Καστορέλαιο Στα Μαλλιά Και Την Επιδερμίδα – 7 Χρήσεις & Οφέλη

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Το καστορέλαιο στα μαλλιά και την επιδερμίδα, είναι ένα φυσικό και πολύτιμο έλαιο και μπορεί να βοηθήσει σε πολλαπλά προβλήματα, με απόλυτα υγιεινό τρόπο.

Πάρα πολλοί λαϊκοί θεραπευτές παγκοσμίως, έχουν χρησιμοποιήσει το καστορέλαιο για τη θεραπεία διαφόρων συνθηκών υγείας για χιλιάδες χρόνια.

Η χρήση του καστορέλαιου ξεκινά από τους αρχαίους Αιγυπτίους, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν για την αντιμετώπιση των ερεθισμών των ματιών και ως ένα ισχυρό φυσικό φάρμακο για την περιποίηση του δέρματος.

ΔιαφήμισηΣτην Ινδία, έχει βραβευτεί για την επούλωση του δέρματος, τις πεπτικές-καταπραϋντικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητές του και χρησιμοποιείται επίσης στις παραδοσιακές πρακτικές της ιατρικής Αγιουβέρδα.

Για πολλούς αιώνες πριν, στο πρώτο σημάδι μιας ασθένειας, πολλοί γονείς και παππούδες βοηθούσαν τα παιδιά τους με καστορέλαιο, είτε τοπικά, είτε εσωτερικά. Έτσι ώστε, να ενισχύσουν φυσικά την ανοσολογική λειτουργία και να επιταχύνουν την επούλωση.

Το καστορέλαιο έχει παραδοσιακά χρησιμοποιηθεί τοπικά για ακμή και άλλες δερματικές παθήσεις, καθώς και απώλεια μαλλιών, εξανθήματα και πολλά άλλα.

Τι είναι το καστορέλαιο

Από πολύ παλιά, το καστορέλαιο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές για τη θεραπεία λοιμώξεων του δέρματος, για τη μείωση της δυσκοιλιότητας και την ενίσχυση της υγείας των μαλλιών. Έρευνες όμως έδειξαν, ότι έχει ακόμα πιο σημαντικές εφαρμογές για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το είναι όμως ακριβώς το καστορέλαιο;

Είναι ένα μη πτητικό λιπαρό έλαιο, που προέρχεται από τους σπόρους του τροπικού φυτού Ρίκινος ο κοινός (Ricinus communis). Ίσως να το έχετε ακουστά ως ρετσινόλαδο ή ρητινέλαιο λόγω του χρώματος του, που είναι σαν κεχριμπάρι. Έχει ήπιο άρωμα και γεύση και είναι μία από τις παλαιότερες καλλιέργειες.

Το καστορέλαιο θεωρείται αρκετά μοναδικό, επειδή το ρικινελαϊκό οξύ που περιέχει, δεν μπορεί να βρεθεί σε πολλές άλλες ουσίες. Παράγεται με την συμπίεση των σπόρων καστορέλαιου για να εξαχθεί το φυσικό τους περιεχόμενο σε λάδι.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στο Διεθνές Περιοδικό Τοξικολογίας, το καστορέλαιο είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται σε περισσότερα από 700 καλλυντικά προϊόντα.

Εκτός από το πρωταρχικό συστατικό του που είναι το ρικινελαϊκό οξύ, το καστορέλαιο περιέχει επίσης ωφέλιμα άλατα, που λειτουργούν κυρίως ως παράγοντες ρύθμισης του δέρματος. Ταυτόχρονα, συμβάλλουν στη σταθεροποίηση της υφής των προϊόντων, γι’ αυτό και το καστορέλαιο χρησιμοποιείται σε πολλαπλά καλλυντικά, περιποιήσεις μαλλιών και δέρματος.

Όταν λαμβάνεται εσωτερικά, το έλαιο του υδρολύεται στο λεπτό έντερο από τα παγκρεατικά ένζυμα, οδηγώντας στην απελευθέρωση του πολύτιμου ρικινελαϊκού οξέος.

Το καστορέλαιο στα μαλλιά και τις βλεφαρίδες

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όλες και όλοι επιθυμούμε όμορφα και υγιή μαλλιά, αλλά και επιδερμίδα.

Χρησιμοποιώντας καστορέλαιο στα μαλλιά και το δέρμα, μπορούμε εύκολα να το πετύχουμε.

