Διατροφή Για Αδυνάτισμα Με 17 Απλούς Τρόπους

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Η διατροφή για αδυνάτισμα και απώλεια λίπους δεν πρέπει να είναι πολύπλοκη.

Υπάρχουν μερικοί -πραγματικά- φυσικοί τρόποι στη διατροφή για αδυνάτισμα και απώλεια λίπους, που υποστηρίζονται μάλιστα από την επιστήμη.

Επιπλέον, υπάρχουν κάποιες καθημερινές συνήθειες που δεν αφορούν τη διατροφή, αλλά τον τρόπο ζωής μας γενικά και μπορούν επίσης, να εμποδίσουν το αδυνάτισμα.

Επειδή ακόμη και η βιομηχανία απώλειας βάρους, είναι γεμάτη από παρανοήσεις και μύθους.

ΔιαφήμισηΌτι φταίει μόνο η ζάχαρη… ότι φταίνε οι υδατάνθρακες… ότι φταίει…

Μήπως θα πρέπει να μετράτε τις θερμίδες ή μήπως δεν θα πρέπει να τις μετρήσετε;

Τι όμως από όλα αυτά είναι πράγματι αλήθεια;

Είναι τόσες πολλές οι ερωτήσεις, που οι απαντήσεις τους μπερδεύουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο. Ενώ θα έπρεπε να βοηθήσουν και να διευκολύνουν όσους θέλουν να χάσουν βάρος, ώστε να καταλάβουν ποιες σωστές κινήσεις είναι απαραίτητες.

Είτε αυτές αφορούν τη διατροφή, είτε τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσης, είτε το σωστό έλεγχο των ορμονών σας.

Υπάρχουν λοιπόν μερικοί τρόποι, που έχουν μάλιστα εγκριθεί και επιβεβαιωθεί από επιστημονικά στοιχεία, που θα σας αναφέρω παρακάτω.

Δεν είναι λοιπόν απλά θεωρίες, αλλά έχουν διαπιστωθεί μέσα από χρονοβόρες επιστημονικές μελέτες.

17 τρόποι στη διατροφή για αδυνάτισμα (και όχι μόνο)

Αυτούς λοιπόν τους 17 τρόπους που βασίζονται σε επιστημονικές μελέτες και άρθρα, θα αναλύσουμε στο σημερινό αυτό άρθρο. Είναι ίσως, όλα όσα μπορούν να σαμποτάρουν το μεταβολισμό σας και να αποτρέψουν την απώλεια βάρους.

1. Πίνετε πολύ νερό, ειδικά σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας

Όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να πίνουν περισσότερο νερό, ειδικά όταν επιλέγουν συγκεκριμένη διατροφή για αδυνάτισμα.

Δεν γνωρίζουν όμως, ότι θα πρέπει να το πίνουν σε συγκεκριμένες στιγμές της ημέρας. Έτσι ώστε, να μεγιστοποιούνται τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πίνοντας ενάμιση ποτήρι νερό (περίπου 350 γρ.) πριν από ένα γεύμα, έχει αποδειχθεί ότι βοηθά να χάσετε 44% περισσότερο βάρος (μελέτη).

Έχει επίσης αποδειχθεί, ότι η κατανάλωση δύο ποτηριών νερού (500 γρ.) πριν από κάθε γεύμα, αυξάνει το μεταβολισμό μας έως και 30% (μελέτη). Ειδικά όταν το νερό, βρίσκεται σε κανονική θερμοκρασία δωματίου (όχι κρύο).

Η έρευνα έδειξε ότι στους άνδρες, τα λιπίδια τροφοδότησαν κυρίως την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού.

Αντίθετα, στις γυναίκες οι υδατάνθρακες χρησιμοποιήθηκαν κυρίως ως πηγή ενέργειας.

Αυτό οδήγησε στο συμπέρασμα ότι, η κατανάλωση 2 λίτρων νερού ανά ημέρα, θα καταναλώσει επιπλέον ενέργεια κατά περίπου 96 θερμίδες (400 kJ). Επομένως, η θερμότητα του νερού πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια προγραμμάτων απώλειας βάρους.

2. Πηγαίνετε νωρίς για ύπνο

Μια άλλη υποτιμημένη συμβουλή για την απώλεια βάρους, είναι το να πάτε για ύπνο νωρίτερα, ώστε να απολαύσετε καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Η έλλειψη ύπνου και η παχυσαρκία είναι ιδιαίτερα συσχετισμένα γεγονότα, με 89% αυξημένο κίνδυνο για τα παιδιά και 55% αυξημένο κίνδυνο για τους ενήλικες.

