Μυστικά & Θεραπείες Για Να Αντιμετωπίσετε Οριστικά Την Κυτταρίτιδα

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Κυτταρίτιδα…

Μια λέξη εφιάλτης για τις περισσότερες γυναίκες αλλά πλέον και για άντρες!

Παρ’ όλες τις προσπάθειες για την αποφυγή της, οκτώ στις δέκα Ελληνίδες ταλαιπωρούνται από την κυτταρίτιδα και την καπιτονέ όψη του δέρματος. Επιπλέον, στα στατιστικά έχουν προστεθεί και πολλοί άντρες.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, το …προνόμιο της κυτταρίτιδας δεν το έχουν αποκλειστικά τα παχύσαρκα ή υπέρβαρα άτομα ούτε συγκεκριμένες ηλικίες.

ΔιαφήμισηΟι δερματολόγοι αναφέρουν πως πλέον το 90% των γυναικών θα εμφανίσει οπωσδήποτε κυτταρίτιδα σε κάποια περίοδο της ζωής τους.

Φταίει η λάθος διατροφή, η έλλειψη γυμναστικής, η κληρονομικότητα, οι ορμόνες, η έλλειψη φροντίδας του δέρματος ή όλα αυτά μαζί; Τι μπορούμε να κάνουμε για να διορθώσουμε ή να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση;

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τι είναι η κυτταρίτιδα, τις αιτίες από τις οποίες δημιουργείται αλλά και το πως θα μπορέσουμε να την εξαφανίσουμε από την ζωή μας με φυσικούς ή ιατρικούς τρόπους.

Τι ακριβώς είναι η κυτταρίτιδα και πως δημιουργείται

Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά όταν μιλάμε για την κυτταρίτιδα. Αναφέρεται σαν όψη δέρματος φλοιού πορτοκαλιού, σαν τυρί cottage, σαν ζημιά από χαλάζι, και σαν το φαινόμενο διαφόρων δερματικών στρωμάτων.

Η κυτταρίτιδα είναι μια κατάσταση, στην οποία το δέρμα εμφανίζεται να έχει περιοχές με υποκείμενα αποθέματα λίπους, δίνοντάς του μια πτυχωτή και άμορφη εμφάνιση.

Δημιουργείται όταν ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό γίνεται εναπόθεση λίπους και νερού.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την διόγκωση στις λεμφοκυψέλες σε συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες πιθανότατα γίνεται κακή αιμάτωση.

Αυτή η απώλεια ελαστικότητας στον συνδετικό ιστό δημιουργεί τη γνωστή σε όλους μας όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Είναι ουσιαστικά κάποια ακανόνιστα μοτίβα συνδετικού ιστού που βρίσκεται κάτω από το δέρμα μας. Αυτός ο ιστός σχηματίζεται σε “διαμερίσματα” σαν κηρήθρες και ωθεί το δέρμα δημιουργώντας αυτή την όψη.

Μελέτες έδειξαν πως τα άτομα που εμφανίζουν κυτταρίτιδα έχουν διαφορετικά μοτίβα συνδετικών ιστών από τα άτομα που δεν εμφανίζουν.

Για αυτό και στους άντρες εμφανίζονται εντελώς διαφορετικά μοτίβα ιστών και γενετική διαφορά του λιπώδη ιστού από ότι στις γυναίκες. Η διαφορά αυτή οφείλεται στον τρόπο που κατανέμεται το λίπος, οι μύες και ο συνδετικός ιστός.

Κυτταρίτιδα

Βιοχημικά, η κυτταρίτιδα παρουσιάζεται όπως κάθε άλλο είδος λίπους και δεν έχει κάποια διαφορετική επίπτωση στην υγεία μας.

Η κυτταρίτιδα έχει ιατρικά αναφερθεί ως οξεία ινωδοσκληρωτική πανικονοπάθεια (EFP).

Αιτίες που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα

Η κληρονομικότητα, το πάχος του δέρματος, το φύλο, η ποσότητα και η κατανομή του σωματικού λίπους αλλά και η ηλικία μπορούν να επηρεάσουν την έκταση στην οποία υπάρχει ή είναι ορατή η κυτταρίτιδα.