Αν και συνήθως η απώλεια μαλλιών συσχετίζεται συνήθως με τους άνδρες, οι γυναίκες υποφέρουν επίσης από αυτό το πρόβλημα. Έχει γίνει πλέον ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ των δύο φύλων και δεν είναι έκπληξη το γεγονός, ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι ψάχνουν για τη λύση.

Καστορέλαιο-για-μακριά-μαλλιάΌταν η απώλεια είναι από 50 έως 150 τρίχες την ημέρα θεωρείται φυσιολογική. Όταν όμως  παρατηρήσετε πως χάνετε περισσότερα μαλλιά και συνεχόμενα, η κατάσταση γίνεται προβληματική.

Πολλά άτομα στρέφονται στην χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης μαλλιών, με την ελπίδα να αποκτήσουν και πάλι πλούσια μαλλιά. Υπάρχουν όμως τόσες φυσικές και αποτελεσματικές θεραπείες για όμορφα και πλούσια μαλλιά.

Το καστορέλαιο στα μαλλιά βοηθά στη δημιουργία ισχυρών, λαμπερών τριχών και ακριβώς όπως το λάδι καρύδας, ευνοεί την ανάπτυξη τους. Αυτό σημαίνει πως είναι ιδανικό για τα μαλλιά και τις βλεφαρίδες και βοηθά σε προβλήματα ξηρότητας του δέρματος.

Όταν χρησιμοποιήσετε καστορέλαιο, θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να αναπτυχθούν γρηγορότερα και να γίνουν παχύτερα, ισχυρότερα και πιο λαμπερά.

Αποτελέσματα του καστορέλαιου στα μαλλιά

Υπάρχουν εκατοντάδες μαρτυρίες από ανθρώπους που χρησιμοποίησαν καστορέλαιο για να αυξήσουν την τριχοφυΐα. Αναφέρουν μάλιστα πως ο ρυθμός ανάπτυξης είναι κατά 3-5 φορές μεγαλύτερος του κανονικού ρυθμού.

Μια φίλη μου είχε σημαντικό πρόβλημα με την απώλεια μαλλιών μετά τον τοκετό. Ακόμη και όταν δοκίμασε διάφορα προϊόντα του εμπορίου και η τριχόπτωση της επιβραδύνθηκε, η αναγέννηση των μαλλιών της παρέμεινε δύσκολη.

Της πρότεινα να χρησιμοποιήσει αγνό, βιολογικό καστορέλαιο και οι διαφορές που είδε στην ανάπτυξη των μαλλιών της ήταν εντυπωσιακή.

Τον πρώτο μήνα χρήσης του, είδε τα μαλλιά της να αυξάνονται κατά σχεδόν δύο εκατοστά. Τον επόμενο μήνα, με χρήση δύο φορές την εβδομάδα, τα μαλλιά της είχαν αυξηθεί σχεδόν 6 εκατοστά. Το συνέχισε και τον επόμενο μήνα και παρατήρησε το ίδιο αποτέλεσμα σε εκατοστά, αλλά πλέον τα μαλλιά της ήταν και εντυπωσιακά παχύτερα.

Συμβουλές για το καστορέλαιο στα μαλλιά

Το καστορέλαιο στα μαλλιά, μπορεί να είναι πολύ επωφελές για την ανάπτυξη τους, αν χρησιμοποιηθεί σωστά.

Μικρές ποσότητες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ολοκληρωμένη θεραπεία και χρειάζονται λίγες μόνο σταγόνες ανά θεραπεία. Τα πρόσθετα έλαια που θα αναφέρω είναι εντελώς προαιρετικά.

Πόσο συχνά το χρησιμοποιούμε

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ καστορέλαιο στα μαλλιά συνήθως μία φορά την εβδομάδα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε συχνότερα για αυξημένα αποτελέσματα, αν και εγώ δεν ασχολήθηκα με την καθημερινή χρήση του.

Πότε να χρησιμοποιήσετε καστορέλαιο

Έχω διαπιστώσει ότι η χρήση του λειτουργεί καλύτερα σε υγρά, αλλά όχι σε εντελώς βρεγμένα μαλλιά. Οπότε μπορείτε να πάρετε ένα μπουκάλι νερό με ψεκασμό και απλά να ρίξετε στις ρίζες πριν την εφαρμογή.

