Μακιγιάζ Ματιών: Οι 25 Καλύτερες Συμβουλές Για Αρχάριες

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Το μακιγιάζ ματιών δεν είναι τόσο δύσκολο όσο πιστεύαμε κάποτε.

Θυμάμαι, ότι πάντα παρατηρούσα επαγγελματίες μακιγιέζ και μακιγιέρ (δηλαδή γυναίκες και άντρες) να δημιουργούν αριστουργήματα στον καμβά του προσώπου.

Υπήρξε μια φορά πριν 9-10 χρόνια, που ήρθε ένας μακιγιέρ στα Shephora, ο οποίος δούλευε συνήθως με μοντέλα και ηθοποιούς. Μου είχαν κλείσει ραντεβού από τη Chanel, τα προϊόντα της οποίας αγόραζα τότε και ήρθε η ώρα του μακιγιάζ.

Παρατηρούσα στον καθρέφτη το δημιούργημα του στο πρόσωπο μου και στο τελικό αποτέλεσμα, ενθουσιάστηκα!

ΔιαφήμισηΠραγματικά, δεν μπορώ να σας περιγράψω το πως αισθανόμουν όταν τελείωσε…

Στο δρόμο για το σπίτι, όλοι γύριζαν το βλέμμα τους πάνω μου. Σε κάποιο σημείο, βρήκα μια φίλη μου που με ρωτούσε τι έκανα τόσο εντυπωσιακό στο πρόσωπο μου και έλαμπε!

Φυσικά, της εξήγησα και ήταν εντυπωσιασμένη!

Η μεγάλη αλλαγή…

Από τότε, άρχισα να παρακολουθώ ό,τι μαθήματα και συμβουλές για μακιγιάζ ματιών ή προσώπου γενικά έβρισκα στο διαδίκτυο ή σε περιοδικά.

Εννοείτε, ότι τα δοκίμαζα συνεχώς, μαθαίνοντας τα σωστά αλλά και τα λάθος βήματα που κάνουμε συνήθως.

Είτε λοιπόν, είστε μια αφοσιωμένη λάτρης του μακιγιάζ ματιών ή είστε κάποια που ξεκινά τώρα μόλις, όταν πρόκειται για τα μάτια, το μακιγιάζ μπορεί να σας φανεί λίγο δύσκολο.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερα από το να γνωρίζετε μερικά “κόλπα”, ώστε να δημιουργήσετε μαγεία και να επιτύχετε το μακιγιάζ ματιών που θα σας ενθουσιάσει.

Γι αυτό, συγκέντρωσα μια λίστα με 25 απλές συμβουλές μακιγιάζ ματιών για όλες τις αρχάριες (και όχι μόνο) που συγκλονίζονται από τον κόσμο του μακιγιάζ.

Απλά κρατήστε αυτές τις συμβουλές στο μυαλό σας όταν θα μακιγιάρετε τα μάτια σας και θα αισθανθείτε να γίνεστε, από αρχάρια… επαγγελματίας!

Οι 25 συμβουλές για μακιγιάζ ματιών για αρχάριες

1. Άι-λαϊνερ (Eyeliner)

Μπορεί να μην θεωρείτε βασικό το eyeliner.

Κι όμως, είναι ένα από τα πιο βασικά βήματα για να κάνετε εκπληκτικό το μακιγιάζ των ματιών σας. Σας δίνει την ελευθερία να δουλέψετε με το σχήμα των ματιών σας, να τα τονίσετε και να γεμίζετε οποιεσδήποτε κενές βλεφαρίδες.

Εξαρτάται βέβαια, από την υφή του eyeliner και την προτίμηση σας για το πώς θα θέλατε να το εφαρμόσετε, απαλό ή σμόκυ (smokey), ώστε να φαίνεται υπέροχο με όλους τους τρόπους.