Τα κλειδιά για να έχετε έναν καλό βραδινό ύπνο, είναι το να διατηρήσετε το δωμάτιο σας με θερμοκρασία στους 21°C και κάτω. Κλείνοντας όλα τα φώτα, κάνοντας το δωμάτιο σας εντελώς σκοτεινό και χωρίς να χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικές συσκευές για μία ώρα πριν από τον ύπνο (μελέτη).

Επειδή, όπως αναφέρει η μελέτη αυτή, ο ύπνος είναι ένας σημαντικός διαμορφωτής της νευροενδοκρινικής λειτουργίας. Ο μεταβολισμός της γλυκόζης και η απώλεια ύπνου, έχουν ως αποτέλεσμα μεταβολικές και ενδοκρινικές αλλοιώσεις.

Συμπεριλαμβάνοντας τη μειωμένη ανοχή στη γλυκόζη, τη μειωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη και τις αυξανόμενες νυκτερινές συγκεντρώσεις κορτιζόλης. Επιπλέον, δημιουργείται αυξημένη πείνα και υπερβολική όρεξη.

3. Επιλέξτε περισσότερες πρωτεΐνες στη διατροφή για αδυνάτισμα

Προσθέστε απλά πρωτεΐνες στη διατροφή σας, ακόμη και χωρίς να αλλάξετε τίποτα άλλο!

Είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να χάσετε βάρος.

Διατροφή για αδυνάτισμα - σολομόςΜια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, ενισχύει το μεταβολισμό κατά 100 θερμίδες (μελέτη). Οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν περισσότερη πρωτεΐνη, κατανάλωναν τελικά λιγότερες θερμίδες την ημέρα (μελέτη).

Οι καλύτερες πηγές πρωτεϊνών για την υγεία σας είναι ο σολομός, το άπαχο βιολογικό κοτόπουλο και τα ολόκληρα αυγά.

Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές πρωτεϊνών και για τους χορτοφάγους. Όπως είναι, το μπρόκολο, το σπανάκι, οι πατάτες, τα κάσιους, τα αμύγδαλα, τα ρεβίθια, οι φακές, τα φασόλια, κλπ.

4. Πιείτε σκέτο καφέ

Ο καφές έχει κάποια οφέλη για την υγεία, ανάλογα βέβαια με την επιλογή του καφέ που θα κάνετε.

Ο καφές περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει πάνω από 1.000 διαφορετικά αντιοξειδωτικά στους κόκκους καφέ (μελέτη)!

Έχει επίσης αποδειχθεί ότι ενισχύει το μεταβολισμό κατά 3-11% και αυξάνει την καύση λίπους κατά 10-29% (μελέτη).

Βεβαιωθείτε όμως, ότι έχετε επιλέξει ένα βιολογικό μίγμα καφέ χωρίς φυτοφάρμακα και επικίνδυνους καρκινογόνους παράγοντες. Έτσι ώστε να είστε σίγουροι, ότι δεν κάνετε μεγαλύτερο κακό στην υγεία σας.

5. Αποφύγετε εντελώς τη ζάχαρη στη διατροφή για αδυνάτισμα

Όσο και αν δεν σας αρέσει αυτό που σας λέω, το πιο επιβλαβές συστατικό στη σύγχρονη διατροφή είναι η ζάχαρη.

Ειδικά η λευκή ζάχαρη που το μόνο που προσφέρει είναι προβλήματα υγείας, λίπος και κιλά.

Η ζάχαρη συνδέεται στενά με τον διαβήτη τύπου ΙΙ, την παχυσαρκία, τις καρδιακές παθήσεις και πολλές άλλες επικίνδυνες ασθένειες. Οι οποίες, συνήθως προκαλούνται από την αύξηση του σωματικού βάρους (μελέτη).

Δεν υπάρχει περίπτωση, να θέλετε να κάνετε σωστή διατροφή για αδυνάτισμα και να τρώτε ζάχαρη.

Η μείωση της προσθήκης ζάχαρης (στα φρούτα είναι ιδανική), είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στην υγιεινή απώλεια βάρους.

6. Κρατήστε την ινσουλίνη μειωμένη, αποφεύγοντας τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες

Οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες, όπως σάκχαρα και λευκά σιτηρά, προκαλούν μεγάλη αύξηση της ινσουλίνης και του σακχάρου στο αίμα.

