2 Κουταλιές Πριν Τον Ύπνο Για Τέλειο Σάκχαρο Στο Αίμα!

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Το ισορροπημένο σάκχαρο στο αίμα και τα επίπεδα της ινσουλίνης, είναι απόλυτα σημαντικά για καλή υγεία.

Πολλά άτομα πλέον έχουν προβλήματα σακχάρου στο αίμα, με προ-διαβήτη, διαβήτη ή γενικά προβλήματα με αντίσταση στην ινσουλίνη.

Ακόμη όμως και αν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διαβήτη, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να κρατάτε τα επίπεδα του σακχάρου σε υγιή ισορροπία.

Έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσετε πιθανά μελλοντικά προβλήματα.

Ορισμένα τρόφιμα και ποτά περιέχουν συστατικά που προκαλούν δυσάρεστες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Ταυτόχρονα, το σταθερό σάκχαρο στο αίμα είναι σημαντικό για πολλούς μηχανισμούς στο σώμα.

Όταν δηλαδή το σάκχαρο στο αίμα δεν βρίσκεται σε ισορροπία, έχει σημαντικό αντίκτυπο στα επίπεδα ενέργειας. Επιπλέον, έχει αντίκτυπο στον ύπνο μας, τις ορμόνες, τη γονιμότητα, το ανοσοποιητικό σύστημα, τη διάθεση μας και φυσικά το βάρος. (1)

Υπάρχουν πολλές υγιεινές τροφές και ροφήματα που μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη βελτίωση των επιπέδων ινσουλίνης.

Θα πρέπει όμως να λαμβάνουμε πάντα υπόψη μας και το γλυκαιμικό τους δείκτη.

Πως θα επιτύχετε τέλειο σάκχαρο στο αίμα

Στο σημερινό άρθρο θα ανακαλύψετε πως μπορείτε να ισορροπήσετε και να βελτιώσετε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα με δύο κουταλιές μηλόξυδο πριν τον ύπνο και πως βοηθά σε καλύτερα επίπεδα ινσουλίνης και διαβήτη.

Το εκπληκτικό είναι πως το μηλόξυδο είναι επίσης ιδανικό στη μείωση και τη ρύθμιση του γλυκαιμικού δείκτη των τροφών!

Ο γλυκαιμικός δείκτης αναφέρεται σε μια κλίμακα από το 0 ως το 100, ενώ αξιολογεί και κατατάσσει τους υδατάνθρακες των τροφών. Ο κύριος στόχος είναι η επιλογή των καλύτερων τροφών για τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και ειδικά στα άτομα με διαβήτη. (2)

Υπάρχουν δηλαδή κάποιες τροφές που ανεβάζουν πολύ γρήγορα το σάκχαρο στο αίμα. (3)

Επιπλέον, έχουν υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από άλλες τροφές, ενώ άλλες τροφές ανεβάζουν το σάκχαρο με πιο αργό ρυθμό.

Ο οργανισμός μας δηλαδή μπορεί να απορροφήσει και να διασπάσει πιο εύκολα τους υδατάνθρακες ορισμένων τροφών. Όμως, κάποιες από τις τροφές αυτές αυξάνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ προκαλούν μεγαλύτερη παραγωγή ινσουλίνης. (4)

Το μηλόξυδο και η βοήθεια του στη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη των τροφών

Το μηλόξυδο έχει την ιδιότητα να μειώνει με φυσικό τρόπο το γλυκαιμικό δείκτη των τροφών, ακόμη και όσων περιέχουν υψηλά επίπεδα υδατανθράκων.