μακιγιάζ-ματιών-eyeliner
Φωτογραφία από: www.beautyheaven.com.au/makeup/mascara-eye-liner/eyeliner-hacks

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά, σε μερικές από τις συμβουλές και τις τεχνικές:

Τα 25 βήματα στο μακιγιάζ ματιών…

1. Βεβαιωθείτε ότι τα βλέφαρά σας είναι καθαρά και στη συνέχεια εφαρμόστε ένα primer στην επιφάνεια τους, έτσι ώστε το μακιγιάζ ματιών να μην μουτζουρωθεί και να παραμείνει για περισσότερο.

2. Για να κάνετε τις βλεφαρίδες σας πιο πυκνές, εφαρμόστε το eyeliner όσο το δυνατόν πιο κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων. Έτσι, ώστε να φαίνεται σαν να αποτελεί μέρος της φυσικής σας γραμμής βλεφαρίδων.

Κατόπιν, κάντε μια διακεκομμένη γραμμή από την εξωτερική προς την εσωτερική γωνία και συνδέστε τις τελείες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σκληρό πινέλο με κλίση, για να αναμίξετε τις κουκίδες σε μια αβίαστη μαλακή γραμμή.

3. Βεβαιωθείτε ότι η άκρη της γραμμής είναι λεπτή αλλά απότομη, για να επιτευχθεί η ακρίβεια και να έχετε το τέλειο σχήμα. Μπορείτε επίσης, να παγώσετε το eyeliner σας προτού το χρησιμοποιήσετε για καλύτερα αποτελέσματα.

4. Για να ολοκληρώσετε το τέλειο σχήμα του eyeliner, χρησιμοποιήστε ένα υγρό λάινερ.

Ξεκινήστε από τη γραμμή των βλεφαρίδων πάνω από την κόρη του ματιού και φτιάξτε τη γραμμή προς τις γωνίες. Αν το χέρι σας δεν είναι αρκετά σταθερό για το υγρό λάινερ, τότε κάντε πρώτα στα μάτια σας μια γραμμή με μολύβι και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε πάνω της το υγρό eyeliner.

Αν βιάζεστε…

…θα πρέπει απλά να παραλείψετε την υγρή γραμμή για το συμφέρον σας!

5. Για να ολοκληρώσετε ένα smokey μάτι, προτιμήστε καλύτερα μολύβι, επειδή συνήθως είναι πιο μαλακά και πιο κρεμώδη. Μετά, μπορείτε να “ξεθωριάσετε” τη γραμμή, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο για να δημιουργήσετε μια πιο δροσερή και ανάλαφρη γραμμή.

6. Καθώς μεγαλώνουμε, είναι καλύτερο να επιλέγουμε πιο λεπτές αποχρώσεις για τη γραμμή στα μάτια. Όπως το καφέ χρώμα για πιο κομψή εμφάνιση και να εφαρμόζουμε τη μάσκαρα για να συμπληρώσετε μια όμορφη εμφάνιση.

Σημείωση: Προσπαθήστε να σηκώνετε το πρόσωπο προς τα πάνω, με το βλέμμα προς τα κάτω καθώς εφαρμόζετε το eyeliner. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σίγουρες ότι θα πετύχετε τη σωστή συμμετρία.

2. Μάσκαρα

Φαντάζομαι πως συμφωνείτε, ότι η μάσκαρα μεταμορφώνει εντελώς τα μάτια μας, δίνοντας μας αυτή την επιπλέον ένταση.

Το μαγικό ραβδί της, σας κάνει να φαίνεστε λαμπερή και νεανικά όμορφη, αφού πρόκειται για ένα συνολικό παιχνίδι αλλαγής στο πρόσωπο.

Ας δούμε παρακάτω μερικές σημαντικές συμβουλές για το πως να εφαρμόζουμε σωστά τη μάσκαρα.

7. Πάντα να εφαρμόζετε τη μάσκαρα από τις ρίζες των βλεφαρίδων σας και να τη στρέφετε προς τις άκρες. Κάνοντας αυτό, αμέσως οι βλεφαρίδες σας αποκτούν όγκο, αλλά δεν βαραίνουν.

8. Αφού εφαρμόσετε μια στρώση μάσκαρα, περιμένετε για περίπου δέκα δευτερόλεπτα για να κάνετε μια δεύτερη στρώση (αν θέλετε). Με αυτόν τον τρόπο, οι βλεφαρίδες σας δεν θα κολλάνε μεταξύ τους.