Αυτό οδηγεί σε αυξημένη πείνα και σε αναγκαστική αύξηση της κατανάλωσης τροφών. Επιπλέον, οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες έχουν συνδεθεί με την παχυσαρκία σε πολλαπλές μελέτες (μελέτη).

diabetesΣτη μελέτη αυτή το συμπέρασμα ήταν, πως η γρήγορη απορρόφηση της γλυκόζης μετά την κατανάλωση γευμάτων υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, προκαλεί μια σειρά ορμονικών και μεταβολικών αλλαγών.

Αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν και βοηθούν στην υπερβολική πρόσληψη τροφής, ειδικά σε παχύσαρκα άτομα.

Το κλειδί είναι να καταναλώνουμε ίνες με υδατάνθρακες στη φυσική τους κατάσταση.

Τρόφιμα όπως καστανό ρύζι, ολόκληρες πατάτες και φρούτα είναι καλοί υδατάνθρακες, επειδή οι ίνες τους εμποδίζουν την αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

7. Συμπληρώστε πιπέρι καγιέν στο φαγητό

Οι πιπεριές καγιέν (τσίλι) βοηθούν στην φυσική απώλεια βάρους επειδή περιέχουν καψαϊκίνη.

Αυτή η ένωση ενισχύει το μεταβολισμό του οργανισμού και μειώνει την όρεξη για καλύτερο έλεγχο της επιθυμίας (μελέτη).

Η έρευνα αυτή έδειξε, ότι η κατανάλωση κόκκινης καυτερής πιπεριάς, μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση της όρεξης. Επιπλέον, μπορεί να κάψει περισσότερες θερμίδες μετά από ένα γεύμα, ειδικά για άτομα που δεν καταναλώνουν αυτό το μπαχαρικό τακτικά.

Ο ευκολότερος τρόπος για να κερδίσετε περισσότερα από τη διατροφή σας, είναι μέσω της προσθήκης καυτερής σάλτσας στα γεύματα σας. Ή με την προσθήκη αλεσμένης πιπεριάς καγιέν στο γεύμα σας.

Προσέξτε απλά να μην προσθέσετε πάρα πολύ, επειδή μπορεί να γίνει πραγματικά πικάντικη, πολύ γρήγορα!

8. Χρησιμοποιήστε ένα ημερολόγιο τροφίμων

Το να συνειδητοποιήσετε την ποσότητα των τροφίμων που καταναλώνετε, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την απώλεια βάρους.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει, ότι οι άνθρωποι που διαβάζουν τα περιοδικά υγιεινής διατροφής, καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες (μελέτη).

Η έρευνα έδειξε, ότι οι φωτογραφίες φαγητών μπορούν να μεταβάλουν τις συμπεριφορές που σχετίζονται με τις επιλογές των τροφίμων.

Επίσης, είναι πιο εύκολο να γίνει από γραπτά ημερολόγια, επειδή λειτουργούν θετικά στην απόφαση σας για το τι πρέπει να καταναλώσετε.

9. Γυμναστείτε με βάρη

Όταν χάσετε βάρος, το σώμα σας θα επιβραδύνει το μεταβολισμό του, ως απάντηση στη δίαιτα.

Διατροφή για αδυνάτισμα - βάρηΗ γυμναστική με βάρη, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπολεμήσετε αυτό το πρόβλημα. Επειδή προσθέτουν άπαχους μύες και διατηρούν το μεταβολισμό υψηλό, ακόμη και όταν κάνετε δίαιτα (μελέτη).

Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι τα μέτρια επίπεδα θερμιδικού περιορισμού, αερόβιας άσκησης και αντιστάσεων, είναι εξίσου αποτελεσματικά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας, ενώ ενθαρρύνουν την απώλεια κιλών.

Η γυμναστική λοιπόν με βάρη 2 φορές την εβδομάδα, είναι το μόνο που χρειάζεται για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

10. Πιείτε πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι μια εξαιρετική λύση απώλειας βάρους, λόγω των επιδράσεων του στο μεταβολισμό, τον έλεγχο της όρεξης και την καύση λίπους.

Περιέχει επίσης κατεχίνες, οι οποίες ενισχύουν την επίδραση καύσης του λίπους της καφεΐνης (μελέτη).

Το πράσινο τσάι βελτιώνει τη διατήρηση του βάρους μέσω της θερμογένεσης, την οξείδωση του λίπους και την αποθήκευση μάζας χωρίς λιπαρά.

Συνολικά, τα συστατικά του πράσινου τσαγιού, έχουν τη δυνατότητα να παράγουν σημαντικά αποτελέσματα στους μεταβολικούς στόχους, όπως η θερμογένεση και η οξείδωση του λίπους.