Τα πραγματικά αίτια εμφάνισης της κυτταρίτιδας δεν έχουν διαπιστωθεί επιστημονικά ως τώρα.

Οι μελετητές θεωρούν ως τα πιο σημαντικά αίτια για τη δημιουργία της τα παρακάτω:

 • Ορμονικοί παράγοντες – Οι ορμόνες μας παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας. Θεωρείται πως τα οιστρογόνα, η ινσουλίνη, οι θυρεοειδικές ορμόνες, η προλακτίνη και η νοραδρεναλίνη αποτελούν μέρος της διαδικασίας παραγωγής κυτταρίτιδας.
 • Γενετική – Συγκεκριμένα γονίδια που απαιτούνται για την ανάπτυξη της κυτταρίτιδας. Τα γονίδια ενδέχεται να προδιαθέτουν ένα άτομο σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την κυτταρίτιδα, όπως το φύλο, τη φυλή, τον αργό μεταβολισμό, την κατανομή του λίπους ακριβώς κάτω από το δέρμα και την κυκλοφοριακή ανεπάρκεια.
 • Λανθασμένη διατροφή – Οι άνθρωποι που τρώνε πάρα πολύ λίπος, υδατάνθρακες ή αλάτι και αντίστοιχα πολύ λίγες ίνες, είναι πιθανό να έχουν μεγαλύτερες ποσότητες κυτταρίτιδας.
 • Παράγοντες του τρόπου ζωής – Η κυτταρίτιδα μπορεί να είναι πιο διαδεδομένη σε εκείνους που δεν ασκούνται καθόλου, σε εκείνους που κάθονται ή στέκονται σε μια θέση για μεγάλες χρονικές περιόδους και στους καπνιστές.
 • Τα ρούχα – Εσώρουχα και ρούχα με σφιχτό ελαστικό επάνω στους γλουτούς (που περιορίζουν τη ροή του αίματος) μπορεί να συμβάλλουν στον σχηματισμό κυτταρίτιδας.

Ποιά είναι τα σημάδια και οι κατηγορίες της κυτταρίτιδας

Το σημείο που σε μένα είχε αρχικά εμφανιστεί η κυτταρίτιδα ήταν στους μηρούς μου και ήταν πριν από περίπου 10 χρόνια.

Οπότε πιστεύω πως σε μένα η αιτία για την εμφάνιση της ήταν οι ορμόνες μου, αλλά και οι πολλές ώρες στην καρέκλα λόγω δουλειάς στον υπολογιστή.

Η κυτταρίτιδα είναι πιο αισθητή στους γλουτούς και τους μηρούς και συνήθως παρουσιάζεται μετά την εφηβεία.

Σε μας τις γυναίκες παρουσιάζεται περισσότερο σε μηρούς, γλουτούς, κοιλιά, χέρια και σε κάποιες περιπτώσεις στο στήθος και στα γόνατα. Ενώ στους άντρες που είναι και πιο σπάνια (περίπου 10%), εμφανίζεται στην κοιλιά και στο πάνω μέρος των χεριών.

Συμπτώματα δεν υπάρχουν αν εξαιρέσουμε τα εμφανή σημάδια της όψης “φλοιού πορτοκαλιού” και την αρχή του “τσαλακωμένου” δέρματος.

Οι βαθμίδες στις οποίες μπορούμε να ταξινομήσουμε την κυτταρίτιδα είναι:

 • Η κυτταρίτιδα 1ου βαθμού που είναι εμφανής μετά από τσίμπημα της περιοχής και είναι χαμηλού βαθμού εμφάνισης
 • Η κυτταρίτιδα 2ου βαθμού (οιδηματική) που παρουσιάζει μεγαλύτερη πυκνότητα και μειωμένη ελαστικότητα στο δέρμα και είναι εμφανής όταν βρισκόμαστε σε όρθια στάση
 • Η προχωρημένη κυτταρίτιδα 3ου βαθμού (συμπαγής) όπου παρατηρείται ορατή τραχύτητα του δέρματος (όπως σαν φλούδα πορτοκαλιού) μαζί με τις ιδιότητες του βαθμού 2. Μπορούμε να την παρατηρήσουμε όταν είμαστε σε όρθια αλλά και σε ξαπλωτή στάση

Όταν πατήσουμε το δέρμα που έχει κυτταρίτιδα και μας πονέσει σημαίνει πως υπάρχει μεγάλη χαλάρωση συνδετικού ιστού και υπερβολική κατακράτηση υγρών.

