Το ρόφημα που θα σας αναφέρω στο σημερινό άρθρο, είναι σημαντικό για άπειρες ασθένειες και συμπτώματα.
Το ένα από τα συστατικά ονομάστηκε «Ελληνικός χρυσός».
Το δεύτερο συστατικό, ονομάστηκε «ο σπόρος που μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα, εκτός από το θάνατο».
Θέλετε λοιπόν να προλάβετε ή να διορθώσετε πολλά προβλήματα υγείας από διάφορες ασθένειες και τα πρώιμα ή έντονα συμπτώματα τους;
Διαφήμιση
Δοκιμάστε μια κουταλιά την ημέρα από αυτό τον εκπληκτικό συνδυασμό των δύο υπερτροφών που θα σας αναφέρω.
Ο συνδυασμός αυτών των εξαιρετικών και θεραπευτικών τροφών, θα βοηθήσει σταδιακά στην απομάκρυνση διαφόρων ασθενειών και των συμπτωμάτων τους.
Επιπλέον, θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, το αίμα και την ανανέωση των κυττάρων στο σώμα.
Ανακαλύψτε λοιπόν πως μπορείτε με 1 κουταλιά την ημέρα από τον συνδυασμό δύο άριστων τροφών, να προλάβετε ή να διορθώσετε πολλά προβλήματα υγείας από απλές ή μη ασθένειες, αλλά και τα συμπτώματα που αυτές παρουσιάζουν.
Υγιεινό ρόφημα για 200 ασθένειες και συμπτώματα
#1 Σπόροι μαύρου κύμινου
Το πρώτο συστατικό μας είναι οι σπόροι από το άγνωστο σε πολλά άτομα, μαύρο κύμινο ή μαυροσούσαμο.
Το ανακάλυψα τυχαία πριν από περίπου τρία χρόνια ως έτοιμο έλαιο μαύρου κύμινου. Είναι αρκετά ακριβό ως έτοιμο έλαιο, οπότε βρήκα τη συνταγή για να το ετοιμάσω μόνη μου.
Το μαύρο κύμινο προέρχεται από το αιγυπτιακό φυτό Nigella Sativa και είναι μια από τις πιο δυνατές θεραπευτικές υπερτροφές. (1)
Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Αιγύπτιοι έλεγαν, πως μπορεί να θεραπεύσει κάθε ασθένεια και τα συμπτώματα της, εκτός από το θάνατο.
Αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν το μαύρο κύμινο να έχει τόσο σημαντική θεραπευτική δράση;
Σύμφωνα με πολλαπλές μελέτες, οι σπόροι του έχουν τόσο ισχυρή φαρμακευτική επίδραση στον οργανισμό και το σώμα μας, όση ελάχιστα φυτά έχουν. (2)
Περιέχει υπερβολικά πολλά ενεργά συστατικά που είναι άμεσα ευεργετικά για την υγεία μας. Όπως είναι η θυμοκινόνη, η καρβακρόλη και η θυμόλη, αλλά και επιπλέον ισχυρές αντιοξειδωτικές, όπως είναι οι φαινόλες και τα τερπενοειδή.
Οι σπόροι του μαύρου κύμινου περιέχουν επίσης πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, φυτικές στερόλες και ωφέλιμα λιπαρά οξέα.
Θεωρείται επίσης μια πλούσια πηγή βιταμίνης Α, σιδήρου, χαλκού, φωσφόρου και ψευδαργύρου.
Περιέχει το 58% των απαραίτητων λιπαρών οξέων, όπως είναι τα πολυακόρεστα ωμέγα 6 λιπαρά οξέα. Αυτά τα οξέα είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ώστε να δομηθούν οι νευρικοί ιστοί στο σώμα μας.
Είναι μάλιστα, κρίσιμα θρεπτικά στοιχεία κατά την εμβρυική και βρεφική ηλικία.
