21 Εύκολες Συμβουλές Στο Περπάτημα Για Απώλεια Βάρους & Υγεία

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Το περπάτημα για απώλεια βάρους είναι πραγματικά εφικτό, παρά το ότι, πολλοί από σας δεν το πιστεύετε.

Αλλάζοντας οι ηλικίες και μεγαλώνοντας σιγά σιγά, τα κιλά δυστυχώς αυξάνονται κι αυτά.

Όσο καλό μεταβολισμό και αν έχουμε.

Οπότε, χρειαζόμαστε κάποια εναλλακτική λύση εκτός από τη σωστή διατροφή. Μια εναλλακτική, που θα μας βοηθήσει σε μια φυσική και εύκολη απώλεια βάρους.

ΔιαφήμισηΓια εκατομμύρια χρόνια, στο μεγαλύτερο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας, το περπάτημα και το τρέξιμο ήταν το μόνο μέσο για να φτάσουμε από το σημείο Α στο σημείο Β.

Δυστυχώς όμως, τα τελευταία χρόνια δεν συμβαίνει πλέον αυτό για πολλά άτομα. Και φυσικά, είναι πολύ λανθασμένη επιλογή η έλλειψη άσκησης για το σώμα αλλά και τη γενική υγεία.

Επειδή το περπάτημα – ειδικά με γρήγορο ρυθμό – είναι ένας έμφυτος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να κάψουμε θερμίδες και να καεί επιπλέον το λίπος της κοιλιάς.

Το περπάτημα απαιτεί ελάχιστο εξοπλισμό, μπορεί να γίνει οπουδήποτε και είναι λιγότερο πιθανό να καταπονήσει τις αρθρώσεις με τον τρόπο που λειτουργεί. Και σίγουρα, όλοι θα θέλαμε ένα καλοσχηματισμένο σώμα, ίσως και με λίγες γραμμώσεις. Αλλά το να χρησιμοποιήσουμε καταρχήν τα πόδια μας γι αυτό, είναι ένα ξεκάθαρο ξεκίνημα.

Το περπάτημα είναι ένας εύκολος και φυσικός τρόπος να κάψουμε θερμίδες από το φαγητό που τρώμε και να αυξήσουμε τις καύσεις της κοιλιάς.

Μπορούμε λοιπόν να εστιάσουμε στο περπάτημα για απώλεια βάρους, απλά ακολουθώντας τις παρακάτω εύκολες συμβουλές.

Περπάτημα για απώλεια βάρους και σωστές καύσεις

Πριν λοιπόν αρχίσετε να δένετε τα παπούτσια σας για να βγείτε στο δρόμο, διαβάστε τις 21 αυτές εύκολες συμβουλές και απολαύστε γρήγορα αποτελέσματα.

1. Διαλέξτε τα σωστά παπούτσια

Παπούτσια για περπάτημαΟυσιαστικά, ο μόνος εξοπλισμός που είναι απαραίτητος για το περπάτημα (εκτός αν γίνεται στην παραλία) είναι τα παπούτσια.

Πιστεύω, ότι οι πιθανότητες να έχετε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που να είναι κατάλληλα για περπάτημα, είναι στο 90%. Τα παπούτσια για πεζοπορία έχουν ευέλικτες σόλες και σκληρά τμήματα πτέρνας για την αποφυγή πλευρικής κίνησης.

Όλες οι επίπεδες επιφάνειες, απαιτούν μόνο παπούτσια με χαμηλό τακούνι που να είναι άνετα, προστατευτικά και ελαφριά.

2. Δημιουργήστε μια λίστα τραγουδιών

Πριν να δέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια, σκεφτείτε τα τραγούδια που θέλετε να ακούσετε στο κινητό ή την όποια συσκευή σας.

Έχοντας μια όμορφη λίστα με τραγούδια στη βόλτα σας, θα σας παρακινήσει να πιέσετε λίγο περισσότερο τον εαυτό σας. Έτσι ώστε να πάτε πιο μακριά, χωρίς πιθανότατα, να παρατηρήσετε καν την επιπλέον απόσταση.