Πίνετε λοιπόν ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι τακτικά ή προσθέστε το σε smoothie, ώστε να μεγιστοποιήσετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

11. Ποτέ μην πίνετε τις θερμίδες σας στη διατροφή για αδυνάτισμα

Αναψυκτικά με ζάχαρη ή γλυκαντικά, χυμοί φρούτων και ενεργειακά ποτά, είναι μερικοί από τους χειρότερους εχθρούς απώλειας βάρους στη σύγχρονη διατροφή.

18 “Υγιεινές τροφές” που δεν πρέπει να φάτε ποτέ

Οι χυμοί φρούτων, όπως ο χυμός πορτοκαλιού, ο χυμός μήλων κ.λπ., έχουν σχεδόν όμοιες ποσότητες ζάχαρης σε σύγκριση με τα αναψυκτικά (μελέτη).

Έστω κι αν περιέχουν φυσική ζάχαρη, είναι σημαντικός παράγοντας στη διατροφή για αδυνάτισμα.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η μελέτη, τα υγρά έχουν μικρότερο αποτέλεσμα κορεσμού από ό, τι τα στερεά τρόφιμα. Με συνέπεια οι υπερβολικές θερμίδες που καταναλώνονται σε υγρή μορφή, να μην αντισταθμίζονται πλήρως με τη μείωση της πρόσληψης άλλων τροφίμων.

Τα στοιχεία δείχνουν, ότι τα μη αλκοολούχα ποτά συμβάλλουν σε σημαντικό ποσοστό της ημερήσιας πρόσληψης ζάχαρης και έχουν μικρή διατροφική ωφέλεια.

Προτιμήστε λοιπόν, να τρώτε ολόκληρα φρούτα και επιλέξτε φυσικές πηγές ενέργειας με ένα φλιτζάνι σκέτο καφέ ή πράσινο τσάι.

12. Φάτε αργά και απολαύστε το φαγητό σας

Χρειάζονται 20 λεπτά για να επικοινωνήσει το στομάχι με τον εγκέφαλο και να δείξει ότι είναι χορτάτο.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τρώγοντας αργά, αυξάνεται η παραγωγή ορμονών απώλειας βάρους και προκαλείται μείωση της κατανάλωσης θερμίδων (μελέτη).

Για αυτό, κάντε τουλάχιστον 5 αργά μασήματα, απολαμβάνοντας τη γεύση κάθε μπουκιάς και γενικά το φαγητό σας πριν να το καταπιείτε.

13. Μαγειρέψτε με λάδι καρύδας

Το έλαιο καρύδας είναι λίπος τριγλυκεριδίων μεσαίας αλυσίδας, που διαφέρει από άλλες πηγές λιπών.

Αυτά τα λιπαρά όπως της καρύδας, ενισχύουν το μεταβολισμό κατά 120 θερμίδες ημερησίως. Επίσης μειώνουν την όρεξη, βοηθώντας να καταναλώνουμε μέχρι και 256 λιγότερες θερμίδες την ημέρα (μελέτη).

λάδι καρύδας για διατροφή για αδυνάτισμαΤο έλαιο καρύδας είναι πολύ διαφορετικό από τα περισσότερα άλλα μαγειρικά έλαια, επειδή περιέχει μια μοναδική σύνθεση λιπαρών οξέων.

Είναι μια εξαιρετική λύση όταν πρόκειται για διατροφή για αδυνάτισμα και όχι μόνο για αυτό.

Τα λιπαρά οξέα του είναι περίπου 90% κορεσμένα. Είναι μοναδικό, ίσως λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λαυρικό οξύ, το οποίο αποτελεί περίπου το 40% της συνολικής περιεκτικότητας του σε λίπος.

Αυτό καθιστά το έλαιο καρύδας εξαιρετικά ανθεκτικό στην οξείδωση σε υψηλή θερμότητα. Για το λόγο αυτό, είναι πιο κατάλληλο για μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως στο τηγάνισμα.

14. Φάτε περισσότερα λαχανικά

Αυτό σίγουρα δεν χρειάζεται να μας το επιβεβαιώσει η επιστήμη, αλλά είναι γεγονός υποστηριζόμενο από την επιστήμη.

Τα λαχανικά περιέχουν φυτικές ίνες, νερό και θρεπτικές ουσίες χαμηλές σε θερμίδες. Τα άτομα που τρώνε περισσότερα λαχανικά, δεν προκαλεί έκπληξη ότι, ζυγίζουν πάντα λιγότερο (μελέτη).

Είναι δύσκολο να μην χάσετε κιλά επιλέγοντας λαχανικά, που μας προστατεύουν από την παχυσαρκία.