Για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και το μέγιστο όφελος, αφήστε τη θεραπεία να λειτουργήσει για αρκετές ώρες ή ακόμη και για όλη τη νύχτα. Όταν εγώ απλώνω καστορέλαιο στα μαλλιά πριν τον ύπνο, χρησιμοποιώ ένα σκουφάκι ντους ή μια πετσέτα για να μην λερωθεί με το λάδι το μαξιλάρι.

Πώς να αφαιρέσετε το λάδι από τα μαλλιά

Η αφαίρεση του καστορέλαιου μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά με τα φυσικά σαμπουάν.

Έχω διαπιστώσει όμως, ότι χρησιμοποιώντας μια μικρή ποσότητα και αφήνοντας την κατά τη διάρκεια της νύχτας, το μεγαλύτερο μέρος του ελαίου απορροφάται στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Η διαδικασία αυτή, κάνει τον καθαρισμό των τριχών από το καστορέλαιο ευκολότερη.

Ένα επιπλέον μυστικό για την πιο εύκολη αφαίρεση του, είναι να απλώσετε μια μάσκα μαλλιών για 30 λεπτά πριν από το λούσιμο.

Χρήσεις του καστορέλαιου στα μαλλιά & την επιδερμίδα

Θα σας αναφέρω μερικές θεραπείες για χρήση του καστορέλαιου στα μαλλιά και την επιδερμίδα και είμαι σίγουρη πως τα αποτελέσματα θα σας ενθουσιάσουν.

1. Συνταγή με έλαια για τα μαλλιά

Καστορέλαιο στα μαλλιάΜπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά έλαια και να πειραματιστείτε, ώστε να γνωρίζετε ποια συστατικά λειτουργούν καλύτερα για την επιδερμίδα σας.

Τα έλαια που θα βοηθήσουν περισσότερο για υγιή και δυνατά μαλλιά, είναι το αμυγδαλέλαιο, το λάδι καρύδας, δενδρολίβανου, λεβάντας και μέντας.

Συστατικά:

 • 3 κουταλιές σούπας καστορέλαιο
 • 1 κουταλιά σούπας έλαιο jojoba ή έλαιο αργκάν

Οδηγίες:

Ανακατέψτε τα συστατικά σε μια σκούρα φιάλη και ανακινήστε καλά για να τα αναμίξετε. Χρησιμοποιήστε ένα στόμιο φιάλης για την εφαρμογή στο τριχωτό της κεφαλής. Χωρίστε τα μαλλιά ακριβώς πάνω από το αυτί από τη μια πλευρά και προσθέστε μερικές σταγόνες του μείγματος.

Κάντε το ίδιο χωρίζοντας τα υπόλοιπα μαλλιά και απλώστε το μείγμα, μέχρι να καλύψετε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής. Στη συνέχεια, κάντε μασάζ για 5 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής και να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος.

Απλώστε το μείγμα και στα υπόλοιπα μαλλιά, καλύψτε με ένα σκουφάκι μπάνιου ή μια ζεστή πετσέτα και αφήστε τα έλαια όλη τη νύχτα. Το πρωί ξεπλένετε και λούζεστε κανονικά.

2. Ορός ενυδατικός για τις βλεφαρίδες & τα φρύδια

Καστορέλαιο για τις βλεφαρίδεςΕκτός από το καστορέλαιο στα μαλλιά, υπάρχουν και άλλες σημαντικές χρήσεις που θα βοηθήσουν σε καλύτερη επιδερμίδα.

Μπορείτε απλά να απλώσετε 1-2 σταγόνες καστορέλαιο σε μια μπατονέτα και να το περάσετε πάνω από τις βλεφαρίδες και τα φρύδια σας. Μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία αυτή 2-3 φορές την εβδομάδα το βράδυ, λίγο πριν πάτε για ύπνο.

Το καστορέλαιο θα προσφέρει εκπληκτική ενυδάτωση και θα βοηθήσει στον όγκο, τη θρέψη και τη ενδυνάμωση τους. Μπορείτε όμως να ετοιμάσετε τον παρακάτω ορό ενυδάτωσης για την πιο γρήγορη αύξηση τους.