Σημαντικά λιπαρά οξέα που περιέχουν οι σπόροι μαύρου κύμινου
Όπως τα ω-3 λιπαρά οξέα έτσι και τα ω-6, είναι σημαντικά συστατικά για τη δημιουργία και ενίσχυση των κυττάρων. (3)
Επιπλέον, είναι απαραίτητα για τη δημιουργία πολλών ουσιών και ενώσεων στον οργανισμό, οι οποίες εμπλέκονται στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και της ινσουλίνης, αλλά και στην αντιμετώπιση των φλεγμονών.
Το έλαιο του μαύρου κύμινου είναι απόλυτα ευεργετικό για την υγεία μας. (4)
Περιέχει πάνω από εκατό ενεργά συστατικά, όπως είναι τα αρωματικά έλαια, σημαντικές βιταμίνες όπως οι Β1, Β2, Β3, Β6, C και Ε, πολλά ιχνοστοιχεία και ισχυρά ένζυμα.
Η χρήση του μαύρου κύμινου στα Αρχαία χρόνια για ασθένειες και συμπτώματα
Η Κλεοπάτρα χρησιμοποιούσε συνεχώς το έλαιο των σπόρων του για την ομορφιά και την υγεία της, λόγω των άπειρων ιδιοτήτων του.
Ονομάστηκε το «λάδι των Φαραώ», επειδή βρέθηκε σε πολλούς Αιγυπτιακούς τάφους, όπως του Τουταγχαμών και άλλων Φαραώ.
Ο Έλληνας γιατρός Διοσκουρίδης το χρησιμοποιούσε ως βασικό φαρμακευτικό έλαιο για τους πονοκεφάλους, τα εντερικά και στομαχικά παράσιτα, τη ρινική συμφόρηση και τον πονόδοντο.
Η συνεχόμενη χρήση του έχει προληπτική δράση για όλες σχεδόν τις ασθένειες και τα συμπτώματα τους.
Επιπλέον, ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης, χρησιμοποιούσε το έλαιο μαύρου κύμινου ειδικά για τις ηπατικές και τις πεπτικές διαταραχές.
Ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε μελέτες πως ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αυξάνοντας έτσι την αντοχή του οργανισμού σε διάφορες ασθένειες.
Η αντιοξειδωτική δράση του μαύρου κύμινου για την αντιμετώπιση ασθενειών
Το μαύρο κύμινο έχει ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση ενάντια σε μικροοργανισμούς και βακτήρια.
Τέτοια βακτήρια είναι ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος, που δημιουργεί λοιμώξεις στην επιδερμίδα, το αναπνευστικό και το ουροποιητικό σύστημα, αλλά και ο μύκητας καντίντα.
Ενδεικτικά θα σας αναφέρω, πως το έλαιο μαύρου κύμινου χρησιμοποιείται για τα παρακάτω προβλήματα υγείας: (5)
- Αλλεργική ρινίτιδα
- Άσθμα
- Ψωρίαση
- Διαβήτη
- Λιπαρό συκώτι
- Πνευμονία
- Ιγμορίτιδα
- Τυμπανισμός
- Δυσκοιλιότητα
- Έλκος
- Γενική κόπωση
- Ανορεξία
- Ενίσχυση της δραστηριότητας του εγκεφάλου και της μνήμης
- Μείωση του πόνου και της φλεγμονής στην αρθρίτιδα
- Μείωση της φλεγμονής στο σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου και στην ελκώδη κολίτιδα
- Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η λήψη του έχει αντισπασμωδική δράση σε περιπτώσεις βρογχίτιδας και άσθματος
- Μείωση του βήχα και των βρογχοσπασμών
- Εξωτερική του χρήση στο ευαίσθητο και ξηρό δέρμα και στο τριχωτό του κεφαλιού, κατά του κνησμού και της απολέπισης
Το έλαιο του μαύρου κύμινου βοηθά επίσης στον αποτελεσματικό καθαρισμό, την ενίσχυση και την αποδέσμευση του λεμφικού μας συστήματος.
Απελευθερώνει τη βλέννα και το φλέγμα, βελτιώνει τη λειτουργία της χοληδόχου κύστης και τα προβλήματα εμμηνόρροιας.
Το μαύρο κύμινο στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου
Ξέρω πως σας φαίνεται περίεργο ένα φυτό να έχει τόσες θεραπευτικές ιδιότητες.