Την πρώτη περίπτωση μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με γυμναστική ενώ στην δεύτερη περίπτωση πρέπει άμεσα να φροντίσουμε την ενυδάτωση του οργανισμού μας.

Με το πέρασμα των χρόνων, το σώμα εμάς των γυναικών, παράγει λιγότερα οιστρογόνα (οι ορμόνες που βοηθούν στην ομαλή διατήρηση των αιμοφόρων αγγείων).

Λιγότερα οιστρογόνα μπορεί να σημαίνει λιγότερη κυκλοφορία, πράγμα που μπορεί επίσης να σημαίνει μείωση της νέας παραγωγής κολλαγόνου και διάσπαση παλαιότερου συνδετικού ιστού.

Πως λοιπόν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε

Θα σας αναφέρω παρακάτω τις φυσικές μεθόδους που χρησιμοποιώ κι εγώ και έχω δει πολύ εντυπωσιακή διαφορά στο δέρμα μου.

Η δική μου κυτταρίτιδα πλέον δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου.

Επιπλέον όμως, θα σας παρουσιάσω και ορισμένες ιατρικές-φαρμακευτικές μεθόδους για την κυτταρίτιδα τις οποίες δεν έχω δοκιμάσει προσωπικά.

Καλό είναι όμως να τις γνωρίζετε σε περίπτωση που θελήσετε να τις επιλέξετε.

Ξεκινώ αρχικά με τις φυσικές μεθόδους αντιμετώπισης της…

checkΑπολέπιση (Scrub) με καφέ

Κάνοντας την συγκεκριμένη απολέπιση με το μείγμα αυτό στα σημεία που έχετε κυτταρίτιδα, πιστεύω πως θα έχετε και εσείς αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Το ιδανικότερο είναι να το επαναλαμβάνετε μία φορά την εβδομάδα για να έχετε μακροπρόθεσμο και μόνιμο αποτέλεσμα.

Η καφεΐνη είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μας για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του χαλαρού δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στους κόκκους του καφέ σκληραίνουν το δέρμα και προωθούν την συσσώρευση κολλαγόνου κάνοντας, με συχνή χρήση, την κυτταρίτιδα λιγότερο αισθητή.

Η ζάχαρη απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και βοηθά στην ευκολότερη απορρόφηση των άλλων συστατικών.

Το ελαιόλαδο, η γλυκερίνη και το λάδι βιταμίνης Ε βοηθούν στο να μένει το δέρμα μας ενυδατωμένο. Η γλυκερίνη έχει σημαντικές  επουλωτικές ιδιότητες και είναι ιδανική ακόμη και για τα ευαίσθητα δέρματα.

Για να ετοιμάσετε το συγκεκριμένο μείγμα απολέπισης θα χρειαστείτε:

 • 1/2 κούπα καφέ φίλτρου
 • 1 κ.σ. (κουταλάκι σούπας) ζάχαρη καστανή ή λευκή
 • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
 • 1 κ.τ. (κουταλάκι τσαγιού) γλυκερίνη
 • 2 κ.τ. λάδι Βιταμίνης Ε

Ετοιμασία:

Σε ένα μπολ βάζουμε τον καφέ και προσθέτουμε την ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την γλυκερίνη και το λάδι βιταμίνης Ε. Ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα μείγμα σαν πάστα.

Κυτταρίτιδα
Φωτογραφίες παρασκευής από το http://www.fabhow.com/get-rid-cellulite.html

Κάντε πρώτα ένα ζεστό ντους για να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος. Κατόπιν, κάντε απαλό μασάζ στις περιοχές με την κυτταρίτιδα για περίπου 5 λεπτά.

Καλύψτε όλη την πάσχουσα περιοχή με διαφάνεια περιτυλίγματος (τροφίμων) για 10 λεπτά ώστε να δράσει το παραπάνω μείγμα στο δέρμα.