Μακιγιάζ ματιών - Mascara

9. Σκουπίστε την υπερβολική μάσκαρα σε ένα χαρτομάντιλο πριν την εφαρμογή της, για να μην συσσωρευτεί μεγάλη ποσότητα στις βλεφαρίδες σας. Έτσι, θα αποφύγετε τη φρικτή, βαριά εμφάνιση που βλέπουμε πολλές φορές σε βλεφαρίδες.

10. Πριν βάλετε τη μάσκαρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε γυρίσει τις βλεφαρίδες σας με το ειδικό εργαλείο. Όταν το τοποθετήσετε, πιέστε απαλά πάνω στις βλεφαρίδες για 6-8 δευτερόλεπτα και κρατήστε σφιχτά, στρέφοντας το προς τα πάνω.

11. Ο τρόπος με τον οποίο κρατάτε τη μάσκαρα μετρά! Κρατήστε τη μάσκαρα σας οριζόντια για παχύτερες βλεφαρίδες και κατακόρυφα (ειδικά για τις κάτω βλεφαρίδες) για πιο φυσική εμφάνιση.

12. Αν θέλετε να κάνετε τη μάσκαρα να διαρκεί περισσότερο, μην ανεβοκατεβάζετε το βουρτσάκι ενώ το τραβάτε προς τα έξω. Επειδή, με αυτό τον τρόπο στέλνετε τον αέρα μέσα, στεγνώνοντας έτσι το προϊόν.

Σημείωση: Για καλύτερα αποτελέσματα, η μάσκαρα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα του μακιγιάζ των ματιών σας.

3. Σκιές ματιών

Η σκιά ματιών, θα πρέπει να προσθέτει βάθος στα μάτια σας.

Αν την εφαρμόσετε σωστά, θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα και θα βοηθήσει να τονισθεί το χρώμα των ματιών σας.

Ας δούμε τις παρακάτω συμβουλές για την σωστή τοποθέτηση της σκιάς για όμορφο μακιγιάζ ματιών.

13. Επενδύστε σε προϊόντα υψηλής ποιότητας και βουρτσάκι. Θα δείτε έτσι, μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, θα κρατήσουν περισσότερο χρονικά, ενώ θα είστε σίγουρες ότι θα υπάρχει ικανοποιητικό αποτέλεσμα και σωστή ανάμειξη των σκιών.

14. Αν θέλετε η σκιά ματιών να παραμείνει σταθερή όλη την ημέρα και να μην χαλάσει, αλλά και να αναδεικνύεται το χρώμα της σκιάς, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια -υψηλής ποιότητας- βάση (primer) πριν απλώσετε τη σκιά ματιών.

Αντίθετα, αν θέλετε να δημιουργήσετε μια λιγότερο έντονη αλλά “ζωντανή” ματιά, τότε πρώτα καλύψτε το βλέφαρο σας με μια λευκή σκιά. Αυτό βοηθά ώστε να ακυρώσετε το χρώμα του δέρματος σας και θα δημιουργήσει μια ομοιόμορφη βάση για την σκιά ματιών σας.

15. Για την κάτω περιοχή των βλεφάρων (που βρίσκεται κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων), χρησιμοποιήστε μια σκούρα σκιά ματιών. Για την περιοχή των βλεφάρων πάνω από την προηγούμενη, χρησιμοποιήστε μια μεσαία σκιά και για την κορυφή, χρησιμοποιήστε μια ελαφριά σκιά. Αναμίξτε μεταξύ τους τα χρώματα πολύ καλά, ώστε να φαίνονται ουσιαστικά σαν μία περίπλοκη σκιά.

Μακιγιάζ ματιών -βήματα
Φωτογραφία από: https://i.pinimg.com/originals/5c/1c/58/5c1c5870c7c6b72d0616898f484225f6.jpg

4. Φρύδια

Τα φρύδια είναι συχνά υποτιμημένα και δεν φαντάζεστε πόσο σημαντικά είναι για το σχηματισμό της δομής του προσώπου σας.