Συστατικά:

 • 1 κουταλάκι του γλυκού καστορέλαιο
 • 1 κουταλάκι του γλυκού αγνό παρθένο ελαιόλαδο (προαιρετικά)
 • 1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας
 • 2 κάψουλες βιταμίνη Ε (προαιρετικά)

Οδηγίες: 

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά και βάλτε τα σε μια μικρή σκούρα φιάλη με στόμιο που θα βοηθήσει στη χρήση. Απλώστε μια σταγόνα από το μίγμα στο δάχτυλό σας και κάντε απαλά μασάζ στη γραμμή των βλεφαρίδων.

Είναι προτιμότερο να το εφαρμόσετε τη νύχτα, ώστε να απορροφηθεί σωστά και να πλύνετε κανονικά το πρόσωπο σας το πρωί. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε 2-3 φορές την εβδομάδα ή και καθημερινά για καλύτερα αποτελέσματα.

Αυτό το μίγμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στα φρύδια για να βοηθήσει όταν υπάρχει αραίωση τους. Το μείγμα μπορεί να διαρκέσει έως και ένα χρόνο, εφόσον διατηρείται σε αεροστεγές βαζάκι. Δεν θα πρέπει να έρθει σε επαφή με άλλα συστατικά ή υγρά, επειδή περιέχει υλικά και έλαια που θα χαλάσουν.

3. Χρήση στα χείλη και τα νύχια

Καστορέλαιο στα χείληΕκτός από το καστορέλαιο στα μαλλιά, είναι επίσης εξαιρετικό για τα νύχια και τα χείλη!

Όταν το απλώσετε στα χείλη, δίνει μια φυσική λάμψη και ταυτόχρονα συμβάλλει στη βελτίωση της εμφάνισης και της υγείας τους.

Μπορεί όμως να λειτουργήσει ως προϊόν ενυδάτωσης για τη βελτίωση και θρέψη των νυχιών. Επιπλέον, μαλακώνει τα ‘’πετσάκια’’, ενώ προστατεύει τα νύχια κάνοντας το μανικιούρ σας να διαρκεί πολύ περισσότερο.

4. Πίλινγκ για το πρόσωπο και το σώμα

Καστορέλαιο πίλινγκΤο καστορέλαιο είναι επίσης εξαιρετικό για το πρόσωπο και το σώμα. Δεν θα πρέπει όμως να το χρησιμοποιείτε τακτικά λόγω της αύξησης που προκαλεί στην τριχοφυΐα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το πίλινγκ αλάτι Μεσολογγίου ή καλής ποιότητας καστανή ζάχαρη.

Συστατικά:

 • 25% καστορέλαιο
 • 75% αλάτι ή καστανή ζάχαρη

Οδηγίες:

Για το πίλινγκ αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλάτι ή καστανή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο (βιολογική ακόμη καλύτερα). Βέβαια και η απλή λευκή ζάχαρη λειτουργεί επίσης καλά, αλλά όσο καλύτερα είναι τα συστατικά, τόσο καλύτερο θα είναι και το αποτέλεσμα.

Ετοιμάστε το μείγμα, αναμειγνύοντας σε ένα μπολ το αλάτι ή τη ζάχαρη με το καστορέλαιο.  Αναμίξτε το πολύ καλά για να υπάρχει σωστή διάλυση του αλατιού ή της ζάχαρης. Τρίψτε ελαφρά και προσεκτικά το πρόσωπο, αποφεύγοντας την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Αφήστε το πάνω στην επιδερμίδα για 2-3 λεπτά και καθαρίζετε με μια μαλακή πετσέτα ή ξεπλένετε το πρόσωπο σας.  Μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία και για το σώμα με εξαιρετικά αποτελέσματα.

5. Θεραπεία για φλεγμονές στο δέρμα

Καστορέλαιο για επιδερμίδαΤο καστορέλαιο μπορεί να βοηθήσει επίσης, όταν πρόκειται για τη θεραπεία της φλεγμονής του δέρματος. Μια φλεγμονή στο δέρμα μπορεί να προκληθεί από ηλιακά εγκαύματα, ακμή ή ξηρότητα επιδερμίδας.

Το καστορέλαιο, είναι μια εξαιρετική λύση για πολλά προβλήματα της επιδερμίδας και μια απόλυτα φυσική επιλογή. Να είστε σίγουροι πως θα διαπιστώσετε πολύ καλά αποτελέσματα και θα βοηθήσει στα πιθανά δερματικά προβλήματα.