Ή αναζητήστε τραγούδια σε σταθμό της αρεσκείας σας, που θα σας βοηθήσουν να συγχρονίσετε την κίνηση σας με το ρυθμό.

Θα αισθανθείτε έτοιμοι να δοκιμάσετε επιπλέον χρόνους ή αποστάσεις και να ωθήσετε περισσότερο τον μεταβολισμό σας!

3. Να γνωρίζετε τη διαδρομή σας

Καλό είναι, να έχετε μια σαφή ιδέα για το πού θα περπατήσετε την κάθε μέρα. Έτσι θα νιώσετε άνετα και σίγουρα, γνωρίζοντας τι να περιμένετε καθώς περπατάτε και να μην σπαταλάτε καθόλου χρόνο ή διαδρομή.

Δοκιμάστε και επινοήστε μια σειρά από διαδρομές που θα ποικίλουν σε μήκος, βαθμό και έδαφος. Το να επιλέγετε μόνο συγκεκριμένες διαδρομές, μπορεί να σας αποτρέψει να κάνετε κάποιους επιπλέον χρόνους ή αποστάσεις.

4. Πιείτε πράσινο τσάι μετά το περπάτημα

Πράσινο τσάι για περπάτημα και απώλεια λίπουςΒραζιλιάνοι επιστήμονες, αποφάσισαν να κάνουν έρευνες με διαφορετικούς συμμετέχοντες στην κάθε μία και διαπίστωσαν τα εξής…

 • Όσοι κατανάλωναν τρία φλιτζάνια πράσινου τσαγιού κάθε μέρα για μια εβδομάδα, είχαν λιγότερους δείκτες κυτταρικής βλάβης που προκαλείται από την αντίσταση στην άσκηση. Αυτό σημαίνει ότι το πράσινο τσάι, μπορεί να μας βοηθήσει να ανακάμψουμε γρηγορότερα μετά από έντονο περπάτημα.
 • Στη δεύτερη μελέτη επέλεξαν διαφορετικούς συμμετέχοντες, που συνδύασαν μια καθημερινή συνήθεια με 4-5 φλιτζάνια πράσινου τσαγιού  και μια προπόνηση 25 λεπτών για 12 εβδομάδες. Αυτοί έχασαν κατά μέσο όρο δύο επιπλέον κιλά, από όσους ασκήθηκαν αλλά δεν έπιναν τσάι.
 • Οι τρίτοι συμμετέχοντες που πήραν μέρος και στις δύο δοκιμές, έχασαν έως και 4,5 κιλά σε μια εβδομάδα!

Αξίζει πραγματικά, να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη από το πράσινο τσάι, πίνοντας το μετά το περπάτημα για τουλάχιστον 7 συνεχόμενες ημέρες!

5. Ασκηθείτε με μια φίλη ή φίλο σας

Πολλές μελέτες επιβεβαιώνουν, ότι το να υπάρχει υποστήριξη από ένα επιπλέον άτομο ή ομάδα, είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου.

Επιπλέον, το να υπάρχει έστω και ένα άτομο μαζί σας σαν παρέα, βοηθά στη διατήρηση της απώλειας βάρους. Αποδεικνύεται επίσης, πως όσοι είναι μέρος ενός δικτύου κοινωνικής υποστήριξης, μπορούν να χάσουν περισσότερο βάρος από όσους αθλούνται ατομικά.

6. Επιλέξτε ο συναθλητής σας να έχει χιούμορ

Όχι, δεν είναι καθόλου αστείο!

Το γνήσιο γέλιο, μπορεί να προκαλέσει αύξηση κατά 10-20% της βασικής κατανάλωσης ενέργειας και του καρδιακού ρυθμού ανάπαυσης. Αυτό αποδείχθηκε, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Διεθνές Περιοδικό για την Παχυσαρκία.

Αυτό σημαίνει ότι μια ευχάριστη παρέα και γέλιο 10-15 λεπτών, θα μπορούσε να κάψει από 40 έως 170 θερμίδες!