Συνήθως, δεν χρησιμοποιούνται όσο σωστά θα έπρεπε, ενώ τα όμορφα και περιποιημένα φρύδια, μπορούν να διαμορφώσουν αλλιώς το πρόσωπο.

Πλαισιώνουν τα μάτια και αυξάνουν δραστικά τους λόγους ομορφιάς σας. Αν τα έχετε βγάλει υπερβολικά, τότε μην ανησυχείτε, γιατί με τις παρακάτω αλλαγές, θα δείτε σημαντική διαφορά!

Ας δούμε λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε για να διαμορφώσετε το σχήμα των φρυδιών σας.

16. Υπάρχουν διάφορα προϊόντα φρυδιών που διατίθενται στην αγορά. Επιλέξτε μια σκιά που θα ταιριάζει στο χρώμα των μαλλιών σας και συμπληρώστε τυχόν κενά στα φρύδια σας χρησιμοποιώντας το προϊόν.

17. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε, ενώ διαμορφώνετε τα φρύδια σας, είναι να κρατήσετε την εμφάνιση τους όσο το δυνατόν πιο φυσική. Για αυτό, βεβαιωθείτε ότι το προϊόν που θα επιλέξετε θα είναι το πιο σωστό.

18. Χρησιμοποιήστε ένα λεπτό μολύβι ή ανοιχτή σκιά ακριβώς πάνω και κάτω από τα φρύδια (ειδικά κάτω από το τόξο), για να αναδείξετε το σχήμα τους και να τους προσθέσετε ύψος.

19. Αν τα φρύδια σας είναι ακανόνιστα, χρησιμοποιήστε ζελέ ή λίγη λακ για να τα κρατήσετε στη θέση τους. Έτσι, θα φαίνονται πολύ καλύτερα και καλλωπισμένα με λίγο μόνο ζελέ.

20. Για μια πιο τολμηρή εμφάνιση, χρησιμοποιήστε ένα άκαμπτο βουρτσάκι, βρέξτε το με λίγη ματ καφέ σκιά ματιών και απλώστε το προσεκτικά στα φρύδια σας.

Γενικές συμβουλές για το μακιγιάζ ματιών για αρχάριες

21. Για να αποφύγετε μια πιθανή καταστροφή του συνολικού μακιγιάζ του προσώπου σας, ξεκινήστε με το μακιγιάζ ματιών και μετά συνεχίστε με το υπόλοιπο πρόσωπο. Έτσι θα βεβαιωθείτε ότι το μακιγιάζ σας θα φαίνεται απόλυτα φρέσκο.

22. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε έντονο μακιγιάζ στα μάτια, τότε κρατήστε τα χείλη σας σε απαλά χρώματα. Είναι πάντα καλύτερο, να τονίζετε ένα χαρακτηριστικό σας και όχι πολλά ταυτόχρονα.

23. Για να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται πιο φωτεινά και νεανικά, χρωματίστε την εσωτερική γωνία των ματιών με ένα πολύ απαλό χρώμα σκιάς ματιών.

24. Αν θέλετε να κυρτώσετε κάποιες “πεισματάρες” βλεφαρίδες, χρησιμοποιήστε το σεσουάρ για να τις θερμάνετε πρώτα (στην χλιαρή βαθμίδα). Επιπλέον, θα παραμείνουν κυρτωμένες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

25. Αν έχετε βάλει υπερβολικό προϊόν, π.χ. σκιά ματιών, χρησιμοποιήστε ένα απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσετε την υπερβολική ποσότητα, χωρίς να καταστρέψετε και το eyeliner.

Αυτές ήταν μερικές απλές συμβουλές μακιγιάζ και τρικ για κάθε αρχάρια που την συγκλονίζει ο κόσμος του μακιγιάζ.

Αυτές οι συμβουλές, καλύπτουν όλα τα βασικά σημεία και ελπίζω ότι θα κρατήσετε μερικά από αυτά στη σκέψη σας.