Συστατικά:

 • Καστορέλαιο
 • Βαμβάκι

Οδηγίες:

Πάρτε λίγο βαμβάκι και βρέξτε το με καστορέλαιο. Απλώστε το απευθείας στην περιοχή του προβληματικού δέρματος, αφήστε το για περίπου μια ώρα και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Το καστορέλαιο έχει ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες, που βοηθούν στις φλεγμονές όλων των ειδών του δέρματος.

6. Μάσκα για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Καστορέλαιο για τους μαύρους κύκλουςΤο καστορέλαιο λειτουργεί ως μια εξαιρετική φυσική ενυδατική κρέμα και περιέχει λιπαρά οξέα που θρέφουν το δέρμα. Επιπλέον, κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν το δέρμα από ζημιές που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Απορροφά όλες τις ακαθαρσίες και τη βρωμιά από το δέρμα, αφήνοντάς το καθαρό και φρέσκο. Το καστορέλαιο έχει θεραπευτικές, αντιμυκητιασικές και αντι-ιικές ιδιότητες που βοηθούν στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας.

Συστατικά: 

 • 3-4 σταγόνες καστορέλαιο
 • 3-4 σταγόνες αμυγδαλέλαιο

Οδηγίες:

Αναμίξτε τα έλαια και εφαρμόστε το μείγμα κάτω από και γύρω από τα μάτια. Κάντε λίγα ελαφρά “χτυπηματάκια” κάτω από τα μάτια με τα δάχτυλα σας και αφήστε το μείγμα αυτό όλη τη νύχτα. Επαναλάβετε 2-3 φορές την εβδομάδα ή ακόμη και καθημερινά.

Μπορείτε να αναμίξετε ίσες αναλογίες και των δύο ελαίων σε μεγαλύτερη ποσότητα και να το αποθηκεύσετε σε ένα σκούρο αεροστεγές δοχείο. Το αμυγδαλέλαιο είναι μαλακτικό και κλειδώνει την υγρασία του δέρματος.

7. Θεραπεία για την ακμή

Καστορέλαιο για ακμήΤο καστορέλαιο είναι επίσης εξαιρετικό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ακμής και βοηθά στην απομάκρυνση των σημαδιών της ακμής στο πρόσωπο και το σώμα.

Είναι ένα εκπληκτικό έλαιο για πολλαπλές χρήσεις στην επιδερμίδα και τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς.

Συστατικά:

 • 1 κουταλάκι κουρκουμάς
 • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καστορέλαιο

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα συστατικά μέχρι να συνδυαστούν καλά. Καθαρίστε το πρόσωπο σας και αφήστε το να στεγνώσει ή σκουπίστε το με μια καθαρή πετσέτα.
Απλώστε το μείγμα στις περιοχές με την ακμή, αφήστε το για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την θεραπεία μια φορά την ημέρα.

Ο κουρκουμάς έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες που τον καθιστούν αποτελεσματική θεραπεία για την ακμή. Βοηθάει στην απομάκρυνση των βακτηριδίων που προκαλούν την ακμή, ενώ θεραπεύει παράλληλα και τα σημάδια της.

Σημαντικές σημειώσεις

Το καστορέλαιο στα μαλλιά και την επιδερμίδα, θα βοηθήσει διορθώνοντας πολλαπλά προβλήματα.

Οποιοδήποτε όμως νέο έλαιο, βότανο ή προϊόν χρησιμοποιήσετε, δοκιμάστε πρώτα μια μικρή ποσότητα στο χέρι σας, για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει αρνητική αντίδραση. Παρά το ότι, οι αντιδράσεις από το καστορέλαιο είναι σπάνιες, μερικά άτομα ίσως να παρατηρήσουν κάποιο ερεθισμό.

Διαφήμιση

Είναι επίσης σημαντικό να υποστηρίξουμε το σώμα μας διατροφικά και ορμονικά, επειδή η τριχόπτωση μπορεί συχνά να είναι ένδειξη ενός οργανικού προβλήματος.

ΔιαφήμισηΤο καστορέλαιο βοηθά σημαντικά στην ξηροδερμία διατηρώντας την υγρασία της επιδερμίδας. Προσφέρει άμεση ενυδάτωση στα ταλαιπωρημένα και αφυδατωμένα μαλλιά, αλλά και στην ξηρότητα του δέρματος.