Ξεβγάλετε με χλιαρό ή κρύο νερό, αφήστε για λίγο το σώμα σας να χαλαρώσει και βάλτε την ενυδατική σας κρέμα σώματος.

checkΒούρτσα για στεγνό βούρτσισμα

Το στεγνό βούρτσισμα είναι ένας συνδυασμός απολέπισης και μασάζ που μπορεί να κάνει την κυτταρίτιδα λιγότερο αξιοπρόσεκτη καθώς και να την μειώσει.

Το στεγνό βούρτσισμα ανοίγει τους πόρους, εξαφανίζει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και προωθεί την κυτταρική ανανέωση.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολύ πιο σφιχτό δέρμα με κυτταρίτιδα λιγότερο ορατή.

Επίσης, το λεπτομερές μασάζ σώματος βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, προάγοντας έτσι την λεμφική αποστράγγιση που βοηθά περισσότερο στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Το στεγνό βούρτσισμα πρέπει πάντα να ακολουθείται από ένα ντους για να ξεπλυθεί το χαλαρό νεκρό δέρμα.

Επιλέξτε μια βούρτσα με τρίχες που είναι σκληρές αλλά όχι πολύ σκληρές στο δέρμα. Οι μαλακές τρίχες δεν θα είναι αποτελεσματικές για το σκοπό αυτό.

 • Τραβήξτε αργά τη βούρτσα σε ολόκληρο το σώμα σας, βουρτσίζοντας πάντα προς την καρδιά.
 • Βουρτσίστε τα πόδια σας προς τα πάνω και στα χέρια σας από τα χέρια προς τους ώμους σας.
 • Βουρτσίστε το στήθος και την πλάτη σας με πολύ ελαφρές κινήσεις προς τα πάνω.
 • Το βούρτσισμα πάνω από το στομάχι σας πρέπει να είναι αριστερόστροφα.

Στεγνό βούρτσισμα για την κυτταρίτιδα

Εάν η περιοχή του στήθους σας αισθάνεται πολύ ευαίσθητη στη βούρτσα, τότε ρυθμίστε ανάλογα την ένταση του βουρτσίσματος που δεν σας ενοχλεί.

Επαναλάβετε τις κινήσεις της βούρτσας δύο φορές, αν προτιμάτε, αλλά αποφύγετε το υπερβολικό βούρτσισμα καθώς μπορεί να ερεθίσει το δέρμα.

Κάνετε ντους ως συνήθως.

Συνεχίστε με μια πλούσια ενυδατική κρέμα για να ενυδατώσετε το δέρμα σας.

Ενσωματώστε αυτό το στεγνό βούρτσισμα στο καθημερινό σας προ-ντους πρόγραμμα και να είστε σίγουρες πως θα ξεκινήσετε να παρατηρείτε διαφορά μετά την πρώτη εβδομάδα.

checkΜασάζ με φυσικά αιθέρια έλαια

Τα φυσικά έλαια όπως π.χ. το λάδι καρύδας, το αμυγδαλέλαιο ή το ελαιόλαδο καθώς και τα αιθέρια έλαια, είναι ότι καλύτερο μπορείτε να προσφέρεται όχι μόνο για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας αλλά γενικά στο δέρμα σας.

Έχουν αποδειχθεί ευεργετικά για όλη την επιδερμίδα και ειδικά στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Τα αιθέρια έλαια έχουν εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στη διάσπαση της κυτταρίτιδας, ενώ η καρύδα και το ελαιόλαδο καθιστούν το δέρμα υγιές και την κυτταρίτιδα λιγότερο αισθητή.

Αυτά τα έλαια μπορούν να εφαρμοστούν τοπικά για τη μείωση της κυτταρίτιδας και της εμφάνισης της.

 • Συνδυάστε 30 σταγόνες αιθέριου ελαίου γκρέιπφρουτ με ½ φλιτζάνι μη επεξεργασμένο οργανικό (βιολογικό) λάδι καρύδας. Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα λαδιού για να κάνετε απαλό μασάζ στα σημεία με την κυτταρίτιδα μέχρι να απορροφηθεί.
 • Προσθέστε 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο αρκεύθου σε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Κάντε απαλό μασάζ στο σώμα σας με το μείγμα αυτό των ελαίων στις πάσχουσες περιοχές μέχρι να απορροφηθεί.