Απώλεια βάρους - Αδυνάτισμα

Αφαίρεση του μακιγιάζ ματιών

Βέβαια, ενώ γνωρίζετε πλέον μερικά τεχνάσματα και τεχνικές για το μακιγιάζ ματιών, είναι καιρός να μάθετε πώς να τα αφαιρέσετε. Αφού είναι πολύ σημαντικό για σας, να κρατάτε τα μάτια αλλά και γενικά το δέρμα σας υγιές.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αφαιρέσετε το αδιάβροχο, αλλά και το πεισματάρικο μακιγιάζ.

Ας δούμε λοιπόν, δύο εύκολες μεθόδους που χρησιμοποιώ κι εγώ, για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ ματιών…

1. Χρησιμοποιήστε ειδικό προϊόν αφαίρεσης του μακιγιάζ ματιών

Αν επενδύετε σε προϊόντα μακιγιάζ, βεβαιωθείτε ότι θα πάρετε και ένα υψηλής ποιότητας προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ.

Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας.

Σημείωση: Μην πλένετε το πρόσωπο σας προσπαθώντας έτσι να αφαιρέσετε το μακιγιάζ των ματιών σας. Η περιοχή των ματιών είναι πάρα πολύ ευαίσθητη και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ξηρότητα ή την καταστροφή των βλεφαρίδων σας.

 • Πριν χρησιμοποιήσετε το νερό για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ ματιών… περιμένετε! Χρησιμοποιήστε υγρά μαντηλάκια για να αφαιρέσετε όλο το μακιγιάζ σας προτού πλύνετε το πρόσωπό σας.
 • Μην τρίβετε και μην ασκείτε υπερβολική πίεση, ούτε καθαρίζοντας με τα μαντηλάκια. Χρησιμοποιήστε την πιο ελάχιστη πίεση και σκουπίστε απαλά.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαμβακάκια για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ ματιών και ταυτόχρονα να το σκουπίσετε.
 • Σε περίπτωση που ξεχαστείτε και τελειώσει το προϊόν ή θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι πιο φυσικό, βάλτε λίγο λάδι καρύδας στα χέρια σας. Απλώστε το στο πρόσωπο και στα μάτια σας, αφήστε το για λίγο και στη συνέχεια αφαιρέστε απαλά όλα τα ίχνη του λαδιού χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι.
 • Χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό για να πλύνετε γενικά το πρόσωπο σας.
 • Περάστε όλο το πρόσωπο με λίγο τόνερ για να κλείσετε τους πόρους και ενυδατώστε με μια κρέμα κάτω από τα μάτια σας για να χαλαρώσετε την περιοχή.

Σημείωση: Σε περίπτωση που δεν έχετε ούτε λάδι καρύδας, 🙂 μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο ή βαζελίνη για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ των ματιών σας.

2. Χρησιμοποιήστε αμυγδαλέλαιο

Μήπως θα σας ενδιέφερε ένα προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ που ταυτόχρονα να ωφελεί το δέρμα σας;

Έχετε δοκιμάσει ποτέ το αμυγδαλέλαιο;

Όπως ίσως να γνωρίζετε, αυτό το υπέροχο λάδι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, το δέρμα και τα μαλλιά μας. Συχνά περιλαμβάνεται σε πολλά προϊόντα φροντίδας του δέρματος, καθώς βοηθά το δέρμα με περισσότερους από έναν τρόπους.

Είναι ένα καταπληκτικό αντιοξειδωτικό που βοηθά στη μείωση της ηλιακής βλάβης και των σημαδιών γήρανσης. Αυτά είναι μερικά μόνο, από τα οφέλη του αμυγδαλέλαιου για το δέρμα μας.

Όσο για την αφαίρεση του μακιγιάζ ματιών, ίσως να αναρωτιέστε πως το αμυγδαλέλαιο μπορεί να βοηθήσει.

Θα σας πω… αφού το χρησιμοποιώ πολλές φορές για το ντεμακιγιάζ των ματιών μου όταν θέλω να τους προσθέσω επιπλέον ενυδάτωση.