7. Να είστε προετοιμασμένοι για τις καιρικές συνθήκες

Δεν ζούμε όλοι στις ίδιο κλίμα, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

Δεν θα πρέπει να αφήνετε τις συνθήκες του καιρού, όπως τη ζέστη, το κρύο, την υγρασία και τη βροχή ή τον παγωμένο καιρό να σας εμποδίζει να περπατάτε.

Επιλέξτε απλά το σωστό ρουχισμό για το είδος του καιρού στην περιοχή σας και στην αντίστοιχη εποχή του έτους.

Περπάτημα για απώλεια βάρους

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια ενός κύματος καύσωνα, περπατήστε πριν ο ήλιος πάει πολύ ψηλά στον ουρανό. Κατά τη διάρκεια ψυχρών καιρικών συνθηκών, κάντε το αντίθετο.

Ένας καλός περιπατητής, θα εκμεταλλευτεί αυτές τις ιδιαίτερες ευκαιρίες για κάψιμο λίπους, ειδικά της κοιλιάς.

8. Η καλύτερη ώρα είναι πριν το πρωινό

Σύμφωνα με τον προπονητή ολιστικής υγείας Seth Santoro, η καλύτερη στρατηγική για τη μείωση του σωματικού λίπους, είναι να γυμναστείτε αμέσως μετά το ξύπνημα.

Όπως αναφέρει ο Santoro, “το σώμα μας είναι ήδη σε έλλειμμα θερμίδων μετά τον ύπνο και θα ανεβάσει κι άλλο την ικανότητα καύσης λίπους του σώματός μας. Τα επίπεδα γλυκόζης εξαντλούνται κατά τη διάρκεια του ύπνου και έτσι το σώμα μας θα χρησιμοποιήσει το λίπος του ως πηγή ενέργειας.”

Θα μου πείτε, “πόσοι μπορούν να το κάνουν αυτό”; Είτε λόγω έλλειψης χρόνου είτε λόγω άλλων οικογενειακών συνθηκών.

Τουλάχιστον κάντε το, όσοι μπορείτε!

Κι εγώ τώρα που το σκέφτομαι …δεν θυμάμαι πόσο καιρό έχω να αθληθώ πρωί. Θυμάμαι όμως, ότι σε όλη τη διάρκεια της μέρας τότε, αισθανόμουν πολύ ωραία.

Ίσως θα πρέπει να το ξεκινήσω και πάλι! 🙂

Πιείτε 2-3 ποτήρια νερό ή φάτε μια μπανάνα για ενέργεια …και ξεκινήστε!

Στο Πανεπιστήμιο Appalachian State University στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, δημοσιεύθηκε μια έρευνα με τα ποσοστά να είναι υπέρ της πρωινής άσκησης. Στην μελέτη αυτή , εθελοντές έκαναν διάδρομο στις 7 πμ, στη 1 μμ και στις 7 μμ. Βρέθηκε ότι όσοι αθλήθηκαν το πρωί, παρουσίασαν μείωση της αρτηριακής πίεσης και κοιμόντουσαν πλέον περισσότερο και καλύτερα. Επιπλέον, είχαν πιο ισορροπημένους κύκλους στον ύπνο τους σε όλη τη διάρκεια της μέρας.

9. Περπατήστε ζωηρά

Περπατήστε σαν να θέλετε να προλάβετε μια πτήση στο αεροδρόμιο.

Εάν είστε πάνω από 70 κιλά, περπατώντας ζωηρά (3,5 χιλιόμετρα ανά ώρα), θα κάψετε περίπου 300 θερμίδες την ώρα. Αν περπατάτε ζωηρά 30 λεπτά κάθε μέρα σε μια επίπεδη επιφάνεια, θα έχετε κάψει 1.050 θερμίδες μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μελέτες δείχνουν, ότι αυτό το είδος εβδομαδιαίας δαπάνης θερμίδων, βοηθά στην προστασία από τις καρδιακές παθήσεις.

Φυσικά, πιθανότατα σύντομα θα αρχίσετε να παρατηρείτε ότι φαίνεστε και νιώθετε πολύ διαφορετικά.

10. Αλλάξτε το περπάτημα σας

Ερευνητές έχουν διαπιστώσει, ότι το περπάτημα για απώλεια βάρους σε ποικίλες ταχύτητες, μπορεί να κάψει έως 20% περισσότερες θερμίδες σε σύγκριση με τη διατήρηση σταθερού ρυθμού.