Για τα μέγιστα οφέλη, κάντε το μασάζ με τα έλαια μετά από το στεγνό βούρτσισμα του σώματος ή των περιοχών και το ντους.

Επίσης, μπορείτε να καταναλώνετε 1-2 κουταλιές της σούπας οργανικό, μη επεξεργασμένο λάδι καρύδας καθημερινά. Το λάδι καρύδας ενισχύει το μεταβολισμό σας και βοηθά να “κάψετε” επιπλέον σωματικό λίπος μειώνοντας αισθητά την κυτταρίτιδα.

checkΑποτοξινωτικό ποτό με κόκκινο καυτερό πιπέρι (Cayenne)

Είναι ένα καταπληκτικό ποτό σαν smoothie που και με αυτό πιστεύω ότι θα δείτε πολύ γρήγορα αποτελέσματα.

Όταν κατά διαστήματα βλέπω ότι γίνεται πιο έντονη η κυτταρίτιδα, πίνω αυτό το ποτό για 2 μέρες την βδομάδα για 2-4 εβδομάδες.

Η καψαϊκίνη που περιέχει το καυτερό πιπέρι καγιέν με την θερμότητα του, βοηθά να κρατηθεί η κυτταρίτιδα μειωμένη. Ενισχύει το μεταβολισμό μας, βοηθώντας έτσι να κάψουμε το επιπλέον λίπος στο σώμα μας πολύ πιο γρήγορα.

Επίσης, βελτιώνει αισθητά την κυκλοφορία του αίματος και απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα μας.

Σκεφτείτε πως ένα σκέτο φλιτζάνι τσάι με πιπέρι καγιέν (1 κ.τ. πιπέρι καγιέν σε μια κούπα βραστό νερό) βοηθά στην μείωση της όρεξης και στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Το τζίντζερ και το λεμόνι, βοηθούν επίσης στην αποτοξίνωση του σώματος, συμβάλλοντας έτσι στη ορατή μείωση της κυτταρίτιδας.

Είναι πολύ εύκολο να γίνει και για να το ετοιμάσετε θα χρειαστείτε:

 • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
 • 1 κ.τ. πιπέρι κόκκινο καυτερό (Cayenne)
 • 1 κ.τ. ψιλοκομμένη ωμή ρίζα τζίντζερ
 • Χυμός από 1 μέτριο λεμόνι

Ετοιμασία:

Βάζουμε σε ένα χλιαρό ποτήρι νερό το καυτερό πιπέρι καγιέν, την ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε το μείγμα και το πίνετε σε 2-3 δόσεις την ημέρα.

Ρόφημα για κυτταρίτιδα
Φωτογραφίες παρασκευής από http://www.fabhow.com/get-rid-cellulite.html

Αν ακολουθήσετε συστηματικά τις παραπάνω επιλογές συνδυασμένες με μια υγιεινή διατροφή, αποκλείεται να μην δείτε γρήγορα αποτελέσματα στην επιδερμίδα σας και στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Μεγάλη βοήθεια φυσικά, ακόμη και ως συμπλήρωμα, μας προσφέρουν και ειδικές αγωγές και φαρμακευτικές κρέμες κατά της κυτταρίτιδας με παράλληλη λείανση, ενυδάτωση και σύσφιξη του δέρματος.

Φυσικά, υπάρχουν όπως ανέφερα παραπάνω και αρκετές ιατρικές και φαρμακευτικές μέθοδοι στην περίπτωση που δεν διαθέτετε τον απαιτούμενο χρόνο ή στην περίπτωση που θελήσετε κάτι πιο άμεσο, γρήγορο αλλά παράλληλα κοστοβόρο.

Οι εξελίξεις στην πλαστική χειρουργική εγγυώνται ανώδυνες και 100% αποτελεσματικές μεθόδους κατά της κυτταρίτιδας.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω και μερικές από τις μη φυσικές λύσεις για την αντιμετώπιση της…

checkΑναίμακτη λιποαναρρόφηση

Σε αυτή την μέθοδο, χρησιμοποιούνται βελόνες που εξολοθρεύουν τα λιποκύτταρα με ηλεκτρισμό.

Είναι μέθοδος με μόνιμα αποτελέσματα και σχετικά απλή εφαρμογή.

