Απαλλαγείτε Από Ελιές Στο Δέρμα & Κονδυλώματα Σε 15 Μέρες

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Οι ελιές στο δέρμα ή αλλιώς σπίλοι και τα κονδυλώματα είναι το αποτέλεσμα μιας διαφορετικής ανάπτυξης κυττάρων, όπως είναι οι μικροί καλοήθεις όγκοι.

Παρουσιάζονται πιο συχνά στις γυναίκες και τα άτομα με διαβήτη, με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών ή στα υπέρβαρα άτομα. (1)

Η αντίσταση στην ινσουλίνη σχετίζεται με το διαβήτη, την παχυσαρκία και το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Μια στοχευμένη μελέτη, έδειξε ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των ελιών στο δέρμα και της αντίστασης στην ινσουλίνη. (2)

Τα κονδυλώματα συνήθως δε δημιουργούν άλλα προβλήματα στο σώμα.

Διαφήμιση

Προκαλούν όμως αλλοιώσεις στα γεννητικά όργανα, δηλαδή στο αιδοίο, τον κόλπο, τον τράχηλο της μήτρας ή στον πρωκτό. (3)

Σε πολύ μικρά ποσοστά, τα κονδυλώματα μπορούν να εμφανίσουν καρκίνο και ειδικά καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. (4)

Τα κονδυλώματα συνήθως καταστέλλονται από το ανοσοποιητικό μας σύστημα μέσα σε μια διετία. Εκτός, αν είναι εξασθενημένο και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σωστά.

Για να φτάσετε στη βασική αιτία από τις ελιές στο δέρμα και να βεβαιωθείτε ότι δεν θα δημιουργηθούν ξανά όταν τις απομακρύνετε, θα πρέπει να βελτιώσετε την αντίσταση στην ινσουλίνη και πιθανότατα την κυριαρχία των οιστρογόνων, ακολουθώντας υγιεινή διατροφή ή δίαιτα κέτο ή διαλειμματική δίαιτα-νηστεία.

Στο σημερινό άρθρο θα ανακαλύψετε πως να απαλλαγείτε από τις ελιές στο δέρμα και τα κονδυλώματα σε 15 ημέρες με μια φυσική και εύκολη θεραπεία δύο συστατικών, αν και, ανάλογα με το μέγεθος τους, μπορεί να εξαφανιστούν ακόμη και σε 1-2 ημέρες.

Θα διαβάσετε επίσης πως να διορθώσετε την αρχική αιτία δημιουργίας τους, ώστε να μην εμφανιστούν ξανά.

Πως δημιουργούνται οι ελιές στο δέρμα και τα κονδυλώματα

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πως δημιουργήθηκαν αρχικά οι δερματικές ελιές ή τα κονδυλώματα.

Όπως επίσης και τι θα πρέπει να προσέξετε και να διορθώσετε, ώστε να μην εμφανιστούν ξανά, επειδή όλα αυτά είναι σημάδια πως κάτι δε λειτουργεί σωστά στον οργανισμό μας.

Οι ελιές στο δέρμα και τα κονδυλώματα δηλώνουν μια αύξηση συγκεκριμένων κυττάρων.

Δηλαδή, έναν καλοήθη πολλαπλασιασμό κυττάρων που βρίσκονται φυσιολογικά στο δέρμα μας.

Οι δερματικές ελιές παρατηρούνται στα χέρια, τα πόδια, το λαιμό, το πρόσωπο, την κοιλιά, την πλάτη, αλλά και γενικά στο σώμα μας.

Τα κονδυλώματα όμως, παρουσιάζονται είτε σε εσωτερικές είτε σε εξωτερικές περιοχές των γεννητικών οργάνων, ενώ μπορεί να εξαπλωθούν και στις γύρω περιοχές τους.

Ενώ οι δερματικές ελιές δημιουργούνται από τον ίδιο τον οργανισμό μας, στα κονδυλώματα εισέρχεται ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων όπως λέγεται, στο δέρμα και τους βλεννογόνους. (5)

Ο ιός αυτός εισέρχεται από μικρές γρατσουνιές στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, που δημιουργούνται στη διάρκεια μιας σεξουαλικής επαφής.

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων ή αλλιώς HPV, βασίζεται στο DNA. (6)

Ο ιός μολύνει το δέρμα και τις βλεννογόνους μεμβράνες των ανθρώπων και μερικών ζώων και είναι συνήθως σεξουαλικά μεταδιδόμενος.

