβάνοντας πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως είναι η Β1, η Β2, η Β3 και η Β6, αλλά και της σημαντικής βιταμίνης C. (19)
Όλες αυτές οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για τον υγιή μεταβολισμό μας.
Αυτό σημαίνει ότι βοηθούν στη διάσπαση της τροφής και τη μετατροπή της σε ενέργεια. Αυτή η ενέργεια είναι πολύ σημαντική για να παραμείνουμε δραστήριοι και να νιώθουμε καλά.
Οι βιταμίνες Β βοηθούν επίσης το δέρμα μας να παραμένει υγιές και τα νεύρα μας να λειτουργούν σωστά.
Μία γλυκοπατάτα μεσαίου μεγέθους, περιέχει το 25% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C για ενήλικες. Η C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που βοηθά στην προστασία του οργανισμού από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, σε γερά οστά και σε υγιές δέρμα.
Τι να προσέξετε όταν τρώτε γλυκοπατάτα
Η γλυκοπατάτα δεν έχει παρενέργειες, ούτε σοβαρά προβλήματα υγείας που σχετίζονται με αυτές.
Παρόλα αυτά, περιέχει υψηλές ποσότητες βιταμίνης Α, η οποία αποθηκεύεται στο σώμα.
Οπότε, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας γλυκοπατάτας καθημερινά, αυξάνει τα επίπεδα της βιταμίνης Α. Αν αυτά αυξηθούν υπερβολικά, το δέρμα και τα νύχια μας μπορεί να αποκτήσουν πορτοκαλί χρώμα.
Επιπλέον, όσα άτομα έχουν ιστορικό με πέτρες στα νεφρά, είναι προτιμότερο να αποφύγουν την υπερβολική κατανάλωση γλυκοπατάτας.
Χρειάζεται προσοχή επειδή είναι πλούσια σε οξαλικό οξύ, που σε μεγάλες ποσότητες συμβάλλει στη δημιουργία πέτρας.
Επιπλέον, είναι καλύτερα να μην καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της κύησης, επειδή έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α.
Σε κάθε περίπτωση, είναι φρόνιμο να ρωτάτε το γιατρό σας για την καθημερινή κατανάλωση της.
Συνταγή με γλυκοπατάτα, αβοκάντο και αυγό
Για να ετοιμάσετε τη συνταγή:
- Κόβετε 2 φέτες γλυκοπατάτας
- Τις βάζετε σε ένα ταψάκι
- Προσθέτετε από πάνω τους λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το αλείφετε να πάει παντού στις φέτες, πάνω και κάτω
Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε τις φέτες γλυκοπατάτας για περίπου 20 λεπτά σε μέτριο φούρνο. Μέχρι να ψηθούν, τηγανίζετε ένα αυγό όπως το θέλετε, δηλαδή μελάτο ή πιο σφιχτό ή το βράζετε.
Λιώνετε σε ένα πιατάκι μισό αβοκάντο.
Μόλις είναι έτοιμες οι φέτες γλυκοπατάτας, μοιράζετε πάνω τους το αβοκάντο, βάζετε στη μία φέτα το ασπράδι και στην άλλη τον κρόκο και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Μια επιπλέον πινελιά, είναι να προσθέσετε λίγα μικρά κομματάκια τυρί φέτα ή cottage.
Το πρωινό σας είναι πλέον έτοιμο να το απολαύσετε και να απογειώσει τις γεύσεις σας!
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της γλυκοπατάτας, είναι πως μπορούμε να τη μαγειρέψουμε με πολλούς τρόπους. Μπορεί δηλαδή να γίνει τηγανητή, πουρέ, ψητή στο φούρνο ή τη σχάρα, να την προσθέσουμε σε σαλάτες, σάλτσες, σούπες, πίτες και τάρτες.
Εσείς έχετε δοκιμάσει ποτέ ως τώρα γλυκοπατάτα σε οποιαδήποτε συνταγή; Γνωρίζατε για όλα τα παραπάνω εκπληκτικά οφέλη της;
Να είστε πάντα καλά και να έχετε μια πολύ όμορφη εβδομάδα και μήνα, με υγεία πάνω από όλα! 🙂
Καλωσορίσατε στην σελίδα μου! Είμαι η Δήμητρα Νάσιου, μένω στον πανέμορφο Βόλο και είμαι η δημιουργός και εκδότρια της ιστοσελίδας Rogmes (Ρωγμές). Χαίρομαι να βοηθώ τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την υγεία και τη διατροφή τους, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες, τις οποίες έχω συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την άσβεστη δίψα μου για γνώση. Χρησιμοποιώ καλλυντικά που δεν δοκιμάζονται σε ζώα, είμαι χορτοφάγος και λατρεύω τα ταξίδια.