Εστιάστε μάλιστα την προσοχή σας περισσότερο, στην κατανάλωση σκούρων φυλλώδη λαχανικών σε κάθε γεύμα, καθώς είναι τα πιο θρεπτικά.

Πρόγραμμα για απώλεια βάρους και λίπους

15. Χρησιμοποιήστε μπολ για έλεγχο μερίδας

Ένα διασκεδαστικό μικρό τέχνασμα για τον εγκέφαλο, για κατανάλωση λιγότερων θερμίδων, είναι η χρήση μικρών δοχείων/μπολ για τα γεύματα σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα μπολ, για να εξασφαλίσετε ότι τρώτε ένα ισορροπημένο γεύμα κάθε φορά! Έτσι ώστε, να ακολουθήσετε σωστά βήματα στη διατροφή για αδυνάτισμα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Είναι περίεργο, αλλά φαίνεται να λειτουργεί απόλυτα, προκαλώντας τα άτομα να τρώνε πολύ λιγότερο φαγητό (μελέτη).

16. Φάτε αυγά το πρωί

Τα ολόκληρα αυγά είναι ήδη ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο.

Διατροφή για αδυνάτισμα - πρωινό με αυγά

Γνωρίζατε όμως, ότι έχουν επιπλέον οφέλη για τον οργανισμό όταν πρόκειται για απώλεια βάρους;

Η κατανάλωση αυγών με δημητριακά ολικής αλέσεως για πρωινό, έχει αποδειχθεί ότι μας βοηθά να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες την ημέρα (μελέτη)

Μην φοβάστε πλέον να φάτε ολόκληρα τα αυγά, επειδή οι τελευταίες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι δεν αυξάνουν την κακή χοληστερόλη.

17. Επιλέξτε σωστή διατροφή για αδυνάτισμα

Στη σωστή διατροφή για αδυνάτισμα, το πρόβλημα με τις περισσότερες δίαιτες, είναι ότι δεν λειτουργούν μακροπρόθεσμα.

Μελέτες δείχνουν πως η αυστηρή δίαιτα, είναι ένας σταθερός προγνωστικός παράγοντας μελλοντικής αύξησης βάρους (μελέτη). Όσο αυστηρότερη είναι μια δίαιτα, τόσο ευκολότερα θα επανέλθουν μελλοντικά τα κιλά σας.

Για αυτό, εστιάστε περισσότερο στην κατανάλωση υγιεινών τροφών και μην ακολουθήσετε μια πολύ αυστηρή και περιοριστική διατροφή.

Μια εξαιρετική λύση στη διατροφή για αδυνάτισμα είναι η διακοπτόμενη δίαιτα, η οποία δεν θεωρεί το φαγητό ως εχθρό. Αντίθετα, βοηθά στην απόλυτα υγιεινή απώλεια βάρους και λίπους, στην επανεκκίνηση του μεταβολισμού και στη βελτίωση προβλημάτων υγείας.

Τελευταίες σκέψεις στη διατροφή για αδυνάτισμα…

Όταν λέμε διατροφή για αδυνάτισμα, εννοούμε σωστές διατροφικές επιλογές.

Δεν χρειάζονται επίπονες δίαιτες με στέρηση τροφών και εντατική γυμναστική. Απλά χρειάζονται λίγα σταθερά βήματα και θέληση για να μάθετε πως θα πρέπει να ετοιμάζετε την κάθε διατροφική σας ημέρα.

ΔιαφήμισηΟ Joshua C. Klapow, Ph.D., κλινικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ αναφέρει πως:

“Το κλειδί για να παραμείνετε στα κίνητρα απώλειας βάρους, είναι παρόμοιο με το ποσό των καυσίμων σε ένα αυτοκίνητο. Δεν χρειάζεται να είναι γεμάτο το δοχείο καυσίμων για να οδηγείτε, απλά πρέπει να φροντίζετε να μην τρέξει άδειο”!

Διαφήμιση

Η απώλεια βάρους είναι μια διαδικασία από τρεις παράγοντες:

Η άσκηση και η καύση θερμίδων είναι ζωτικής σημασίας, αλλά η θέληση σας μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας.

Εσείς γνωρίζατε πόσο βασικά είναι τα συγκεκριμένα βήματα στη διατροφή για αδυνάτισμα;

Έχετε ακολουθήσει κάποια από αυτά, όταν πρόκειται να ξεκινήσετε σωστή διατροφή για αδυνάτισμα;

Πόσο προσηλωμένοι και επίμονοι είστε στο στόχο σας για απώλεια βάρους; Δοκιμάσατε συντονισμένα έστω και για δύο εβδομάδες;

Αφήστε αν θέλετε παρακάτω το σημαντικό σχόλιο σας, για ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολλά άτομα.

