Η #1 Φυσική Συνταγή Για Ξηρότητα & Ρυτίδες Σε Χέρια Και Σώμα

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Όταν ήμουν στην εφηβεία, δοκίμαζα όποια φυσική συνταγή έβρισκα σε περιοδικά ή βιβλία.

Έτσι διαπίστωνα μόνη μου τι μπορούσε να προσφέρει το κάθε λαχανικό, φρούτο ή βότανο στο δέρμα ή την υγεία μου.

Θυμάμαι τη μητέρα μου να φωνάζει πάντα για αυτό, επειδή της έλειπαν από το ντουλάπι ή το ψυγείο τα αυγά, το μέλι, το τσάι του βουνού που υπήρχε πάντα στο σπίτι μας, αλλά και διάφορα λαχανικά που ήθελε για τις σαλάτες.

Η συνταγή που θα σας αναφέρω είναι μια εξαιρετική και διαπιστωμένη προσωπικά φυσική θεραπεία, για τα ξηρά χέρια και το σώμα.

Θα βοηθήσει στην άμεση ενυδάτωση του δέρματος και την απομάκρυνση της ξηρότητας και των ρυτίδων.

Είναι όμως σημαντικό να γνωρίζετε πως όσα βάζουμε γενικά στο δέρμα μας θα πρέπει να είναι ασφαλή. Επειδή, όλα τα συστατικά που περιέχουν, απορροφώνται επίσης στην κυκλοφορία του αίματος και οδηγούνται τελικά στο συκώτι. (1)

Ορισμένα προϊόντα προσωπικής περιποίησης μάλιστα ή ακόμη και το νερό της βρύσης, περιέχουν διάφορες χημικές ουσίες.

Οι ουσίες αυτές καταστρέφουν τη φυσική ασπίδα της επιδερμίδας μας και είναι συνήθως σκληρές για το δέρμα.

Εκτός όμως από αυτή τη φυσική θεραπεία, θα πρέπει να εστιάσετε και στην υγιεινή διατροφή. Έτσι ώστε να βοηθήσετε τον οργανισμό, να διορθώσει διάφορα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται εξωτερικά ή εσωτερικά.

Φυσική συνταγή για την ξηρότητα και τις ρυτίδες

Στο σημερινό άρθρο θα ανακαλύψετε τη νούμερο ένα φυσική συνταγή για την ξηρότητα και τις ρυτίδες σε χέρια και σώμα, πως μπορείτε να κάνετε ξανά την επιδερμίδα σας απαλή και τι θα πρέπει να προσέξετε γενικά για πιο όμορφη και νεανική επιδερμίδα.

Ειδικά το χειμώνα και γενικά τις κρύες μέρες, η επιδερμίδα των χεριών και του προσώπου, γίνεται πολύ σκληρή. Αρχίζετε τότε να βάζετε διάφορες ενυδατικές κρέμες, για να την καλυτερεύσετε.

Αυτό είναι εν μέρει σωστό, επειδή μια τόσο απλή κίνηση μπορεί να δημιουργήσει διάφορα θέματα υγείας.

Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή τα συστατικά ενός προϊόντος, δε μένουν μόνο στην εξωτερική επιδερμίδα. Δυστυχώς, διεισδύουν επίσης στο αίμα και στη συνέχεια καταλήγουν στο συκώτι. (2)

Το συκώτι με τη σειρά του αυξάνει τη λειτουργία του, επειδή προσπαθεί να αποβάλει τις τοξίνες που μεταφέρονται σε αυτό.

Σύμφωνα με έρευνες, το 22% των καλλυντικών προϊόντων έχουν σαν βάση τους το πετρέλαιο. (3)

Πολλά προϊόντα προσωπικής καθημερινής φροντίδας μάλιστα, περιέχουν περίπου 10.500 διαφορετικά χημικά συστατικά! (4)

Όσο και αν αυτό σας φαίνεται απίθανο!

Τα χημικά συστατικά πολλών καλλυντικών προϊόντων

Αρκετά από αυτά τα χημικά συστατικά ενοχοποιούνται για: (5)

 • δερματίτιδες
 • αλλεργίες
 • αναπνευστικά προβλήματα
 • προβλήματα στο ορμονικό και αναπαραγωγικό σύστημα
 • τοξίνες που μεταφέρονται στο νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα
 • πιθανή καρκινογένεση
 • σημαντική τοξικότητα στο περιβάλλον και το οικοσύστημα

Σκεφτείτε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά από το 2003, είναι εξαιρετικά αυστηρή στη σύσταση των καλλυντικών που πωλούνται. (6)

Έχει καταρτίσει μάλιστα μια λίστα με χημικά συστατικά, που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν στην παρασκευή καλλυντικών. Ο αριθμός τους πλέον φτάνει τα 2.495 προϊόντα. (7)

Τέτοια χημικά συστατικά είναι υπεύθυνα για την καταστροφή πολλών βιταμινών στο σώμα μας, όπως είναι οι βιταμίνες Α και D, η Ε που είναι από τις πιο απαραίτητες βιταμίνες για το δέρμα, αλλά και η Κ.