Υπάρχουν περίπου 190 υποτύποι αυτού του ιού. Κάποιες μορφές του μπορεί να προκαλέσουν κονδυλώματα, ενώ άλλες μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση για προ-καρκινικές δυσπλασίες και διάφορα άλλα προβλήματα υγείας. (7)

Οι δερματικές ελιές και η σχέση τους με τα οιστρογόνα

Οι δερματικές ελιές είναι πιο συνηθισμένες στις γυναίκες, επειδή υπάρχουν περισσότερα οιστρογόνα στο σώμα μας. (8)

Για αυτό οι έφηβοι ή μια έγκυος μπορεί να παρατηρήσουν αύξηση τους στο δέρμα στην περίοδο της εφηβείας ή της εγκυμοσύνης. (9)

Τα οιστρογόνα είναι μια αναβολική ορμόνη και όταν είναι αυξημένα τα επίπεδα τους, μπορεί στις γυναίκες να προκαλέσουν: (10)

 • αύξηση βάρους
 • κόπωση
 • ινομυώματα στη μήτρα
 • οστεοπόρωση
 • κατάθλιψη
 • οζίδια του μαστού
 • μειωμένη σεξουαλικότητα
 • απώλεια μαλλιών
 • σοβαρό προεμμηνορροϊκό σύνδρομο

Οι άνδρες έχουν επίσης οιστρογόνα, αλλά σε πολύ μικρότερες ποσότητες.

Παρόλα αυτά, τα αυξημένα επίπεδα τους μπορούν να: (11)

 • δυσκολέψουν τη στύση
 • επηρεάσουν τη σεξουαλική λειτουργία
 • προκαλέσουν γυναικομαστία και υπογονιμότητα
 • δημιουργήσουν επιπλέον λίπος στην περιοχή της κοιλιάς

Ενώ σύμφωνα με μια μελέτη του 2018, σχετίζονται επίσης με αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης στους άνδρες. (12)

Οι ελιές στο δέρμα και η αντίσταση στην ινσουλίνη

Όσον αφορά τις δερματικές ελιές, έρευνες έδειξαν πως στο 98% των περιπτώσεων υπήρχε αντίσταση στην ινσουλίνη. (13)

Όπως επίσης υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων και παχυσαρκία, τα οποία συνδέονται επίσης και μεταξύ τους. (14)

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να καταλάβετε τους λόγους που δημιουργούνται οι δερματικές ελιές. Έτσι ώστε να μπορέσετε να διορθώσετε την αρχική αιτία που δημιουργήθηκαν, δηλαδή την αντίσταση στην ινσουλίνη και την αύξηση των οιστρογόνων.

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε την αντιστοιχία που δημιουργείται με την αντίσταση της ινσουλίνης, η οποία σχετίζετε με την κακή διατροφή και ειδικά με την κατανάλωση κακών υδατανθράκων.

Αντίσταση στην ινσουλίνη - Αιτίες

Όταν απαλλαγείτε από τις δερματικές ελιές και τα κονδυλώματα με τον φυσικό τρόπο που θα σας αναφέρω, είναι σημαντικό να διορθώσετε όπως ανέφερα, το αρχικό πρόβλημα.

Αυτό θα συμβεί απομακρύνοντας από τη διατροφή σας τους κακούς υδατάνθρακες και ακολουθώντας δίαιτα κέτο, διαλειμματική δίαιτα ή για ακόμη πιο άμεσα αποτελέσματα, το συνδυασμό τους. (15)

Η συνταγή για να απαλλαγείτε από τις ελιές στο δέρμα και τα κονδυλώματα

Ποια είναι λοιπόν τα δύο απλά συστατικά που θα χρειαστείτε για να απαλλαγείτε από τις δερματικές ελιές και τα κονδυλώματα;

Είναι η ιωδιούχος ποβιδόνη, δηλαδή το γνωστό μας ιώδιο και το σκόρδο.

Στο φαρμακείο θα ζητήσετε ιωδιούχο ποβιδόνη, την οποία γενικά χρησιμοποιούμε για πληγές, γενικά τραύματα και εγκαύματα.

Η μικροβιοκτόνος και αντισηπτική δράση της, βοηθά στην εξάλειψη πολλών βακτηριδίων, ιών, μυκήτων, παρασίτων και των σπόρων τους. (16)

Η ιωδιούχος ποβιδόνη είναι υδατοδιαλυτή και για αυτό μπορεί να εισέρχεται ακόμη και στις πιο μικρές πτυχές του δέρματος και των βλεννογόνων.

Ενώ, δεν επηρεάζεται η δράση της από το αίμα, το πύον ή τους νεκρωμένους ιστούς.

Είναι από τα πιο δραστικά φάρμακα για τις λοιμώξεις του κόλπου και του αιδοίου. (17)

Χρησιμοποιείται συνεχώς στη γυναικολογία, στη μαιευτική και για τις διαταραχές και τα προβλήματα της ούρησης. (18)

Πως θα ετοιμάσετε τη συνταγή

Σε ένα γυάλινο πιατάκι θα αναμείξτε δύο σταγόνες ιωδιούχο ποβιδόνη με μερικές σταγόνες χυμό σκόρδου, που είναι το πιο αποτελεσματικό.

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χυμό σκόρδου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οξείδιο ψευδαργύρου, λάδι ρίγανης (όχι αιθέριο έλαιο) ή βιολογικό μηλόξυδο.