Εύχομαι να είστε πάντα υγιείς και να πετυχαίνετε τους στόχους σας! 🙂

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
 • ευχαριστώ για τις πολυτιμες συμβουλες Δημητρα!Εύχομαι μια όμορφη μέρα!

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλημέρα Ελένη. Χαίρομαι που τις βρήκες χρήσιμες. Ελπίζω να βοηθήσουν σε ακόμη καλύτερες επιλογές διατροφής και όχι μόνο!
   Σου εύχομαι κι εγώ μια πολύ όμορφη και χαρούμενη μέρα!

 • Καλησπέρα , όλα όσα διάβασα είναι σωστά γιατί έχω ασχοληθεί λόγω της ινομυαλγίας με την υγιεινή διατροφή. Παρατήρησα ότι όταν καταφέρεις να ακολουθήσεις μια σωστή διατροφή και να γυμνάζεσαι ο οργανισμός σου είναι σε καλύτερη κατάσταση σωματικά, αλλά και ψυχικά. Σας ευχαριστούμε πολύ για τις τόσο χρήσιμες συμβουλές.

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Εγώ ευχαριστώ για το πολύτιμο αυτό σχόλιο σας. Έτσι ακριβώς είναι.
   Η υγεία δεν είναι πολύπλοκη, όταν ακολουθούμε κάποιους βασικούς κανόνες και όταν προσέχουμε έστω και λίγο, τι τρώμε. Επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά με τα όσα αναπνέουμε, τουλάχιστον πρέπει να φροντίζουμε να μην επιδεινώνουμε τον οργανισμό μας με επιπλέον τοξίνες.
   Επειδή όλα αυτά που αναφέρω στα άρθρα μου είναι από βιβλία και ιατρικές ιστοσελίδες γιατρών (Ελλάδα & εξωτερικό), οι οποίοι ασχολούνται μόνο με φυσικές λύσεις σε προβλήματα υγείας και διατροφής (ναι, υπάρχουν και αυτοί!!). Από διάφορα δικά τους άρθρα, βιβλία και βίντεο, ετοιμάζω το κάθε δικό μου άρθρο, ελπίζοντας ότι θα βοηθήσει.
   Ευχαριστώ και πάλι για το σχόλιο, εύχομαι ότι καλύτερο και ένα πολύ όμορφο απόγευμα!

 • Ο/Η Στέλιος Νικολάου λέει:

  Ευχαριστώ Δήμητρα για το άρθρο . Είναι καλές συμβουλές και σίγουρα αποτελεσματικές . Ίσως όμως πρέπει να τονισθεί ότι πρέπει να μειωθεί η λήψη τροφής . Όσο καλή διατροφή και να γίνει αν δεν τρώμε πολύ λιγότερο φαγητό δεν θα έχουμε αποτελέσματα καλά . Στέλιος

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλημέρα Στέλιο. Ναι, ακριβώς έτσι!
   Σίγουρα θα πρέπει να μειωθεί η ποσότητα του φαγητού, γιατί διαφορετικά αποκλείεται να υπάρξουν αποτελέσματα.
   Αλλά επειδή αυτό το άρθρο, είναι με πληροφορίες για αδυνάτισμα επιστημονικά τεκμηριωμένες και δεν βρήκα κάποια στοιχεία σε μελέτη, ότι με την μείωση της τροφής υπάρχει διαφορετικό αποτέλεσμα για να το αναφέρω (φαντάζομαι επειδή θεωρείται αυτονόητο).
   Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου και εύχομαι μια πολύ όμορφη ημέρα!

 • Καλησπέρα σας, τις περισσότερες από τις παραπάνω συμβουλές τις έχω ακολουθήσει και όντως ισχύουν!!! Τουλάχιστον δούλεψε σε εμένα γτ κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Η δυσκολία μου ήταν να μείνω προσηλωμένη στην αλλαγή ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, γι’αυτό και είχα συχνες αυξομειώσεις βάρους. Οι συμβουλές σας είναι πραγματικά χρήσιμες!!!
  Σε μελλοντική ανάρτηση θα ήθελα συμβουλές για τις λιγουρες!!! Σας ευχαριστώ πολύ, καλή σας μέρα!!!!

