10 Εύκολες Λύσεις Για Να Φαίνονται Τα Φθηνά Ρούχα Κομψά Και Ακριβά

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση στη χώρα μας, μας ανάγκασε να βρίσκουμε λύσεις σε προβλήματα που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν.

Χωρίς αυτό όμως (κάποιες φορές) να είναι απαραίτητα κακό!

“Τεντώνοντας” τα ευρώ μας, αντιμετωπίζουμε ένα από αυτά τα προβλήματα που είναι και η αγορά ρούχων. Βάζοντας μας στην διαδικασία να προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους για οικονομικές ή ακόμη και πολύ φθηνές λύσεις.

Το πρόβλημα είναι βέβαια ότι συνήθως τα φθηνά ρούχα φαίνονται, από ορισμένες λεπτομέρειες τις οποίες με λίγη φαντασία μπορούμε να αλλάξουμε.

Ειδικά, αν παράλληλα προσέχουμε και το σώμα μας, κάνοντας υγιεινή διατροφή, τότε δεν θα δυσκολευτούμε καθόλου να κάνουμε αλλαγές σε ρούχα.

Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε ώστε κάποια φθηνά ρούχα που αγοράσαμε ή έχουμε ήδη, να φαντάζουν στα μάτια των άλλων, ακριβά και κομψά.

10 εύκολες λύσεις για να κάνετε τα φθηνά ρούχα να φαίνονται ακριβά

1. Προσαρμόστε τα ρούχα στο σώμα σας

Μια φούστα των 10€ από ένα οικονομικό κατάστημα μπορεί να καταλήξει να φαντάζει καλύτερη από μια φούστα 300€ ενός σχεδιαστή, με μόλις δύο γρήγορες βελονιές.

Αν τα ρούχα πάνω σας δεν εφαρμόζουν σωστά αλλά σας ταιριάζουν, μια εύκολη λύση είναι να τα πάτε σε μια μοδίστρα πριν καν τα φέρετε στο σπίτι.

ΔιαφήμισηΑυτή η κίνηση, αξίζει κάθε ευρώ.

Επίσης, ενώ ψωνίζετε, να έχετε υπόψη ότι όσο πιο απλό είναι το ρούχο τόσο πιο εύκολο (και φθηνότερο) είναι να το προσαρμόσετε πάνω σας.

Θαυμάζω τις γυναίκες που μπορούν μόνες τους να προσαρμόζουν τα ρούχα στο σώμα τους.

Γιατί να λέμε: “εύχομαι το σώμα μου να ήταν μικρότερο μέγεθος εδώ ή μεγαλύτερο εδώ” για να ταιριάζει κάποιο ρούχο που μας αρέσει; Θα μπορούσαμε να πούμε “δεν χρειάζεται να προσαρμόζω το σώμα μου σε ένα ορισμένο μέγεθος, κάνω τα ρούχα μου σύμφωνα με το σώμα μου”.

Αυτό μας βοηθά να έχουμε καλύτερη εικόνα του σώματος μας και μεγάλη αυτοπεποίθηση όταν φοράμε ένα ρούχο που μας ταιριάζει. Με αυτό τον τρόπο, θα μοιάζει σαν να ήταν κατασκευασμένο για μας, τονίζοντας τα θετικά μας στοιχεία.

2. Αντικαταστήστε όλα τα κουμπιά

Είναι μια πραγματικά εύκολη και εξαιρετική λύση για να φαίνονται τα φθηνά ρούχα, ιδιαίτερα κομψά και ακριβά.

Βγάλτε όλα τα πλαστικά κουμπιά και αντικαταστήστε τα με κάποια πιο κομψά από μέταλλο, κόκκαλο ή μαργαριτάρι. Μπορείτε ακόμη να βγάλετε κουμπιά που σας αρέσουν από παλιά ρούχα που δεν φοράτε πια.

Κρατήστε τα κουμπιά από παλιά ρούχα που πλέον δεν θα φορέσετε και δημιουργήστε πρωτότυπες κατασκευές για ανανέωση ρούχων και χώρου.

Όταν ψάχνετε για νέα κουμπιά ώστε να τα χρησιμοποιήσετε για το παλτό ή το πουκάμισό σας, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να θυμάστε.