Με την υποδόρια διοχέτευση ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω λεπτών και εύκαμπτων βελονών, τοπικά στα σημεία που εντοπίζεται το πρόβλημα, διαπερνάται η κυτταρική μεμβράνη.

Με αυτό τον τρόπο, γίνεται κατευθείαν επέμβαση στα λιποκύτταρα μειώνοντας τα οριστικά, χωρίς την πιθανότητα να εμφανιστούν ξανά στο ίδιο σημείο.

Κατά την εφαρμογή των βελονών δεν υπάρχει καθόλου πόνος. Έπειτα από την συνεδρία, μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε δραστηριότητα θέλετε, δεν χρειάζεται να φοράτε κορσέ, δεν υπάρχουν σημάδια και δεν απαιτείται χορήγηση φαρμάκων.

Γι αυτό και η μέθοδος αυτή ενδείκνυται για κάθε ηλικία αλλά και για οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

Μια ολοκληρωμένη συνεδρία αντιμετώπισης τοπικού πάχους, κυτταρίτιδας και χαλάρωσης, διαρκεί περίπου 2 ώρες. Έπειτα από 3-4 συνεδρίες τα αποτελέσματα είναι εμφανή αφού χάνονται πόντοι και αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Κόστος: Η συχνότητα των συνεδριών είναι περίπου δύο φορές την εβδομάδα και η κάθε συνεδρία κοστίζει περίπου 50-70 ευρώ.

checkΜέθοδος κενού αέρος (Hipoxi)

Η μέθοδος αυτή είναι κατάλληλη για τα άτομα που θέλουν να χάσουν λίπος αλλά και πόντους τοπικά και απαιτείται συνδυασμός διατροφής με ήπια άσκηση σε ειδικά μηχανήματα για 3 φορές την εβδομάδα.

Συνδυάζεται με επιδερμική σύσφιξη σε κενό αέρος σε ένα πρόγραμμα 4 εβδομάδων για την ταυτόχρονη καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Ξεκίνησε από τον Δρ. Egger στην Αυστρία και εξασφαλίζει επαρκή αιμάτωση στην πάσχουσα περιοχή.

Ξεκινώντας την διαδικασία θα σας ζητήσουν να φορέσετε μια ειδική στολή από την μέση και κάτω, από υλικό παραπλήσιο με αυτό που χρησιμοποιείται στις στολές των αυτοδυτών.

Στην συνέχεια, θα χρειαστεί να κάνετε ποδήλατο μέσα σε ένα ειδικό κουβούκλιο. Η στολή είναι συνδεδεμένη με το ειδικό μηχάνημα ώστε να δημιουργούνται συνθήκες κενού αέρος.

Κάνοντας άσκηση μέσα σε αυτές τις ειδικές συνθήκες κενού αέρος, εξασφαλίζεται η εντατική αιμάτωση στις προβληματικές περιοχές. Το αποτέλεσμα τη διευκόλυνση της λιποδιάλυσης και τη μείωση της κυτταρίτιδας.

ΔιαφήμισηΧάρη στην ειδική αυτή στολή, κυψέλες ασκούν πιέσεις στο σώμα, πραγματοποιώντας έτσι λεμφικό μασάζ, διευκολύνοντας την αποτοξίνωση και απομακρύνοντας τις κατακρατήσεις και το πρήξιμο.

Ανάλογα με το πρόβλημα, συνιστώνται τουλάχιστον 12 συνεδρίες συν άλλες 8 συνεδρίες σύσφιξης και η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Κόστος: Ανάλογα με το πρόγραμμα που θα ακολουθήσετε κοστίζει από 350€ έως 1.300€. Στην τιμή περιλαμβάνεται επίσης ατομικό πρόγραμμα διατροφής, ιατρικός έλεγχος αλλά και εβδομαδιαία μέτρηση αποτελεσμάτων.

checkΜεσοθεραπεία

Υπάρχει η ενέσιμη και η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία.

Για τις εφαρμογές, χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός ουσιών-φαρμάκων που εφαρμόζονται στα σημεία που αναπτύσσεται η κυτταρίτιδα. Ο συνδυασμός αυτός περιλαμβάνει μέταλλα, βιταμίνες, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικές, λιποδιαλυτικές και αγγειοδραστικές ουσίες.