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλημέρα Φιλαρέτη και ευχαριστώ πολύ για το εξαιρετικό σχόλιο. Σίγουρα όπως λέτε, ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, αλλά πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές έτσι λειτουργούν όλοι.
   Όσο για την προσήλωση στην υγιεινή διατροφή, είναι θέμα χρόνου νομίζω και θέλησης. Όλα μπαίνουν σε μια ζυγαριά για μένα: υγεία & σωστή διατροφή / ασθένειες & φάρμακα.
   Δεν συζητώ μόνο για το πρόβλημα των κιλών, γιατί για μένα η σωστή διατροφή, πρέπει πρώτα να αφορά την υγεία και μετά όλα τα άλλα. Επειδή όταν υπάρχουν προβλήματα υγείας, το ωραιότερο πρόσωπο και σώμα να έχει κάποια ή κάποιος, είναι άχρηστα.
   Σημειώνω και την πρόταση σας για τις λιγούρες, για μελλοντικό άρθρο ή βίντεο και εύχομαι ότι καλύτερο και μια πολύ όμορφη ημέρα!!

 • Ο/Η Κατερινα Χατζηνικολαου λέει:

  Σας ευχαριστω θερμα για τις πολυτιμες συμβουλες σας…τις εχω πραγματικα αναγκη…ειστε καταπληκτικη και υποσχομαι πρωτα στον εαυτο μου και μετα σε σας πως θα τις ακολουθησω οσο ποιο πιστα γίνεται!!!!!
  Το βιβλιο σας θα ειναι για μενα πολυτιμος συμβουλος γιατι πραγματικα θελω να ξεκινησω διατροφικα μια καινουργια ζωη και να την καθιερωσω!!!!!!
  Πιστευω με την βοηθεια που μου προσφέρεται να τα καταφερω !!!!!
  Σας ευχομαι υγεια και καλη συνεχεια στο εργο που επιτελείται για το καλο ολων μας!!!!!
  Ναστε παντα καλα…χαρουμενη κι ευτυχισμενη!!!!!!

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλημέρα Κατερίνα,
   Εγώ ευχαριστώ για τα τόσο ευγενικά σας λόγια. Αν επιθυμείτε πραγματικά να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες, που θα βοηθήσουν οπωσδήποτε σε πολύ καλύτερη και ποιοτικότερη υγεία, είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρετε.
   Απόφαση χρειάζεται και από ότι διαβάζω, την έχετε. Ίσως να μην υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα, αλλά μακροπρόθεσμα θα τα διαπιστώσετε και θα καταλάβετε τότε τι πλεονεκτήματα προσφέρετε στον οργανισμό και την επιδερμίδα σας.
   Εύχομαι καλή επιτυχία (αν και είμαι σίγουρη για αυτή!) και να είστε επίσης χαρούμενη, υγιής και πάντα ευτυχισμένη! 🙂

 • Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την σελίδα σας.Πραγματικα είστε εξαιρετική. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής που νομίζω ότι πολύς κόσμος μπορεί να το αντιμετωπίζει και θα ήθελε να ενημερωθεί μέσα από τις γνώσεις σας .Κάνοντας αυτό το είδος της διατροφής εδώ και 3 μήνες και τρόπος ζωής για μένα πια., πως μπορώ να ελενξω τις φυτικές ίνες ?οι οποίες ενδεχόμενου μου προκαλούν φοβερό πρήξιμο στην κοιλια( να σημειώσω ότι είναι διάγνωση γιατρού )βασικα η ερωτηση μου ειναι :επειδη κανω μια ισορροπημένη διατροφη πως μπορώ να ελενξω ποση ποσοτητα τρωωω σε φυτικες ινες σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλησπέρα Μαργαρίτα και ευχαριστώ πάρα πολύ για τα τόσο καλά σας λόγια.
   Πολλές φορές οι φυτικές ίνες είναι “δίκοπο μαχαίρι” για το στομάχι. Ενώ είναι πολύ σημαντικές για το φούσκωμα και την πέψη, κάποιες τροφές που τις περιέχουν δημιουργούν το ίδιο. Αυτό συνήθως συμβαίνει επειδή π.χ. η πηκτίνη των μήλων, χωνεύεται πιο αργά, άρα επιβραδύνει την πέψη και μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα. Το πρόβλημα όμως δεν είναι οι φυτικές ίνες (κατά τη γνώμη μου), αλλά ο συνδυασμός τους με άλλες τροφές και η αδυναμία επεξεργασία τους λόγω ανεπάρκειας οξέων του στομάχου. Το θέμα λοιπόν δεν είναι να αποκλείουμε κατηγορίες τροφίμων (ειδικά τέτοιου είδους), αλλά να βρούμε και να λύσουμε το αρχικό πρόβλημα. Επειδή εγώ δεν μπορώ βέβαια να γνωρίζω τον κάθε οργανισμό ή τη διατροφική προϊστορία του και φυσικά δεν είμαι γιατρός ή διαιτολόγος, θα έλεγα να εξετάσετε μόνη σας τα εξής:
   1) Πιείτε αρκετό νερό στην ημέρα σας, ώστε να βοηθήσει στη σωστή λειτουργία τα υπάρχοντα οξέα στο στομάχι (το οποίο νερό δεν θα πρέπει να είναι μεγάλη ποσότητα πριν το φαγητό, αλλά θα βοηθήσει όμως το ένα ποτήρι νερού 1/2 ώρα πριν)
   2) Μειώστε το αλάτι στα φαγητά
   3) Περισσότερες φορές μάσηση των τροφών για καλύτερη “άλεση” και όχι γρήγορα, τρώγοντας αέρα
   4) Μείωση συνδυασμού ινών με λιπαρά τρόφιμα και επεξεργασμένες τροφές (επεξεργασμένη τροφή είναι π.χ. και τα αλλαντικά ή τα τυριά) ή με αεριούχα ροφήματα
   5) Αποφύγετε τον ύπνο, το περπάτημα (γενικά οποιαδήποτε έντονη κίνηση ή άσκηση) ή το κάπνισμα μετά ή παράλληλα με το φαγητό
   6) Δείτε (αν δεν είδατε) το βίντεο για το τι πρέπει να αποφεύγουμε μετά το φαγητό για καλή πέψη: https://youtu.be/dVlCUmXMHbQ
   Ξέρω ότι φαίνονται πολλά, όμως είναι θέμα συνήθειας στην καθημερινότητα μας, επειδή το στομάχι πρέπει πάντα να είναι ανεπηρέαστο από εξωτερικούς παράγοντες, ώστε να εκτελεί σωστά την πέψη και το αίμα να πηγαίνει εκεί που πρέπει, για σωστές λειτουργίες στον οργανισμό.
   Επίσης κάτι πολύ σημαντικό:
   Αν είστε αγχωμένη, στεναχωρημένη ή νευριασμένη, αποφύγετε να φάτε εκείνη την ώρα και μόλις ηρεμήσετε από ότι σας απασχολεί, τότε ξεκινήστε ήρεμα το φαγητό σας, όσες ώρες και αν χρειαστεί να περάσουν ή όσο και αν πεινάτε.
   Τέλος, αποφύγετε να λέτε “με πειράζουν οι ίνες” και να δίνετε τέτοια εντολή στον εγκέφαλο, όσο και το θεωρείτε περίεργο. Αν εγώ τώρα πω “έχω πονοκέφαλο”, σε λίγη ώρα θα έχω στα αλήθεια, επειδή η σκέψη μας και η αυθυποβολή στο υποσυνείδητο μπορεί να έχουν τρομακτικά αποτελέσματα!
   Ελπίζω πραγματικά να σας βοηθήσουν οι παραπάνω πληροφορίες και σας εύχομαι καλή επιτυχία και ένα πολύ όμορφο βράδυ! 🙂

  • Μαργαρίτα θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Δήμητρα ότι δεν είναι οι φυτικές ίνες μόνες τους που προκαλούν φούσκωμα αλλά ο συνδιασμός τους με άλλες τροφές. Αυτό παρατηρώ στον εαυτό μου τα τελευταία χρόνια που η κατάσταση αυτή μου δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα. Για να καταλάβεις τι εννοώ θα σου πω ότι η φασολάδα μαζί με ψωμί και φέτα και ελιές μου διαλύει το εντερικό μου σύστημα. Φοβερό φούσκωμα και αέρια. Όμως αν φάω τη φασολάδα μόνη της πραγματικά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Επίσης φασολάκια, μπάμιες, λάχανο, κουνουπίδι, χόρτα και γενικά όλα τα λαχανικά και όσπρια που έχουν πολλές φυτικές ίνες όταν τα τρώω μόνα τους δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα ή για να είμαι ακριβής η ενόχληση μπορεί να είναι ελάχιστη. Αν θέλεις δοκίμασε και εσύ να καταναλώσεις τρόφιμα με φυτικές ίνες μόνα τους για να δείς αν σου είναι πιο εύπεπτα.

 • Καλησπέρα πως μπορώ να ενεργοποιήσω τον κοιμισμένο μεταβολισμό μου που είμαι 50 ετών και εκείνος 70 ευχαριστώ πολύ

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλησπέρα σας. Είναι σίγουρη πως τα άρθρα, τα βίντεο και τα βιβλία μου (δωρεάν και μη), θα βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας. Καλή επιτυχία και όμορφο απόγευμα. 🙂

 • >