Μια μελέτη του 2015, από το κρατικό πανεπιστήμιο του Οχάιο, είναι από τις πρώτες που μετρούν το μεταβολικό κόστος ή τις θερμίδες που καίγονται, αλλάζοντας τις ταχύτητες περπατήματος.

Το καλύτερο είναι να περπατάτε βιαστικά για 30 λεπτά, κατόπιν να ελαττώνετε το βηματισμό και μετά ανά 10λεπτα να επιταχύνετε και να επιβραδύνετε ξανά.

11. Επιταχύνετε αλλά με σωστό τρόπο

Αν θέλετε να αυξήσετε το ρυθμό σας στο περπάτημα για απώλεια βάρους, υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνετε:

 • μπορείτε να κάνετε περισσότερα βήματα ή
 • να πετύχετε πιο γρήγορους ρυθμούς

Οι ειδικοί λένε ότι είναι καλύτερο, να κάνετε περισσότερα βήματα (μεγαλύτερες αποστάσεις), επειδή η επιτάχυνση του βήματος μπορεί να αυξήσει την πίεση στα πόδια σας.

12. Να πίνετε νερό στη διάρκεια του περπατήματος

Η γρήγορη απώλεια βάρους, θα γίνει ευκολότερη με κατανάλωση νερού στη διάρκεια του περπατήματος.

Περπάτημα για απώλεια βάρους-τσαντάκι για νερόΣύμφωνα με μια μελέτη στο περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, το νερό μπορεί να αυξήσει το ρυθμό με τον οποίο οι υγιείς άνθρωποι καίνε θερμίδες. Οι συμμετέχοντες έπιναν περίπου 2 ψηλά ποτήρια νερό και οι μεταβολικοί ρυθμοί τους αυξήθηκαν κατά 30%.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η αύξηση της πρόσληψης νερού κατά 1,5 λίτρα την ημέρα (περίπου 6 ποτήρια), καίει επιπλέον 17,400 θερμίδες κατά τη διάρκεια του έτους. Δηλαδή, μια απώλεια βάρους περίπου πέντε κιλών.

Τώρα φανταστείτε τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων του νερού για απώλεια βάρους, με το μεταβολισμό που ενισχύεται από το περπάτημα.

13. Μην μένετε μόνο στο προγραμματισμένο περπάτημα

Επιπλέον ευκαιρίες για καύση λίπους, μπορούν να υπάρξουν αν μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο στο σπίτι ή να ανεβείτε με τις σκάλες αντί για τον ανελκυστήρα ή τις κυλιόμενες σκάλες.

Επίσης, αν μπορέσετε να κάνετε το ένα μίλι …δύο, αν περπατήσετε για τη στάση του λεωφορείου ή του τρένου και αν κατεβείτε 1-2 στάσεις πιο πριν από τον τελικό σας προορισμό.

Αυτό το σκεπτικό θα σας βοηθήσει στο περπάτημα για απώλεια βάρους, αλλά θα σας βάλει και σε ένα διαφορετικό τρόπο άσκησης, εκτός ρουτίνας.

14. Περπατήστε σε κάποιο λόφο

Περπατώντας με γρήγορο ρυθμό πάνω σε ένα λόφο, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα που μπορείτε να κάνετε ανά διαστήματα.

Αντί για το καθιερωμένο περπάτημα στο πεζοδρόμιο ή σε επίπεδο έδαφος, δοκιμάστε την ανηφόρα ενός λόφου.

Οι μύες των ποδιών σας θα σας ευχαριστούν, αν γέρνετε ελαφρά προς τα εμπρός όταν περπατάτε στην ανηφόρα. Τα γόνατα σας θα σας ευγνωμονούν επίσης, αν επιβραδύνοντας το ρυθμό σας, λυγίζετε ελαφρώς τα πόδια σας και κάνετε μικρότερα βήματα όταν κατεβαίνετε τους λόφους αυτούς.