Μπορεί δηλαδή για παράδειγμα, να μειώσει το γλυκαιμικό δείκτη στο ρύζι κατά έως και 35%, κάτι που είναι πραγματικά εντυπωσιακό. (5) Επίσης, όταν προστεθεί στις βραστές πατάτες σαν σαλάτα, μειώνει το γλυκαιμικό δείκτη τους κατά 43%. (6)

Όταν προσθέσουμε μηλόξυδο στο ψωμί, τα δημητριακά ή σε σάντουιτς, μπορεί να μειώσει το γλυκαιμικό δείκτη τους κατά 30%. Θα ήταν όμως πολύ δύσκολο να κάνουμε κάτι τέτοιο σε αυτές τις τροφές. (7)

Μπορούμε όμως να βάλουμε μηλόξυδο στη σαλάτα μας και να φάμε όσες από τις παραπάνω τροφές θέλουμε. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα μείωσης του γλυκαιμικού τους δείκτη, με ταυτόχρονη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Επιπλέον, κάθε φορά που μειώνουμε τη γλυκόζη, μειώνουμε παράλληλα την ινσουλίνη. Αυτό συνεπάγεται επίσης μείωση του λίπους στο συκώτι, του σταδιακού βάρους και γενικού λίπους στο σώμα, αλλά και του σακχάρου στο αίμα. (8)

Η κίνηση αυτή οδηγεί σε αλυσιδωτές θετικές αντιδράσεις στον οργανισμό.

Μειώνεται δηλαδή η συνεχόμενη όρεξη, επειδή χρειάζεται λιγότερη ινσουλίνη και μπορούμε έτσι να ελέγξουμε ευκολότερα την όρεξη.

Το μηλόξυδο για ισορροπημένο σάκχαρο στο αίμα

Το μηλόξυδο είναι ένας εξαιρετικός και φυσικός τρόπος για να ελέγχουμε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. (9)

Ειδικά, όσα άτομα παρουσιάζουν αντίσταση στην ινσουλίνη.

Όταν τρώμε κάποιο γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, το μηλόξυδο επιβραδύνει το ρυθμό εκκένωσης στο στομάχι μας. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπει τις μεγάλες αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα.

Το μηλόξυδο βελτιώνει επίσης την ευαισθησία στην ινσουλίνη, κάτι που είναι απόλυτα σημαντικό. Η ινσουλίνη βοηθά να μεταφέρεται περισσότερη γλυκόζη από το αίμα προς τα κύτταρα μας, μειώνοντας έτσι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. (10)

Μια μελέτη μάλιστα έδειξε, πως η κατανάλωση μηλόξυδου μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά 31% μέσο όρο. Και μάλιστα, μετά από την κατανάλωση λευκού ψωμιού. (11)

Σε μια άλλη μελέτη, διαπιστώθηκε πως η κατανάλωση μηλόξυδου για τέσσερις εβδομάδες σε ποντίκια με σακχαρώδη διαβήτη, μείωσε σημαντικά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα τους. (12)

Πως θα χρησιμοποιήσουμε το μηλόξυδο για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα

Χρειαζόμαστε λοιπόν μόνο μια μικρή ποσότητα μηλόξυδου για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. (13)

Προσθέτουμε δηλαδή σε ένα ποτήρι νερό, δύο κοφτές κουταλιές της σούπας μηλόξυδο (περίπου 10-20 γρ.) πριν από το βραδινό μας γεύμα. Μπορούμε έτσι να μειώσουμε σημαντικά το γλυκαιμικό δείκτη των τροφών και ως συνέπεια, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά το φαγητό.

Ίσως βέβαια το βραδινό σας ή γενικά τα γεύματα της ημέρας, να μην έχουν υψηλή περιεκτικότητα υδατανθράκων, αλλά να περιέχουν πολλές φυτικές ίνες.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα διαπιστώσετε σημαντική αλλαγή στο σάκχαρο του αίματος.

Τι θα πρέπει να προσέξετε με το μηλόξυδο

Θα πρέπει να προσέξετε πάρα πολύ, ώστε να αναμιγνύεται το μηλόξυδο πάντα σε ένα ποτήρι νερό των 250 γρ.

Μπορείτε να το πίνετε πριν από ένα βραδινό γεύμα, που ξέρετε πως έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

Επίσης, θα πρέπει το μηλόξυδο να είναι οπωσδήποτε βιολογικό και να μην αναφέρει πως περιέχει νερό.