Σκεφτείτε όμως, πως από το 1959 έχουν γίνει πάνω από 200 διαφορετικές μελέτες σε πανεπιστήμια και εργαστήρια.
Όλες αυτές οι μελέτες αφορούν τη χρήση του μαύρου κύμινου στη φαρμακολογία.
Στο Εργαστήριο Έρευνας για τον Καρκίνο Memorial Sloan Kettering στο Hilton Head Island των ΗΠΑ, έγινε μια από τις μεγαλύτερες πειραματικές μελέτες για τον καρκίνο. (6)
Αποδείχθηκε ότι η χρήση του μαύρου κύμινου είχε τεράστια επιτυχία στη θεραπεία των όγκων και μάλιστα χωρίς τις αρνητικές παρενέργειες της κοινής χημειοθεραπείας. (7)
Οι ερευνητές επίσης επιβεβαίωσαν στις μελέτες, πως έχει άμεση επίδραση στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυτό είναι ένα βήμα που είναι απαραίτητο στη θεραπεία του διαβήτη. (8)
Πολλοί γιατροί πλέον σε αντικαρκινικά Πανεπιστήμια και Ιατρικές μονάδες, το χρησιμοποιούν για την προστασία του οργανισμού από τις άσχημες επιπτώσεις της ακτινοθεραπείας. (9)
Ενώ η τοπική εφαρμογή της γέλης του, μείωσε τη σοβαρότητα της οξείας δερματίτιδας από την ακτινοβολία, σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού. (10)
Εναλλακτικοί τρόποι χρήσης των σπόρων μαύρου κύμινου
Προσωπικά, από τότε που ανακάλυψα τους σπόρους μαύρου κύμινου, ετοιμάζω το έλαιο μόνη μου και είναι πολύ εύκολο.
Θα το διαπιστώσετε και εσείς, από την παρακάτω απλή συνταγή για το έλαιο που θα σας αναφέρω.
Εναλλακτικά, προσθέτω τους σπόρους σε σαλάτες, στο γιαούρτι, σε μαρινάδες, σε μαγειρεμένα φαγητά, σε φρουτοσαλάτες και φυσικά σε σμούθι.
Επιπλέον, όταν αναμείξουμε τους σπόρους μαύρου κύμινου με μέλι ή σκόρδο, γίνεται ένα εξαιρετικό τονωτικό για το άσθμα ή το βήχα.
Είναι μάλιστα ένας ιδανικός συνδυασμός για όσους θέλουν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα στη διάρκεια της γρίπης και του κρυολογήματος ή όταν καταλάβετε πως ξεκινά κάποια λοίμωξη.
#2 Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Το δεύτερο συστατικό μας είναι το παρθένο ελαιόλαδο, για το οποίο σας έχω μιλήσει σε πολλά άρθρα μου.
Μπορείτε να βρείτε τις εκπληκτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου στο παρακάτω άρθρο.
- Τι Θα Συμβεί Στο Σώμα Σας Αν Τρώτε 1 Κουταλιά Ελαιόλαδο Τη Μέρα
- 15 Σούπερ Τροφές Για Την Καρδιά (80% Μείωση Καρδιακών Επεισοδίων)
- 1 Ποτηράκι Το Πρωί Για 7 Ημέρες Καταπολεμά Τις Φλεγμονές Στο Σώμα
- 1 Κούπα Κάθε Μέρα Για Την Υψηλή Πίεση (Ο Σιωπηλός Δολοφόνος)
Πως θα ετοιμάσετε το έλαιο μαύρου κύμινου για ασθένειες και συμπτώματα
Για να ετοιμάσουμε το έλαιο του, βάζουμε σε ένα μπλέντερ 5 κουταλάκια του γλυκού σπόρους μαύρου κύμινου για τους αλέσουμε.
Στη συνέχεια παίρνουμε το μείγμα σαν σκόνη και το βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ 200 γραμμάρια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και όχι μεταλλική.
Βάζουμε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, σαν μπεν μαρί.