Πρόγραμμα για απώλεια βάρους και λίπους

15. Υπολογίστε το χρόνο που περπατάτε

Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες υγείας, προσφέρουν τώρα οικονομικά κίνητρα για τα μέλη που μπορούν να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο αριθμό βημάτων σε μια μέρα.

Αυτό συμβαίνει, επειδή γνωρίζουν ότι το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτρέψουμε την παχυσαρκία και τις ασθένειες.

Δεν υπάρχει κανένας ιδανικός αριθμός, για το πόσα ημερήσια βήματα είναι τα ιδανικά. Οι Ιάπωνες όμως, που ασχολούνται πολύ με θέματα υγείας, συμβουλεύουν τα 10.000 βήματα ως τελικό στόχο.

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να μάθετε πόσα βήματα προχωράτε: πάρτε ένα βηματόμετρο. Είναι σχετικά φθηνό και θα μπορούσε να σας παρακινήσει τελικά, να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Κρατήστε χρόνο στο περπάτημα

16. Καταργήστε τα “αθλητικά” ποτά

Παρατηρείτε ότι συνήθως οι αθλητές καταναλώνουν “αθλητικά” ή βιταμινούχα (ισοτονικά) ποτά κατά το περπάτημα.

Κι όμως, …αυτό είναι λάθος!

Όπως λέει μια πολύ γνωστή διατροφολόγος της Ν. Υόρκης, η Leah Kaufman: “πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι χρειάζονται αυτά τα ζαχαρούχα ποτά μετά από έντονες προπονήσεις. Η αλήθεια όμως είναι, ότι αυτά τα ποτά έχουν συχνά περισσότερες θερμίδες από ό, τι πραγματικά καίγονται. Πολλές φορές τα ποτά αυτά χρειάζονται λόγω του κινδύνου αφυδάτωσης, αλλά μόνο αν αθλείστε με αυξημένο καρδιακό ρυθμό για τουλάχιστον μία ώρα”.

17. Καταναλώστε αμύγδαλα

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2003, μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων που είναι πλούσια σε αμύγδαλα θα μπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση της απώλειας βάρους.

Τα καλά μονοακόρεστα λίπη στα αμύγδαλα έχουν επίδραση στα επίπεδα ινσουλίνης, λένε οι επιστήμονες.

Αλλά επίσης, δίνουν στον οργανισμό μας ένα αίσθημα χορτασμού, που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να τα υπερκαταναλώσετε.

Έχετε λοιπόν μαζί στη βόλτα σας, ένα μικρό σακουλάκι με αμύγδαλα και αρχίστε να τα τρώτε μόλις αισθανθείτε πεινασμένοι!

18. Ξεκινήστε με ένα ημερολόγιο άθλησης

Ημερολόγιο για περπάτημαΗ τήρηση ενός ημερολογίου για το περπάτημα ή την άθληση σας γενικά, είναι μια αλλαγή που μπορείτε να κάνετε για το νέο έτος.

Έχει επίσης αποδειχθεί, ότι αυξάνει την αποτελεσματικότητα ενός προγράμματος γυμναστικής και ειδικά το περπάτημα, κατά 47%!

Παρακολουθήστε σε αυτό, τις ημέρες που γυμναστήκατε, την ώρα της ημέρας ή της νύχτας, την απόσταση και το χρόνο για να ολοκληρώσετε κάθε προσπάθεια σας. Γράψτε επίσης, την πορεία στην οποία πραγματοποιήσατε το περπάτημα σας και το εβδομαδιαίο βάρος σας.

19. Περπατήστε την ημέρα για να τρώτε λιγότερο

Προσπαθήστε να περπατάτε στο φως της ημέρας.

Γιατί;

Λοιπόν, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στη Διεθνή Εφημερίδα της Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού, οι ενήλικες που έχουν υποστεί στέρηση ύπνου και είχαν εκτεθεί σε αχνό φως μετά το ξύπνημα, είχαν χαμηλότερες συγκεντρώσεις της ορμόνης του λίπους (λεπτίνη).

Ενώ, οι ασθενείς που αντίκριζαν φυσιολογικό φως ημέρας είχαν μεγαλύτερα επίπεδα συγκέντρωσης της λεπτίνης.