Το οξείδιο ψευδαργύρου είναι μια λευκή χρωστική που χρησιμοποιείται συνήθως στα καλλυντικά και ειδικά στις ενυδατικές κρέμες και τις λοσιόν. (19)

Χρησιμοποιείται επίσης σε αλοιφές για το ερεθισμένο δέρμα, ειδικά των μωρών και στα καλλυντικά με προστατευτικό φίλτρο από τις ακτίνες UV, επειδή έχει αντισηπτικές και προστατευτικές ιδιότητες στο δέρμα. (19)

Θα λιώσουμε λοιπόν λίγο φρέσκο σκόρδο μέχρι να έχουμε 2-3 σταγόνες από το χυμό του, τον οποίο θα αναμείξουμε με τις δύο σταγόνες ιωδιούχο ποβιδόνη.

Παίρνουμε με μια μπατονέτα λίγο από το μείγμα και το απλώνουμε πάνω στις δερματικές ελιές ή στα κονδυλώματα. Στη συνέχεια, βάζουμε επάνω έναν επίδεσμο ή τραυμαπλάστ.

Κάνουμε αυτή τη διαδικασία για δύο φορές την ημέρα για έως και δύο εβδομάδες.

Θα διατηρήσουμε το υπόλοιπο μείγμα στο ψυγείο για να μείνει φρέσκο, ενώ πρέπει να ετοιμάζουμε νέο και φρέσκο μείγμα για την κάθε ημέρα, αλλά και νέο επίδεσμο.

Το σκόρδο και οι θεραπευτικές ιδιότητες του

Το σκόρδο θα πρέπει να είναι φρέσκο κάθε φορά, επειδή όλη τη δουλειά και τα μαγικά πράγματα τα κάνει η αλλισίνη που περιέχει.

Η αλλισίνη είναι μια αντιμικροβιακή, αντισηπτική, αντικαρκινική και αντιβακτηριδιακή ουσία. (20)

Είναι ουσιαστικά η ουσία που παράγεται από το σκόρδο, όταν ενεργοποιείται ο αμυντικός μηχανισμός του στις επιθέσεις από παράσιτα, μύκητες, βακτήρια και ιούς ή όταν το φυτό τραυματιστεί.

Μετά από μόλις μία ημέρα χρήσης αυτού του μείγματος, θα διαπιστώσετε ότι οι ελιές ή τα κονδυλώματα θα αρχίσουν να μικραίνουν και να συρρικνώνονται.

Ενώ σε λίγες ημέρες πιθανότατα θα έχουν εξαφανιστεί τελείως, ανάλογα βέβαια με το πόση αντίσταση στην ινσουλίνη έχει ο οργανισμός.

Δεν θα χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα για περισσότερες από 15 ημέρες (αν το χρειαστείτε για τόσο).

Αν δεν βλέπετε καμία αλλαγή, τότε δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αντί για σκόρδο, συνδυασμό της ιωδιούχου ποβιδόνης με οξείδιο ψευδαργύρου ή λάδι ρίγανης ή βιολογικό μηλόξυδο και να καλύψετε και πάλι με έναν επίδεσμο.

Επίσης αποτελεσματική μπορεί να είναι μια θρυμματισμένη ασπιρίνη σε νερό. Την απλώνουμε επίσης επάνω στις δερματικές ελιές ή τα κονδυλώματα και βάζουμε και πάλι επάνω έναν επίδεσμο. (21)

Τελευταίες σημειώσεις για τις ελιές στο δέρμα και τα κονδυλώματα

Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ιωδιούχο ποβιδόνη αν έχετε ευαισθησία σε αυτή την ουσία.

Αν εμφανιστεί κάποιος ερεθισμός στο δέρμα, θα πρέπει να σταματήσετε αμέσως τη χρήση της.

Επίσης, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί όταν υπάρχουν εγκαύματα ή σε μεγαλύτερη επιφάνεια από το 20% του σώματος.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ρωτάτε πάντα το γιατρό ή το δερματολόγο σας, αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιωδιούχο ποβιδόνη στις ελιές ή τα κονδυλώματα.

Διαφήμιση

Η χρήση της θα πρέπει γενικά να αποφεύγετε από έγκυες και θηλάζουσες μητέρες.

Το μείγμα αυτό είναι μια εύκολη και αποτελεσματική συνταγή για να απαλλαγείτε από τις δερματικές ελιές και τα κονδυλώματα.

Ενώ θα πρέπει να φροντίσετε για την αντίσταση της ινσουλίνης στον οργανισμό, ώστε να μην εμφανιστούν ποτέ ξανά.

Γνωρίζατε για τη συνταγή αυτή για τις δερματικές ελιές και τα κονδυλώματα;

Εσείς γνωρίζατε για την απλή αυτή συνταγή, που μπορεί να απομακρύνει τις δερματικές ελιές και τα κονδυλώματα; Έχετε δοκιμάσει αυτό τον τρόπο ποτέ ως τώρα για να τα απομακρύνετε;

Αφήστε αν θέλετε το, όπως πάντα, σημαντικό σχόλιο σας παρακάτω!

Σας εύχομαι να είστε πάντα καλά! 🙂

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
>