Η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι πάρα πολύ χαμηλή, στο 2 ή 3, ώστε να ζεσταθεί ουσιαστικά μόνο με τον ατμό του νερού. Το αφήνουμε για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Θα ελευθερωθούν έτσι τα αιθέρια έλαια του μαύρου κύμινου στο ελαιόλαδο.
Μετά από 45 λεπτά, βγάζετε το μπολ από το μπεν μαρί και το μεταφέρετε σε ένα μικρότερο γυάλινο βαζάκι. Το στραγγίζετε, ώστε να μείνει μόνο το έλαιο.
Είναι πλέον έτοιμο για χρήση και μπορούμε να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο.
Πίνουμε μια κουταλιά της σούπας την ημέρα, 15 λεπτά πριν από οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας θέλουμε.
Τελευταίες σημειώσεις για το ρόφημα με σπόρους μαύρου κύμινου
Αν η γεύση του σας φαίνεται πικρή, μπορείτε να το προσθέσετε σε χυμό φυσικού πορτοκαλιού ή άλλων φρούτων.
Ανακατέψετε καλά, ώστε να μειωθεί η πιπεράτη γεύση του.
Προσωπικά, προσθέτω το στέρεο μείγμα που έχει μείνει στο μπολ σε σαλάτες λαχανικών, σε σάλτσες ζυμαρικών και σε μαρινάδες.
Μπορούμε επίσης να το ετοιμάσουμε σαν τσάι.
Ρίχνουμε 250 γρ. ζεστό νερό σε μια κούπα με ένα κουταλάκι σπόρων μαύρου κύμινου. Αφήνουμε για 10 λεπτά να βγάλει τις θεραπευτικές του ιδιότητες, σκεπάζοντας την κούπα, ώστε να μην φύγουν τα αρώματα του.
Προσωπικά χρησιμοποιώ πάντα τσαγιέρα με καπάκι, για όλα τα είδη τσαγιού που ετοιμάζω.
Θα μείνουν έτσι ανέπαφες όλες οι σημαντικές τους ιδιότητες και δεν θα χάσουμε τα θρεπτικά συστατικά των τροφών και των βοτάνων.
Είναι απόλυτα ευεργετικό, όταν χρησιμοποιήσουμε το έλαιο μαύρου κύμινου καθημερινά για 3-4 μήνες.
Έτσι ώστε να προσφέρει όλα τα εξαιρετικά οφέλη του στον οργανισμό και το σώμα μας.
Φυσικά, θα πρέπει να ρωτάτε πρώτα το γιατρό σας πριν από την κατανάλωση ή τη χρήση των σπόρων μαύρου κύμινου. Ειδικά αν παίρνετε φάρμακα ή αν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
Ο συνδυασμός σπόρων μαύρου κύμινου με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, είναι ένας ισχυρός σύμμαχος μας.
Βοηθά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των ασθενειών και των συμπτωμάτων τους, αλλά και στην άμεση ενίσχυση της υγείας μας. (11)
Γνωρίζετε για το μαύρο κύμινο και πως βοηθά σε άπειρες ασθένειες και συμπτώματα;
Εσείς γνωρίζατε για τις εκπληκτικές ιδιότητες του μαύρου κύμινου και ειδικά με τον συνδυασμό του με παρθένο ελαιόλαδο; Έχετε δοκιμάσει ποτέ ως τώρα αυτή τη συνταγή;
Αφήστε το, όπως πάντα, σημαντικό σχόλιο σας παρακάτω!
Σας εύχομαι να είστε πάντα καλά! 🙂
Καλωσορίσατε στην σελίδα μου! Είμαι η Δήμητρα Νάσιου, μένω στον πανέμορφο Βόλο και είμαι η δημιουργός και εκδότρια της ιστοσελίδας Rogmes (Ρωγμές). Χαίρομαι να βοηθώ τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την υγεία και τη διατροφή τους, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες, τις οποίες έχω συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την άσβεστη δίψα μου για γνώση. Χρησιμοποιώ καλλυντικά που δεν δοκιμάζονται σε ζώα, είμαι χορτοφάγος και λατρεύω τα ταξίδια.
Εντυπωσιακό το άρθρο σας.
Σας ευχαριστώ πολύ. Να είστε πάντα καλά! 🙂