Ένα από τα πιο σημαντικά είναι να βεβαιωθείτε ότι τα νέα κουμπιά έχουν το ίδιο μέγεθος με τα κουμπιά που αντικαθιστάτε. Διαφορετικά, όχι μόνο δεν θα ταιριάζουν στις τρύπες των κουμπιών αν δεν έχουν το ίδιο μέγεθος, αλλά ο σχεδιαστής ίσως χρησιμοποίησε αυτό το μέγεθος επειδή ήταν το πιο αισθητικά όμορφο.

Γι αυτό, αν σχεδιάζετε να αλλάξετε το αρχικό μέγεθος των κουμπιών, καλύτερα να τα δοκιμάσετε πρώτα πάνω στο ρούχο πριν τα ράψετε.

Αν όλα είναι όμορφα, μπορείτε να αγοράσετε τα νέα κουμπιά σας.

Στα κουμπιά υπάρχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία τιμών ανάλογα με το είδος, οπότε εξαρτάται πραγματικά από το πόσα χρήματα μπορείτε να ξοδέψετε. Μπορείτε να πάτε σε κάποιο τοπικό κατάστημα κοντά σας, ώστε να δείτε την ποικιλία των κουμπιών και να ελέγξετε το μέγεθος.

Ωστόσο, αν δεν έχουν αυτό που ψάχνετε, μπορείτε επίσης να τα αγοράσετε online όπου εκεί έχουν όλα τα είδη από κουμπιά που μπορείτε να σκεφτείτε.

Επίσης, μην ανησυχείτε αν δεν μπορείτε να κάνετε μόνες σας την αλλαγή τους, αφού είναι πανεύκολο να τα περάσει μια μοδίστρα ή ακόμη και οι περισσότεροι στεγνοκαθαριστές με ελάχιστα ευρώ.

3. Να φοράτε ρούχα σε καλή κατάσταση

Αν δείτε κάποιο λεκέ σε ρούχο σας και δεν μπορείτε να τον βγάλετε μόνες σας, δώστε το αμέσως για ένα στεγνό καθάρισμα.

Θα δείτε τι μπορούν εκείνοι να καταφέρουν. Αν δεν μπορεί να γίνει τίποτα καλύτερο, χαρίστε το σε κάποιον που το έχει ανάγκη.

Αν βλέπετε μια χαλαρή κλωστή ή κουμπί ή μια σχισμένη ραφή, διορθώστε το αμέσως. Αν το παρατηρήσατε εσείς τότε σίγουρα θα το παρατηρήσουν και άλλοι.

Δεν χρειάζεται να έχετε προχωρημένες δεξιότητες ραπτικής για να ράψετε μια ραφή στο αγαπημένο σας παντελόνι ή πουλόβερ ή τα κουμπιά πάνω στα πουκάμισα. Πρέπει να μάθετε απλά πώς να το ράψετε, να αντικαταστήσετε κουμπιά ή να διορθώσετε τις μικρές τρύπες.

Τα πουλόβερ μπορείτε πολύ εύκολα να τα διορθώσετε με ένα βερνίκι νυχιών. Το κλειδί είναι να φροντίζετε γρήγορα τις μικρές τρύπες ή τις χαλαρές κλωστές πριν καταστρέψουν εντελώς τα ρούχα σας.

4. Μείνετε μακριά από “προβληματικά” ρούχα

Τα ρούχα με προβληματικό υλικό και υφάσματα μπορούν εύκολα να καταλήξουν να φαίνονται παλιά και φθαρμένα. Ειδικά όταν τα αγοράσατε αρχικά πολύ φθηνά.

Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα τα τζιν που έχουν σχιστεί και που μπορούν έτσι να φαίνονται σαν καινούργια και στη μόδα.

Φθηνά ρούχα-Jeans

Το προτιμότερο είναι να μην τα χρησιμοποιήσετε αν δεν τα έχετε ανάγκη. Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με ρούχα που είναι περισσότερο στη μόδα.

Όσα από αυτά δεν σας κάνουν αλλά είναι σε σχετικά καλή κατάσταση μπορείτε να τα προσφέρετε προσωπικά σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Μπορείτε ακόμη να τα δώσετε σε ιδρύματα αστέγων, σε κάποιο κέντρο αλληλεγγύης, κέντρα για πρόσφυγες, σε ιδρύματα, κλπ.