Έτσι αφήνουν ουσιαστικά την επιδερμίδα ξηρή, με κοκκινίλες, πόνο και φαγούρα.

Προσοχή στο νερό της βρύσης

Θα πρέπει επίσης να προσέξετε κάτι που θεωρείται απαραίτητο για πολλές καθημερινές εργασίες και είναι το νερό της βρύσης.

Όταν δεν έχετε τοποθετήσει φίλτρο προστασίας, το νερό μπορεί να περιέχει φθόριο, χλώριο, μόλυβδο και υδράργυρο. Ο μόλυβδος βρίσκεται συνήθως στα συστήματα διανομής νερού. (8)

Μπορεί όμως να περιέχει βακτήρια, άλγη ή ακόμη και αρσενικό, ανάλογα με το μέρος που βρίσκεται η πηγή. Το αρσενικό μεταφέρεται στο νερό από τις συμβατικές καλλιέργειες, τα φυτοφάρμακα και τους βιομηχανικούς ρύπους. (9)

Ειδικά στις μέρες μας με το θέμα των ιώσεων, που προσέχουμε πολύ περισσότερο την καθαριότητα των χεριών μας, μπορεί να τα πλένουμε ακόμη και 20 φορές την ημέρα.

Μπορείτε να φανταστείτε λοιπόν, τι συνέπειες μπορεί να έχει στην επιδερμίδα μας.

Οι μικροοργανισμοί της επιδερμίδας και οι λειτουργίες τους

Επιπλέον, υπάρχουν εκατοντάδες φιλικοί μικροοργανισμοί που ζουν στην επιδερμίδα μας και έχουν διάφορες ευεργετικές λειτουργίες. (10)

Τέτοιες λειτουργίες είναι η διατήρηση της ισορροπίας στο μικροβίωμα του δέρματος. (11)

Με τη βοήθεια τους το δέρμα μας θωρακίζεται ενάντια στους διάφορους εχθρούς του περιβάλλοντος. Παράλληλα, συμβάλλουν στη θεραπεία της ακμής και πολλών άλλων προβλημάτων δέρματος, μειώνοντας τις φλεγμονές και βελτιώνοντας το ευαίσθητο δέρμα. (12)

Εμείς δηλαδή δίνουμε σε αυτούς τους μικροοργανισμούς ένα σπίτι για να ζουν και αυτοί με τη σειρά τους μας προστατεύουν από μολύνσεις και φλεγμονές. (13)

Είναι λοιπόν σημαντικό να τους προστατεύουμε, επειδή ίσως δε θα ζούσαμε χωρίς αυτά τα φιλικά βακτήρια στο σώμα μας. (14)

Η φυσική συνταγή που θα σας αναφέρω σήμερα, θα προστατεύσει αυτούς τους μικροοργανισμούς και θα απομακρύνει την ξηρότητα, τις ρυτίδες και την κοκκινίλα.

Δε θα αλλάξει όμως το επίπεδο pH της επιδερμίδας, όπως κάνουν αρκετά χημικά των καλλυντικών, κάτι που είναι επίσης πολύ σημαντικό.

Η υγιεινή διατροφή και η σχέση της με την επιδερμίδα

Επιπλέον, εκτός από την εξωτερική βοήθεια στην επιδερμίδα μας, θα πρέπει να φροντίζουμε και για την εσωτερική υγεία της, με υγιεινή διατροφή. (15)

Αν και οι εποχές μας είναι πολύ δύσκολες και δυσκολεύουν συνεχώς περισσότερο, προσπαθήστε να μειώσετε από τη διατροφή σας:

 • τους κακούς υδατάνθρακες
 • το πρόχειρο φαγητό
 • τα λευκά προϊόντα και
 • τη ζάχαρη

Τα παραπάνω συστατικά καταστρέφουν την επιδερμίδα και προκαλούν τη γήρανση της.

Η #1 φυσική συνταγή για την ξηρότητα και τις ρυτίδες στα χέρια και το σώμα

Η φυσική συνταγή που θα σας αναφέρω σαν μάσκα, περιέχει μόνο τρία απλά και εύκολο να βρείτε τρόφιμα. Χρησιμοποιώντας αυτά τα υλικά συνδυαστικά σαν μάσκα, θα διαπιστώσετε σταδιακά σημαντική διαφορά στην επιδερμίδα σας.

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστείτε:

 • 1 κρόκο αυγού (μόνο τον κρόκο)
 • 1 κ.γ. καλής ποιότητας μέλι
 • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Τι περιέχει ο κρόκος του αυγού

Όπως γνωρίζετε ο κρόκος του αυγού είναι ουσιαστικά ένα έμβρυο, που περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά, τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται ένας ζωντανός οργανισμός. (16)

Περιέχει επιπλέον και σημαντικά φυσικά έλαια, που είναι δύσκολο να βρούμε σε κάποιο άλλο τρόφιμο.