Είναι ιδανικό να χρησιμοποιήσετε μηλόξυδο σε συνδυασμό με διαλειμματική δίαιτα – νηστεία και ειδικά με την 16:8. Με τη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη στους υδατάνθρακες, εκτός από τη μείωση του σακχάρου στο αίμα, θα μειωθεί επίσης η χοληστερόλη και η αρτηριακή πίεση.

Είναι προτιμότερο να πίνετε το νερό με μηλόξυδο χρησιμοποιώντας καλαμάκι και να ξεπλένετε μετά το στόμα σας με νερό. Αυτό είναι σημαντικό, επειδή η οξύτητα του μπορεί σταδιακά να βλάψει το σμάλτο των δοντιών.

Διαφήμιση

Το μηλόξυδο είναι γενικά ασφαλές για κατανάλωση. Οι μεγάλες ποσότητες καθημερινά όμως, δηλαδή από 200 ml και πάνω για πολλά χρόνια, μπορεί να είναι επικίνδυνη. Οι μεγάλες ποσότητες μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητες ενέργειες σε ορισμένα άτομα, ενώ έχουν συσχετιστεί με χαμηλά επίπεδα καλίου στο αίμα.

Θα πρέπει να ρωτάτε πρώτα το γιατρό σας πριν από την κατανάλωση μηλόξυδου. Ειδικά αν παίρνετε φάρμακα, αν έχετε προβλήματα υγείας ή αν παρουσιάσετε συμπτώματα όπως είναι η ναυτία και η παλινδρόμηση.

Το μηλόξυδο είναι ένας φυσικός τρόπος για να βελτιώσετε το σάκχαρο στο αίμα και να διατηρηθεί μια υγιή ισορροπία του, βελτιώνοντας παράλληλα την αντίσταση της ινσουλίνης. 

Γνωρίζατε πως μπορεί το μηλόξυδο να βοηθήσει σε τέλειο σάκχαρο στο αίμα;

Εσείς γνωρίζατε πόσο μπορεί να βοηθήσει το μηλόξυδο στο σάκχαρο στο αίμα και τα υγιή επίπεδα του; Έχετε δοκιμάσει ποτέ ως τώρα την κατανάλωση του πριν τον ύπνο;

Αφήστε αν θέλετε το, όπως πάντα, σημαντικό σχόλιο σας παρακάτω!

Σας εύχομαι να είστε πάντα καλά!

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
 • Ο/Η Ελενη Ολυμπιου Πετρου λέει:

  ευχαριστουμε Δημητρα. ειναι και ενα μηλοξυδο που το λενε καρελα, ειναι πιο καλο?

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Δεν το γνωρίζω καθόλου και μάλιστα το ακούω για πρώτη φορά. Θα το ψάξω όμως για να μάθω τι είναι.
   Ευχαριστώ πάρα πολύ και εγώ και καλή εβδομάδα. 🙂

 • Ευχαριστω για το Άρθρο
  Ναι έχω διαβήτη 2
  Με ένα χάπι την ημέρα
  Μπορω να πίνω μύλο ξύδι;Αν και το βάζω στην σαλάτα μου.
  Κάνω κετο διατροφή με συνδυασμό 16:8
  Καλημερα❤️

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Σας ευχαριστώ πολύ και εγώ και εύχομαι ότι καλύτερο και μια πολύ όμορφη εβδομάδα. 🙂

 • Ο/Η Ευαγγελια Φωτα λέει:

  Χρησιμοποιω το μηλοξυδο στις σαλατες. Σ’ ευχαριστω πολυ για την τοσο ωραια ενημερωση, δεν ηξερα τιποτα απ’ολα αυτα.

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Χαίρομαι πάρα πολύ που έμαθες κάτι νέο μέσα από το άρθρο μου Ευαγγελία.
   Να είσαι πάντα καλά και να έχεις ένα πολύ όμορφο βράδυ και μια χαρούμενη υπόλοιπη εβδομάδα! 🙂

 • >