5. Σταματήστε να πλένετε συνεχώς τα ρούχα σας

Το καταλαβαίνω ότι θέλετε να κρατήσετε τα πάντα καθαρά και το ίδιο ισχύει και στα ρούχα σας, αλλά το εντατικό πλύσιμο δεν είναι η απάντηση.

Το συνεχόμενο πλύσιμο ρούχων φθείρει τα υφάσματα και εξασθενεί τα χρώματα, καθιστώντας τα σαν παλιά και φθηνά.

Εάν εμφανίσετε ένα σημάδι σε ένα ρούχο, καθαρίστε το με ένα σφουγγάρι ή μια οδοντόβουρτσα και λίγο σαπούνι. Αν κάτι αρχίσει να μυρίζει, βάλτο σε μια πλαστική σακούλα και τοποθέτησε το στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα.

Ναι, στην κατάψυξη!

Ο παγωμένος αυτός χώρος θα διώξει όλες τις μυρωδιές ή ακόμη και τον ιδρώτα. Δοκιμάστε το!

Επίσης, μην καθυστερείτε το στέγνωμα των ρούχων αφού τα έχετε πλύνει. Μην τα αφήνετε μέσα στο πλυντήριο να μείνουν για ώρα ή ώρες και ειδικά όχι για όλη τη νύχτα. Επειδή το σκοτεινό και θερμό μέρος του κάδου είναι ιδανικό για να αναπτυχθούν βακτήρια και μούχλα.

6. Αγοράστε ένα καλό ατμοσίδερο

Το τσαλάκωμα και οι τσακίσεις μπορούν να κάνουν οποιοδήποτε ρούχο να φαίνεται φθηνό. Κι όμως για όλους το σιδέρωμα είναι μια ταλαιπωρία και πολλά συνθετικά ρούχα δεν μπορούν να σιδερωθούν καλά.

Singer-ΑτμοσίδεροΈνα καλό ατμοσίδερο ή ατμοπαραγωγός όμως, μπορεί να διορθώσει τις τσακίσεις από σχεδόν οποιοδήποτε ρούχο μέσα σε λίγα λεπτά.

Αν χρειάζεστε κάποιο ρούχο για το πρωί που δεν το πλύνατε ακόμη, ρίξτε λίγο ατμό το βράδυ και αφήστε το κρεμασμένο σε ένα δωμάτιο με ανοιχτά παράθυρα. Ο κρύος νυχτερινός αέρας θα βοηθήσει να εξουδετερωθούν οι οσμές και το πρωί θα είναι έτοιμο να το φορέσετε.

Αντισταθείτε στην σκέψη να κρεμάσετε τα ρούχα σας στο μπάνιο ενώ κάνετε ντους. Ο ατμός του νερού σε ένα μπάνιο δεν είναι ιδανικός για να διώξει το τσαλάκωμα ούτε ο κατάλληλος για τα ρούχα σας.

Ένα καλό ατμοσίδερο βοηθά στο να σιδερώνονται τέλεια ακόμη και τα πλέον ευαίσθητα υφάσματα. Χρησιμοποιήστε ατμοσίδερο σε ρούχα από δαντέλα ή μετάξι, λινά κεντήματα, μάλλινα υφάσματα ή κασμίρ, για να απομακρύνετε χωρίς κόπο τα τσαλακώματα.

Επίσης, το σιδέρωμα με σίδερο ατμού θα βοηθήσει σε ένα υπέρ-οικονομικό, γρήγορο και αποτελεσματικό σιδέρωμα.

7. Επιλέξτε ένα απλό ρούχο χωρίς αξεσουάρ

Ξεκινήστε με την αγορά ενός απλού ρούχου χωρίς επιπλέον κοσμήματα ή διακοσμητικά πάνω του.

Όταν θα υπάρχουν επιπλέον λεπτομέρειες όπως αυτές, θα είναι πραγματικά δύσκολο να μείνουμε σε έναν μικρό προϋπολογισμό χρημάτων.

Πέρα από αυτό, ίσως θελήσετε να εξετάσετε γενικά στο ντύσιμο, το ενδεχόμενο απλότητας της εμφάνισης σας στο σύνολό της.

Για παράδειγμα, μην προσθέσετε 2-3 φτηνά βραχιόλια ή κολιέ για να κάνετε την εμφάνιση σας πιο έντονη. Απλά φορέστε ένα όμορφο βραχιόλι ή κολιέ με το πάχος που πραγματικά θέλετε και σας ταιριάζει καλύτερα.