Τα βήματα για την αφαίρεση του μακιγιάζ ματιών με αμυγδαλέλαιο είναι απλά:

Πάρτε μια επαρκή ποσότητα αμυγδαλέλαιο στην παλάμη σας και κάντε απαλό μασάζ σε όλο το πρόσωπό σας, εστιάζοντας στα μάτια και την περιοχή γύρω τους. Βρέξτε ένα βαμβακάκι με ροδόνερο (ή απλό νερό) και περάστε απαλά πάνω από το μακιγιάζ.

 • Χρησιμοποιήστε λίγο επιπλέον λάδι στην περιοχή των ματιών σας, ειδικά αν χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα.
 • Μόλις τελειώσετε, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
 • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο σε λίγο βαμβάκι ή χαρτομάντιλο και να αφαιρέσετε κατευθείαν το μακιγιάζ σας.

Δεδομένου ότι το αμυγδαλέλαιο έχει πολλά εκπληκτικά οφέλη για το δέρμα, δεν χρειάζεται να το ξεπλύνετε μετά την αφαίρεση του μακιγιάζ σας. Μπορείτε να αφήσετε το λάδι στην επιδερμίδα σας και να απολαύσετε τη μαγεία του στο δέρμα σας.

Το αμυγδαλέλαιο θα ανακουφίσει επίσης, από τα συμπτώματα ορισμένων δερματικών διαταραχών και θα θεραπεύσει το δέρμα σας προσφέροντας την απαραίτητη ενυδάτωση.

Διαφήμιση
Το αμυγδαλέλαιο θα σας προσφέρει πολύ περισσότερα από την απλή αφαίρεση του μακιγιάζ σας. Θα σας προσφέρει ένα δέρμα που θα λάμπει από υγεία.

Κάνει θαύματα για το δέρμα και αν “κολλήσετε” σε αυτό το καταπληκτικό λάδι, θα μπορείτε να έχετε το δέρμα που πάντα ονειρευόσαστε… ακτινοβόλο, απαλό και όμορφο!

Τελευταίες πινελιές…

Διαφήμιση

Όπως βλέπετε, αυτά τα βασικά σημεία του μακιγιάζ ματιών είναι αρκετά εύκολα και με λίγη πρακτική εξάσκηση, θα είστε σε θέση να πετύχετε πολλά.

Μόλις αρχίσετε τις προσπάθειες, η ανάμειξη χρωμάτων και η δημιουργία νέας εμφάνισης θα είναι πάρα πολύ εύκολη!

Απλά… μην ξεχάσετε να πλύνετε τα πινέλα σας!

Έχετε επιτυχία στο δικό σας μακιγιάζ ματιών;

Πόσο καλά τα καταφέρνετε με το μακιγιάζ ματιών; Γνωρίζετε αρκετά από αυτά τα τρικ που αναφέρω ή όχι;

Αφήστε αν θέλετε την -όπως πάντα- πολύτιμη γνώμη σας παρακάτω.

Σας εύχομαι να είστε πάντα λαμπερές και όμορφες… και να θυμάστε πως η ομορφιά πηγάζει πρώτα από μέσα μας!

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
 • Πολυ ωραιες και χρησιμες συμβουλες. Να ρωτησω, το αμυγδαλελαιο βοηθαει σαν ξεβαφτικο; ειναι καλο δηλαδη γιατι δεν εχω παρει ποτε.

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Σε ευχαριστώ πολύ Μαριάνθη. Χαίρομαι που σου άρεσε το άρθρο.
   Όσο για το αμυγδαλέλαιο, είναι ένα εκπληκτικό λάδι για ντεμακιγιάζ και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για ενυδάτωση στο σώμα σου. Εγώ εκτός από καθαρισμό προσώπου και ματιών, 2 φορές τη βδομάδα μετά το μπάνιο, το απλώνω σε όλο το σώμα. Θα σκουπιστείς πολύ απαλά με την πετσέτα σου ή καθόλου και άφησε το για λίγο (3-4 λεπτά) πριν να ντυθείς, για να απορροφηθεί.
   Δοκιμασέ το και δες το δέρμα σου, ακόμη και 4-5 μέρες μετά. Θα εκπλαγείς πολύ ευχάριστα! 🙂

 • >