Βγαίνοντας λοιπόν περισσότερο στο φως της ημέρας, θα καταφέρετε να πετύχετε μεγαλύτερη απώλεια βάρους, ενώ θα κάνετε ένα βήμα περισσότερο προς ένα λεπτότερο και υγιέστερο μέλλον.

20. Μην τρώτε περισσότερο από τις καύσεις σας

Το 70-75% των θερμίδων που καταναλώνουμε καθημερινά, είναι απαραίτητο για τις βασικές μεταβολικές μας λειτουργίες.

Όταν ασκούμε πολύ περισσότερη ενέργεια, ο οργανισμός μας “φωνάζει” για να πάρει περισσότερο καύσιμο, συνήθως με πόνους στο στομάχι μας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, πολλές φορές μπορεί να υπονομεύουμε την προσπάθεια στο περπάτημα για απώλεια βάρους.

Πως;

Καταναλώνοντας τρόφιμα που είναι πραγματικά πικάντικα και αλμυρά ή με περιττές ποσότητες τροφής.

Όταν η πείνα προκαλείται από την άσκηση, να αυξάνετε την πρόσληψη θερμίδων μόνο έως και 20-30%, από ό, τι λέει το πρόγραμμα θερμίδων σας.

21. Περπατήστε για αποβολή του στρες

Περπάτημα για νευρικότητα & άγχοςΤο βιαστικό περπάτημα ή το τρέξιμο, πραγματικά μας κάνει να ηρεμούμε προκαλώντας νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο που χαλαρώνουν τις αισθήσεις.

Και αυτή η πρόσφατη μελέτη, είναι μια πολύ καλή είδηση για τους στόχους απώλειας βάρους σας.

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει το σώμα να μεταβολίζει τα τρόφιμα πιο αργά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Biological Psychiatry.

Αυτό που κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα, είναι ότι τα τρόφιμα που θέλουμε όταν είμαστε αγχωμένοι, συνήθως είναι λιπαρά και γεμάτα ζάχαρη.

Τελευταίες πινελιές

Όσοι είστε ακόμη αρχάριοι στο περπάτημα, μπορείτε να αρχίσετε με 15-20 λεπτά για τρεις φορές την εβδομάδα.

Σταδιακά, μπορείτε να αυξάνετε τα λεπτά σε 30-60 ή να αυξήσετε τις ημέρες άθλησης.

Η απώλεια βάρους που θα έχετε, εξαρτάται από το δικό σας βάρος σώματος, το ρυθμό που θα περπατάτε, αλλά και τις ημερήσιες διατροφικές σας επιλογές!

Για αυτό ανέφερα παραπάνω, πως πολύ καλή κίνηση θα ήταν να ενημερώνετε ένα ημερολόγιο άσκησης.

ΔιαφήμισηΔιαφήμιση

Μπορεί να επιλέξουμε το περπάτημα για απώλεια βάρους, αλλά σκεφτείτε και πόσα άλλα οφέλη μπορεί να μας προσφέρει.

Θα τονώσουμε τους μύες των ποδιών μας, θα βελτιώσουμε την καρδιαγγειακή υγεία μας και θα έχουμε επιλέξει έναν από τους ασφαλέστερους τρόπους άσκησης.

Το περπάτημα ως μια αερόβια άσκηση, συμβάλει στη βελτίωση της αντοχής μας, παράλληλα με το κάψιμο θερμίδων.

Και τώρα εσείς…

Πως σας φαίνεται το περπάτημα για απώλεια βάρους σαν ιδέα; Θα μπορούσατε να το προσπαθήσετε σαν αρχή άσκησης, αν ακόμη δεν το έχετε ενσωματώσει στο καθημερινό σας πρόγραμμα;

Αφήστε αν θέλετε την πολύτιμη γνώμη σας, αλλά και οποιαδήποτε ερώτηση σας δημιουργήθηκε.

Να είστε πάντα καλά και να αγαπάτε το σώμα σας!

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Ευχαριστώ πολύ και Καλή Χρονιά να έχετε! Χαίρομαι που σας άρεσαν!

 • >