Προσπαθήστε να επιλέγετε τα κατάλληλα αξεσουάρ για κάθε έξοδο σας ώστε να συμπληρώσετε ένα κομψό σύνολο. Όχι για να το χαλάσετε μαζί με την συνολική εικόνα σας.

Αν για παράδειγμα, επιλέξετε ένα μαύρο σύνολο μπορείτε ιδανικά να βάλετε ένα μεγάλο κολιέ που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα. Επιπλέον, αν επιλέξετε ένα σετ κοσμημάτων, θα πρέπει να είναι με μικρό σχέδιο για πιο όμορφη και σικ εμφάνιση.

Πριν φύγετε από το σπίτι, απλά αναρωτηθείτε: “Πώς μπορώ να κάνω αυτό το ρούχο πραγματικά κομψό χωρίς υπερβολές;”

8. Επενδύστε σε ένα κλασσικό κομμάτι

Όταν θα υπάρξει η δυνατότητα, προτιμήστε να επενδύσετε σε κάποιο κλασσικό κομμάτι.

Προτιμότερο σε φούστα, παντελόνι, φόρεμα ή μπλούζα και όχι σε παπούτσια ή τσάντα. Το φθηνό-ακριβό κόλπο στο ντύσιμο είναι θεωρητικά εύκολο αλλά συνήθως γίνεται λάθος.

Για παράδειγμα, μην ξοδεύετε 100-200€ σε ένα ζευγάρι μαύρες δερμάτινες μπότες τη στιγμή που θα μπορούσατε να τις αγοράσετε με 35-40€.

Το γεγονός είναι, ότι και τα δύο παπούτσια ως τιμές, πρόκειται να φθαρούν σύντομα. Είναι αμφίβολο αν οποιοσδήποτε, συμπεριλαμβανομένης κι εσάς, θα μπορούσε να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ των φθηνών παπουτσιών και των ακριβών.

Άλλωστε όπως είπε και η μεγάλη Coco Channel: “Η μόδα παλιώνει αλλά το στυλ μένει πάντα το ίδιο”!

Γι αυτό προτιμήστε να έχετε κάποια κλασσικά και διαχρονικά κομμάτια στην ντουλάπα σας. Αυτά θα αποδειχθούν αγέραστα στην πάροδο των χρόνων και θα σας γλιτώσουν από επιπλέον έξοδα.

Ένας γενικός κανόνας για τη σωστή επιλογή τους είναι η απλή γραμμή και η σύνθεση του υφάσματος του κομματιού αυτού. Η ποιότητα του δηλαδή θα πρέπει στο μεγαλύτερο ποσοστό να είναι από φυσικές πρώτες ύλες όπως μετάξι, βαμβάκι, δέρμα, κασμίρι, μαλλί, κλπ.

Για αυτό, καλύτερα εξοικονομήστε χρήματα εστιάζοντας σε κομμάτια που θα γίνουν το επίκεντρο της εμφάνισης και του στυλ σας.

9. Επιλέξτε μαύρο αντί για καφέ

Τα καφέ και τα άλλα ζεστά και γήινα χρώματα, όπως το μωβ, το λαδί, το πράσινο ή το μπεζ, συχνά καταλήγουν να φαίνονται στενάχωρα και μουντά.

Ειδικά στις περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται σε υφάσματα χαμηλής ποιότητας, από ότι συχνά φτιάχνουν τα φθηνά ρούχα.

Αντί γι αυτά τα χρώματα, επικεντρωθείτε καλύτερα σε ασπρόμαυρα και σε χαρούμενα χρώματα που φαίνονται φωτεινά και κομψά. Τέτοια χρώματα είναι τα τολμηρά παστέλ ή τα βαθιά και πλούσια χρώματα στους τόνους των κοσμημάτων.

Μπορείτε φυσικά, να συνδυάσετε το μαύρο χρώμα με κάποιον από τους παραπάνω συνδυασμούς του καφέ ή των γήινων χρωμάτων.

Φθηνά Ρούχα - Μαύρο

Άλλωστε αυτά τα χρώματα είχαν πάντα μια άριστη σχέση μεταξύ τους που αναδείκνυαν την σιλουέτα. Είναι δύο πολύ κλασσικά χρώματα που μπορούν να δημιουργήσουν διαχρονικά σύνολα με κομψότητα και στυλ.