Στην μεν ενέσιμη μεσοθεραπεία, οι δραστικές ουσίες εφαρμόζονται με μικροενέσεις.

Στην δε, μη ενέσιμη μεσοθεραπεία, ο γιατρός απλώνει το ίδιο ακριβώς διάλυμα πάνω στο δέρμα και κατόπιν, με ένα ειδικό μηχάνημα αυτό εισάγεται στο δέρμα. Το μηχάνημα έχει την ικανότητα να αυξάνει την διαδερμική απορρόφηση μέσω των υπερήχων και της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.

Κατά την διάρκεια της θεραπείας αυτής, αντενδείκνυνται τα αντιπηκτικά σκευάσματα.

Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά και στην ενέσιμη και στην μη ενέσιμη μέθοδο και συνήθως είναι ορατά μετά από την 4η με 6η συνεδρία.

Όσο διαρκεί αυτή η θεραπεία, θα πρέπει να καταναλώνετε οπωσδήποτε 2 με 3 λίτρα νερό καθημερινά. Για την διατήρηση του αποτελέσματος, χρειάζονται και συμπληρωματικές εφαρμογές στην διάρκεια του έτους.

Οι συνεδρίες γίνονται μια φορά την εβδομάδα τον 1ο μήνα και μετά γίνονται ανά δεκαπενθήμερο, ανάλογα με την σοβαρότητα του προβλήματος.

Στην ενέσιμη θεραπεία χρειάζονται συνολικά περίπου 10 θεραπείες των 20-30 λεπτών με απόσταση 15 ημερών μεταξύ τους. Στην μη ενέσιμη θεραπεία χρειάζονται 10-12 συνεδρίες των 15-20 λεπτών η κάθε μία σε απόσταση 10 ημερών μεταξύ τους.

Μετά την κάθε θεραπεία επιστρέφετε κανονικά στην υποχρεώσεις σας. Μπορεί να εμφανιστούν ορισμένες μικροεκχυμώσεις που θα υποχωρήσουν σταδιακά σε 2 με 3 εβδομάδες.

Κόστος: Η ενέσιμη θεραπεία κοστίζει 100-120€ ανά συνεδρία ενώ η μη ενέσιμη κοστίζει περίπου 80-100€ ανά συνεδρία.

Κυτταρίτιδα-Ιατρικές Μέθοδοι

checkΡαδιοσυχνότητες (Accent)

Είναι ένα σύστημα ισχυρών ραδιοσυχνοτήτων με συνδυασμό μονοπολικής και διπολικής ραδιοσυχνότητας για στοχευμένη θεραπεία θερμότητας.

Σε συνδυασμό με υπέρηχους, χρησιμοποιείται για σύσφιξη, δρα στοχευμένα στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, αλλά και στην απώλεια πόντων.

Η ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων αυξάνει τη θερμότητα των σε βάθος στοιβάδων του δέρματος, με αποτέλεσμα τη διέγερση των κυττάρων για την απελευθέρωση και απομάκρυνση των τοξινών, την αποσυμφόρηση των κατακρατήσεων και την παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Έτσι, ο ιστός σφίγγει γύρω από τα λιποκύτταρα τα οποία αποβάλλουν τοξίνες, με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται, ενώ το δέρμα σφίγγει και το τοπικό πάχος και η κυτταρίτιδα σμιλεύονται.

Υπάρχουν άμεσα ορατά αποτελέσματα από την 1η συνεδρία λόγω του συγκεκριμένου συστήματος ραδιοσυχνοτήτων, που χρησιμοποιεί το συνδυασμό μονοπολικής και διπολικής ραδιοσυχνότητας για προσέγγιση “διπλού στρώματος” επιδερμίδας.

Και αυτό επειδή θεραπεύει τους ιστούς σε δύο διαφορετικά επίπεδα δηλαδή στο βαθύ και στο πιο επιφανειακό επίπεδο.

Θεωρείται πως είναι απολύτως ασφαλές και η εφαρμογή του είναι ευχάριστη αφού έχει την αίσθηση “θερμού μασάζ”.

Ανάλογα με την έκταση της περιοχής αλλά και της σοβαρότητας του προβλήματος, οι συνεδρίες γίνονται 2 φορές το μήνα, χρειάζονται περίπου 6 έως 9 συνολικές συνεδρίες και η διάρκεια τους είναι από 15 έως 45 λεπτά.