Ο κρόκος του αυγού περιέχει εκτός των άλλων κρίσιμων συστατικών και ρετινόλη, δηλαδή βιταμίνη Α. Η ρετινόλη είναι μοναδική και αναντικατάστατη ως κορυφαίο αντιγηραντικό συστατικό σε καλλυντικά προϊόντα και απαραίτητη για την υγεία του δέρματος. (17)

Ο κρόκος επίσης περιέχει τις βιταμίνες D, την Ε, την Κ, αλλά και ομέγα-3 λιπαρά οξέα. Όλα αυτά τα απαραίτητα συστατικά, θα απορροφηθούν από την επιδερμίδα μας για τις ανάγκες της. (18)

Μην ξεχνάτε επίσης τη σημαντική λεκιθίνη, η οποία παράγεται από τον ανθρώπινο οργανισμό στο συκώτι. (19)

Το όνομα της το πήρε από την ελληνική λέξη “λέκιθος”, που είναι ουσιαστικά ο κρόκος του αυγού, επειδή εκεί εντοπίστηκε για πρώτη φορά.

Σκεφτείτε πως η λεκιθίνη: (20)

 • είναι ένα δομικό στοιχείο στις κυτταρικές μεμβράνες
 • αποτελεί ένα συστατικό της χολής με γαλακτωματοποιητική δράση
 • μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και της χοληστερόλης του αίματος
 • είναι εξαιρετικά σημαντική για υγιεινό αδυνάτισμα

Πως θα ετοιμάσετε αυτή τη φυσική συνταγή για την ξηρότητα της επιδερμίδας

Θα πάρετε ένα γυάλινο μπολ και θα βάλετε μέσα:

 • 1 κρόκο αυγού
 • 1 κ. γλυκού καλής ποιότητας μέλι και ειδικά αν έχετε μέλι μανούκα
 • 2 κ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Ανακατεύετε όλα τα συστατικά πολύ καλά και απλώνετε τη μάσκα στα χέρια σας ή σε όποιο άλλο σημείο του σώματος ή του προσώπου υπάρχει ξηρότητα ή ρυτίδες.

Την αφήνετε να μείνει για 20 λεπτά.

Αυτή η φυσική μάσκα θα ταΐσει ουσιαστικά τα καλά βακτήρια της επιδερμίδας.

Μετά από 20 λεπτά θα ξεπλύνετε απαλά τη μάσκα από τα χέρια σας. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μέχρι δύο φορές την εβδομάδα.

Αν η κατάσταση στα χέρια σας είναι πολύ άσχημη, με πολλές κοκκινίλες και ξηρότητα, μπορείτε ιδανικά και όπως έχω κάνει κάποιες φορές το χειμώνα, να τη βάλετε λίγο πριν να πάτε για ύπνο.

Τη σκεπάζετε αν θέλετε με έναν μικρό επίδεσμο που τυλίγετε γύρω από το χέρι, για να μη στάξει στα σεντόνια. Το πρωί ξεπλένετε τη μάσκα και σκουπίζετε απαλά τα χέρια ή το σημείο που τη χρησιμοποιήσατε.

Το μέλι μανούκα και οι σημαντικές ιδιότητες του

Αν χρησιμοποιήσετε το μέλι μανούκα που σας ανέφερα, θα βοηθήσετε ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα σας. Το συγκεκριμένο μέλι είναι αντιβακτηριδιακό, αντισηπτικό και αντιφλεγμονώδες, ενώ είναι πλούσιο σε αμινοξέα, ιχνοστοιχεία και φυσικά σάκχαρα. (21)

Η ποικιλία αυτού του μελιού χρησιμοποιείτε για να επουλώνει πληγές και ουλές, να θεραπεύει την ακμή, να ανακουφίζει από τα τσιμπήματα εντόμων, να επουλώνει τα εγκαύματα και να αντιμετωπίζει την ξηροδερμία. (22)

Το μέλι μανούκα έχει αναπλαστική δράση, ενώ περιποιείται και ενυδατώνει την επιδερμίδα, βελτιώνοντας την ελαστικότητα της. (23)

Διαφήμιση

Το μέλι αυτό μειώνει και αμβλύνει τις ρυτίδες, ενώ θεωρείται πολύτιμο στην αντιμετώπιση της πρόωρης γήρανσης. (24)

Αυτή η φυσική συνταγή είναι μία από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την επιδερμίδα σας.

Θα απομακρύνει σταδιακά την ξηρότητα, τις κοκκινίλες και τις ρυτίδες από τα χέρια, το πρόσωπο και γενικά το σώμα.

Εσείς γνωρίζατε για αυτή τη φυσική συνταγή για την ξηρότητα της επιδερμίδας;

Εσείς γνωρίζατε για τη νούμερο ένα φυσική συνταγή για την ξηρότητα και τις ρυτίδες σε χέρια και σώμα;

Αφήστε αν θέλετε το, όπως πάντα, σημαντικό σχόλιο σας παρακάτω!

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και να είστε πάντα καλά! 🙂

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
>