Ακόμη κι όταν δυσκολεύεστε να διαλέξετε τι να φορέσετε ή νιώθετε ότι κάτι δεν σας ταιριάζει, το μαύρο χρώμα στο ντύσιμο θα σας βοηθήσει και πάλι.

Είναι αυτό με το οποίο, ακόμη κι αν ανήκει στα φθηνά ρούχα. αισθανόμαστε πάντα καλοντυμένες και κομψές σαν να είναι μια ακριβή μας επιλογή.

10. Δημιουργήστε μια “ομαλή” σιλουέτα

Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια ομαλή σιλουέτα κάτω από τα ρούχα σας.

Οι γραμμές του σουτιέν και γενικά οι ορατές γραμμές των εσωρούχων αποσπούν την προσοχή. Κάνοντας τα ρούχα σας να φαίνονται λεπτά και άκομψα.

Απώλεια βάρους - Αδυνάτισμα

Το πρόβλημα είναι ότι τα πιο φθηνά ρούχα είναι ήδη λεπτά σαν υφή.

Παρόλα αυτά, με ένα καλά τοποθετημένο σουτιέν, το λεπτό παντελόνι, η μπλούζα και η λεπτή σας φούστα, μπορεί να ελαχιστοποιήσει τους περισπασμούς.

Η σωστή εφαρμογή των εσωρούχων θα κάνει τα ρούχα σας να φαίνονται αμέσως πιο σικάτα και κομψά.

Ένα σουτιέν, στο σωστό μέγεθος μπορεί αμέσως να αναδείξει το ντεκολτέ μας και το σωστό εσώρουχο δεν θα τονίζει ούτε θα διαγράφει τις όποιες ατέλειες μας.

Αντίθετα, θα είναι αυτό που θα κάνει το σώμα μας να φαίνεται σμιλεμένο και αδύνατο.

Είναι πολύ λίγες οι γυναίκες με τέλειες αναλογίες. Όλες μας όμως μπορούμε να αναδείξουμε τις δικές μας, επιλέγοντας έξυπνα και σωστά το ιδανικό μέγεθος στα εσώρουχα μας.

Τελευταίες πινελιές

Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα να θαυμάζει κάποιος αυτό που φοράτε και να του αποκαλύψετε ότι αυτό είναι π.χ. από τα H&M ή το Zara.

ΔιαφήμισηΔιαφήμιση

Αισθανόμαστε πάντα ικανοποίηση για τις στυλιστικές μας επιλογές όταν γνωρίζουμε ότι κάποια ρούχα μας τα αποκτήσαμε σε προσιτή τιμή.

Η μόδα στην πιο ιδανική μορφή της, είναι γενικά προσβάσιμη και με απόλυτα δημιουργική έμπνευση.

Επειδή φυσικά και μπορούμε να επιλέξουμε προσιτά ή ακόμη και φθηνά ρούχα, τα οποία μέσα από τις δικές μας επιλογές θα φαντάζουν ακριβά, κομψά και στιλάτα.

Και τώρα εσείς

Εσείς τι επιλογές κάνετε συνήθως στα ρούχα στις δύσκολες αυτές εποχές;

Προτιμάτε φτηνά ρούχα με τα οποία δημιουργείτε ακριβό αποτέλεσμα ή αγοράζετε λίγα αλλά ακριβά;

Θα χαρώ πολύ να αφήσετε παρακάτω το σχόλιο σας και να μας πείτε τις δικές σας προτιμήσεις σε ρούχα και παπούτσια.

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
  • Η αλλαγή από τα κουμπιά πραγματικά με βοήθησε να αλλάξω την εμφάνιση από πολλά ρούχα μου. Πλέον, πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να φοράμε ξανά ρούχα που τα έχουμε στην άκρη. Πολύ καλό άρθρο. Μπράβο!

    • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

      Σίγουρα πρέπει πλέον να βρίσκουμε τρόπους να φοράμε ρούχα που δεν τα χρησιμοποιούμε πλέον ή αλλιώς μπορούμε να τα δωρίζουμε σε άτομα που τα χρειάζονται περισσότερο.
      Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και χαίρομαι που σου άρεσε το άρθρο! Να’σαι καλά!

  • >