Κόστος: Η κάθε συνεδρία κοστίζει από 150-300€ ανάλογα με το πρόβλημα των περιοχών.

Τι μπορούμε να κάνουμε προληπτικά

Μπορούμε να κάνουμε πρόληψη της κυτταρίτιδας τρώγοντας υγιεινά, με τροφές χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά και οι ίνες που θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε την κυτταρίτιδα.

Καταπληκτικές οι τηγανητές πατάτες ΟΜΩΣ …αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα τηγανητά αν θέλετε να δείτε απίστευτη διαφορά.

Επίσης, προσπαθήστε να ασκείστε τακτικά έστω μόνο περπατώντας, διατηρώντας ένα υγιές βάρος και μειώνοντας όσο γίνεται το στρες.

Πρόγραμμα για απώλεια βάρους και λίπους

Επιπλέον, η χρήση εσώρουχων η ρούχων γενικά χωρίς σφιχτά λάστιχα μπορεί να εμποδίσει την κυτταρίτιδα η οποία σχηματίζεται επίσης λόγω σφιχτού ελαστικού.

Με στοχευμένες και οργανωμένες κινήσεις για λίγο καιρό, θα δείτε πως ο εφιάλτης της κυτταρίτιδας θα αρχίσει να σας απασχολεί όλο και λιγότερο.

Κατά την δική μου άποψη, λίγη κυτταρίτιδα δεν είναι και κάτι το τραγικό και μακάρι όλα τα προβλήματα στη ζωή μας να είναι αυτού του βαθμού!

Και τώρα εσείς…

Αντιμετωπίζεται σοβαρό πρόβλημα κυτταρίτιδας ή βρίσκεται στην αρχή της;

Προσπαθήσατε να την αντιμετωπίσετε με κάποιον από τους παραπάνω τρόπους ή με κάποιον τρόπο που δεν αναφέρω;

Θα χαρώ πολύ να μου πείτε την εμπειρία σας και φυσικά για το αν γνωρίζετε κάποιον άλλο αποτελεσματικό τρόπο για την αντιμετώπιση της.

Να είστε πάντα υγιείς και λαμπερές!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Διαφήμιση

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
 • Συγχαρητήρια για το αναλυτικό άρθρο. Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τα αιθέρια έλαια άρκευθου με το ελαιόλαδο που προτείνετε. Τον άρκευθο που μπορώ να τον βρω;

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Σε ευχαριστώ πολύ Δέσποινα για τα καλά σου λόγια. Μπορείς να βρεις αιθέρια έλαια σε συγκεκριμένα φαρμακεία, στα καταστήματα υγιεινών τροφών και βοτάνων ή εδώ στο online φαρμακείο. Θα σου πρότεινα μόλις μπορέσεις να δοκιμάσεις και την συνταγή για μασάζ με το γκρέιπφρουτ και καρύδα. Θα ενθουσιαστείς από το αποτέλεσμα…είμαι σίγουρη!

 • Καλησπέρα. Σκεφτομαι να φτιάξω το μείγμα με τον καφε. Να ρωτήσω αν μπορεί να διατηρηθεί κάπως( στο ψυγειο ας πούμε) για την επόμενη φορά;

  • Ο/Η Δήμητρα Νάσιου λέει:

   Καλημέρα Μαρία. Είναι ένα εξαιρετικό μείγμα με πολύ καλά αποτελέσματα και θα βοηθήσει σημαντικά.
   Αν δεν χρησιμοποιήσετε όλο το μείγμα, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο αλλά μόνο έως 2-3 μέρες, για να μην αλλοιωθεί η αποτελεσματικότητα και τα συστατικά του. Σας εύχομαι καλή επιτυχία και μια πολύ όμορφη μέρα! 🙂

   (Στο σημείο που ζητάει “ιστότοπο” γράψατε τη συγκεκριμένη δική μου σελίδα, ενώ εκεί χρειάζεται να το σημειώσετε μόνο αν έχετε δικό σας ιστότοπο. Το αναφέρω για να μην κάνετε τον κόπο να γράφετε κάτι επιπλέον).

 • >