Η βιταμίνη Ε, τα ωμέγα-6 λιπαρά και τα αμινοξέα που περιέχει το καστορέλαιο, βοηθούν επιπλέον στην καταπολέμηση της ψαλίδας και ενισχύουν την τρίχα. Τα πολύτιμα αυτά συστατικά που περιέχει, λειτουργούν επιπλέον ως ασπίδα προστασίας από το σπάσιμο.

Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ καστορέλαιο;

Εσείς έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ καστορέλαιο στα μαλλιά και την επιδερμίδα; Αν ναι, τι αποτελέσματα έχετε δει στο δικό σας δέρμα και πόσο σας βοήθησε;

Αφήστε αν θέλετε το όπως πάντα σημαντικό σχόλιο σας παρακάτω.

Σας εύχομαι να έχετε πάντα υγιή, λαμπερά και δυνατά μαλλιά!

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
 • Ο/Η Βασιλική κουλη λέει:

  Πολύ ωραίο άρθρο με χρήσιμες συμβουλές!! Σας ευχαριστώ πολύ!! Ξέρετε αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και δαφνελαιο στην επιδερμίδα? Θα μπορούσατε να μας δώσετε συμβουλές και για το δαφνελαιο? Ευχαριστώ πολύ!

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλησπέρα Βασιλική και ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια. Είναι τόσα τα βότανα και τα έλαια που μπορούν να βοηθήσουν, είτε οργανικά, είτε στην επιδερμίδα μας, που πολλές φορές δεν ξέρω για ποιό από όλα να γράψω και για ποιό πρόβλημα δέρματος ή υγείας.
   Το δαφνέλαιο είναι επίσης ένα εκπληκτικό έλαιο για τα μαλλιά, την ψαλίδα, τις βλεφαρίδες, την τριχόπτωση, την ακμή και το ξηρό δέρμα, επειδή είναι εξαιρετικά πλούσιο σε ελαϊκό οξύ που κάνει θαύματα.
   Ελπίζω να βοήθησα και εύχομαι ένα υπέροχο απόγευμα! 🙂

 • ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΡΘΡΟ!ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΤΡΙΧΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΡΕΨΩ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ 3-4 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΕ ΤΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ? ΕΓΩ ΒΑΖΩ 6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΕ ΡΙΖΕΣ Κ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ Η ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ?? ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Χαίρομαι που είδατε σημαντικά αποτελέσματα στην υφή των μαλλιών σας και στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.
   Δεν μπορώ όμως να σας αναφέρω συγκεκριμένη δοσολογία, γιατί η κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική και δεν γνωρίζω τις ανάγκες της δικής σας τρίχας.
   Εύχομαι καλή επιτυχία στο στόχο σας και ένα πολύ όμορφο απόγευμα!

 • Καταπληκτικός ιστότοπος.. έχετε πολύ ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα τις γυναίκες. Μπράβο σας δεν υπάρχουν λόγια θαυμασμού με το πόσο ωραία είναι τα αυτά που γράφετε!!!!!

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια και χαίρομαι που σας αρέσουν τα θέματα μου. Ελπίζω να βοηθήσουν σε ακόμη καλύτερη επιδερμίδα, διατροφή και υγεία και εύχομαι να έχετε μια υπέροχη Νέα Χρονιά! 🙂

 • Σ ευχαριστω Δημητρα σε βλεπω και στο youtube εισαι εξαιρετικη και σε διατροφικα θεματα.με το μαλλι δεν εχω θεμα εχω τα καλα γονιδια της μαμας. βαζω για λαμψη αργκαν και καρυδελαιο τελευταια. εχω ακουσει το καστορελαιο εμποδιζει τη λευκανση στο μαλλι.επειδη ειμαι αθλητης σκεφτομαι να παρω βιταμινη D. στο φαρμακειο υπαρχει το σκευασμα Το παιρνει ο μπαμπας μου για οστεοπορωση.εχει ομως και ασβεστιο μηπως ειναι κακο η μηπως καλυτερα να παρω βιταμινη Ε.παντως πολυς κοσμος εχει μεγαλη ελλειψη βιτ. D.ακομα και σε χωρες με ηλιο οι πιο μελαχροινοι δε την απορροφανε καλα απ τον ηλιο

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Σε ευχαριστώ πολύ και εγώ και χαίρομαι που δεν έχεις προβλήματα μαλλιών.
   Καλή συνέχεια στη μέρα σου.

 • >